Isovanhemmat hyysäävät

lapsen asemassa?

Olen yli 20-vuotias tyttö, ja asun yksin äitini asunnossa. Ongelmani on, että lähellä asuvat isovanhempani tulevat luvatta kotiini siivooamaan tai muuten touhuamaan, kun olen poissa. Olen sanonut asiasta tiukasti monta kertaa, mutta he eivät lopeta, vaan selittävät auttavansa.

Koen, että he tulevat reviirilleni ja raivostun, kun en löydä tavaroitani oikeasta paikasta.Tiedän heidän tahtovan hyvää, mutta olen aikuinen ihminen, enkä halua "ulkopuolisia" kotiini, etenkään ilmoittamatta. Vara-avaimia ei kannata heiltä ottaa pois, sillä he käyvät usein tuomassa postit sisälle, jos olen poissa. Mikä avuksi?

6

184

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • itsekin isovanhempi

      Otat ne avaimet pois! Kun kerran olet asiasta useaan otteeseen sanonut ja sana ei ole tehonnut niin ei auta muu kuin ottaa ne vara-avaimet pois.

      Ei toisen kotiin saa tulla luvatta.

      Jos haluavat auttaa sinua niin hakevat postisi ja vievät omaan asuntoonsa josta noudat ne.

      Oletko sitten miten usein pois? Tarvitsetko tosiaan postin sisälle tuojaa? Eikö postilaatikkosi ole lukollinen? Ellei niin hanki lukollinen malli, siellähän ne postisi säilyvät kunnes itse tultuasi ne noudat.

    • elämässä tapahtuu

      Varmastikaan isovanhempasi eivät ymmärrä nyt olevansa liian tunkeilevaisia, he vain kokevat auttavansa sinua. Mutta oman yksityisyyden ja rauhan kannalta on kyllä tärkeää saada heidät ymmärtämään, ette halua heidän tulevan huusholliisi yllättäen. Minulle kävi nuorena yksiössäni asuessani tosi nolo juttu, kun äitini tuli yllättäen varaavaimilla boxiini - olimme nimittäin silloisen poikaystäväni kanssa alasti sängyssä ja tyrmistyimme yhtä allistyneeseen äitiin ovella. (Emme olleet kuulleet ovikellon soittoa siinä tohinassa). Mutta ainakin äitini oppi, ettei noin vaan tullut huusholliini. - Nyt asia on jo vanha, poikaystäväkin vaihtui ajan saatossa ja me äitimuori-mummelin kanssa joskus hymyilemme ajatukselle salaa, ettei mieheni ja lapset kuule.

    • lapsen asemassa?

      Kiitos neuvoista! En ole usein poissa, eikä postilaatikkoni ole lukollinen. Parastahan olisi ottaa vara-avaimet pois, mutta voi tuntua vaikealta pyytää niitä takaisin monen vuoden jälkeen. Joskus huomaan tavaroiden siirtymisestä, että isoäitini on käynyt kämpässäni, mutta hän ei ole ilmoittanut siitä.
      He perustelevat käytöstään mm. sillä, että äitini (heidän tyttärensä) olisi minulle vihainen, jos meillä olisi sotkuista.. Menee hermot.

      • Nähty ja tehty

        Tässä kohtaa lienee valkoinen valhe sallittu. Sano isovanhemmillesi, että avaimesi on kadonnut tai varastettu ja joudut vaihtamaan lukon, joten heillä olevan sinun avaimesi saa heittää pois, se ei enää toimi. Jos he pyytävät itselleen myös uutta avaintasi, voit sanoa teettäväsi sen, kun joskus ehdit ja muistat - mitä tietenkään ei tapahdu milloinkaan.

        Kerro heille myös, että he ovat tervetulleita vierailulle, kunhan soittavat ensin, että tiedät olla kotona.


      • Avain on luottamus

        Ota oveesi turvalukko, joka suljetaan aina avaimella. Selityksenä olkoon, että alueella kuulemma on joku huoneistoihin tunkeutuja.
        Turvalukkoon ei ole ylim. vara-avainta, sillä vara-avain pitää antaa isännöitsijälle tms. luotetulle ihmiselle.

        Kaikki pelastavat kasvonsa.


    • sovitusti käymään

      Olet varmaan jo hoitanut asian. Kellään ei ole oikeutta koskea toisen tavaroihin. Ei edes silloin kun nuori asuu vielä kotona. Isovanhemmat pitävät sinua kenties vielä "pikkutyttönä" hyväntahtoisesti. Mutta ilmaise oma tahtosi heille nyt. Voithan sanoa, että tarttet vara-avainta jollekin toiselle. Ethän halua, että he tekevät edelleen yllätyskäyntejä sitten kun sinulle on tullut perhettä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      91
      1525
    2. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      171
      1220
    3. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      104
      1070
    4. Jennika Vikman avoimena - Isosisko Erika Vikman ohjeisti napakasti Tähdet, tähdet -kisaan: "Älä.."

      Jennika ja Erika - niin ovat kuin kaksi marjaa! Ilmeiltään, ääneltään ja eleiltään hyvinkin samanlaiset - toinen on kyll
      Suomalaiset julkkikset
      15
      957
    5. Mitäs nainen

      Meinaat tehdä viikonloppuna.
      Ikävä
      83
      885
    6. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      66
      803
    7. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      40
      777
    8. Kirjoita nainen meistä jotain tänne

      tai minusta, ihan mitä haluat. Niinkin voi kirjoittaa, etteivät muut tunnista, esim. meidän kahdenkeskisistä jutuista. K
      Ikävä
      60
      744
    9. Vedalainen metafysiikka

      Termi ”metafysiikka” kuuluu Aristoteleelle. Metafysiikka tarkoittaa ”fysiikan jälkeen” eli tietoa siitä, mikä on tavalli
      Hindulaisuus
      289
      743
    10. Ai jaa sinä oletkin ahnas

      Ja romanttinen luonne, nyt vasta hiffasin että olet naarastiikeri. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan.
      Ikävä
      107
      738
    Aihe