Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Kiinteistönvälittäjä

siistiä sisätyötä

Muutaman jakson olen tuota "Kiinteistö kuningatar Kaisaa" seurannut ja ihmettelen vaan, että eikö välittäjä tarkista ollenkaan mitään rakenteiden kuntoa ollenkaan ?
Ohjelmassa Kaisalle vaan esitellään muutama huone ja Kaisa lyö myyntihinnan tiskiin. Eli kannattaa olla kivat tapetit...

7

235

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • partnevia.fi

      Välittäjä tarkistaa kunnon silmämääräisesti. Jos rakennuksessa on viitteitä mahdollisesta vauriosta, välittäjälle saattaa syntyä erityinen selonottovelvollisuus eli myyjää tulee ohjeistaa hankkimaan varmuus kunnosta esim. kuntotarkastuksella. Hyvin usein välittäjät kuitenkin valitsevat helpomman tien ja kysyvät näkemästään viitteestä myyjältä. Jos myyjä kertoo riittävän uskottavan tarinan, ettei kyseessä ole vakava vaurio, niin välittäjä on tälläkin suorittanut erityisen selonottovelvollisuutensa.

      Myyntihinta on ammattilaisen hyvin helppo määrittää. Markkinat toimivat aina melko tasaisesti, joten vertailuhintojen ja kokemuksen perusteella ammattilainen tekee arvionsa hyvinkin nopeasti jopa muutaman prosentin tarkkuudella. Asuntoja myydessä myyntihinnallahan tarkoitetaan ainoastaan sitä hintaa, jolla asuntoa tarjotaan ostettavaksi. Tämä on siis eri hinta kuin toteutuva myyntihinta. Jos asiakkaat arvostavat kohdetta enemmän, siitä maksetaan enemmän. Jos taas asiakkaat arvostavat vähemmän he tarjoavat vähemmän. Toki lopulliseen kauppahintaan vaikuttaa myös muut kaupan ehdot.

      Kommenttiisi "kannattaa olla kivat tapetit" sanoisin, että olet osittain oikeassa. Lisäksi ne kivat tapetit kannattaa asentaa oikein ja niiden kivojen tapettien alle ei kannata jättää mitään sellaista, joka ei kestäisi tulla ostajan tietoon. Valitettavasti tällaisia tapeteilla ja laminaateilla siloteltuja pommeja on valtavasti myynnissä. Kyllähän ihmisiä on helppo naruttaa tällä, asunto on sen verran suuri tunnepäätös, joka tehdään vain muutamia kertoja elämän aikana.

    • ykx ex

      Kannattaa olla myös täystiilitalo kalliopohjalla ja hyvin rakennettu, ei mikään hätähökä.
      Omakotitalo tulee olla myös riiiiiittävän kaukana naapurista.

    • ------

      Omakoti- ja erillistalojen osalta moni suurempi välitysfirma vaatii kuntokartoituksen laatimista ennen myyntitoimeksiantoa. Osaltaan kysymys on siitä että välittäjän selonottovelvollisuus saadaan hoidettua kätevästi asiakkaan laskuun, ja toisaalta saadaan keikkaa yhteistyöfirmalle (mieti otatko sen välittäjän suositteleman firman?) ja siitä provikkaa.

      Ostajan kannalta kuntokartoitukset kannattaa lukea huolella ja todella vaatia että kaikista raportissa "edellyttää tarkempia tutkimuksia", "suositellaan lisäselvityksiä" ja "ei voida varmuudella osoittaa" -fraasesta todella löytyy tarkemmat tutkimukset. Jos ei löydy niin miettisin tarkkaan kauppaa uudelleen, koska ne heikentävät ostajan mahdollisuuksia vaatia myyjältä korvauksia myöhemmin. Lähtökohtana kun on että ostajan tulisi selvittää kartoittajan havaitsemat lisäselvitystä vaatimat kohdat ennen kauppaa.

      • bnpia

        Joo, siitä vaan sorkkarauta käteen ja suorittamaan ne lisäselvitykset. Vai millä meinasit rakenteet tutkia?


      • -----------
        bnpia kirjoitti:

        Joo, siitä vaan sorkkarauta käteen ja suorittamaan ne lisäselvitykset. Vai millä meinasit rakenteet tutkia?

        Kuntotarkastajan vakiovarustukseen kuuluu lyijykynän kokoisesta reiästä läpi menevä kamera, jolla voi helposti ja pienin vaurioin nähdä rakenteiden sisälle. Yläpohjan ja alapohjan voi aina tarkastaa luukuista ja jollei niitä ole niin ei sellaista koppia kukaan osta muutenkaan. Viemärit voidaan myös kuvata.


    • Ammattilainen-

      Eihän välittäjä osaa katsoa kuin tapetit, jos sitäkään. Nehän ovat pelkkiä helppoheikkejä.

    • aanttis

      Välittäjien ammattitaito heikkenee koko ajan esim. LKV-tutkinnon suorittaneita
      on aina vain vähemmän.
      Välittäjä ei ole todellakaan rakennusalan ammattilainen.
      On hyvä teettää niitä kuntokartoituksia, mutta pitää muistaa niitä on erilaisia.
      On olemassa:
      1. Myyjän vastuu
      2. Ostajan vastuu
      3. Välittäjän vastuu.

      Myyjän vastuu on suurin. Välittäjän vastuu koskee lähinnä hänen munauksia itse välitystyössä. Huoneistoa esittelevä tytönhupakko harvoin vastaa mistään,
      välitysliike on vastuussa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      93
      2454
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2153
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      82
      1808
    4. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      44
      1601
    5. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1576
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      11
      1545
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      33
      1498
    8. 54
      1350
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      89
      1309
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      40
      1237
    Aihe