Koirani syö etanoita!

Erikoinen ruokavalio?

Tietäisikö kukaan, onko raa'at luonnossa olevat vaarallisia koiralle? Koirani on lakannut voikukkien märehtimisen ja siirtynyt syömään etanoita, joita se voi löytää vaikka kuinka paljon yhden lenkin aikana. Saa ruoaksi eläinlääkäriltä kuivamuonaa ja raa'an lihan antamistakin on koitettu, joten mistään puutoksesta ei voi olla kyse. Ainoastaan huolettaa, voivatko etanat olla myrkyllisiä tai muuten vaarallisia.

13

6433

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • doggy

      ei siinä jos yhden söisi mutta jos syö montaa niin kiellä sitä. ei se mitään terveellistä ole. Ei ne myrkyllisiä ole. Oletteko kokeilleet antaa koirallenne "veriluita" siis noita joita saa eläinkaupasta pakasteessa olevia luukappaleita joissa läskiä ympärillä sekä vähän verta. Ne jotain teuraspalasia. Omat koirat ainakin syö ihan innolla niitä, niissä riittää järsittävää. Siinä olisi koiralle ainakin muuta tekemistä.

    • Anonyymi

      En antaisi koiran syödä luonnosta etanoita, etanoissa on yleensä nimittäin valtavasti loisia.

      En nyt missään nimessä tarkoita väittää että koirasi ruokavalio on väärä, mutta se että koira syö eläinlääkäriltä ostettua kuivamuonaa ja se että koiralle on kokeiltu syöttää raakaravintoa ei merkitse että koira ei voi kärsiä ravintoaineiden puutoksesta.

    • elli

      Etanat eivät ole myrkyllisiä. Niitä voi ihmisetkin syödä, jos vain viitsivät kerätä ja keittää ne tai savustaa, kuten maailmalla tehdään ja "herroille" herkuiksi pöytiin kannetaan. Etanat syövät kasviksia luonnossa, aivan kuin simpukat meressä, joita myös voi syödä. Tosiasiassa niitä ei tarvitse kypsentää, joten eivät ole koirille, kissoille, siileille, linnuille, ihmisille tai muillekaan myrkyllisiä. Niissä on paljon ravintoaineita =)

    • Kari

      Söispä meilläki rakki muutakin ku paskaa. Omat paskat hotkasee hetkessä ja melkein maatuneetkin vieraat sonnat menee. Ei ehdi ees huomata kun koira syö paskan. Ja kyllä hauveli haiseekin, kaikki sanoo että normaalia mutta itteä vistottaa.

      • Piippu

        Hyi kuinka voit antaa sen syödä sitä? =/ Niistähän tulee tauteja jos toistenkin pökäleet syöö..Oletko torunut sitä syönnin jälkeen?Tai koittanut ottaa sitä pois suusta?


    • joku

      mutta tiedän monia koiria, jotka tekevät noin.
      mm. tätini koira, eikä se ainakaan toistaiseksi oli tuupertunut maahan myrkyttyneenä. No tiedä häntä, minä en todellakaan teidä tästä aiheesta.

      • Erikoinen ruokavalio

        Karille ja muillekin voin kertoa, että meidän koira syö myös toisten ulosteita. Välillä se söi niitä niin ettei muistanut kunnolla omia tarpeitaan lenkeillä tehdä, vaan kulki paskasta toiseen. Syö kyllä edelleen ulosteitakin, mutta voikukat ja etanat ovat vähän korvanneet paskan syömistä.
        On kielletty ja kaivettu pois suusta, annettu raakaa lihaa ja houkuteltu viikkoja herkuilla kaikkien ulkoa löytyvien ulosteiden ohi, tarjotaan luita ja kuivaruoka ostetaan suoraan eläinlääkäriltä, tabaskoakin olen koettanut laittaa tarjolla oleviin kakkoihin lenkkimme varrella ja sama tahti vain jatkuu! Meillä lenkit ei ole pääasiallisesti ulkoilua tai tarpeiden tekoa varten, vaan tarjolla on seisovapöytä koiramme mielestä.


    • Etanapiskin omistaja

      Meillä on hyvin nirso cottoni. . Ei kelpaa juustot eikä nakit eikä esim Caesar-herkut.
      Maasta kaivetut etanat sen sijaan on suurinta herkkua. Ei ole ollut mahavaivoja ja koira on muutenkin hyvin.
      Tavallisesti jaloissa pyörivä seuralainen saattaa viipyä paikallaan jopa tunnin nuoleskellen etanaa, ennenkuin syö sen.

    • mummi-59

      etanathan kestävät jopa kasvi myrkkyjä joten en suosittele niitä niin koirille kuin kissoillekkaan
      meidän kolli kylä syö mielellään sammakon kutua ....yök............eikä sekään taida olla oikeen terveelisemmästä päästä

    • Mustapukumies

      Koirallasi on hyvin hienostunut maku. Tiedätkö mitä etanat maksaa ravintolassa? Etanoiden kanssa kuuluu juoda ehdottomasti Dom Perignonia.

    • Anonyymi

      Meidän koira söi etanan ja olen kuullut etanoiden sisältävän paljon loisia eli jos koiralla on matokuuri/lääkitys madoista kunnossa etanoista ei ole vaaraa.

    • Anonyymi

      Kotilot levittävät koiriin keuhkomatoja

    • Anonyymi

      omalta pihalta voi kerätä kaikki pökäleet pois, iso etana näkyy hyvin silmiin ja helppo heittää pois naapurin pihaan , kuonokoppa niille koirille joilla on pakkomielle syödä lenkillä noita inhokkeja .
      kuonokopan voi ite tehä kankaasta ja narulla se kiinni pantaan tai valjaisiin, kyllä vähitellen oppii jättämään kakit, etanat ym maaeläjät syömättä

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      105
      1716
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      81
      1337
    3. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      4
      1230
    4. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      92
      1230
    5. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      142
      1198
    6. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      22
      1096
    7. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      586
      1075
    8. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      13
      1052
    9. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      997
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      11
      884
    Aihe