Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Suppilovahveroita?

viipukka99

Löysin tänään jonkin verran sieniä ja oletan niiden nyt olevan suppilovahveroita, mutta vielä varmistukseksi haluaisin kokeneemmilta vahvistuksen. Toivottavasti kuvista saa selkoa. =)

14

438

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • SIENIMIES-1

      Missäs ne kuvat ovat?

    • viipukka99

      Äh.. ne katosi matkalla näköjään, kun ei heti ottanut tuota tekstiä..
      Jospa ne nyt tulis ja toivottavasti myös näkyis.
      Pahoittelut.

      • viipukka99

        no voihan.. ei se näköjään onnistu.. miten nuo kuvat tuolta aijaasta saa linkitettyä tänne? :/


      • viipukka99

    • SIENIMIES-1

      Kyllä 100% suppilovahveroita.

    • viipukka99

      Kiitti paljon. =)
      Aloittelija kun ei oikein vielä luota täysin itseensä. Ei oo ketään sienikaveria keltä kysellä, niin täältä nyt yleensä ainakin aina joku löytyy.

      • juupa ju

        Kyllä ovat suppilovahveroita, keltainen jalka on aika selvä merkki tunnistaessa muuten sienten ulkonäkö kyllä aikalailla vaihtelee.


      • sienestystä

        Suppilo/kosteikkovahveron lakin alapinta tyypillisesti tuollainen suonikas varsi ontto ja vanhemmiten tyypillisesti litteä(hkö) lakissa kuoppa. Hyvä sieni, sukua mm. kanttarellille ja mustalle torvelle. Taidatte varmaan tietääkin, mutta tällaisen mykoritsasienen (ei varsinainen lahottajasieni) viljely ei onnistu esim.kotokompostissa. Vaatii isäntäkasvin, elävän puun. Sieni ei ole loinen, vaan ne elävät symbioosissa isäntäkasvin kanssa. Sienirihmasto lahottaa kuolleita kasvijätteitä, joista se luovuttaa sopivaa tavaraa isäntäkasvilleen ja saa vastaavasti mm. sokereita, joita se saa isännältään, kun itse ei pysty yhteyttämään. Sienen varsinainen elämä tapahtuu hiljaisuudessa maan pintakerroksen alla. Tyypillinen mykoritsasieni on punikkitatti. Punikkitattien haara on erikoistunut elämään erilaisten puiden eräänä ravinnetoimittajana. Esim. koivun punikkitatti, männyn punikki... jne.Siitakesieni, mitä yritettiin teollisesti viljellä täällä poholassa on nimenomaan lahottajasieni, joka tulee, kun on lahotettavaa ja kuolee, kun ravinto loppuu. Koivun kantosieni on enemmän lahottajasieni, kuin no niin rajan veto on vaikeaa.


      • Sienetys on ilo
        juupa ju kirjoitti:

        Kyllä ovat suppilovahveroita, keltainen jalka on aika selvä merkki tunnistaessa muuten sienten ulkonäkö kyllä aikalailla vaihtelee.

        Saattavat olla muuten kosteikkovaveroita, no yhtä kaikki samoja ***ruokasieniä ja vanhassa keittokirjassa ensiluokan kauppasieniä. Se on tuo sienestys sellainen ulkoilun ala, että sen viruksen , kun kerran saa ei siitä pääse eroon, kuin sienessä käymisellä. Kokemuksen mukaan lisätään vaikeusastetta ja otetaan pomimiskohteeksi esim. kehnäsieniä jne. Muutaman vuoden, kun metsässä on samonnut huomaa olevansa paitsi ihan kohtalainen sienestäjä, niin hyvässä fyysisessä kunnossa. Sienien lisäksi metsässä on myös esim. puolukoita ja soilla karpaloita. Suolla kävely on vielä parempaa kuntoilua, kuin polkujen tallaminen. Hiljaisessa metsästyksessä huomaamattaan kulkee yllättävän paljon kilometrejä, se on hyvää selälle.


    • Musti+
      • "Hyppysellinen torvi

        Hyvä keko sienien kuningatarta, kuivattuna hyvä mauste. Oman "kultasuonen" 10l. kutistui kuivattuna 2 dl.:n lasipurkkiin. Kuivattuna on enemmänkin mauste. Olisi varmaan aika tujua kastiketta, jos laittaisi kaikki kerralla. Vain "hyppysellinen".


    • Onko paljon?

      Kysymyksenä kokeneemmille suppilovahveroitten kerääjille:
      Onko tänä vuonna poikkeuksellisen paljon suppilovahveroita (suhteessa muihin sieniin)?

      Itse vasta tänä syksynä opin tuon suppiksen tunnistamaan niin varmuudella että niitä aloin keräämään, ja nythän niitä on lähes jokapaikassa. Muut joita ennen olen kerännyt onkin vaikeampia olleet löytää (kanttarelli, karvalaukku, haapasieni).

      • sienestelyä

        Kyllä, tänä vuonna on poikkeuksellisen paljon kaikkia sieniä. Johtuu varmaan kahdesta edellisestä hyvin huonosta ja kuivasta syksystä. Toimiakseen rihmastot vaativat vettä (kosteutta) ja lämpöä riittävästi läpi koko kesän. Sienikanta kestää hyvin poimimisen yli 90% sienistä jää metsään.


    • kerääjä

      Tänä vuonna on normaalia enemmän suppiksia! Mars metsään!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Takaisin ylös

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      91
      2344
    2. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      52
      2029
    3. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      88
      1863
    4. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      23
      1858
    5. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      10
      1638
    6. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      77
      1572
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      26
      1437
    8. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      41
      1410
    9. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1392
    10. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      73
      1370
    Aihe