aloittelevat keräilijät varokaa

ulb ulb ulb

Myynnissä on edelleen runsaasti ns. epäpostimerkkejä. Ne ovat joko valtioista joita ei ole tai maista, joiden postimerkeiksi kutsutut painotuotteet eivät ole niissä käyneetkään.

Esimerkkejä: Nagaland (täyttä roskaa), Sheikkikunnat Ajman, Sharjah, Manama, Khor Fakkan, Umm alQvain. Muka, todellisuudessa eivät irtautuneet Venäjästä, itsenäistyneet Burjatia, Dagestan, Saha-Jakutia, Tatarstan Komi.

Kaikkia edellä mainittuja yhdistää se, että ne eivät ole postimerkkejä vaan fuulaa.
Lisätään vielä: Somali Republic ja Republica Saharoui

10

553

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Raneman1

      Moro

      No joo. Tämä varoitus kyllä tulee amatööriltä.

      Tutustuppas vaikka Michel-luetteloon Ybersee nro 10 Naher Osten. Ns. Sheikkivaltioiden merkit on luetteloitu ja hinnoiteltu tässä opuksessa. Selailtuasi voit todeta, että osalla näistä merkestä on tosi kovia luettelohintoja ja varsinkin aidot käytöt kuorilla ovat hintavia, tapaavat olla vähintään muutamia satasia kappale.

      Veikkaan, että sheikkivaltioiden merkeille käy täsmälleen samalla tavalla kuin on käynyt esim. Tannu Tuvan/Touvan merkeille. Aluksi niitä pidetään roskana ja niitä annetaan lapsille leikkikaluiksi tai heitetään menemään.

      Tannu Tuvan merkkien hinnat ovat nousseet eikä niitä tahdo oikein löytää mistään. Viimeksi edellisenä talvena myytiin Tannu Tuva kokoelma ja sen hinta tais olla 2 500 tai 2 800 euroa. En nyt muista tarkasti, mutta jompi kumpi oli vasarahinta.

      Että tällaista roskaa....

    • ulb ulb ulb

      En todellakaan pidä itseäni tässä asiassa amatöörinä, aloitin postimerkkeilyn jo vuonna 1975.

      Tiedän, että sheikkivaltioiden merkit on luetteloitu ja hinnoteltu. Tämä ei tosin koske Khor Fakkania joka on imaginäärinen valtio, kuten myös Nagaland. Luetteloiden hinnat ovat odotuksia siitä, mihin niiden halutaan nousevan tai kauppiaiden ulosmyyntihintoja, todellinen arvo on näillä paljon pienempi kuin luetteloarvo. Tosin on kauppiaita, jotka eivät koskaan halua myydä näitä merkkejä. On otettava huomioon nämä nykyisen Arabiemiraattien perustajamaissa se, että osa merkeistä oli ihan aidosti käytössä, mutta mitä lähemmäksi päästään vuotta 1972, sitä enemmän niissä on täyttä jätepaperia.

      Tannu Touvaa eivät kaikki keräilijät ota edelleenkään vakavasti. Ensimmäisiä julkaisuja tosin arvostetaan samoin paria viimeistä, muut ovat kyseenalaisia.

    • Raneman1

      Moro

      No, olet melkein harrastanut saman verran kuin minä.

      Nytkö rajasit asian koskemaan Nagalandia ja Khor Fakkania? Alussahan lyttäsit sheikkivaltiot.

      Kaikki kauppiaat eivät halua myydä kaikkea, koska he eivät tunne koko alaa. Kaikki antiikkikauppiaatkaan eivät myy esim. militariaa tai filateliaa. He ovat erikoistuneet johonkin muuhun, esim talonpoikaisantiikkiin. Sama koskee postimerkkikauppiaisiin.

      En muuten ole varmaan kymmeniin vuosiin ostanut kauppiailta mitään. Jonkin verran huvikseni huutokaupoista. Pääsääntöisesti ostan lopettavan keräilijän koko jäämistön ja kerran olen ostanut lopettaneen postimerkkikauppiaan koko senhetkisen varaston. Määrällisesti minulla filateliaa on sen verran, että olen ostanut niille osakehuoneistokolmion.

      Kiva kuulla, että sellaisiakin hölmöjä vielä löytyy, jotka eivät ota Tannu Tuvaa vakavasti. Minulle nimittäin saa lähettää kaikki sen maan "roskamerkit". :)
      Ja saa lähettää myös sheikkivaltioiden kirjekuoret tilaa viemästä. Että silleen....

      Ei ole muuten ihme, että filatelistiliitolla menee päin persettä. Filatelistit eivät pysty muuttamaan käsityksiään liberaalimpaan suuntaan, vaan pitävät omia mielipiteitään ainoana oikeana.

      Olet mielipiteiltäsi juuri sellainen, että pidät joidenkin vanhempien keräilijöiden mielipiteitä suurina totuuksina kirjoittamalla esim. että he eivät ota vakavasti Tannu Tuvaa. Mitä sitten, vanhojen hörähtäneiden äijien omia mielipiteitä. Niistä kannata välittää ns. hevon paskaa.

      Esim. Filatelistiliiton hallituksessa on liikaa tämän ajatusmallin omaavia henkilöitä. Tällaiset rajaavat ajatukset pitää saada pois ja filatelia ajatusmalliltaan avoimemmaksi.

      Tämä tästä.

      T
      Raneman1

    • ei tämä tästä

      Olen samaa mieltä, että filateliaa pitää saada vapaammaksi. TannuTuva edelleen muuten makuasia kuten kirjoitin "kaikki keräilijät eivät edelleenkään ota Tannu Tuvaa vakavasti", mutta minä en edusta kaikkia keräilijöitä ja minulle koko alue on yhdentekevä.

      Venäjänvallan aikaisten kotkamerkkien kokoelmia näkee paljon ja niitä pidetään arvostettuina kokoelmia. Kerroin eräälle filatelistina olevani kiinnostunut Beninin postimerkkipulassaan tekemistä Dahomeyn julkaisujen päällepainoksista, sillä en ole niitä nähnyt. Arvon filatelisti tokaisi niiden olevan ylikaupallista roskaa. Katsokoon Micheliä.

      Ja minulla on oikeus pitää sheikkuntien mm. Manaman merkkejä roskana puhumattakaan Ajmanista jonka sarja alastonmaalauksista saisi valtaosan alueen asukkaista kiehumaan raivosta. Mielestäni postimerkkien pitäisi edes väljästi liittyä julkaisijan kulttuuriin.

      Roskamaihin liitettäköön vielä Cayes of Belize sekä Redonda.

    • Raneman1

      Moro

      Joo, onhan sinulla oikeus pitäää sheikkivaltioiden merkkejä roskana. Demokratian huono puoli, kaikilla on oma mielipide :)

      kai ymmärsit, tai jos et ymmärtänyt, niin jatkossa ymmärrät sen, että et voi varoitella muita keräilijöitä omien tuntemuksiesi perusteella.

      Tähän kiteytyy kommenttini: Älä varoita muita keräilijöitä omien tuntemuksiesi pohjalta. Ne eivät välttämättä ole oikeita päätelmiä.

      Toistamiseen, tämä tästä

      Notta tälläästä.

    • ulb ulb ulb

      Varoittaa voi. Imaginääristen alueiden ja valtioiden postimerkit ovat roskaa.

      • Kerääjä v62

        Postimerkit jotka on julkaistu käytettäväksi jonkun maan tai kaupungin postin kuljetukseen (kenttäposti, laiva ja rautatiemerkit kiinnostat myös) ovat hyväksyttäviä keräily ja näyttelykohteita - muille minä en anna mitään arvoa. Keräilyä olen harrastanut vuodesta 1971 ja harrastan edelleenkin.

        Nykyisin kiinnostaa vanha UK ja kotimainen varsinkin kaikki lähetykset hieman ennen itsenäisyyttä.

        Jokainen kerätkööt mitä haluaa - toki kannattaa valistaa tulevia kerääjiä sillä, että markkinoilla on paljon merkkejä joiden keräily ja jälleenmyyntiarvo ovat onnettomat. Nämä merkit on tehty yleensä pelkästään rahastuksen takia.


    • leima samalla

      Kyllä kai ne nyt roskaa oli ne 1970-l. tavallisissa marketin paketeissa ja postimyynnissä 1000 kpl 10 mk:lla myydyt suuret "upeat postimerkit" joiden leimatkin näytti siltä että ne oli painettu samalla kertaa kuin ite postimerkki.

      Olivat siis olevinaan käytettyjä muuta varmasti eivät olleet.

      Tenavana muistan että oli tämmösiä kuin Ras-al-Khaimah ja Fujeira, ja niitä mitä itsekin mainitsit.

      • Suleiman Demirel

        Olen itsekin harrastanut alaa jo vuosia ja en osaa muuta sanoa kuin oppirahat on maksettava jos mukavuudenhalu / laiskuus / tyhmyys aiheuttaa sen ettei jaksa selvittää edes sitä mikä on postimerkki ja mikä ei.


      • Satunnainen filateli

        Noita kirjakaupan pakettejahan osti silloin 80-luvulla kaikki aloittelevat keräilijät joita tunsin. Siis pikkupoikana. Eräs vanhempi keräilijä sitten sanoi, että älkää hukatko rahojanne kun nuo merkit ovat pelkkää paperia. Leimat näyttivät valmiiksi painetuilta. Noita näkee vieläkin kirppiksillä myynnissä olevissa säilökirjoissa ja joku niistä luulee jotain rahaa saavansa.

        Toisaalta tämä nykyinen suosioleimauskäytäntö esimerkiksi Ahvenanmaan merkeillä ja ensipäiväleimoilla ei kyllä ainakaan minua kiehdo. Kulkeneet merkit pyöröleimoilla sitten eri asia.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      40
      2042
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      45
      1577
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      29
      1461
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      19
      1447
    5. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1431
    6. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1405
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      2
      1377
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1310
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1240
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      5
      1227
    Aihe