Törkeää rahastusta!

pettynyt asiakas

Nuohousmaksu on Nivalassa noussut n 20% vuodessa!!! Kellä on varaa tällaiseen hinnannousuun!!!

27

3924

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kiutaköngäs

      Onko pakko maksaa nuohouksesta .
      Voiko sen itse hoitaa ?
      Itse olen hoitanut nuohouksen ja tietääkseni nuohous vähentää vain nokipalon vaaraa, sekä parantaa vetoa tosi paljon.
      Muistaakseni vakuutusehdoissakin on nuohoojalle sanottu vain tuo nokipalo ja lämmityslähteen kunto ?
      Nuohous vaikuttaa tulipalojen korvauksissa vain jos kyseessä on harvinainen nokipalo ?
      Nuohoojan tosin kuuluu myös tarkastaa hormit ja palosiat, ette ne on kunnossa joten kannatan nuohousta.
      Mutta eikös itse nuohouskin kata vakuutusasetukset jos nuohouksen vain osaa itse parusteellisesti tehdä ja osaa tarkastaa palosijat ja piisit ?

      Nuohous kannattaa teettää jos itse ei ole hajulla asiasta koska ammatti-ihminen sen taitaa ja osaa arvioida tulisijojen kunnon.

      • asdfj

        Harvalla lisäksi on nuohoojan työkaluja, jolla homman voi hoitaa.


      • taas olettamukuksia

        pelastustoimilaki velvoittaa nuohouksen, siellä määrätään nuohouksen laki pykälät ja sen että nuohous töitä tekevällä henkilöllä tulee olla nuohoojan ammattitutkinto. Katsastat varmaan autosikin itse ja vahingon sattuessa kerrot poliisille että kyllä minä autoni osaan korjata ja katsastaa kun kerran itse ajankin sillä. Ennen kuin alatte tosi asioina kertoilemaan omia johtopäätöksiänne niin ottaisitte ihan oikeasti asioista selvää...


    • kolari katolta.

      Olet oikessa nuohous ei ole lailla pakoitettu asia.

      • taaskin olettamuksia

        ei voi ketään pakottaa mihinkään, mutta vahingon sattuessa on sitten ihan turha selittää ettei tiennyt tätäkään asiaa vaan on luullut jotain muuta...


    • hhgredfgui

      no mikäpä ei nyky päivänä nouse, no kaikki paitsi palkat.

    • nokikolari?

      Nuohous on lakisääteinen toimenpide, mikä perustuu pelastuslakiin (29.4.2011/379). Vakuutusyhtiötä varmaan kiinnostaa asia, jos sattuu käymään niin hullusti että talo palaa kivijalkaan. Pitää siis olla pätevyys tehdä nuohousta ja rakennuksen omistajan/haltijan tai huoneiston haltijan on käytettävä pelastustoimen hyväksymää nuohoojaa. Pelastuslaissa asiasta on mm. seuraavasti:

      "9 luku
      Nuohouspalvelut
      59 §
      Nuohouksen järjestäminen
      Alueen pelastustoimi päättää nuohouspalvelujen järjestämisestä alueellaan.

      Alueen pelastustoimi voi alueellaan tai osassa sitä:
      1) tuottaa nuohouspalvelut pelastuslaitoksen omana työnä;
      2) hankkia nuohouspalvelut muulta palvelujen tuottajalta; tai
      3) sallia rakennuksen omistajan tai haltijan sopia nuohouksesta palvelujen tuottajan kanssa.

      Alueen pelastustoimen järjestäessä nuohouspalvelut 2 momentin 1 tai 2 kohdassa tarkoitetulla tavalla se päättää myös nuohouksesta perittävästä maksusta.

      Rakennuksen omistajan, haltijan ja huoneiston haltijan 13 §:ssä säädetty velvollisuus huolehtia siitä, että tulisijat ja savuhormit on huollettu ja puhdistettu voidaan toteuttaa ainoastaan alueen pelastustoimen 1 momentin mukaisesti päättämän palvelujen tuottajan toimesta. Pelastuslaitos voi kuitenkin yksittäisen kohteen osalta antaa luvan siihen, että nuohouksen suorittaa joku muu kuin nuohooja.

      60 §
      Nuohoustyön sisältö
      Nuohouksessa puhdistetaan tulisija ja savuhormi niihin liittyvine osineen sekä tarkastetaan tulisijan ja savuhormin kunto. Nuohoojan tulee antaa asiakkaalle todistus suoritetusta nuohouksesta.

      Sisäasiainministeriön asetuksella voidaan antaa tarkempia säännöksiä nuohoustyön sisällöstä ja nuohoustyöstä annettavasta todistuksesta.

      61 §
      Vioista ilmoittaminen
      Jos nuohooja havaitsee tulisijoissa ja savuhormeissa vikoja tai puutteita, joista voi aiheutua tulipalon vaara, hänen on ilmoitettava niistä kirjallisesti nuohottavan kohteen edustajalle ja pelastuslaitokselle. Jos nuohooja toteaa tikkaiden, kattokulkutien osien tai katon turvavarusteiden olevan sellaisessa kunnossa, ettei nuohoustyötä voida suorittaa turvallisesti, on hänen ilmoitettava myös niistä kirjallisesti nuohottavan kohteen edustajalle ja pelastuslaitokselle.

      62 §
      Nuohousluettelo
      Nuohoustoiminnan harjoittajan tulee pitää luetteloa nuohoamistaan kohteista ja antaa luettelosta pyydettäessä maksutta tietoja pelastuslaitokselle. Tietoja tulee säilyttää kymmenen vuoden ajan toimenpiteen suorittamisesta.

      63 §
      Nuohoojan kelpoisuus
      Nuohoojan ammatin harjoittajalta, hänen palveluksessaan olevalta itsenäisesti nuohoustyötä tekevältä ja pelastuslaitoksen palveluksessa olevalta nuohoojalta vaaditaan nuohoojan ammattitutkinto.

      Edellä 1 momentissa säädetystä poiketen nuohoojan ammattitutkintoa suorittava henkilö on koulutuksen aikana kolmen vuoden ajan kelpoinen toimimaan nuohoojana itsenäisesti, jos hän on suorittanut nuohoojan ammattitutkintoon kuuluvat tulisijojen ja savuhormien nuohousta ja kiinteistöjen turvallisuuden tarkkailua koskevat osiot. Nuohouspalvelujen tuottajan tulee riittävällä tavalla ohjata ja valvoa ammattitutkintoa suorittavan henkilön itsenäistä nuohoustyötä."

      • Faktaa esille

        Asiahan on niin että sitä pelastuslaitoksen valtuuttamaa lakisääteistä nuohoojaa EI tarvitse kiinteistöönsä päästää. Vakuutusyhtiöt vaativat että nuohouksen suorittaa ammattitutkinnon suorittanut nuohooja ja että nuohous tehdään säännöllisesti. Eli piirinuohoojan nuohousta ei yksikään vakuutusyhtiö vaadi! Kuka tai oikeampi kysymys oikeastaan on minkälainen henkilö kannattaa monopoleja nuohouksessa tai millään muullakaan alalla?? Pääasiahan palveluissa pitäisi olla se, että maksava asiakas on tyytyväinen palvelun laatuun ja se että palvelun suorittaja on asiansa osaava ammattilainen.


    • 30v telineillä

      meinootko, ettei rakennusalan ammattilainen osaisi nuohota? kolmenkymmenen vuoden kokemus rakentamisesta, myös muuraustyöt, ilmastointi ja putkiala riittänee pätevyydeksi?

      • niinpä niin taas

        mitenkäs olisiko sulla ammattitutkintoa takataskussa?? Kyse ei olekaan siitä etteikö sitä muutkin osaisi tehdä vaan kyse on siitä että nuohous tulee säännöllisesti tehtyä ja siitä on olemassa virallinen dokumentti tarvittaessa osoittaa. Minkälaisen virallisen dokumentin voit näyttää että itse tekemäsi työ on todellakin tehty?


      • 14+7=21

        Miten sitä ossaisit nuohota kun etes ossaisit ees rakenttaa ?


    • ei nuohooja

      Tottakai pitää antaa ammattitaitoisen nuohoojan antaa nuohota! Onko se niin muutamasta eurosta kiinni? Sinun turvallisuuttahan siinä taataan!

    • antinuohooja

      Jos ei ole nuohoojan pätevyyttää ja nuohoilee omat piiput, niin kusessa on palon sattuessa. Vakuutusyhtiö haistattaa pitkät ja jäät nuolemaan näppejäsi...

      • soppiiko eppäillä

        ettäkö niin, ettei insinöörin pätevyys riitä nuohoukseen, jopa on aikoihin eletty???
        aivan peruskoulupohjalta vaan nuohotaan.


      • haetaan nuohoojia!
        soppiiko eppäillä kirjoitti:

        ettäkö niin, ettei insinöörin pätevyys riitä nuohoukseen, jopa on aikoihin eletty???
        aivan peruskoulupohjalta vaan nuohotaan.

        Ei muuta kuin Nivalaan lisää nuohoojia niin kustannustaso pysyy kurissa! Tuntuu nuohoojalla olevan aina niin kiirekkin. Onkohan pojat urakkapalkalla ;)


      • perseestä
        haetaan nuohoojia! kirjoitti:

        Ei muuta kuin Nivalaan lisää nuohoojia niin kustannustaso pysyy kurissa! Tuntuu nuohoojalla olevan aina niin kiirekkin. Onkohan pojat urakkapalkalla ;)

        kuka tahansa osaa pudottaa piippuu harjan ja vetästä muutaman kerran ja ottaa rööreistä tuhkat pois, suomi on vaan niin korreptoitunut maa kepulaisten toimesta ettei mitään saa tehdä muutoin kuin heidän valvonnassaan ja he voi rahastaa miten haluavat


      • niinpä niin jälleen
        soppiiko eppäillä kirjoitti:

        ettäkö niin, ettei insinöörin pätevyys riitä nuohoukseen, jopa on aikoihin eletty???
        aivan peruskoulupohjalta vaan nuohotaan.

        ei se insinöörinkään ammatti kata kaikkea alempi arvoisia ammatteja vaikka ilmeisesti kuvittelet niin...


      • Anonyymi
        perseestä kirjoitti:

        kuka tahansa osaa pudottaa piippuu harjan ja vetästä muutaman kerran ja ottaa rööreistä tuhkat pois, suomi on vaan niin korreptoitunut maa kepulaisten toimesta ettei mitään saa tehdä muutoin kuin heidän valvonnassaan ja he voi rahastaa miten haluavat

        Kepulaiset ovat hampaissa nuohouksessakin Huvittavaa !
        Hah hah


    • kisälli

      Palastuslaitos määrää nuohoustaksan.

      Nuohouspolitiikka:
      Piirinuohoojalla yleensä liian iso nuohouspiiri, ei ehdi itse hoitaa sitä. No, palkataan renki (pitää olla oppisopimuksella tai ammattitutkinto). Rengin palkka yleensä surkea vaikka työ on vaarallista ja likaista. Rengillä on paine tienata kahdeksaan tuntiin (urakkapalkka, joka ei ole urakka). No, silloinhan vahinkoja sattuu tai jotain palovaarallista voi jäädä huomaamatta. Piirinuohoojat tienaa hyvästi rengin työllä (joka on vääriin). Jos piiri on liian suuri piirinuohoojalle, piiri pitää silloin jakaa ja uusi kaveri tekemään toista aluetta ammatinharjoittana.
      Ei nuohoustyötä voi tehdä urakalla. Nuohoustyö on samalla palotarkastutyötä.

      • ei nuohoksia

        osaahan tuon harjan piippuun jokainen pudottaa ja ottaa tuhkat pesästä itsekin


    • Tuhkat pois

      Nivalaan lisää nuohoojia!!! Kun piirinuohooja ei itse ehdi käydä.

      • Pese jäljet.

        Puhutaan ja puhutaan. Miksi?. No nuohouksen saanut virma työllistää joitakin kavereita. Koska ite ei kerkiä eikä kiinnosta . Laittaa työllistettyjä poikija töihin.


      • helppohan sitä on

        tämänkin viestiketjun työttömien mennä sinne nuohous kouluun hankkimaan pätevyyden ja sitten tienaamaan rahaa...niin helppoa tuntuu olevan viestien perusteella tuo rahan teko...


      • noki

        saako nivalassa käydä nuohoomassa eri paikkakuntalainen nuohooja esim ylivieskasta.


      • Rupeankonuohoojaksi112

        Miettunen mahtaa olla ainoa joka Nivalassa nuohoaa, soitin ja tuli seuraavana päivänä ja halpaa oli!


    • Anonyymi

      Ei ole nuohooja koskaan käyny, eikä tule ainakaan lakipykälistä johtuen käymään. Puhdasta paskaa. Suorat pellittömät hormit vetää kuin viimeistä päivää ja piipusta kun vilkaisee alas, hyvältä näyttää. Viilatkaa pilkkua ja lakia, täällä suomen laki poltetaan roviolla. Jos talo palaa eikä vakuutus korvaa, eipä osu köyhään! Antaa palaa vaan!

    • Anonyymi

      Pientä on tuo nousu verrattuna ruuan hinnan nousuun Oulussa. Vakio ruokakassini maksoi v 2021 lopulla 11 euroa, v 2022 lopulla 25 euroa ja nyt jo 35 euroa eikä vakiintumista näy. Puhelinmaksu nousi edellisellä kerralla 13 %, nyt 30 %. Sähkön hinta nousiuseita satoja prosentteja. Yhtiövastike nousi vain 10 %, mutta aika näyttää, pitääkö sitä vielä nostaa. Bensakin 50 % mutta on hivenen laskenut siitä. Onneksi eläke nousi vain reilusti alle 10 %, mikä tasaa osaltaan noita prosentteja. Eiku?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      57
      5730
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3607
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      215
      1804
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1732
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      94
      1192
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      29
      1155
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      927
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      263
      910
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      74
      867
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      848
    Aihe