Nyt loppui S-ketjua hyödyntävän elitistin tukeminen. Haiskahtaa!

escenius

Olen tehnyt muutaman viikon ajan ruokakassivertailua S-ryhmän ja Lidlin välillä, ja todennut Lidlin jopa 30 prosenttia edullisemmaksi. Myös LIdlin tuotteiden taso on parempi esim. monien einesten ja maitotuotteiden kohdalla. Erityismaininnan ansaitsee myös Lidlin tuoreet leipomotuotteet, kuten leivät, patongit ja pullat, joissa hintaero s-ketjun vastaaviin on jopa 60% edullisempi.

Jos S-marketista saan nipin napin ruokakassillisen 30 eurolla, niin vastaavan kassin saan Lidlistä noin 20 eurolla ja aivan samoilla tai halutessa jopa laadukkaammilla tuotteilla. Suomalaisten einesten taso on heikentynyt roimasti, joten suosittelen tekemään vertailua.

S-ketjun suositulla bonusjärjestelmällä ei loppupeleissä ole merkitystä, kun hommassa haisee elitistin tukeminen. Koko bonusjärjestelmä on viime päivien uutisointien perusteellakansan eliitin, kuten valtionjohdon hyödyntämä ja tukema systeemi, mitä tavallisen kansalaisen ei siten kannattaisi tukea. Tavalliselle palkansaajalle keskittäminen S-ketjuun voi hyödyttää parhaimmillaan joitakin satoja euroja vuositasolla tai kädestä suuhun elävä kansalainen saa etua ehkä jonkun euron per kuukausi. Tosiasiassa maksamme bonusjärjestelmän "edusta" korkeissa hinnoissa, joten homma haiskahtaa kierolle. Tosiasiasas ne, joilla on rahaa mällätä voivat tässä systeemissä maximoida bonushyödyn, kun systeemi pohjautuu siihen, mitä enemmän ostat ja kulutat, sen suuremman edun lohkaiset lompakkoosi. Näin S-järjestelmä suosii rikkaiden kulutusjuhlia ja polkee köyhiä. Nimittäin mitä useampi on keskittänyt ostamisen S-ketjuun, tämä on osaltaan myös johtanut hintojen kovaan nousuun, minkä vuoksi SUomessa on EU:n ylivoimaisesti kallein ruoka. Ruokalaskun kallistuminen ei paljon kolahda elitistin lompakossa, kun samaan aikaan raha virtaa systeemistä takaisin päin omaan taskuun.

Siispä jos ihminen joutuu budjetoimaan normaaleja elinkustannuksia, kannattaa miettiä kahdesti, onko S-ryhmään keskittäminen kannattavaa? Lidlissä edun huomaa suoraan ruokakassin hinnassa eikä tarvitse näpertää bonuksien kanssa.

Lisää aiheesta:

Asiakas maksaa bonusjärjestelmästä suoraan hinnoissa. Tässä esimerkki ABC asemien bensan korkeasta hinnasta:
http://www.taloussanomat.fi/liikenne...a/20112661/139


S-ketjun voitot eivät siirry asiakasomistajille vaan ulkomaiden investointeihin.
http://www.taloussanomat.fi/kauppa/2...i/201112201/12

2

141

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • musta/valko

      Meinasin olla vastaamati, mutta pakko luetella muutamia kohtia (ei poliittisia) ...joita nyt keskustelun aloittaja ei oa huomioon:

      1) Paljon sinne lidl on matkaa?
      2) Haluaako käyttää tavaraa ostaessa x h aikaa tutkiessa / tilatessa / mahdollisesti oottaessa postin toimittamista...kun sitä sielt lidl löydy.
      3) Ja ennen kaikkeaan samaan soppaan kuuluu paljon muutkin (Bensa, Vaatteet, Vakuutukset, Silmälasit, Sähkökulut jne. jne....)...mitä tuolta lidl:stä ei saa -> jotka taas vaikuttavat kokonaisuudessa etuuteen...(myöskin siihen ruuan hintaan).... oli sitten kyse ässästä, K:sta tai lähikaupasta.

      Lopultahan tämä on omista tarpeista kiinni ja johon on hyvä käyttää tovi aikaa vaikka sen yhden illan asian kartoittamisessa.

    • vrt vs vrt

      Kannatan hintavertailujen tekemistä ja jos Lidlistä löytyy sinun makuusi sopivia valmisruokia niin hyvä sinulle.
      Kuitenkin meillä on omat makutottumukset, joten oma hintavertailu antaa oman näköisensä tuloksen ja paikkakuntakohtaiset erot kauppojen välillä (hinta, laatu, etäisyydet, valikoiman laajuus etc) omansa.
      Meillä jos vertailee valikoimien laajuutta, niin Lidl menee samaan sarjaan isompien Siwojen kanssa... Itse annan myös arvoa kassatoiminnan ripeydestä mm. Lidlissä joutuu aina jonottamaan ja vaikka saksalainen surkea kassalinjasto (ei pakkaustilaa) onkin vaihdettu pohjoismaiseen tyyliin, niin en siitä "irtopisteitä" anna.

      Tuo "eliitti" on hieman suhteellista, erilaisia etuja saa moni ja monesta paikkaa ja saattaa myös edesauttaa ko. bisnestoimintaa auttavia ratkaisuja omassa työssään/virassaan,

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      129
      3267
    2. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      109
      1311
    3. Timo Soini tyrmää Tynkkysen selitykset Venäjän putinistileiristä

      "Soini toimi ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana vuonna 2016, jolloin silloinen perussuomalaisten varapuheenjoht
      Maailman menoa
      267
      1285
    4. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      65
      1096
    5. Nainen voi rakastaa

      Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
      Ikävä
      79
      1061
    6. Kalateltta fiasko

      Onko Tamperelaisyrittäjälle iskenyt ahneus vai mistä johtuu että tänä vuonna ruuat on surkeita aikaisempiin vuosiin verr
      Kuhmo
      14
      1056
    7. IS Viikonloppu 20.-21.7.2024

      Tällä kertaa Toni Pitkälä esittelee piirrostaitojansa nuorten pimujen, musiikkibändien ja Raamatun Edenin kertomusten ku
      Sanaristikot
      57
      979
    8. Rakastan sinua

      Olen tiennyt sen pitkään mutta nyt ymmärsin että se ei menekään ohi
      Ikävä
      30
      976
    9. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      42
      944
    10. Liikenne onnettomuus

      Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
      Orimattila
      46
      854
    Aihe