Löysin valoa...

jpirtela

Oon 15 vuotiaasta asti miettinyt kysymystä ihan Suomalaisena juoppona ja (Suomalaisethan ovat uskomattoman taitavia filosofiassa ja etiikassa)
että miten kaikki alkoi? Mistä kaikki alkoi. Kristus ei ollut mieleeni en tiedä miksi mutta en siitä oikein pitänyt. Se ei täyttänyt minua.

23 vuotiaana minusta tuli ateisti "Kaikki alkoi alkuräjähdyksestä" sanoin. Tämä usko päässäni pidin Muslimeja kristittyjä buddhia että Juutalaisia hulluina. Siis ihan oikeasti hulluina. Varsinkin Muslimeja. Vaimoni mielestä tuomitsin Islamin uskoiset väärin mutta muiden mielestä se oli asiallista.

25 vuotis syntymäpäivänäni (eli noin kuukausi sitten) tapasin erään Muslimi Sheikhin joka vaikutti todella fiksulta juttelimme säästä politiikasta ja hänen kotimaastaan Saudi Arabiasta. Seuraavana päivänä törmäsimme taas kun olin menossa töihin - Selvisi että kaveri oli hakemassa töitä minun työpaikastani tutustuimme ystävinä ja minä tosiaan pidin kaverista hän oli erittäin fiksu ja hauska.

Hän sai työpaikan ja juttelimme siinä samalla kun teimme töitä. Hän rukoili tauolla ja kun hän lopetti kysyin uteliaana ehkä tyhmän kysymyksen mutta toivoin saavani hänestä vielä fiksumman ateistin. Kysyin siis: "Mikä panee sut uskomaan Allahiin?" Hän katsoi minua hieman oudosti ja vastasi kysymyksellä "Mikä saa sinut pois Herrasi tieltä olla uskomatta hänen lähettilääseen ja viimeiseen päivään?" Yritin pidätellä nauruani kun hän vastasi hieman hauskasti ym.

Vastasin että "En voi uskoa asiaan joka ei ole koskaan alkanut eikä tule koskaan loppumaan" vastasin noin kuten oon aina vastannut.

Hän kysyi että uskonko alkuräjähdys teoriaan ja vastasin "Juuh uskon" - "Uskothan sinäkin asiaan mikä ei ole koskaan alkanut eikä tule koskaan loppumaan". Ihmettelin että oliko tämä kaveri niin fiksu kuin luulin hänen olevan hän jatkoi: "Jos alkuräjähdys syntyi äärimmäisen tiheästä ja kuumasta tilasta noin 14 miljardia vuotta sitten ja on siitä lähtien jatkuvasti laajentunut niin oletko koskaan miettinyt mistä se kuumuus on tullut ja että alkuräjähdys laajenee yhä?"

Kysyin että mitä tuolla tarkoitti niinpä hän jatkoi selittämistään "Lämpö ei ole ehkä aine mutta se syntyy myös monesta eri syystä otetaanpa kitka esimerkiksi. kitka tuottaa lämpöä, samoin sähkövastuksen läpi kulkeva virta – mm. hehkulampun kuumeneminen johtuu jälkimmäisestä. - Itse olen saanut semmoisen kuvan että ennen tätä oli mukamas tyhjää. Mistä näitä tupsahti? Siis kitkoja ja lämpöjä sekä savupilviä? Vai oliko jokin aine aina olemassa kunnes tämä räjähdys tapahtui? Ateismissa ja Jumalan kieltämisessä vedotaan loogiseen päätelmään onko mikään näistä teidän mielestä Loogista kun uskotte siihen mitä olette kieltäneet?"

Hilejnnyin ja vaihdoin puheen aihetta - Kaveri sai minut hiljaiseksi kunnes äkkiä päätin kysyä: Mikä on naisen asema Islamissa?

Sheikki vastasi yllättävän nopeasti "Tasa-arvoa on naisilla että miehillä. Miehellä on omat velvollisuudet ja naisella myös omat"

Kysyin "Miksi naisen tulee käyttää huntuja? Miksi Muslimi miehellä saa olla neljä vaimoa ja naisella vain yksi mies? Miksi Muslimi mies saa lyödä naistaan jos tämä niskuroi? Miksi Profeetta Muhammed sanoi nähneensä helvetissä enemmän naisia kuin miehiä? Eikö tämä todista sitä että Jumalasi vihaa naisia."

Hän vastasi lujana ja rauhallisesti "Ei. Naisen tulee käyttää huntua siinä samassa kuin miehen pitkiä housuja naisten lähettyvillä....

15

270

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • jpirtela

      Kysymyksesi siitä miksi miehellä saa olla neljä vaimoa ja naisella vain yksi mies on nyt todellakin kulttuuri kysymys. - Itämaisissa maissa joillakin hallitsijoilla oli ennen monta vaimoa tavallisilla kansalaisillakin hirvittävän monta. Sanotaan että yhdellä miehellä oli 16 vaimoa ja hän kuoli nälkään kun ei pystynyt itseään elättämään. Ennen naisilla oli vain yksi aviomies Islam rajoitti tämän neljään mutta naisen lukumäärä miehistä on pysynyt samana. Kysymyksesi miksi mies saa lyödä vaimoaan - Mies ei saa koskettaa järin fyysisesti siitä ei saa jäädä jälki eikä siitä saa tulla verta. Miehet löivät todella ohuella oksalla selkään joka ei sattunut mutta antoi selvän viestin vaimolle. Miehen rangaistus on ankarampi äidillä on oikeus viedä lapsensa pois isän luota. Kysymyksesi Profeetan sanoista: Helvettiin joutuvat syntiset , harhaanjoutuneet, valheita jylvänneet, vanhempiaansa syrjinneet, panettelijat, jumalattomat, tekopyhät ja Jumalan lain rikkojat. Jos naiset rikkovat enemmän Jumalansa määräyksiä ja joutuvat helvettiin enemmän kuin miehet tarkoittaako tämä sitä että hän vihaisi pelkästään naisia? Ei. Hän vihaa ainoastaan väärintekijöitä mutta antaa anteeksi kun sitä pyydetään kunhan tekevät sen ennen kuolemaansa tai katuvat Hänen edessään aidosti."

      Hiljennyin hienosta vastauksesta. Sitten hän jatkoi aluksi puhui arabiaa ja käänsi sanomansa Suomeksi "Profeetta Muhammed (saas) sanoi: "Paras muslimi uskonsa puolesta on se, jolla on paras käytös, ja paras teistä on se, joka käyttäytyy parhaiten vaimoaan kohtaan."

      Sitten hän jatkoi taas: "Ihmiset, pitäkää kunniassa Herraanne, joka on teidät luonut yhdestä hengestä ja hänestä luonut hänen puolisonsa ja näistä molemmista antanut lukuisain miesten ja naisten levitä maailmaan."

      (Koraani 4:1)

      Miehellä ja naisella on siis tarkalleen sama alkuperä; heidän alkukotinsa kuten myös paikka, johon he tulevat palaamaan, on sama ja siten heillä on samat ja yhdenvertaiset oikeudet. Islam antoi naiselle oikeuden elämään, kunniaan ja omaisuuteen, samoin kuin miehelle. Hän on arvokas olento eikä kenelläkään ole oikeutta polkea hänen arvoaan tai panetella häntä. Kenelläkään ei ole oikeutta vakoilla häntä tai mitätöidä häntä hänen sukupuolensa perusteella. Nämä ovat oikeuksia, jotka koskevat sekä miehiä että naisia; niissä ei tehdä mitään eroa heidän välilleen. Laki, joka tästä aiheesta on vahvistettu, puhuttelee sekä miehiä että naisia:

      "Te, jotka uskotte, älkää antako ihmisten nauraa toisilleen, olkoonpa, että he ovat näitä parempia: älkööt naiset naurako toisille naisille, vaikka olisivatkin parempia kuin nämä. Älkää etsikö vikoja toisistanne älkääkä kutsuko toisianne pilkkanimillä."

      "... Älkää vakoilko älkääkä panetelko toisianne! ".

      (Koraani 49:12)

      "Te, jotka uskotte, älkää astuko muihin taloihin kuin omiinne, ennenkuin olette saaneet niiden asukkaiden suostumuksen ja heitä tervehtineet."

      (Koraani 24:27)

      Miehet ja naiset ovat myös tasavertaisia oikeuksissaan toteuttaa elämän aineellisia tarpeita, mukaan lukien sama oikeus omistaa ja käyttää omaisuuttaan kuten he haluavat. He ovat vapaat kiinnittämään sen, vuokraamaan sen tai testamenttaamaan sen, myymään, ostamaan ja käyttämään sitä miehen tai naisen omien tarpeiden mukaan:

      Hyvien tekojen palkinto on myös sama sekä miehille että naisille:

      "Niin kuuli heidän Herransa heitä (ja sanoi): "Minä en anna tekijän työn mennä hukkaan teidän keskuudessanne, olkoon hän mies tai nainen; toinen toisestannehan te polveudutte."

      Kysyin tässä samalla miksi miehet saavat perinnökseen enemmän rahaa vai kameleitako ne siellä saa enemmän kuin naiset

      Hän vastasi "Jotta mies voi elättää naista tehdä ulkona töitä. Naisella tämä ei ole pakollista".

      "Miehiset perijät saakoot osan siitä, mitä vanhemmat ja lähimmät omaiset ovat jälkeensä jättäneet, ja naispuolisetkin perilliset saakoot osan siitä, mitä vanhemmat ja lähimmät omaiset ovat jättäneet, olkoon perintö vähäinen vai suuri"

      (Koraani 4:7)

      "Miehille riittäköön rikkautta siitä, mitä he ovat ansaitsemalla hankkineet, ja naisille siitä, mitä he ovat ansainneet."

      (Koraani 4:32)

      Miksi naista naitetaan? Eikö naisella ole sananvaltaa omasta avioliitostaan?

      Hän vastasi hymyillen: Kunnioitettu profeetta (SAAS) sanoo: "Leskeä ei saa naittaa ilman, että häneltä on kysytty; ja neitoa ei saa naittaa ilman hänen suostumustaan, ja hänen vaikenemisensa on merkkinä hänen suostumuksestaan"
      (Bukhari ja Muslim).

      Vaikka hän avioliittoseremonian jälkeen antaisi tietää, että hän ei hyväksynyt avioliittoa, se raukeaisi.

      • jpirtela

        ...Ennen Islamin tuloa naisen täytyi turvautua epäsuoraan ja hankalaan kiertotiehen vapautuakseen miehesstään, joka piti häntä täydellisesti vallassaan, sillä eivät perinnäistavat eikä maan laki antanut naiselle oikeutta jättää miestään vaatimalla avioeroa. Islam antoi naiselle tämän oikeuden selvin ja yksiselitteisin termein ja hän saattoi käyttää sitä milloin tahansa katsoi sen olevan hyväksi. Islam ei tyytynyt tähän, vaan meni askelen pidemmälle antamalla naiselle myös oikeuden itse ehdottaa avioliittoa miehelle, jonka kanssa tahtoi mennä naimisiin. Eurooppalainen nainen sai tämän oikeuden vasta 1700-luvulla ja silloin sitä pidettiin suurena voittona naiselle vuosisatoja vanhoista traditioista!....

        Islam se jälleen oli, joka koko maailman ollessa hukkuneena tietämättömyyteen ja pimeyteen, korosti tiedon merkitystä ihmiselle; ei jonkin luokan erityisenä etuoikeutena, vaan oleellisena ja välttämättömänä vaatimuksena jokaiselle ihmiselle. Islam teki tiedon hankkimisesta jokaisen ihmsen velvollisuuden; se oli välttämätön ehto, jotta voisi todella uskoa Allahiin ja Islamiin. Islam oli myös ensimmäinen uskonto, joka tunnusti naisen yksilöllisen ja riippumattoman aseman ja painotti hänelle, että hän ei voisi saavuttaa täydellisyyttä ilman tietoa. Tiedon hankkiminen oli yhtä tärkeä velvollisuus niin naiselle kuin miehelle, sillä Islam halusi naisten kehittävän myös henkisiä lahjojaan ja siten kohoavan korkeammalle henkiselle tasolle. Eurooppa sitä vastoin vasta hiljattain tunnusti naisella olevan tämän oikeuden, ja silloinkin vain siksi, että taloudelliset paineet pakottivat siihen.

        Onko totta että vihaatte Jeesusta? Kysyin halusin vaihtaa aihetta.

        "Emme. Monet ei-muslimit hämmästyvät kuullessaan, että Islamin uskon mukaan Jeesus, Marian poika, on eräs kaikkein tärkeimmistä Jumalan sanansaattajista. Muslimit oppivat rakastamaan Jeesusta eikä kukaan voi kutsua itseään muslimiksi ilman uskoa hänen ihmeelliseen neitseelliseen syntymäänsä ja niihin ihmeisiin, joita hän (rauha hänelle) teki. Muslimit eivät usko näihin asioihin sen perusteella, mitä Raamatussa sanotaan tai mitä jokin toinen uskonto sanoo, vaan yksinkertaisesti siksi, että Koraani kertoo nämä asiat hänestä. Siitä huolimatta muslimit painottavat, että Jeesuksen ihmeet, ja kaikkien muidenkin profeettojen tekemät ihmeet, tapahtuivat "Jumalan luvalla".

        Tiettyjä kristinuskon piirteitä voi jopa osan kristittyjä olla vaikea hyväksyä, esimerkiksi, että Jeesus on "Jumalan poika", "Jumalan ruumiillistuma maan päällä" tai "kolmas osa" Pyhästä kolminaisuudesta. Koraanissa kerrotaan ihmisille tästä Jumalan sanoman väärentämisestä ja esitetään selvästi, ettei Jumalalla ole ketään "poikaa" sen paremmin allegorisesti, fyysisesti, metaforisesti tai metafyysisestikään. Islamin edustama puhdas monoteismi hylkää täysin sellaisen ajatuksen, että Jumala olisi jotakin, jota voimme aivan fyysisesti kuvitella (mihin kolminaisuusoppi perustuu) tai jotakin, jonka voimme määritellä vertaamalla jotakin Jumalaan tai asettamalla jotakin Hänen rinnalleen, tai että voisimme rukoilla jotakuta muuta kuin Jumalaa. Islam ei myöskään salli ketään muuta kutsuttavan sanoilla "Herra" tai "Kaikkivaltias", sillä ne nimet kuuluvat vain Jumalalle.

        Väärinkäsityksen välttämiseksi on selvennettävä, että kun muslimi kritisoi Raamattua tai kristillisiä oppeja, he eivät hyökkää "Jumalan Sanaa" tai Jeesusta Kristusta vastaan (rauha hänelle). Muslimien näkökulmasta silloin päinvastoin puolustetaan Jumalan Sanaa ja Jeesusta - siinä muodossa kuin ne Koraanissa esitetään. Muslimien kritiikki kohdistuu ihmisten tapaan kutsua Raamattua Jumalan Sanaksi, sillä muslimit eivät hyväksy sitä Jumalan alkuperäiseksi Sanaksi, tarkassa muodossa. Kristittyjen oppi esimerkiksi Pyhästä kolminaisuudesta ja perisynnistä saavat muslimien voimakkaan kritiikin osakseen, sillä ne eivät tulleet Jeesukselta (rauha hänelle). Siinä suhteessa ovat muslimit Jeesuksen (rauha hänelle) todellisia seuraajia, koska he puolustavat häntä kristittyjen liioitelluilta käsityksiltä ja opettavat puhdasta monoteismia, joka oli Jeesuksenkin alkuperäinen sanoma." Hän vastasi.

        Huomenna jatkan Koraanista ja muista käydyistä keskusteluista kommentoikaa mutta pysytään asiallisina. Jokainen.


      • jpirtela kirjoitti:

        ...Ennen Islamin tuloa naisen täytyi turvautua epäsuoraan ja hankalaan kiertotiehen vapautuakseen miehesstään, joka piti häntä täydellisesti vallassaan, sillä eivät perinnäistavat eikä maan laki antanut naiselle oikeutta jättää miestään vaatimalla avioeroa. Islam antoi naiselle tämän oikeuden selvin ja yksiselitteisin termein ja hän saattoi käyttää sitä milloin tahansa katsoi sen olevan hyväksi. Islam ei tyytynyt tähän, vaan meni askelen pidemmälle antamalla naiselle myös oikeuden itse ehdottaa avioliittoa miehelle, jonka kanssa tahtoi mennä naimisiin. Eurooppalainen nainen sai tämän oikeuden vasta 1700-luvulla ja silloin sitä pidettiin suurena voittona naiselle vuosisatoja vanhoista traditioista!....

        Islam se jälleen oli, joka koko maailman ollessa hukkuneena tietämättömyyteen ja pimeyteen, korosti tiedon merkitystä ihmiselle; ei jonkin luokan erityisenä etuoikeutena, vaan oleellisena ja välttämättömänä vaatimuksena jokaiselle ihmiselle. Islam teki tiedon hankkimisesta jokaisen ihmsen velvollisuuden; se oli välttämätön ehto, jotta voisi todella uskoa Allahiin ja Islamiin. Islam oli myös ensimmäinen uskonto, joka tunnusti naisen yksilöllisen ja riippumattoman aseman ja painotti hänelle, että hän ei voisi saavuttaa täydellisyyttä ilman tietoa. Tiedon hankkiminen oli yhtä tärkeä velvollisuus niin naiselle kuin miehelle, sillä Islam halusi naisten kehittävän myös henkisiä lahjojaan ja siten kohoavan korkeammalle henkiselle tasolle. Eurooppa sitä vastoin vasta hiljattain tunnusti naisella olevan tämän oikeuden, ja silloinkin vain siksi, että taloudelliset paineet pakottivat siihen.

        Onko totta että vihaatte Jeesusta? Kysyin halusin vaihtaa aihetta.

        "Emme. Monet ei-muslimit hämmästyvät kuullessaan, että Islamin uskon mukaan Jeesus, Marian poika, on eräs kaikkein tärkeimmistä Jumalan sanansaattajista. Muslimit oppivat rakastamaan Jeesusta eikä kukaan voi kutsua itseään muslimiksi ilman uskoa hänen ihmeelliseen neitseelliseen syntymäänsä ja niihin ihmeisiin, joita hän (rauha hänelle) teki. Muslimit eivät usko näihin asioihin sen perusteella, mitä Raamatussa sanotaan tai mitä jokin toinen uskonto sanoo, vaan yksinkertaisesti siksi, että Koraani kertoo nämä asiat hänestä. Siitä huolimatta muslimit painottavat, että Jeesuksen ihmeet, ja kaikkien muidenkin profeettojen tekemät ihmeet, tapahtuivat "Jumalan luvalla".

        Tiettyjä kristinuskon piirteitä voi jopa osan kristittyjä olla vaikea hyväksyä, esimerkiksi, että Jeesus on "Jumalan poika", "Jumalan ruumiillistuma maan päällä" tai "kolmas osa" Pyhästä kolminaisuudesta. Koraanissa kerrotaan ihmisille tästä Jumalan sanoman väärentämisestä ja esitetään selvästi, ettei Jumalalla ole ketään "poikaa" sen paremmin allegorisesti, fyysisesti, metaforisesti tai metafyysisestikään. Islamin edustama puhdas monoteismi hylkää täysin sellaisen ajatuksen, että Jumala olisi jotakin, jota voimme aivan fyysisesti kuvitella (mihin kolminaisuusoppi perustuu) tai jotakin, jonka voimme määritellä vertaamalla jotakin Jumalaan tai asettamalla jotakin Hänen rinnalleen, tai että voisimme rukoilla jotakuta muuta kuin Jumalaa. Islam ei myöskään salli ketään muuta kutsuttavan sanoilla "Herra" tai "Kaikkivaltias", sillä ne nimet kuuluvat vain Jumalalle.

        Väärinkäsityksen välttämiseksi on selvennettävä, että kun muslimi kritisoi Raamattua tai kristillisiä oppeja, he eivät hyökkää "Jumalan Sanaa" tai Jeesusta Kristusta vastaan (rauha hänelle). Muslimien näkökulmasta silloin päinvastoin puolustetaan Jumalan Sanaa ja Jeesusta - siinä muodossa kuin ne Koraanissa esitetään. Muslimien kritiikki kohdistuu ihmisten tapaan kutsua Raamattua Jumalan Sanaksi, sillä muslimit eivät hyväksy sitä Jumalan alkuperäiseksi Sanaksi, tarkassa muodossa. Kristittyjen oppi esimerkiksi Pyhästä kolminaisuudesta ja perisynnistä saavat muslimien voimakkaan kritiikin osakseen, sillä ne eivät tulleet Jeesukselta (rauha hänelle). Siinä suhteessa ovat muslimit Jeesuksen (rauha hänelle) todellisia seuraajia, koska he puolustavat häntä kristittyjen liioitelluilta käsityksiltä ja opettavat puhdasta monoteismia, joka oli Jeesuksenkin alkuperäinen sanoma." Hän vastasi.

        Huomenna jatkan Koraanista ja muista käydyistä keskusteluista kommentoikaa mutta pysytään asiallisina. Jokainen.

        Minkä takia ihmisellä ylipäätään pitää olla jokin kaikenkattava maailmanselitys johon uskoa? Ei se ole enää mitenkään välttämätön. Toisin oli ennen, kun tieteellisiä selityksiä ympäristön ilmiöille ei vielä ollut ja avuksi haettiin uskonnot ja taikausko.

        Sen vain sanon, että jos vaikka kuolemani jälkeen saan tietää islamin olleen oikeassa, olen kyllä tavattoman hämmästynyt. No, siinähän kärvennyn helvetin tulessa sitten. En vain hetkeäkään usko, että jumala voisi olla sellainen palvontaa vaativa narsisti kuin islam väittää, jos mitään jumalaa edes onkaan. En tosiaan tiedä, ja pystyn mainiosti elämään sen tietämättömyyden kanssa, kuten pystyy yhä useampi muukin.

        Erityisen veikeää minusta on, että islamin ja muidenkin Lähi-Idän uskontojen jumalaa (oletetaan se nyt yhdeksi ja samaksi) tituleerataan oikein armolliseksi, kun kyse kuitenkin on siitä että hän "armahtaa" vain omasta vihastaan. Ihmisen käytöksenä tuota sanottaisiin hyvin kieroutuneeksi ellei sairaaksi.


      • jpirtela kirjoitti:

        ...Ennen Islamin tuloa naisen täytyi turvautua epäsuoraan ja hankalaan kiertotiehen vapautuakseen miehesstään, joka piti häntä täydellisesti vallassaan, sillä eivät perinnäistavat eikä maan laki antanut naiselle oikeutta jättää miestään vaatimalla avioeroa. Islam antoi naiselle tämän oikeuden selvin ja yksiselitteisin termein ja hän saattoi käyttää sitä milloin tahansa katsoi sen olevan hyväksi. Islam ei tyytynyt tähän, vaan meni askelen pidemmälle antamalla naiselle myös oikeuden itse ehdottaa avioliittoa miehelle, jonka kanssa tahtoi mennä naimisiin. Eurooppalainen nainen sai tämän oikeuden vasta 1700-luvulla ja silloin sitä pidettiin suurena voittona naiselle vuosisatoja vanhoista traditioista!....

        Islam se jälleen oli, joka koko maailman ollessa hukkuneena tietämättömyyteen ja pimeyteen, korosti tiedon merkitystä ihmiselle; ei jonkin luokan erityisenä etuoikeutena, vaan oleellisena ja välttämättömänä vaatimuksena jokaiselle ihmiselle. Islam teki tiedon hankkimisesta jokaisen ihmsen velvollisuuden; se oli välttämätön ehto, jotta voisi todella uskoa Allahiin ja Islamiin. Islam oli myös ensimmäinen uskonto, joka tunnusti naisen yksilöllisen ja riippumattoman aseman ja painotti hänelle, että hän ei voisi saavuttaa täydellisyyttä ilman tietoa. Tiedon hankkiminen oli yhtä tärkeä velvollisuus niin naiselle kuin miehelle, sillä Islam halusi naisten kehittävän myös henkisiä lahjojaan ja siten kohoavan korkeammalle henkiselle tasolle. Eurooppa sitä vastoin vasta hiljattain tunnusti naisella olevan tämän oikeuden, ja silloinkin vain siksi, että taloudelliset paineet pakottivat siihen.

        Onko totta että vihaatte Jeesusta? Kysyin halusin vaihtaa aihetta.

        "Emme. Monet ei-muslimit hämmästyvät kuullessaan, että Islamin uskon mukaan Jeesus, Marian poika, on eräs kaikkein tärkeimmistä Jumalan sanansaattajista. Muslimit oppivat rakastamaan Jeesusta eikä kukaan voi kutsua itseään muslimiksi ilman uskoa hänen ihmeelliseen neitseelliseen syntymäänsä ja niihin ihmeisiin, joita hän (rauha hänelle) teki. Muslimit eivät usko näihin asioihin sen perusteella, mitä Raamatussa sanotaan tai mitä jokin toinen uskonto sanoo, vaan yksinkertaisesti siksi, että Koraani kertoo nämä asiat hänestä. Siitä huolimatta muslimit painottavat, että Jeesuksen ihmeet, ja kaikkien muidenkin profeettojen tekemät ihmeet, tapahtuivat "Jumalan luvalla".

        Tiettyjä kristinuskon piirteitä voi jopa osan kristittyjä olla vaikea hyväksyä, esimerkiksi, että Jeesus on "Jumalan poika", "Jumalan ruumiillistuma maan päällä" tai "kolmas osa" Pyhästä kolminaisuudesta. Koraanissa kerrotaan ihmisille tästä Jumalan sanoman väärentämisestä ja esitetään selvästi, ettei Jumalalla ole ketään "poikaa" sen paremmin allegorisesti, fyysisesti, metaforisesti tai metafyysisestikään. Islamin edustama puhdas monoteismi hylkää täysin sellaisen ajatuksen, että Jumala olisi jotakin, jota voimme aivan fyysisesti kuvitella (mihin kolminaisuusoppi perustuu) tai jotakin, jonka voimme määritellä vertaamalla jotakin Jumalaan tai asettamalla jotakin Hänen rinnalleen, tai että voisimme rukoilla jotakuta muuta kuin Jumalaa. Islam ei myöskään salli ketään muuta kutsuttavan sanoilla "Herra" tai "Kaikkivaltias", sillä ne nimet kuuluvat vain Jumalalle.

        Väärinkäsityksen välttämiseksi on selvennettävä, että kun muslimi kritisoi Raamattua tai kristillisiä oppeja, he eivät hyökkää "Jumalan Sanaa" tai Jeesusta Kristusta vastaan (rauha hänelle). Muslimien näkökulmasta silloin päinvastoin puolustetaan Jumalan Sanaa ja Jeesusta - siinä muodossa kuin ne Koraanissa esitetään. Muslimien kritiikki kohdistuu ihmisten tapaan kutsua Raamattua Jumalan Sanaksi, sillä muslimit eivät hyväksy sitä Jumalan alkuperäiseksi Sanaksi, tarkassa muodossa. Kristittyjen oppi esimerkiksi Pyhästä kolminaisuudesta ja perisynnistä saavat muslimien voimakkaan kritiikin osakseen, sillä ne eivät tulleet Jeesukselta (rauha hänelle). Siinä suhteessa ovat muslimit Jeesuksen (rauha hänelle) todellisia seuraajia, koska he puolustavat häntä kristittyjen liioitelluilta käsityksiltä ja opettavat puhdasta monoteismia, joka oli Jeesuksenkin alkuperäinen sanoma." Hän vastasi.

        Huomenna jatkan Koraanista ja muista käydyistä keskusteluista kommentoikaa mutta pysytään asiallisina. Jokainen.

        >Islam teki tiedon hankkimisesta jokaisen ihmisen velvollisuuden; se oli välttämätön ehto, jotta voisi todella uskoa Allahiin ja Islamiin.

        Minkä takia siten muslimimaailma on nykyään niin takapajuinen ja islamilainen tiede pelkkä suuri vitsi? Monessa maassa koulutkin ovat lähinnä koraanikouluja eivätkä luo alkeellisintakaan pohjaa monipuolisen tiedon omaehtoiselle hankkimiselle, jos pommien tekoa ei lasketa.

        Kovin huonosti tuota esittämääsi velvollisuutta muslimimaailmassa noudatetaan. Paremminkin luulisi, että islam suorastaan kieltää hankkimasta tietoa. Tiedollahan on se paha ominaisuus, että se enemmänkin vieroittaa ihmisiä uskonnoista kuin lähentää heitä niihin.

        No, olen kyllä huomannut että jpirtelaa kiinnostaa enemmänkin saarnata ja käännyttää kuin keskustella. Sellainenhan on kaikkialla uskovien tyyli lähes riippumatta uskonnon nimestä.


    • koko totuus kiitos!

      kertoiko tämä mies sinulle siellä tätä.että islam uskoiset saavat myös valehdella jos se on islamin edun mukaista..ei kaiketi kertonut. lukaseppas koraania niin sieltä se sinulle avautuu.. "vääräuskoisille" valehteleminen ei siis on kiellettyä..olisi mielenkiintoista kuulla joskus islam/muslimi naisen kertomana asian laita ja mielipidettä tietetenkin ilman että naisen tarvitsee pelätä mitä pn puhunut. siis aivan rauhassa jossain..varmasti tulisi melko mielnkiintoisia näkökantoja eikä vain AINA miesten kertomana tuosta uskonnosta.

    • >Kysyin siis: "Mikä panee sut uskomaan Allahiin?"

      Saamasi vastaus ei ollut täysin rehellinen, sillä syntyperäistä saudimuslimia tulee rangaista kuolemalla, jos hän luopuu islamista. Oikea vastaus olisikin ollut, että syntyperä.

    • usko toivo RAKKAUS?

      samaa mieltä olen minäkin.en usko sellaiseen luojaan/jumalaan joka on kaikki voipa ja niin SUURI,että ne periaatteet menee todellakin sellaiseen narstiseen härdelliin ja kaikilla ei ole pelastus mahdollisuutta siltikään vaikka uskoisi.mikä sellainen jumala on? joka ei pidä omia luotujaan saman arvoisena,pelastus/armo ei ole kaikille ihmisille samanlainen tosin armostahan ei puhuta islamin uskossa,mutta kuitenkin kun jumala on ihmisen yläpuolella.ja jos et ole syntyperäinen muslimi arabi,aasiasta ja minä vaikka käännyn suomalaisena ihmisenä nyt islamin uskontoon niin silti en ole samanveroinen ihmisenä kuin nämä "alkuperäiset" uskovaiset vaan olisin toisen luokan ihminen siis alempaa kastia..mä en tajua miksei kukaan voi ymmärtää tätä.pointtia joka on aivan selvä,että rakkaus ja armollisuus tasavertaisuus ihmisten kesken olipa nyt mistä tahansa olisi kaikille sama. enkä kirjoita tätä viestiä siksi,että haluan alentaa tätä uskontoa tai sitä harjoittavia ihmisiä,mutta ajatukseni tästä toin julki.minä uskon luojaan joka rakastaa kaikkia ihmisiä sellaisena kuin he ovat rotuun/kansalaisuuteen katsomatta.sellaiseen jossa kellään ihmisellä ei ole tuomiovalta tuomita toista ihmistä huonommaksi.

      • kristin usko kysessä

        hän puhui kristin uskosta. johon kuuluu tuo lähimmäisen rakkaus,armo.anteeksi anto..ihmiset ovat kaikki samanveroisia,ei ole toistaan parempia ihmisiä.


    • ???

      Mistä uskonnosta puhut?

    • ymmärrykses vikaa??

      mitä sinä kysyit? mihin liittyen?

    • ????

      Mitä tarkoitat?

    • -suomalainen muslimi

      mashallah hieno teksti.

    • tvmiks

      Siis mihin, jpirtela, oikein uskot?

      Muslimin tulee uskoa siihen, että Koraani on _absoluuttista_ Jumalan sanaa arabiankielisenä. On lapsellisen helppoa osoittaa, että Koraani on pelkkä tekele, kokoelma sieltä ja täältä otettuja tarinoita ja tietoja, jotka joko Muhammad tai hänen seuraajansa pukivat uusiksi tarinoiksi. Vain totaalinen itsepetos voi mahdollistaa vuonna 2011 uskon Koraaniin kirjaimellisena Jumalan sanana.

      Mitä on islam ilman Koraania? Ei mitään! Asia on tosiaan juuri näin mustavalkoinen. Kaiken islamilaisen teologian aiheuttama hirveys, sorto ja vääryys - eli islamilaisittain sanottuna rauha - kumpuaa Koraanista ja Muhammadin asemasta (Koraanin suosittelema jokaisen muslimin esikuva). Kun Koraani ei ole absoluuttista Jumalan sanaa, samalla putoaa pohja mm. islamista luopuneiden surmaamiselta, avioliiton ulkopuoliseen seksiin syyllistyneiden kivittämiseltä, eriuskoisten sortamiselta ja niin edelleen.

      Ja islamissa naiset eivät ole tasa-arvoisia miehen kanssa. Koraanin mukaan musliminaisen arvo todistajana on puolet muslimimiehen arvosta. (Islamissa musliminaisen arvo on toki korkeampi kuin ei-muslimimiesten ja -naisten.) Lisäksi islamissa nainen rinnastetaan peltoon ja karjaan. Koraani kehottaa miehiä käymään pellolleen viitatessaan vaimoihin.

      Islamissa on sentään se hyvä puoli (ironiaa), että Muhammadin mukaan PARHAAT muslimimiehet eivät hakkaa vaimojaan. [hadith ainakin Sahih Bukharissa eli perimätietokokoelmassa, joka on määritelty paikkansapitäväksi islaminoppineiden keskuudessa jo vuosisatoja]

      Koraani kehottaa lyömään tottelematonta (tai mahdollisesti tottelematonta) naista vastan kolmantena keinona. Ensin pitää nuhdella sitten karkottaa vuoteesta, ja jos tämä ei auta, sitten lyödä. Tietysti Koraani myös kertoo miehen olevan naisen yläpuolella muutenkin. Aishan (Muhammadin lapsivaimo) sahih hadith kertoo, että Muhammad itse sysäsi Aishaa rintaan niin, että Aisha tunsi kipua. Syynä oli Aishan poistuminen talosta ilman Muhammadin lupaa. Musliminainen on heikoilla sharian eli islamilaisen lain (jonka tärkein lähde on tietysti Koraani) mukaisessa avioerossa.

      Tasa-arvoa.

    • ei minun uskontoni

      Kurjat oltavat naisella siis.

    • najis kafir

      "alkuräjähdys syntyi äärimmäisen tiheästä ja kuumasta tilasta noin 14 miljardia vuotta sitten ja on siitä lähtien jatkuvasti laajentunut "

      Tuo on lähes sanasta sanaan suora lainaus wikipediasta...

      http://fi.wikipedia.org/wiki/Alkuräjähdys

      Eiköhän ole nyt niin, että tämä fiksu sheikkisi on sinun mielikuvituksesi tuote.

    Ketjusta on poistettu 8 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. En ole rakastunut

      Tai ihastunut sinuun. Kiinnostuin kyllä heti koska erotut massasta.
      Ikävä
      412
      4377
    2. Miksi suomalaisia vainajia säilytetään kylmäkonteissa ulkona? Näin kuolleita kohdellaan Suomessa

      Suomesta ei löydy enää tilaa kuolleille. Tänä päivänä vainajia säilytetään ympäri maata ulkona kylmäkonteissa. Kontit
      Maailman menoa
      241
      2151
    3. Olen ärtynyt koska

      minulla on tunteita sinua kohtaan. Tunteita joita en voi ilmaista. Kaipaan kaikkea sinussa. Siksi olen välillä hankala.
      Ikävä
      68
      1590
    4. Suomalaiset marjat loppuvat

      Suomalaiset marjat mätänevät metsään, koska ulkomaalaiset, lähinnä thaimaalaiset poimijat ovat huolehtineet suomalaisten
      Maailman menoa
      158
      1401
    5. Hallitus korottaa yleisen arvonlisäveron 25,5 prosenttiin

      Yleisen arvonlisäveron kiristäminen 1,5 prosenttiyksiköllä on hallituksen järein toimi kehysriihessä. Se voi tuoda valti
      Perussuomalaiset
      260
      1159
    6. Yhteiskuntaa hyväksi käyttäjät

      Kyllä täällä Suomussalmellakin osaavat käyttää näitä Suomen etuja hyväksi. Vuokrataan ns. asunto lapselle että saa asu
      Suomussalmi
      67
      1087
    7. Mitä teen väärin?

      Alkaa pikku hiljaa tympäsemään ainainen pakkien saanti. Eka ennen kun nähdään, miehet ovat kiinnostuneita viestittelemää
      Sinkut
      137
      1054
    8. Joku tukeva täti syyttää suomalaisia rasisteiksi Hesarissa

      ”Kaikki valkoiset ihmiset Suomessa ovat kasvaneet rasistiseen ajatteluun”, sanoo Maija Laura Kauhanen: https://www.hs.
      Maailman menoa
      167
      1045
    9. Haluaisin tietää

      mikä saa sinut tuntemaan olosi rakastetuksi. Ja sitten haluaisin mahdollisuuden tehdä juuri niin. 💔
      Ikävä
      54
      949
    10. Puhutko toisista ihmisistä

      pahaa, jotta näyttäytyisit itse jotenkin paremmassa valossa?
      Ikävä
      117
      933
    Aihe