Välivuosi eikä "mitään tekemistä"

rähmäkäpälä

Terveeeee
Mulla on tämmöinen tilanne, että pidän lukion jälkeen välivuotta opiskelusta ihan omasta tahdostani. Ei kiinnostanut opiskelu, ja ajattelin säästellä rahoja jatkoa varten, eikä jonkunlainen työkokemus ole koskaan pahaksi. Ajattelin siis hakea töitä ja sainkin yllättäen homman joka osoittautui kuitenkin ihan paskaduuniksi. kuukauden olen töissä ollut ja nyt päätän ottaa lopputilin vaikkei tietoakaan uudesta työpaikasta. hakemuksia on lähetelty sinne ja tänne muttei vielä oikein mitään sopivaa löytynyt. En kertakaikkiaan jaksa tämänhetkistä työtäni. Haluan nauttia elämästä vielä kun olen nuori ja siks en jaksa tehdä jotain ihan vastenmielistä työtä. Onko siis ihan väärin viettää välivuosi tekemättä erityisemmin mitään? Joku työ olis tosin tosi hyvä juttu, joku jota kans jaksaisi tämmöinen laiskuri tehdä. Tuntuu vaan vähän siltä ettei mikään kiinnosta ja tulevaisuus näyttää epätoivoiselta. hain syksyn yhteishaussa yhteen kouluun mutta en tiedä kuinka hyvin pärjään pääsykokeissa. anteeksi kaikki tää valitus... mut olisko kellään mitään näkökulmia tähän? onko oikein viettää välivuosi ottamalla rennosti ja tekemällä mitä huvittaa, esim harrastusten parissa? monet sanoo ettei välivuosi kannata mut itse tunnen olevani sen tarpeessa. Haluan aikaa itselleni, onko se ihan typerää? vai meneekö siinä vuosih hukkaan?
Arvostan kaikenlaisia mielipiteitä. Oon vaan vähän hukassa...

6

1047

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 13+1

      Kyllä, kannattaa ehdottomasti viettää välivuosi tehden "ei mitään" ja nauttia samalla elämästä. Vuoden jälkeen kannattaa laajentaa sitä kymmeneksi vuodeksi ja sitten eteenpäin neljäksikymmeneksi vuodeksi. On tosi jees olla hedonisti, palvella itseään ja nauttia elämästä, juuri miten itse vain haluaa. Pääasia on, että joku kustantaa tämän kaiken.
      Lähde vaikkapa Intiaan, sillä elämä on ihan jees etkä ole hukassa edes itseltäsi. Tai mene Thaikkuihin vuodesksi, reppu selkään ja kokemuksia keräämään. Tai yksi vaihtoehto on ihan maailmanympärimatka, liftaten tai sitten lentokoneella. Kai isäsi ja äitisi kustantavat sinulle lennot vaikkapa halpalentoyhtiöillä paikasta toiseen, jotta voit keskittyä itseesi.
      Tässä yksi näkökulma, joita olit vailla.

    • It's up to you

      " Onko siis ihan väärin viettää välivuosi tekemättä erityisemmin mitään? "

      Miksi kysyt sitä meiltä muilta? No, tietysti se on "väärin" esimerkiksi bkt:n kasvun näkökulmasta, jostain muusta näkökulmasta ehkä sitten oikein, jos niin haluaa ajatella. Itsehän sen parhaiten tiedät, mitä jaksat ja mitä et.

      • musta näin

        Nojaa... mä jos tuun kohta pitää välivuoden ni lähen sijaistamaan. Suosittelisin sullekin, sillä se on helppoa hommaa ja työkään ei vakituista, joten sitä ois aina sillontällön eripitusissa jaksoissa. Onhan siis iha OK olla tekemättä mtn, mut kyllä must kannattaa jotain tehä vaikkeikaan ihan kokoajan.


    • eräsvälivuottapitävä

      Mua henkilökohtasesti ärsyttää yleinen negatiivinen asenne sellaisia välivuotta pitäviä kohtaan, jotka jäävät ns. kotiin vain hengailemaan. Täällä länsimäissä korostetaan liikaa suorittamista, suorittamista ja vielä kerran suorittamista. Tuntuu ettei elämä muuta olekaan kuin suorittamista ja jatkuvaa tekemistä. Koko ajan jokaisen ihmisen pitäisi TEHDÄ JOTAIN, jotta hänet voitaisiin luokitella ns. kunnolliseksi ja hyödylliseksi ihmiseksi.

      Totta kai välivuotta pitävällä on töihin / au pairiksi / vapaaehtoistyöntekijäksi meno oiva vaihtoehto, mutta mielestäni kannattaisi pysähtyä miettimään, tarviiko sitä koko ajan olla pää kolmantena jalkana tekemässä jotain? Chillatkaa ihmiset. Joskus on hyvä pysähtyä hengähtämään ja vain OLLA, tutkiskella itseään ja miettiä, mitä elämältään haluaa. Tietenkään ei ole hyvä jumittua mitääntekemättömäksi liian pitkäksi aikaa. Kuitenkin joillekin tällainen tekemättömyys tekee todella hyvää - kaipuu koulunpenkille kasvaa ja opiskelumotivaatio lisääntyy. Lisäksi stressi ja väsymys yleensäkin helpottavat. Toisaalta jotkut voivat ahdituakin pelkästä chillailusta...

      Ottakaa huomioon, että mahdollisuutta tällaiselle mitääntekemättömyydelle tuskin tulee enää ennen eläkeikää, ellette jää työttömäksi. Itse pidän tällä hetkellä välivuotta. Kävin jouluun asti töissä, ja nyt tammikuun olen selaillut eri koulutusoppaita ja paneutunut mitä hakisin opiskelemaan. Voin kertoa että joskus tämä ns. mitääntekemättömyys tekee ihmiselle hyvää.

    • chichi

      "Minä asun kotona, äiti/isä elättää, käy töissä, stressaa murehtii, maksaa minun laskut, minä olen laiska ja chillaan kotona, vähän pilveä polttelen vain ja chillaan, en tuo rahaa pöytään, saan nukkua kun muut menevät töihin ja elättävät minut, on se mulla niin helppoa, harmi ettei muilla ole, mutta minäpä chillaan vain, on se helppoa..."
      Joo, kärjistin, mutta ite tajuan laiskottelun vain silloin jos maksaa jotain sille, joka sen laiskottelun kustantaa = kustantaa oman laiskottelunsa. Minusta on vain jotenkin tosi yksioikoista, lapsellista ja noloa jos vain oman laiskuutensa takia jää leviämään kotisohvalle eikä mieti yhtään vanhempia. Eri asia tietysti jos on jotain mielenterveysongelmaa tai syrjäytymistä, mutta ne ei yleensä ole tahdonalaisia juttuja, kun taas joku laiskotteluvuosi on.
      Olen itekin sitä mieltä, että töitä ehtii tehdä monta vuotta vielä, eikä ihmisillä ole mikään kiire stressaamaan ja kuolemaan työelämään. Mutta en osaa siltikään mieltää sitä järkeväksi, että toisella kädellä osoittaa sormella, että älkää nyt suorittako koko elämäänne, ja toisella kädellä ottaa rahat ja ruuat ja majoituksena joltain onnettomalta työssä puurtavalta "suorittajalta", yleensä vanhemmalta. Joku sen laiskottelunkin maksaa.
      Jos meinaa vain ottaa rennosti välivuoden, niin on se reilua antaa sitten vaikka koko työttömyystuki vanhemmalle tai ostaa ees ite ruokaa, niin ei tartte ihan olla loisena joka ei tee mitään, opiskele mitään, eikä yritä välttämättä edes kehittyä ihmisenä.

    • Hei,
      Olen toimittaja Veera Honkanen ja teen juttua nuorista työttömistä Huili-lehteen. Huomasin tämän keskustelun ja ajattelin, että teillä voisi olla omakohtaisia kokemuksia, joita olisi hyvä kertoa muillekin.

      Olen kiinnostunut siitä, miksi palkkatyö tai opiskelu ei kelpaa ja millaisia vaihtoehtoja niille on? Miten valintaasi on suhtauduttu?

      Teen juttua Huuhkaja.fi-sivustolla, http://huuhkaja.fi/?p=496. Voit kertoa tarinasi täällä, Facebookissa tai sähköpostitse [email protected].

      Tervetuloa keskustelemaan!

      - Veera

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      135
      5639
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      33
      3465
    3. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      17
      1893
    4. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      23
      1875
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      24
      1720
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      73
      1558
    7. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      14
      1473
    8. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      17
      1360
    9. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      11
      1356
    10. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      23
      1308
    Aihe