Muumilaaksossa

AAVEKYLÄ..

tapahtuu jotakin? Onko taloja kunnostettu vai näinkö väärin kun hiljan käväisin sillä kulmalla. Vuosi takaperin lasit olivat rikki, rännit repsottivat maalit hilseilleet ja pihoissa metrin ruoho. Nyt oli heinä ajettu, maalia vedetty pintoihin, ikkunoita uusittu ja vesikouruja. Oliko kattoremonttiakin taloihin tehty? Joku kunnostaa taloja vai kummituksetko ovat asialla?

14

2947

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ölöölölölölölölllööö

      Eikös nämä virolaiset ne ole ostaneet jotka kylältäkin haalivat kaikki purkutalot itselleen kunnostettaviksi. Tosin nämä muumilaakson talothan oli jo -90 luvulla siinä kunnossa ,että pillarilla tasaiseksi ja ainakin 5.metrin kerros maata päälle. Tuskin noista asumiskelpoisia pelkällä punamullalla ja uusilla pellinpaloilla katossa saadaan.

    • plogsdahl

      ja kyllä taas sitten kateelliset ja ilkeät takanapäin natkuttaa ja juoruaa kun huomataan, että hienohan siitä tuli!

    • muumilaakso :(

      öh, jos joku näyttää hienolta näin päällisin puolin, ei se sitä todellisuudessa välttämättä ole...
      Ilolla olen katsellut kun nämä virolaiset ovat erästä taloa kunnostaneet, hienoa jälkeä syntyy. :)

      Mutta, muumilaakson talot ovat olleet jo pitkään täysin purku kunnossa, ei niistä pitemmäksi aikaa asumiskelpoisia saa, vaikkakin siellä muutama ihminen on sitkeesti asustellut vuosia rottien seassa... Täysin leton päälle on ne talot rakennettuja ja olisi kuullut purkaa jo aikoja sitten. Ikävää oikeasti, jos joku on niihin haksahtanut... :(

      • Muumienmörkö

        Karavaani kulkee ja koirat haukkuu.

        Taidat olla itse ostanut sen vähän "arvokkaamman" talon siitä lähistöltä ja nyt harmittaa, kun olisi lähes puoleen hintaan saanut vastarempatun.

        Komeita taloja ovat ja perustuksissa ei liene vikoja.


    • nnnnnmm

      Niin niitä tosiaan kunnostetaan vuokrakäyttöön? Onko ne niin huonosti rakennuttuja alunperin, mutta huonolla hoidolla olleet 25 vuotta ainakin. Niitä rivitaloja on toistakymmenta vissiin kunnostavatko kaikki.

      60-luvun alussa tehtiin vielä laadukkaampia taloja kuin nykyiset hökötykset, jotka voivat olla komeita päältä ja homeessa jo vuoden sisällä rakentamisesta.

    • jokkari..

      Mistäs saat "muumilaaksosta" toistakymmentä taloo???? Ylätalot ei kuulu porukkaan... tiedoksi vaan,ylätalot on osaketaloja kaikki! Ja alatalotkin oli ihan jees vielä 20v sitten,mutta Santoo päästi ne huonoon kuntoon..Virolaiset paiskinu koko kesän töitä siellä yötä päivää ja hommaa riittää..

      • oikeita timpureita..

        Ylä ja alatalot ovat samaa sarjaa, mutta noita ylätaloja on hiukan meikattu ja vissiin omistajat muutamia osakkeita sisältäkin rempanneet, samaa kastia ne muumitalojen kanssa muuten ovat.

        Kai niistä muumitaloistakin vielä asuinkelpoisia saa kun peruskorjaa ja kyllä nuo virolaiset pätevää porukkaa on noissa saneeraustöissä. Virolainen tekee talon semmoisestakin rakennuksesta kohtuuhintaan, minkä ääressä paikallinen kirvemies porua korkeintaan osaa vääntää ja osaa valittaa vain, kohta saavat työtä etsiä kissojen ja koirien kanssa nämä paikalliset itsensä jalustalle nostaneet "huippumiehet" kun puolta parempi vironpoika ammattitaidoltaan puolella hintaa tekee ilman rutinoita 100% parempaa ja siistimpää työnjälkeä!


      • Anonyymi

        santoo on pilannu parkanos muutaki ku jokiharjun talot.sen olis pitäny saada remppa kaupungin maksettavaksi ja olis sitte vuokrannu ne .saanu vuokrarahat itelle mut huijaus ei onnistunu. kuten pakoputkitehtaalla aiemmin. ja talot jäi sinne .katselkaa tarkemmin santoo nimellä olevia .parkanossa kaikki jotenki huijareita,aina pitäis kaupungin tai jonku muun maksaa.


    • 86jup

      Ei kannata yleistää aina, oli ihminen mistä tahansa, niin työnjälikin voi olla mitä tahansa...

      Itsellä ainakin on huonoa kokemusta virolaisista työmiehistä, työnjäli piti korjata muiden toimesta, heti heidän poistuttuaa...

      Silti, en lähde pistämään kaikki virolaisia tai muita ulkomaalaisia huonoiksi työmiehiksi, kuten en myöskään suomalaisia. Kaikista löytyy ääripäitä suuntaan jos toiseen. Ja jos meidän kohdalla kävi "huono tuuri", ei se tosissaankaan tee kenestäkään sen parempaa tai huononpaa.

      Yhtä hyvin koulutettuja ja ammatitaitoisia miehiä meiltä löytyy Suomessakin, joten on tuo oikeita timpureita ihmisen teksi on jo aika naurettavaa.

    • dhj

      Joo hyviähän niistä alataloista varmaan tulee ku lasit on ollu ikkunoista jo pari talvee rikki ja ovet sepposen selällään auki ja torakat on pitäny sie juhlia jo kymmenen vuotta =D Hajuki oli kyllä sellanen ku siinä käytiin kääntymäs eränä päivänä, että kyllä home haisee autoon asti!

      • homevelkakuutio

        Hometta lienee 90% Parkanolaisista rakennuksista, ainakin vähän löytyy. Onkokaan mahdollista Suomen oloissa 100% homevapaa rakennus, en usko!

        Kuivassa autiomaassa ainoastaan täysin homeeton rakennus voi olla tai eskinoiden iglu.


    • Anonyymi

      Mitä kuulu muumilaaksoon?

    • Anonyymi

      Suomalainen urakoitsija lyö helposti hanskat tiskiin, jos vähän vaivaa joutuu saneerauksessa näkemään. Väittää, että ei kannata yms. Syynä yleensä on ammattitaidon vähyys tai vallan puute. On totuttu levyjä lähinnä runkoihin laittamaan ja jotakin perus valutöitä jotenkuten. Mitä olen katsellut esim parkanolaisten kirvesmiesten kädenjälkiä useissa kohteissa, niin jälki on useimmiten välttävää ja jopa heikkoa. Semmoista ammattitaitoa mitä oli vielä 50-60 luvuilla rakentajilla, ei ole kellään enää. Virolaisilla on vielä osalla semmoista vanhanajan käsityötaitoa rakennustöissä, joka on käytännössä hävinnyt Suomesta.

    • Anonyymi

      suamalaisesta ei ole mihinkään. Ei pysty edes mussukkaansa tyydyttämään on sellainen avustuksia haluava saamaton möykäri

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      71
      5022
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      16
      2332
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      25
      1857
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1561
    5. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      42
      1553
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1348
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      9
      1267
    8. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      3
      1185
    9. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      13
      1176
    10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      14
      1173
    Aihe