missä vika...

jyp-analyyysi

ok, päävalmentaja otti ja lähti, vastuu vielä kokemattomalle päävalmentajalle, jolla varmasti paljon vaikutteita aikaisemmilta päävalmentajilta, oma juttu löytämättä. Sinällään hieno mahdollisuus, mutta se oma juttu ei hetkessä löydy, nyt mennään vielä Duffan teeseillä, jotka eivät enää pelaajissa herättäneet peli-intoa...en kuitenkaan vielä lähtisi osoittelemaan syyttävällä sormella Ahoa.

Seuraaviin asioihin sen sijaan kiinnitän huomiota:

1. Myllykoskesta pitäisi tehdä ehdottomasti selvä ykkösmaalivahti. Tämä pelaaja syttyy saadessaan vastuuta, kahden maalivahdin taktiikka ei aikaisempien vuosien tavoin enää toimi.

2. Vatasen pitäisi nyt päättää, onko hän hyökkääjä vaiko puolustaja. Lisäksi liian rohkea pelaaminen kostautuu kokeneempia miehiä vastaan, rinnalla täytyisi olla ehdottomasti varma kokenut puolustava puolustaja. (Koskisen puuttuminen on siis iso juttu!)

3. Syöttöjen tarkkuus - syöttöjä pitäisi siis oikeasti harjoitella, nyt pelaajat eivät löydä paikkojaan, joku on aina tilanteessa myöhässä/yksin/liian ajoissa. Omien paikkojen löytäminen ja selvät syötöt ovat avain parempaan pelaamiseen. Tämä tietenkin edellyttää riittävää pelillistä nopeutta.

4. Luovuus, jos mennään liikaa tiettyjen kriteereiden mukaan, pelaajien omat taidot eivät välttämättä pääse tarpeeksi esille. Suurin osa Jypin maaleista on syntynyt täysin luovista tilanteista, ei harjoiteltujen kuvoiden kautta. Sille pitäisi antaa lisää tilaa.

5. Pelin rakentaminen: Jos on 5 miestä, joista kaikki pitäisi mielellään kiekkoa itse ja haluaa tehdä sen maalin, ei maalia tule. Huono asia on se, jos hyvältä maalipaikalta joudutaan sohaisemaan tähtäämättä, koska syöttö tulee niin viime tipassa. Toiselle onnistumisen suominen koituu yhteiseksi hyväksi, siksi samassa ketjussa ei pitäisi olla liian montaa maalintekijää, vaan tällä materiaalilla pitäisi olla se huippupelaaja (esim. Pihlström) jolle se maalipaikka rakennetaan. Esimerkkinä hänen energiaansa kulutetaan turhaan kaikenlaisissa laitakahnauksissa, kun hänen pitäisi olla se irti lähtevä pelaaja, joka saa namusyötön!

6. Joukkueeseen on tullut jonkinlaista hajontaa, osa ehkä pelannut liian kauan samassa paidassa, mutta nyt pitäisi muistaa, että taustalla on myös mukana uusia pelaajia, jotka eivät välttämättä pysy sen vanhan menon mukana...harjoittelua harjoittelua, eihän sitä muutakaan voi.

7. Jatkuvat ketjuvaihdokset on huono juttu. Peli on yleisessä mielessä jo hukassa, tilannetta ei auta se, että aletaan etsimään ratkaisua radikaaleilla ketjumuutoksilla. Peli täytyy saada kokonaisuutena kohdilleen, sen jälkeen voi alkaa puntaroida isoja muutoksia, jos pelin hioutuessa ei ala syntyä tulosta.

8. Paineensietokyky, ammattilaisella sitä täytyy olla, tappio, epäonni ja huono alku on hyväksyttävä ja siitä on päästävä yli, uskottava itseensä ja omiin kykyihinsä yksilönä, sekä joukkueena. Tottakai media yms. mässäilee tilastoillaan, laittaa tapetille menestymättömät joukkueet, mutta se kaikki kuuluu asiaan. Fanit odottavat menestystä, eivätkä jaksa pettyä toistumiseen. Mutta suurin kysymys lienee on, haluaako pelaaja pelata kauden limbo-joukkueena, ilmaisten pisteiden jakelijana? Riittääkö se pelaajalle, vai onko tarpeeksi halua menestyä ja voittaa.

9. Kulmapelaaminen - Mitä ihmettä siellä laidassa kahnataan ja kamppaillaan, hyökkäysenergia käytetään vääntämiseen. Joskus se kyllä on tarpeen, mutta suoraviivaisemmalla hyökkäyspelillä (nimenomaan nopealla sellaisella), pystytään aivan yhtä paljon rikkomaan vastustajan puolustuspeliä, tämä vaatii tietenkin kiekollista rohkeutta ja kiekonkäsittelytaitoa, sekä syöttöpelin tarkkuutta. Silloin ketjussa on myös oltava se pelinrakentaja! Olen monesti katsonut kuinka jypin pelaaja on maalin lähellä täysin vapaana saamatta kertaakaan syöttöä, koska hävitään laitakahnaukset.

10. Rauhallisuus - intensiivinen ja agressiivinen peli on joskus tarpeen, mutta väkisinvääntäminen ei yleensä tuota sen suurempaa tulosta. Rauhallinen itsevarma pelaaminen (turha juoksentelu pois) voisi lisätä pelienergiaa ja rakentaa pelin muita aspekteja parempaan suuntaan.

...sillä sipuli....

6

71

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • JYPPIII

      Hyvin pistit,mutta jos kesätreenit on jätetty väliin on turha odottaa muuta kuin liiga karsinta.Sieltä voi tulla vaikka Jukurit vastaan ja käkeen tulee.Odotetaan innolla paikallis kamppailuja JYP vs AKKATEMIA....vai oliko se toisinpäin????Vihdoinkin voitto Jyväskylään.JES JES

    • jyp-analyysi

      Akatemiasta voisi nostaa jhalukkaita uusia nimiä liigaan ihan kokeeksi...nyt ei taida olla paljoa hävittävää, joten uskalluksen pitäisi riittää.

      Outoa on, että surkea alku nyt jotenkin tarkoittaa koko loppukauden huonosti pelaamista, ei kai sellaista ole tapahtunut juuri koskaan, kyllä jokainen joukkue jossakin vaiheessa voittaa. Tappara esimerkkinä aloitti sen tänään...

      maalinteko on se isoin puute lyhyellä aikatähtäimellä!

    • JYPPIII

      Maalinteko on yksi ongelma muiden joukossa.Tahdottomuus ja halu laittaa itsensä likoon on ongelma jo vuosia.Mestaruuden jälkeen tämä tahdottomuus on näkynyt runkosarjassa vain väläyksin,mutta pudotuspeleissä tosi selvästi.Olen seurannut Jyppiä divarista asti ja se mistä olen tykännyt joukkuessa on aina ollut energisyys ja tahtotaso.Jyppi pelasi aina ylärajalla voitto tai tappio ei se ole kaikki kaikessa,vaan miten se tulee.

      Olen edelleen sitä mieltä,että nyt on aika herätellä poikia pelaamaan ottamalla Akatemiasta pelihaluisia tilalle.

    • jyp-analyysi

      Hyvä ajatus, että niitä nuoria voisi tosiaan sinne nostaa, varmasti löytyisi intoa ja tahtoa pelata, tämä ehkä sytyttäisi niitä paatuneempiakin kavereita sieltä joukkueesta uudestaan! Mutta riittääkö Aholla rohkeus tehdä sellaisia siirtoja?

      Jyp on tosiaankin aina ollut tahtojoukkue, se on täysin totta. Ei ole sikaillut tai muutoinkaan pelannut mustanpuhuvaa lätkää...nyt on jotenkin aneemista tuo meno, vaikka monet viime pelin nähneet olivat sitä mieltä, että parannusta on jo tapahtunut. Menen mielenkiinnolla katsomaan jyp-ässät pelin ja tarkkailemaan mitä kentällä oikein tapahtuu! Voittoa en valitettavasti osaa vieläkään odottaa näillä edesottamuksilla.

      • Roninmäkeläinen

        No ei se Jyppi niin huonosti pelaa kuin tulokset näyttää.
        Yksi selkeä ongelma on maalivahtipeli. Viime kaudet peräpää on ollut hyvin tukossa, mutta nyt näyttää molarit olevan kohtuullisen epävarmoja.
        Helenius vallankin on ollut selvä pettymys ennakko-odotuksiin nähden.
        Aika luokaton torjuntaprosentti ex NHL-miehelle!
        Siispä Mylläri ykköseksi ja Heleniuksesta voisi saada kelpo rahat myymällä jonnekin ja tilalle joku nälkäisempi näyttöhaluja uhkuva nuori kaveri aukomaan luukkua ja odottamaan tilaisuuttaan.
        RD oli toki hyvä koutsi, mutta ei tämä pelkästä valmentajasta ole kiinni.


    • dd

      UrhoTV on ihan surkea! Viikonlopun 2euron tarjous huijausta!! Ei pääse palveluun!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      78
      1805
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1689
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      16
      1514
    4. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      19
      1203
    5. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1194
    6. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1182
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      12
      1146
    8. Annetaanko olla vaan

      Siinä se, tavallaan kysymys ja toteamuskin. Niin turhaa, niin rikkovaa. On niin äärettömän tärkeä, ja rakas olo.. N
      Ikävä
      29
      1131
    9. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      6
      1119
    10. Pakkoruotsi on leikkikieli, jota ei ole tarkoituskaan osata

      Pakkoruotsi on leikkikieli. Ennen leikkikieltä sanottiin siansaksaksi, sitten keksittiin tilalle pakkoruotsi. Pakkoruot
      Kielipolitiikka
      7
      1114
    Aihe