pojalle mopo tai moposkootteri

miesjapoika

Eli minkälainen mopo kannaitais pojalle ostaa, kun rahaa on käytössä n.2800e? Poika sanoi, että hänelle käy kummatkin sekä mopo että skootteri, mutta kumpi on parempi? Ja sitten tietenkin ehdotuksia, että mikä kannattaa ostaa? Poika sanoi tykkäävänsä vähän sporttisemmasta ulkonäöstä. Kiitos.

45

2612

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kokenut scooterjäbä

      Ehdottomasti yksinkertainen mopo,,koska scootteris on enemmän kuluvia osia jotka aika hintaviakin.Tosin jos on mac gyverin taidot?? Niin toki eräästäkin kiinalaisesta scootterista irtoo jopa 12hp..ja tietty vauhti on sillon jo 90km/h..kokeiltu on..mut se osien saanti ainakin lahdessa on kiven takana.no myönnän,nyt siis oon joukkoliikenteen käyttäjä,kun tota se mopokortti meni..ja sakotki pitäs maxaa pian..joten pappatunturi olis kestävä,kunnes saa hankittuu autokortin,,tää olis mun suositus vaa..

    • kokenut scootterijäb

      Ps,lisäyksenä äskeiseen,,Mun broidil on nimittäin täysin laillinen pappa,jossa noin 6hp..mut ei oo vaihdettu rattai..hyvin kiihtyy,ja konehan on täys legenda jo,puhallin puch..Eli vähän sama kuin cadillacin v8 oli 70luvulla,ajamalla ei loppua tule..voisimme myydä sen jos itse haette,muodolliseen 350 euron hintaan,ja neuvotellakki voi kyllä..yhteystietoi vaan.km lukema mittaris on 11483..

      • Poikasaunoooo

        Hei Kysy pojalta aikooko hän virittää mopoaan ja pyydä vastaus rehellisesti. Koska jos hän aikoo virittää osta mopo jos ei skoba. Esimerkkejä olis Moposta Derbi x-treme, Yamaha DT, Beta. Ja skoottereista Aprillia, Peugeot speedfighter.


      • Anonyymi

        Vakio pappa Tunturi on 1.1/5 hv eli vajaa 2hv mut kulkeehan mopox mut uudet Piaggiot ruiskulla ni on ihan eri..on meinaa ollu pappa Tunturi aikoinaan ja nyt NRG mc3 Sport ruisku. Ilman kureja 8hv vääntöä 6nm


    • miesjapoika

      joo, kiitoksia vinkeistä. Mutta en mä ihan tollasta pappaa pojalle aatellu. Kaikapaisin muidenkin mielipiteitä.

    • Huijaritrolli

      Osta Titan F-18, se kestää ja on sporttinen! Suosittelen lämpimästi!

    • miesjapoika

      Tuo voisi olla yksi vaihtoehto. Muita vinkkejä?

    • ApriliaSR

      Jos rahaa 2800€, ja sporttiskootterit kiinnostaa, niin ehdottomasti Aprilia SR kaasutinmalli. Ei tule muut vakiot ohi ja kulkemaan saa pelkällä prikan poistolla helposti :). Ja varmasti on luotettava ja kestää varmasti, nimim. 41tkm takana

    • skobatrulesjeahh

      Mopoa ei kannata ostaa sillä ne ovat aivan tehottomia vakiona, mutta jos aiot virittää aika paljon niin se on eri asia. Vakiona hyytyvät ylämäkeen. Parhaita skootterimerkkejä ovat Aprilia, Peugeot, Piaggio ja Yamaha. Aprilialta hyvä skootteri on juuri tuo SR, Peugeotilla on hyviä Speedfight, TKR ja Trekker. Speedfightilta löytyy kolme mallia: 1,2 ja kolmas malli 3 tuli juuri. TKR ja Trekker ovat täysin samoja, eri nimillä vaan. Piaggiolla hyvä ja hieno malli on NRG. Myös Benelli-merkiltä löytyy ihan hieno skootteri, mallia en muista. Yamahalta hieno on Aerox-malli, MBK Nitro on sama kuin Aerox, joten sekin kannattaa katsoa. Kaikki nuo ovat sporttisen näköisiä, minun mielestäni hienoin on Yamaha Aerox ja MBK Nitro (:

    • scooterssucks

      Ehdottomasti mopo! Paljon kivempi ajella kuin skootterilla. Monet kaverit ostivat skootterin, koska ne ovat rentoja ajaa. Nykyään he tulevat kerjäämään minulta jos saisivat ajaa mopollani. Toki, jos mopolla ei ole ennen ajanut niin se on hieman hankalaa, mutta kyllä sen parissa päivässä oppii. Suosittelen Derbiä, Gileraa tai Peugeot XPS:ää. Nuo maksaa sen n. 2800€ rekisterissä ja ovat tosi hienoja! Virittämisestä sen verran, että pelkän kurin pois otolla kulkee jo sen 70km/h.

    • isäjapoika

      suuret kiitokset neuvoista! :) Etin vähän tieta noista teijdän ehotuksista, ja kysyin niistä poikani mielipidettä. Hän sanoi pitävänsä eniten aeroxin ulkonäöstä, mutta sanoi myös pitävänsä apriliasta ja piaggiosta. Puhuttiin pojan kanssa pitkä keskustelu asiasta. Lopuksi poika vielä tokaisi, että mopoakin voisi harkita. Noh, kun varteenotettavia vaihtoehtoja tuli nuinkin monta, niin päätettiinkin lähtä yhdessä mopoliikkeeseen katselemaan, että mikä sopisi hyvin. Saako poika muuten itse koeajaa mopoja, jos ei ihan vielä ole korttia? :-)

      • :(D

        Se kannattaa kysyä myyjältä. Jos on iso yritys keskellä ei mitään ja tilaa löytyy vaikka muille jakaa niin ehkä. Jos on taas kaupungin keskustassa niin tuskin kannattaa edes kysyä.


    • Derbi drd racing

      Osta mopo! Ja vaikka sellanen mopo missä on nappulakumit nii sillä voi ajella metsässä ja montuilla!

    • isäjapoika

      Joo, ensi viikollä lähtään katteleen. Vielä olisi semmoinen kysymys, että annanko pojan virittää sitä? Mietimpä vain, kun luin jostain, että jos jää kiinni niin tulee aika kalliiksi. Ja kysyisin tässsä samalla, että jos ostankin nyt jonkun halvan kiinanrutkun ja sitten kun poika täyttää 16v niin kevarin, onko järkevää? Eli kannattaako nyt ostaa uutta ja kallista mopoa, jos ensi vuonna haluaakin kevarin?

    • ghqaghqa

      Paras vihje: 1500-2000 euroa mopoon ja loput ajovarusteisiin eli kunnon kypärään jne. Huollot maksavat. Samoin vakuutukset ja polttoaine.

    • yamaha tai aprilia

      Jos skootteria meinaatte, niin suosittelen Yamahaa ja Apriliaa. Ne on ainoat, jotka kestää kovemmassakin käytössä. Itselläni on Aprilia Sr Street- skootteri, jonka ostin käytettynä. Netistä löytyy paljon käytettyjä mopoja. Ostin skootterini tytöltä, joka oli ostanut sen uutena ja ajanut kolme vuotta. Kahdella kaverillani on Yamahan skootteri (Aerox ja Neos4) ja on toiminu! :) uutena Apikat ja Yamahat maksaa n. 2500-3000€. Minä maksoin käytetystä 08-mallista 1500€. Ite piti mopoon vaihtaa uusi akku (n.20€)

    • isäjapoika

      Ok, kiitoksia :) Voisiko joku vielä vastata tuohon keari-kysymykseen.

    • ffhfhjdejfhghgkfffhb

      hyviä skootereita on http://www.mp-racing.fi/malaguti-phantom-f12r-mattamusta-p-2851.html
      noita on monissa eri väreissä hinta siinä 2350e yhtä hyvä laatu kuin yamahassa itse asiassa ihan samat pelit on toi malaguti phanom ja yamaha aerox ja itse asiassa yamaha on ostanut noita osia malagutilta ja malaguti on vaan edullisempi nimittäin jos katsoo tota malaguti phantomia niin on iso tavara tila iso tankki ja sporttinen ja edullinen ite ajattelin ostaa tollasen mutta ei oo vielä niin uusi merkki niin ei noita oo paljoa käytettynä.. :( ja uusi yamaha aerox maksaa 3000e ja toi phantom 2350e ja laatu on sama... joten suosittelen tota malaguti phantomia jos skootterin ostaa

    • isäjapoika

      Okei, tuotakin voisi katella. Mutta ei aerox kyllä maksa 3000, kun pyysin tarjouksen mopoliikkeestä, niin sanoivat 2699e :)

    • 454454545

      Suosittelen Aprilia SR 50 R Factoryä. Hinta on vaan vähän isompi kuin Aeroxissa, ja kyse on sentään suorasuihkutusskootterista. Kiihtyy vakioista parhaiten, ja virittäminen on helppoa, sillä Piaggiossa monet osat vakiona jo parempia kuin kaupalliset viritysosat.

    • isäjapoika

      okei. Ensi viikolla lähtään katselemaan ja ostetaan se, mikä poikaa eniten miellyttää. Eli poika saa itse tehdä lopullisen päätöksen.

    • lkoiuytre

      Älä osta sille penikalle minkaanlaista mopoa, pistä se nulikka pyörän selkään ja lenkille.

    • isäjapoika

      Mene pois lkiuytre, minulla on syyni, miksi pojalle mopon ostan ja mihin hän sitä tarvii piste

      • mmmmmmmmmmmmmmmm

        niin junttiisä sanoo piste


    • isäjapoika

      Tiedoksesi, että olen professori, enkä todellakaan mikään juntti. Lopettaisit jo penikka.

    • jelj

      Joo tuohon kevari asiaan, että kyllä se kevari kannattaa todellakin hommata! Ensinnäkin kulkee paljon kovempaa ja laillisesti, saa ajaa motarilla, 4-T kuluttaa paljon vähemmän bensaa ja on muutenkin paljon halvempi ylläpitää kuin mopo eikä ihan heti leipase kiinni! Ja noh, jos nyt ostat hyvän mopon niin saat ensi-vuonna myytyä sen tosi hyvään hintaan! Laatu merkeissä on lähes sama onko pari vuotta käytetty vai uusi! Ja sitten, että ei kannata ostaa skootteria siihen kyllästyy parissa viikossa!

    • isäjapoika

      kiitosta. Noh, eilen käytiin mopo ostamassa ja poika halusikin yllättäen yamaha dt50r:än. Se sitten hänelle ostettiin, kun sai juuri tuohon hintaan 2800e. Vielä kerran iso kiitos kaikille asiallisista neuvoista!

      • äitijatyttö

        Siinä meni rahat täysin hukkaan.


    • isäjapoika

      ehei, laatupeli tuo kyllä on. :)

    • R1

      Dt on aina laatupeli penskasta lähtiin ollu Yamaha alla ja aina suupielet hymyssä saanut ajella. Dt oli ensimmäinen ja tätänykyä Yammun R1 alla. Hyvässä kondiksessa kun Dt:n pidät niin myynnissä saat hyvin takaisin vaikka rohvessorin palkoilla taida niin väliä ollakaan =) Viritysjutusta sen verran että yleinen kanta luultavasti vanhemmilla on että eivät anna virittää ja mopo on aina mopo ei sillä kuuhun mennä. Viritetyllä mopolla poika pamauttaa mersun kylkeen niin jopa proffan pussissa tuntuu nimittäin vakuutus on tyly kaveri nuissa tilanteissa. Tämä siis vaan oma mielipide, kevari on taas asia erikseen ja vauhtia rakastavana tiedän että sitä kaipaa jossain vaiheessa lisää poikkeuksetta. Mukavia ajokilometrejä pojalle ja hyvät syksyn jatkot molemmille !

    • isäjapoika

      Totta. Itsekkin olen noita viritysjuttuja miettinyt ja vedän rajan 60km/h kohdalle ja siitä ei sitten luistetä. Kiitos samoin sinullekkin!

    • Mopomiäs

      D:tssä huonna puolena voisin mainita että tilaa on aika vähän koneen puolella ja nopeusmittari voi hajota (tyyppivika), mutta se menee takuun piikkin yleenä sekä DT:ssä on ehkä hieman liikaa hienoa ja monimutkaisia letkuja ja piuhoja joista on vaikea etsiä mahdollisesti ilmenevää vikaa. Hyvinä puolina että se on tehty kestävistä Yamahan osista (edellyttäen hyvää huolenpitoa mopolta!) Virityksestä: DT:n rajottimen saa ohitettua laittamalla "Moric"-boxin (penkin alla) sinivalkoseen piuhaan ledin väliin, jonka jälkeen se menee noin 55 ja kuria viilaamalla saa lisää huippuja tarvittaessa, kunhan suutinta muistaa suurentaa. Toki voi välityksiäkin muunnella jne. Itse kyläl olisin kallistunut esim. Yamaha Aeroxiin , koska se on tekniikaltaan paljon yksinkertaisempi. Monesti väitetään, että variaattori on todella monimutakinen ja outo, mutta sitä tutkimalla selviääkin että sen toiminta on melko yksinkertaista. lisäksi "Roxiin" saa kaikennäköstä ulkonäkö/viri palikkaa purkuosia unohtamatta aivin lukemattomasti ympäri nettikauppoja. DT on ihan ookoo myös, kun sen olette jo kerenneet valitsemaan, tosin poliisit kyllä herkemmin pysäyttelee näitä vaihdemopoja kun "imureista" ne eivät niinkään välitä, joten harkitsisin vielä viritystä. Itse olen ajellut viri skootterilla monta vuotta kiinni jäämättä, kun taas kaveri jolla oli viritettynä DT noin parin kk verran ja jäi kiinni ja sai melko suuret sanktiot. Kannattaa kysellä näistä motot.netin puolella, täällä ei oikeen saa asiallisia vastauksia, kuten ylläolevista huomasit. ;)

    • isäjapoika

      aivan, kiitokset sinulle! Mutta kuten mainitsiksin ostettu, mikä ostettu, joten näillä mennään. Ja joo'o, kyllä meinasi välilllä keittää joidenkin tyhmät kommentit, mutta asiallisiakin oli joukossa ja mopon sain ostettua, niin mikäs siinä. Poikakin on oikein tyytyväinen mopoonsa. Jos jatkossa tulee jotain ongelmia mopon kanssa, niin esitän kyllä kysymykset motot.netissä. :)

      • proffa 2

        Eihän sitä proffessoorin passaa suuttua


    • 124545782

      Kannattaa kyllä viritellä, nimittäin DT on helvetin laiska kiihtymään vakiokuntoisena. :D Suosittelen vaikkapa ns. "koneentappovirejä" eli tehoputkea ja semmosia välityksiä että kulkee sen alle 65km/h. Kone ei tykkää, mutta kiihtyy varmaan ihan kivasti.

      Turha tässä enää on spekuloida, mutta suorasuihkutusskootteri olisi kiihtynyt ja kulkenut erittäin paljon paremmin kuin mikään muu skootteri/mopo. :P

    • xjxjkdg

      Siis kannattaa kokeilla gps:ään mopon nopeutta,jos kulkee yli 65km/h niin joutuu maksaan kevariveroa joku 1000e .. eli kannattaa virittää niin että se kulkee alle 65km/h niin selviät varoituksella/sakoilla.

    • kertokaaaa

      terve.. kuinka aeroxissa saa nostettua/säädettyä sen takajousta?

      • haizan

        laitappa sinne koropaloja . ehkä se autaa , ja mopo sit on paljon siistimpi näkönen , ainakin mun mielestä :)


    • isäjapoika

      Mopoilla ajavat teinipojat on niin mahottoman söpöjä. Monesti fantasioin...kun vaimo ottamassa poskeen.

    • isäjapoika

      tuo yläpuolella oleva en kyllä todellakaan ollut minä. Joku trolli vain :)

    • dfggffdggdf

      Tämä Suomi24 on muutenkin vähän huono paikka keskustella sivistyneesti mopoasioista.

      • isäjapoika

        Kannattava ostos oli kyllä tuo mopo. saanut ihan rauhassa viettää aikaa vaimon kanssa tuolla makkarin puolella.


    • jnnkniktnkibiuuhn

      ostakaa skoba, naiset tykkää :*
      Menkää vaa sinne teboilille mopojenne kaa jonnet.

    • mokkkk

      hei mikälaisen skootteri kantais ostaa hyvä ja halpa skootteri kiitos

    • asiantuntija96

      paras ois yamaha aerox tai yamaha jog r. Ovat sporttisen ja hienon näköisiä ja laadukkaita ja paljon löytyy tuning ja varaosia yms. myös piaggion skobat on laatu pelejä.peugeutin skoottereissa ilmenee paljon enemmän vikoja ja on aika köykäs ajaa ja on kalliimmat varaosat mitä yamahas ja piaggiois. Myös nää vanhat hondan x8r skootterit ovat todella hyviä ja laadukkaita kaveril ajettu 38000km ja alakertaa ei oo vielkää rempattu ja löytyy teharii ja viilattu 70cc yms virii ja kyllä vaan kestää. viimene vuosmalli oli vissii 2005 Mut sellane kantsii ostaa jos halval löytää hyvän yksilön. kaikki kiinan mopot sit kannattaa kiertää kaukaa.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä hittoa tapahtuu nuorille miehillemme?

      Mikä on saanut heidän päänsä sekaisin ja kadottamaan järjellisyytensä normaalista elämästä ja ryhtymään hörhöiksi? https
      Maailman menoa
      297
      3276
    2. En sitten aio sinua odotella

      Olen ollut omasta halustani yksin, mutta jossain vaiheessa aion etsiä seuraa. Tämä on aivan naurettavaa pelleilyä. Jos e
      Ikävä
      83
      1619
    3. Muistatko kun kerroin...

      että palelen..? Myös nyt on kylmä. Tahtoisin peittosi alle.
      Ikävä
      43
      1480
    4. Martina jättää triathlonin: "Aika kääntää sivua"

      Martina kirjoittaa vapaasti natiivienkusta suomeen käännetyssä tunteikkaassa tekstissä Instassaan. Martina kertoo olevan
      Kotimaiset julkkisjuorut
      41
      1331
    5. En vain ole riittävä

      Muutenhan haluaisit minut oikeasti ja tekisit jotain sen eteen. Joo, ja kun et varmaan halua edes leikisti. Kaikki on o
      Ikävä
      27
      1240
    6. Kuka sinä oikeen olet

      Joka kirjoittelet usein minun kanssa täällä? Olen tunnistanut samaksi kirjoittajaksi sinut. Miksi et anna mitään vinkkej
      Ikävä
      47
      1220
    7. Hei, vain sinä voit tehdä sen.

      Only you, can make this world seem right Only you, can make the darkness bright Only you and you alone Can make a change
      Ikävä
      6
      1180
    8. Oon pahoillani että

      Tapasit näin hyödyttömän, arvottoman, ruman ja tylsän ihmisen niinku minä :(
      Ikävä
      45
      1151
    9. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      26
      1127
    10. Persut vajosivat pinnan alle

      Sosiaali- ja terveysministeri Kaisa Juuson (ps) tietämättömyys hallinnonalansa leikkauksista on pöyristyttänyt Suomen ka
      Maailman menoa
      157
      1034
    Aihe