Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Rakentamisen jälkeinen pihatyö?

apuja kaivataan?

Avaimet käteen-talo tulossa ja pihahommat tietty jää sitten omaksi hommaksi. Olen aivan noviisi kaikissa rakennusasioissa, joten ei oikein ole tietoa miten alkaa pihaa laittamaan kun talo on valmis. Tonttipohja on hyvä ja suht.tasainen ja pihalle tulisi vain normaali nurmikko ja mahdollisesti pihaan kääntyvä tienpätkä autokatokselle asti (n. 8metrin matka) asfalttina ja ehkä asfalttia etuovellekkin menevälle kulkuväylälle.

MItä nyt sitten pitäisi ottaa huomioon ja miten aloittaa? TIlaanko ensin täytemaata joka tasoitetaan ennen mullan levitystä? Kuinkahan paksusti tuota pitäisi olla mullanalla ja millaista maan pitäisi laadultaan olla? Ilmeisesti ainakin tuo pihatien pätkä sitten pitäisi tehdä viimeisenpäälle, jos siihen joskus asfaltin haluan? Mites sitten multa, paljonko sitä tarvitaan? Riittäisikö n 10cm kerros?

Myös kustannuksista haluaisin kuulla jotain. Mitä nuo pihahommat maineen kaikkineen sitten käytännössä maksavat? Pihasta siis on tulossa ihan peruspiha, ilman mitään hienoja istutuksia tai kivetyksiä. olen ajatellut selviäväni noin 2000€:lla, olenko pahasti hukassa budjettini kanssa? Tuo 2000€ on siis ilman asfalttia. Pärjäisin kyllä ilma sitäkin, mikäs sitten olisi parempi vaihtoehto kuin asfaltti?

6

304

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • edellinen

      Niin ja unohtui tontin koko, se on siis n. 1200m2 tontti, jolla on pienehkö omakotitalo ja yhden auton katos talonjatkeena

    • kokemuksellakin

      ota yhteyttä, niin katsotaan tilannettasi paikan päällä. se kannattaa.
      [email protected]

    • l lm 'älm älm 'älm l

      Salaojat ja pihan kaadot.

      Ne on kaikista tärkein asia, mistä aloittaa. Se nyt sitten makukysymys, miten sen pihan laittaa. Ainahan sitä on tasoiteltava tms. Kandee hokata, aina ei välttämättä maata tuoda lisää vaan joutuu kuljettamaan poiskin tai vaihtamaan maita, asia ei ole yksiselitteinen koskaan.

      Parilla tonnilla saa kyllä paljon tavaraa, mutta työ ei ole ilmaista. Ja kaikki riippuu kaikesta.

      Unohda tollaset itsensä mainostajat, joilla ei edes ole firmaa vaan joku epämääräinen ilmaissähköposti. Juttele napureitten ja raksamestarin jne kanssa, kyllä se asia alkaa siinä selviämään. Kaikki kun riippuu nimenomaan itse tontista, mitä sille pitäisi tehdä. Mutta nuo salaojat ja pihan kaadot sadevesiä varten, ne on tärkeinpiä asioita. Sitä pihaa voit kyllä itse kuopsutella vaikka lopun ikäsi.

    • äläm käläm poks

      Kannattaa kiertää kaukaa tuollaiset I lm älämit, joilla ei ole mitään käsitystä mistään. Se käy hyvin ilmi kirjoitustaidottomuudesta ja sisällöttömästä muusta höpinästä..Mutta kysele tosiaan naapureilta...voi mahoton...
      Antaa kaverin kopsutella omaa päätään vaikka loppu ikänsä...pihoille voi harrastella muutakin.

    • Raksamies.

      Voi saa...na näitä kotia leikkiviä uusavuttomia. Ensin iskä maksaa arkkitehdin suunnitteleman mökin ja sitten niille pitää tehdä "nukkekotipiha" siihen ympärille.

      Eikö ihminen tiedä asuessaan talossa mitä tarvitsee ja mitä haluaa ympärilleen. Mihin haluaa kukkapenkin ja mihin ajaa autonsa.

      Pitää tilata kirjanoppinut sanomaan kuinka sun pitää asua ja mihin panet laatat.

    • kokemuksella

      Kuinka pihasi onnistui. Kaipaako parannusta vai tuliko ongelmia rakentajien kanssa. Ota yhteyttä, [email protected] niin katsotaan miten homma hoidetaan eduksesi.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      94
      2434
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2143
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      82
      1788
    4. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      44
      1581
    5. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1556
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      11
      1515
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      33
      1478
    8. 54
      1340
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      87
      1296
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      30
      1219
    Aihe