Paljonko maksaa

ravuri??

Hei! Olisin ostamassa ravihevosta enimmäkseen varsaa tai kaksi vuotiasta. Eli paljonko maksaisi lämminverinen varsa ravihevonen joka on jo opetettu ajolle?? Talli jutut olisi kunnossa koska on navetta jonne saa tehtyä karsinan ja vaikka niin paljon kuin haluaa. Ja tietysti heinä ja kaura jutut on kondiksessa. Kuinka paljon menee muihin kuluihin?? kengittäjä olisi ihan toi naapuri mies.. Eläinlääkäri yms..
Paljonko maksaa ravihevosen kaikki valjaat ja suitset??? kiitos vastauksistanne!! Toivottavasti teillä vastaajilla on kokemusta ravihevosista koska haluan varmoja vastauksia..

3

796

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Mira

      No näihin asioihinhan ei ole olemassa mitään oikeita ja varmoja vastauksia. Parhaan tiedon hinnoista saisit jos selailisit lehtiä ja myyntipalstoja. Niistä näksit vähän mitä maksaa juuri se hevonen ja ne varusteet mitkä itse haluaisit.

      Mutta jos jotain osviittaa annan, niin oma hevoseni maksoi noin 1400 euroa (ostin sen markka-aikana, siksi tuo noin hinta). Se ei kylläkään ollut enää mikään varsa, vaan rauhassa kasvaa annettu, täysin koulutettu ja peruskuntoon ajettu nelivuotias. Sanoisinko että hinta lähtee siitä 1000-1500 eurosta ylöspäin, kattoa ei ole. Hinta riippuu hevosen suvusta, sisarusten/vanhempien saavutuksista, hevosen rakenteesta, luonteesta, jo mahdollisista näytöistä kyvyista jne. Siksipä kannattaisi selailla myynti-ilmoituksia ja etsiä mieluisan hevosen hintaa sieltä. Katso esim

      http://www.hevostalli.net/markkinat/ilmoitus.php3?kat=2121

      Itse kyllä olen tyytyväinen kun ostin "valmiin" hevosen, tiedä olisinko itse osannut niin hyvin kouluttaa..

      Perussilapaketti jolla voi niin reenata kuin ajaa kilpaa maksavat noin 250-500 euroa, riippuu ihan tarjouksista ja laadusta. Kilpakärryjä ja harjoituskärryjä ei kannata uusina ostaa, käytettyjä hyväkuntoisia saa noin 200-500 euron hintaan. Katso esim

      http://www.teho.net/veljeksetwahlsten/

      Löytyy laatuvarusteet joka lähtöön. Halvempiakin kyllä löytyy :)

      Eläinlääkäri taas kustantaa ihan sen mukaan, miksi siellä käyt. Kunnan lääkäri ei maksa niin paljoa, mutta ei välttämättä osaa auttaakkaan. Meillä ollaan käyty aina hevosklinikalla, 50-100 euron lasku ei ole yllätys. Hintaa tulee siis erikseen tutkimuksista, niihin käytetyistä aineista ja tarvikkeista, mahdollisista lääkkeistä, ja käyntimaksusta. Jos asut kauempana lääkäristä, tulee hintaa myös hevosen kuljetuksesta klinikalle. Tuo lääkärikin on siis hyvin tapauskohtainen, mutta ilmaiseksi siitä ei koskaan selviä :)

      Ravuri tarvitsee vielä hyvän kaura ja heinän lisäksi vitamiineja ja mineraaleja, joita saa esim Racing -sarjan rehuista. Rehu valitaan hevosen tarpeen mukaan, säkkien hinnat noin 10-30 euroa tuotteesta riippuen. Jotkut hevoset tarvitsevat esim. B-vitamiinilisää tms. ja sellaistakin täytyy sitten ostaa. Matokuuri vähintään pari kertaa vuodessa, en ole vähään aikaan niitä itse ostanut, joten en tarkkaa hintaa muista, olisiko siinä 15 euron kieppeilä per kuuri..

      Lisäksi tietysti vielä ainakin pari-kolem loimea (kuivatukseen, lämpimänäpitämiseen, kuljetukseen) Katsele hintoja tuolta Wahlstenin linkistä ja muilta vastaavilta sivuilta.

      Ja paljon paljon muuta isompaa ja pienempää tavaraa! =) En jaksa enempää luetella, suosittelisin tosiaan etsimään tarkempaa tietoa ihan itse =)

      • lola

        hevosen hinta riippuu tosi monesta tekijästä, joita tuossa edellinen kirjoittaja onkin jo luetellut. Hinta on yleensä 1000 eurosta ylöspäin.. Hevosen pito onkin sitten eri asia. Rahaa menee reilusti yli hevosen osto hinnan vuodessa.Kärryjä ja valjaita on myös eri hintaisia.Sanoisin että jos laadukkaat valjaat ostaa uutena hinta 500 eurosta ylöspäin. Kärryt jopa jotain 2000 euroa..


    • Anonyymi

      ℍ𝕖𝕚 😊👋𝕠𝕝𝕚𝕤𝕚𝕜𝕠 𝕥𝕖𝕚𝕝𝕝ä 𝕧𝕒𝕝𝕜𝕠𝕚𝕤𝕥𝕒 𝕡𝕠𝕚𝕤 𝕞𝕪𝕪𝕥ä𝕧ä𝕟ä? 𝕁𝕠𝕜𝕒 𝕠𝕝𝕚𝕤𝕚 𝕞𝕪ö𝕤 halpa😄

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      110
      8356
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      40
      2545
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      121
      2263
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      23
      1936
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      15
      1674
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      11
      1499
    7. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      16
      1452
    8. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      14
      1399
    9. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      15
      1272
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      12
      1183
    Aihe