Bioklapeista?

kumpaa?

Onko kellään käytännön kokemuksia näistä? Vähän vertailin ja taitaa olla kustannukset/lämpöarvot jokseenkin samaa luokkaa koivuklapien (irtokuution) kanssa.

27

10190

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • epätietoinen kysyy

      Mikä on bioklapi ja koivuklapi??????

      • Kyllä se koivuklapi on biopolttoainetta pahaimmillaan, mutta jos tarkoitat noita puristekokkareita niin pellettiä vastaavat "briketti" on puristettu tilavuudeltaan kolmasosaan ja lämpökerroinkin on silloin kolminkertainen. Toinen juttunsa on sitten missä "kamiinassa" sitä polttaa ja palaako lämmöt piipusta pihalle ja harakoille. Toisin sanoen polttoaineen on sovelluttava käytettävään uuniin tai kamiinaan, että saa hyvän hyötysuhteen ja rahalleen vastinetta..


      • jamppa-81
        uusajattelija kirjoitti:

        Kyllä se koivuklapi on biopolttoainetta pahaimmillaan, mutta jos tarkoitat noita puristekokkareita niin pellettiä vastaavat "briketti" on puristettu tilavuudeltaan kolmasosaan ja lämpökerroinkin on silloin kolminkertainen. Toinen juttunsa on sitten missä "kamiinassa" sitä polttaa ja palaako lämmöt piipusta pihalle ja harakoille. Toisin sanoen polttoaineen on sovelluttava käytettävään uuniin tai kamiinaan, että saa hyvän hyötysuhteen ja rahalleen vastinetta..

        Jotkut briketit palavat kytemällä vaikka kuinka vetoa isontaa. Tällöin ei tahdo uuni lämmetä eli luvatut tehot kyllä jää saamatta.

        Bioklapi kyllä palaa kunnolla ja lämmittää hyvin. Pitää muistaa että tämä briketti turpoaa lämmetessä / palaessa joten tämä on hyvä muistaa kun puita uuniin laittaa että ei laita liikaa. Kun bioklapit ovat syttyneet niin vedon saa laittaa hyvin pienellä jolloin paloaika on mukavan pitkä. Lisäksi tällä briketillä saa hiilloksen syntymään. Miten muilla briketeillä onko kokemuksia?

        Bioklapi palaa saunan kiukaassa jopa yksikseen ja pitkään. Mielenkiintoinen havainto.


      • teuvo70
        uusajattelija kirjoitti:

        Kyllä se koivuklapi on biopolttoainetta pahaimmillaan, mutta jos tarkoitat noita puristekokkareita niin pellettiä vastaavat "briketti" on puristettu tilavuudeltaan kolmasosaan ja lämpökerroinkin on silloin kolminkertainen. Toinen juttunsa on sitten missä "kamiinassa" sitä polttaa ja palaako lämmöt piipusta pihalle ja harakoille. Toisin sanoen polttoaineen on sovelluttava käytettävään uuniin tai kamiinaan, että saa hyvän hyötysuhteen ja rahalleen vastinetta..

        Joo, älä tilaa tai osta sikaa säkissä brikettejä ja miksei myös puuta. Bioklapeja saa näyte-erän kotiin testattavaksi.


    • 4+4

      Briketti meillä ainakin palaa paljon pitempään ja tasaisemmin kun klapit takassa. Samalla kilomäärällä nousee pintalämpötilat paljon kuumemmiksi eikä tuhkaa tule juuri ollenkaan.

    • -r-

      Facebookista löytyy muutama kommentti Bioklapeista. Suomessa on tarjolla yleisesti harkkomallisia brikettejä ja tämä bioklapin briketti toimii erillalailla => Erottuu eduksi.

    • Piriketti

      Priketti on tehokasta pannun pesässä ,on paljon tehokkaanpaa kuin klapien poltto ,eikä tule tuhkaa kuin nimeksi .

      • teemu25

        Minkälaista brikettiä oletta polttaneet pannussa? Onko harkko ja pyöreässä briketissä jotain eroja kun poltetaan kattilassa?


    • Vanhapiika meelta

      Noi kantikkaat paloivat enempi sillai kytemällä ja pienen puuhellan pesään eivät oikein sovellu. Koska minulla on monenlaisia tulipesiä vanhoista varaavista pystykaminoista vuolukiviseen leivinuuniin ja tietysti muuripata ja kiuas, niin minulla käyvät noi Bioklapin pyöreät briketit paremmin. Ne palavat oikean näköisellä liekillä, saan ne paloiteltua uuneihin sopivaksi ja ilman säätö pellillä onnistuu helpommin. Tuhkaa syntyy tosi vähän. Palamisen alettua noi pyöreät briketit eli bioklapit laajenevat joka suuntaansa, joten tulipesää ei pidä laittaa liian täytee, etteivät pursua ulos luukkua aukaistessa ja että palotilaa jää tarpeeksi. Noi briketit palavat kuumemmalla liekillä kuin puuklapit ( käyttöohje kannattaa lukea tarkkaan), joten lämpeäminen tapahtuu nopeammin ja varastotilaa tarvitsee vähemmän.

    • pakkasta paossa

      3 kpl Bioklapeja keskuslämmitys kattilaan myöhään illalla ja sai nukkua yön rauhassa ei tarvinnut nousta lisämään puita uuniin yöllä. Suosittelen.

      • 234++4

        Biltemassa oli myynnissä bioklapeja, mutta ei ole enää. Onko muita valtakunnallisia firmoja, missä bioklapeja voisi olla?


      • p-s
        234++4 kirjoitti:

        Biltemassa oli myynnissä bioklapeja, mutta ei ole enää. Onko muita valtakunnallisia firmoja, missä bioklapeja voisi olla?

        Nettisivulta löytyy jälleenmyyjät => Ei löydy monesta paikkaan.


    • maija60

      Pönttouuni lämpiää n. 3 kpl bioklapeja.

      • Epäilen

        Taitaa olla kaikki kirjoitukset täällä bioklapin myyjien kirjoittamia!


      • Purupölkky
        Epäilen kirjoitti:

        Taitaa olla kaikki kirjoitukset täällä bioklapin myyjien kirjoittamia!

        Epäilin minäkin, mutta nyt on kokeiltu Tiilerin leivinuunissa muutaman kerran, ja toimivat ainakin siinä. Kuudella bioklapilla lämpö nousee uunissa 20 asteesta n.200 asteeseen. Toteutuu mielestäni se väite, että bioklapia tarvitaan 1/3 tavallisen klapin määrästä. Palaa lisäksi kauniilla liekillä, mikä on mukavaa, kun on lasiluukku. Sytyttämisen kanssa ollaan vielä oppimisasteella, mies käyttää kosaania... Meillä ainakin pitänyt jättää uuninluukku vähän raolleen, ettei savuta. Biokalpin-briketit ovat kuivia ja vähän tilaa vieviä, mutta en usko niiden olevan mitenkään kovin taloudellisia, kyllä kait tavallinen koivuklapi on edullisin, työmäärä vain paaaljon suurempi. Pitänee kokeilla vielä puukeskuslämmityskattilassakin, kuulemma palaa hyvin ainakin klapin seassa. Tiiliuunissa bioklapi ei hevin hajoa, vaan palaa pitkälle loppuun saakka sellaisena pyöreänä pötkynä kuin se on. Hajoaa vasta kun itse rupeamme pesää kohentamaan, kun katsotaan, ettei lämpö enää nouse, ja palamisprosessi on siten saavuttanut päämääränsä.


    • Tarkempaa tietoa

      Itselläni on todella hyviä kokemuksia bioklapeista :)
      Olen työharjoittelussa kyseisessä yrityksessä ja saan ottaa tietyin väliajoin sieltä pari laatikkoa bioklapeja palkakseni (kun normaalisti työharjoittelusta ei saa rahallista korvausta) ja hyvin niillä on saanut saunan lämpeämään ja takassa tulen pysymään.

      • reiluapeliä

        Tosi reilu työantaja, saa pari 5€ laatikkoa silloin tällöin ;)


      • Niinpä niin
        reiluapeliä kirjoitti:

        Tosi reilu työantaja, saa pari 5€ laatikkoa silloin tällöin ;)

        En minä ota enää tämän kuun aikana yhtään niitä pieniä laatikoita, joissa on 9 bioklapia :) Otan yhden uuden tuotteen...semmosen 50 kg isomman laatikon... joissa on 30 bioklapia :D


    • nuuka

      960 kg paketissa hintaa tulee kilowatille n. 7,3 senttiä, toki kotiin kuljetettuna. Tuossa 20 kilometrin päästä saa hakemalla puupellettiä 215 eur/t. hintaa kilowatille siis n.4,5 senttiä. Samasta paikasta koivuklapi noudettuna hintaan 50/irtokuutio eli kilowattihinnaksi tulee n.5 senttiä. Eli ei ainakaan varaajaa tai varaavaa takkaa kannata lämmitää bioklapeilla. Puoltaa paikkaansa parhaiten kamiinoissa ja kiertoilmatakoissa missä pitkä paloaika on hyväksi.

    • Kokkipoika

      Bioklapeja poltan nyt toista talvea ja olen todella tyytyväinen.

      En ole töissä siellä niinkuin kaikkia täällä luullaan.

      Asun Raumalla.

    • Testing1

      Laatikollisen poltin leivinuunissa eikä lämpö nouse yli 150.

      • Pipsa1662

        ei pidä kyllä paikkaansa.


    • Pipsa1662

      Hyvä tuote, suosittelen. Tilattu jo useampi vuosi vaikka on oman mettän puita. Sisällä kakluuni uunia sekä keittiön puuhellaan käytetty sekä saunassa sekä kiukaan alla että vesipadan ja paljukin sillä lähes lämmitetään samoin pannuhuoneessa. Parempi kuin märkä puu ja voi ihan yksikseen käyttää jos ei puuta saatavilla.

    • Jh8

      Tulikiven takassa olen polttanut muutaman kymmenen laatikkoa enkä kyllä perinteistä klapia näihin vaihda. Bioklapi turpoaa palaessaan ja hajoaa, jolloin arinan läpi menee osa tuhkaluukkuun puruna. Vaikka briketit katkoo n kolmeen osaan, täytyy kasaa hämmentää välillä, että palaa loppuun lämpöisellä liekillä, tämäkin lisää puruna tuhkaksi menoa. Isommalla ilma määrällä palaa ehkä paremmin. Ei nokea eikä savuta, se plussaa. Kylmässä varastossa turpoavat.

      En itse suosittelisi perustakkaan, ei ole hintansa väärtiä. Tokihan toinen tykkää ja kehuu, mutta minä en.

    • briketti

      No eipä äkkiseltää kummalliselta vaikuta. Koe eränpoltin viime vuonna ja nyt tilasin lavallisen. 3 pötköllä mikään lämpenr, huhu puhetta.
      Laatikollisella voi jo saada lämpöö. Viime vuonna polttelin sitä tummaa pötkylää ja siinä reikä keskellä. Kohtuudella sai lämpöö mut se pitkä hiillos ei mieleen kun saa pitkästi kyttäillän ja peltiä pienentää ettei mee harakoille lämpö. Kumpi sit parempi. Bioklapi ei taas paljon hiillosta hehkuttele ja eikä ole niin tarvis. Kokeillut viistoon kasata, klapelleen et missä toimii ja syttyy hyvin. Pikkasen sais kuivempaa olla syttyskö helpommin sytytyspussilla. Mut jospa noi tallissa kuivaa niin paranisko syttyvyys.. No testi jatkuu..
      Tiilitakka lämmitys aihiona. Koivulla lämpenee pikkasen paremmin mut säilytys ongelna puoltaa brikettiä. Se neliö mallit täyttä kuraa niitäkin testattu ja tosi hidas syttymään ei hyvä.

    • Jussiky

      Minulla menee yli 3laatikkoa että saan noin 6000kilon takka/uunin lämpimäksi..En vaihtaa lämmitystä halkoihin,on kyllä niin kätevä.

    • Anonyymi

      Poltin bioklapeja viime talvena aika paljon ja nuohooja kävi viime viikolla ja yllätyksekseen totesi, että piiput olivat tosi nokiset, ei ole olleet aiemmin ja talossa asuttu ja lämmitetty uuneja kohta 30
      vuotta. Kaikella puulla siis.
      Joten en suosittele ja poltan loput laatikolliset pökylöitä pihagrillissä.
      Nuohooja aina kehunut piippujen siisteyttä mutta nyt ei ja kyllä sen huomasi kun piiput taas putsattu.
      Tarkemmin kun asiaa miettii, niin kyllähän se puru savuaa ihan älyttömän paljon.
      Sopii ehkä parhaiten uuneihin joissa suora ja kova veto kuten Harvian kiuas, joka oli ainut vähemmän nokeennuttanut tulipesä. Tosin klapit ei sovi pitempään saunomiseen koska huollosta ei jää vaan se tuhkakasa kun ne on palaneet. Huonovetoisen uunin kanssa on hätää kärsimässä pökylöillä. Meillä loppui käyttö vaikka ensin pidettiin hyvänä tuotteena mutta turvallisuus tärkeintä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä hittoa tapahtuu nuorille miehillemme?

      Mikä on saanut heidän päänsä sekaisin ja kadottamaan järjellisyytensä normaalista elämästä ja ryhtymään hörhöiksi? https
      Maailman menoa
      336
      3794
    2. En sitten aio sinua odotella

      Olen ollut omasta halustani yksin, mutta jossain vaiheessa aion etsiä seuraa. Tämä on aivan naurettavaa pelleilyä. Jos e
      Ikävä
      83
      1689
    3. Muistatko kun kerroin...

      että palelen..? Myös nyt on kylmä. Tahtoisin peittosi alle.
      Ikävä
      43
      1510
    4. Martina jättää triathlonin: "Aika kääntää sivua"

      Martina kirjoittaa vapaasti natiivienkusta suomeen käännetyssä tunteikkaassa tekstissä Instassaan. Martina kertoo olevan
      Kotimaiset julkkisjuorut
      57
      1458
    5. En vain ole riittävä

      Muutenhan haluaisit minut oikeasti ja tekisit jotain sen eteen. Joo, ja kun et varmaan halua edes leikisti. Kaikki on o
      Ikävä
      28
      1308
    6. Kuka sinä oikeen olet

      Joka kirjoittelet usein minun kanssa täällä? Olen tunnistanut samaksi kirjoittajaksi sinut. Miksi et anna mitään vinkkej
      Ikävä
      51
      1292
    7. Oon pahoillani että

      Tapasit näin hyödyttömän, arvottoman, ruman ja tylsän ihmisen niinku minä :(
      Ikävä
      57
      1264
    8. Persut vajosivat pinnan alle

      Sosiaali- ja terveysministeri Kaisa Juuson (ps) tietämättömyys hallinnonalansa leikkauksista on pöyristyttänyt Suomen ka
      Maailman menoa
      194
      1221
    9. Hei, vain sinä voit tehdä sen.

      Only you, can make this world seem right Only you, can make the darkness bright Only you and you alone Can make a change
      Ikävä
      6
      1190
    10. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      26
      1157
    Aihe