Siemens APK - virhekoodi "E:24"?!

Ei kestä mitään

Keittössä reilu vuoden ikäinen Siemens astianpesukone. Nyt on alkanut näyttämään virhekoodia "E:24" pian ohjelman käynnistämisen jälkeen. Kuulostaa, että yrittää pumpata (olematonta) vettä koneesta pois. Kummallista kyllä, "Huuhteluohjelma" käynnistyy ja sen heti resetoimalla, ja käynnistämällä haluttu ohjelma pääsee eteenpäin... mutta jotain kai siellä sisuksissa on.

Ohjekirja ja Googlen linkit viittaavat, että poistopumpussa tai letkussa voisi olla tukosta. Sihdit on tietty puhtaat, tsekkasin poistopumpun lähdön (ohjekirjan mukaan) mutta ei sielläkään mitään ollut.

Mistä pääsee käsiksi poistoputkeen, tukosta lienee sen alkupäässä... Ei viittis ruveta koko konetta seinästä repimään. Aargh.

14

13897

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • --

      ja takuuhan ei kata tukoksia...

    • Paljon pessyt

      Löysin ja korjasin vastaavan ongelman (Siemens E:24) yläkorin putkien ja suihkuvarren kautta. Virhekoodia edelsi se, että alkoi pestä huonoa jälkeä.

      Katsoin kyllä ensin tulopveden putken sihdin kunnon, lilaveden putken ja pumpun, mutta vika vain pysyi.

      Meidän Siemens, noin vuonna 2010 ostettu, herjasi samaa E.24 koodia. Vika löytyi yllättävästä paikasta. Yläkorin alapuolella olevaan suihkuvarren pyörimistila on todella nafti. Takaseinänsuunnalla mekanismin muoviin jää tilaa jopa alle 1 mimmimetriä. Voi keskiän kuluminenkin vaikuttaa. Jos se mekanismi ei ole kohdallaan, niin yläkorin suihkuvarsi ei pyöri, vaan ottaa kiinni takaosan muoviin. Jos vika on tämä. muodissa on kyllä pieni hankaamisjälki. Otin puoli milliä suihkuvarren molemmista päistä pois -puukolla. Katsoin myös että putken kiinnititys asettuu ja on varmasti yläkorissa oikein.

      Se suihkuvaarren pituus näyttää suunnittelu- tai kokoamisvirheeltä. 2 mm puoleltaan lyhempi suihkuvarsi olisi heti paljon parempi eikä niin vikaherkkä.

      Ohjekirja neuvoo pesemään yksittäisiä isoja astioita pelkästään alakorin kanssa. Jos yläkorin asettaa huolimattomasti pöydälle ja päälle tulee painoa, niin yläkorin putkiston liitoskohdan muovi saattaa taipua 90 asteen kulmastaan ja taas on saman suihkuvarren kanssa onhelmia. Yläkorin putkiston saa pois paikoiltaan vahingossa esimerkiksi myös jollakin teflonkattilan korvalla, kahvalla tai vastaavalla.

      Jos oli tämä vika muillakin, niin pistä kommenttia tähän keskusteluun.

      • Anonyymi

        Joo sama vika Rahikaisella (Siemensin kone vm 2010). Vajaa mm pois molemmista päistä auttoi. Kiitos vinkistä!


      • Anonyymi

        Juuri näin, ilmoitti vikakoodia vaikka poistopumppu vaihdettiin. Yläkorin vedeottoaukko ei aivan kohdannut putken pään kanssa. Ilmeisesti korkeamman pullonpesu oli yläkoris siirtänyt. Fixasin veden tulokohdat vahvemmalls langalla kohdalleen, niin alkoi kone taas toimimaan
        Ehkä nippuside olisi pysyvämpi ratkaisu. Koneella ikää jo lähes 20v. yt 60 v rouva Pirkanmaalta


    • Paljon pessyt

      Jatkoa vielä tuohon edelliseen. E:24 vikakoodi poistui, kun varmistin, että Siemensin Aqua stop-toimintoisen koneen yläkori on aivan suorasssa. Sen saa astiapesukoneen luukun suunnasta katsottuna vinoon korin vasemmasta laidasta raskaahkolla kuormalla, mihin voi laittaa pikkulautasia (n. 10). Oikaisu on helppo. Yläkoria voi pitää kahdessa asennossa, mutta isossa tiskissä yläkorin vasen laita voi siis painua vinoon ainakin luukun puolimaisesta nurkasta eli oikekätistä käyttäjää lähimpänä olevasta nurkasta. Korin vino asento vaikuttaa suihkuvarren toimintaan ja yläkorin vesiputken liitäntään pesustilan takaosassa (ne kolme reikää siinä litteässä putkessa). Tämä todettiin 2,5 vuotta vanhassa Siemensissä. Vieläkin olen sitä mieltä, että yläkorin suihkuvarsi on pari milliä liian pitkä siihen pyörimistilaan.

    • apke22

      Kone pesee ja muutama minuutti jäljellä, niin pysähtyy vikakoodiin e22. Onko kokemuksia?

      • TuuliViljanen

        Kone poisti vettä välillä heikosti ja heti ohjelman alussa piti vinkuvaa ääntä.
        E24 vika paikallistui vedenpoistoon koneen pohjalla ritilän ja roskasihdin alle. Siellä vaaleanharmaa muoviosa, joka piti kiskaista irti. Hieman vaikeasti huomattava paikka. Pitää kömpiä lähes koneen sisään, että näkyy. Kello viiden kohdalla luukusta katsoen pohjasyvennyksessä. Osan irrotettua, pääsi pyörittämään sormella vedenpoistoa pyörittävää rullaa pienestä raosta. Rullan väliin oli tarttunut leipäpussin klipsi.
        Heti toimi, kun ylimääräinen pieni esine poistettiin.


      • Anonyymi
        TuuliViljanen kirjoitti:

        Kone poisti vettä välillä heikosti ja heti ohjelman alussa piti vinkuvaa ääntä.
        E24 vika paikallistui vedenpoistoon koneen pohjalla ritilän ja roskasihdin alle. Siellä vaaleanharmaa muoviosa, joka piti kiskaista irti. Hieman vaikeasti huomattava paikka. Pitää kömpiä lähes koneen sisään, että näkyy. Kello viiden kohdalla luukusta katsoen pohjasyvennyksessä. Osan irrotettua, pääsi pyörittämään sormella vedenpoistoa pyörittävää rullaa pienestä raosta. Rullan väliin oli tarttunut leipäpussin klipsi.
        Heti toimi, kun ylimääräinen pieni esine poistettiin.

        Samanlainen klipsi oli minunkin Siemensissä jumittanut poistopumpun, se rulla on muuten poistopumpun juoksupyörä. Se vain ihmetyttää mistä se saamarin sulkija on sinne pumppuun päässyt? Edessä on kuitenkin pohjasihti ja muuta tuketta, minkä läpi on aika vaikea päästä.


    • NimimerkkiXY

      mulle tulee kanssa virhettä, mitä teen?

    • Isompi_leka

      Mulla vaikuttaisi E:24-virheen aiheuttaneen myös edellä mainittu ylikuorma yläkorissa, poistin yläkorin ja ohjelma ainakin käynnistyi normaalisti; yläkorin kanssa tuli em. virhe pumppujen huristua pari minuuttia. Kevensin yläkorin lastia ja ohjelma näyttäisi rullaavan normaalisti.

    • Jutzi

      Muistaakseni juuri tämä vika johtuu enimmäkseen koneistoon jääneestä ilmasta. Korjaus on helppo, vedetään kone ulos ja kallistetaan rauhallisesti eteenpäin (niinkuin kallistettaisiin luukku lattialle ) noin 45 astetta. Sitten kone takaisin ja vika on häipynyt. Toimi ainakin meillä juuri äsken.

    • jeesjajust

      missä ihmeessä on teidän ohjekirjat koneista? niissä on AIVAN selkeät selitykset koodeille.

    • Anonyymi

      Siemenssi ei lähtenyt käyntiin, E-24 vikakoodi, puhdistin sihdin pumpun,, ei vaikutusta. Kun leikkasin millin pois ylemmän korin pesupyörijästä -> heti alkoi toimimaan.
      On se hienoa tällaiset keskustelupaikat.
      Kiitos kuka ikinä hoksasitkaan tämän.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Aikakone-yhtyeestä tuttu Maki Kolehmainen kuollut

      Kuoli tänään aamuyöstä nopeasti edenneeseen sairauteen. Hän oli 58-vuotias.
      Maailman menoa
      139
      8511
    2. Se viime kohtaaminen

      Oli naine vähän sellainen kohmea. Nopeasti yritin etsiä merkkejä sinusta mutta en saanut mitään ilmi. Ajattelin että ny
      Ikävä
      68
      1393
    3. Ihan rakentavassa mielessä

      Haluaisin nainen kysyä sinulta ja myös itseltäni että mitä me oikein odotellaan? Olisiko aika jo käydä edes treffeillä?
      Ikävä
      76
      1165
    4. Mitä kehon osia

      Olet kaivatultasi nähnyt ja piditkö näkemästäsi?
      Ikävä
      59
      1156
    5. Taidan olla ihan sairas

      Kun mietin jo meidän yhteisen lapsen nimeä 😄
      Ikävä
      90
      1057
    6. Kuinka paljon merkkaa naisen ulkonäkö

      Parisuhteessa ykeensä kysynnvaan Onko kaunis nainen oarempi vaihtoehto kun tavis
      Sinkut
      139
      1000
    7. Luin jostain että skorpioni

      Naiset parhaita rakastajattaria…. Pitäneekö paikkansa?
      Ikävä
      102
      785
    8. Olen sinusta nainen

      Oikeasti tosi ylpeä. Tunnen sen miten kehity ja opit säätelemään omia tunteitasi. Se on aina hieno piirre ihmisessä.
      Ikävä
      37
      778
    9. Pitäisikö alkaa

      Treenaamaan että sulla tippuu silmät päästä kun näet minut ensi kerralla, nainen. 🤔
      Ikävä
      43
      761
    10. Tuli surullinen olo.

      Olit muuttunut niin paljon etten meinannut tunnistaa. Miksi rupsahdit? 😞 m-n
      Ikävä
      40
      674
    Aihe