Vara-reservi

jaa jaa

Viitsisikö joku viisaampi valaista minua, koska kutsunnoissa sain vapautuksen rauhanaikaisesta palveluksesta (oikean käden olkapään vikojen takia) ja minut on siirretty vara-reserviin. Niin eli mikä tämän vara-reservin tehtävä on sotatilanteessa ei sillä että pelkäisin että "apua apua kohta on sota" mutta ihan puhtaasti mielenkiinnosta toimivatko v-reserviläiset kuljetus, vartiointi, ilmatorjunta yms muissa samanlaisissa hommissa vai? :)

44

12475

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • UKX-12

      Ota yhteys alueesi esikuntaan. Oletan että tosipaikassa löytyyy jotain homma vaikka räjähteiden pakkaamista.

      Puolustusvoimat.fi tai mil.fi

      • HOI_'LAA

        PS: Jos pää pelaa löytyy vaikkka mitä!


    • res.kensartti

      Se on yksinkertaisesti kotirintamalla olevien naisten "avittamista". Kun se liikekannalle pano alkaa, vastaavat kaikesta muusta arkirutiinista silloin lapset, naiset ja vanhukset. Tosin nykyisin tasa-arvon aikana voidaan varmaan puhua "rintamaleskien" auttamisesta. Näitä pitsinnyplääjiä kun näyttää miespuolisiakin riittävän, jotka eivät edes rauhanaikana kykene armeijaa käymään,vaan mitä ihmeellisemmillä syillä venkoillaan saadakseen ne vapauttavat paperit... eli, jos em. ymmärsit mitä se on.

      • Anonyymi

        Joo mutta pyssyn pitää toimia. Lataushäiriöitä ei saa tulla.


    • jep jep

      Joo kylläpä minä ymmärsin, mutta kyllä minä olisin armeijaan mennyt jos olisin päässyt! Mutta lääkäri joka myös reservin kersantti oli sanoi, että minua ei oteta koska olkapää menee pois sijoiltaan helposti ja 4 kertaa jo leikattu niin armeija ei ota sitä "riskiä" että siellä palveluksessa olkapää vaurioituu pysyvästi ja sellaisen käsityksen minä sain että armeija joutuisi maksamaan siitä nii kauan korvauksia (korjauleikkaukset yms) kun se parantuisi jos parantuisi. En tiedä sitten saatoin kyllä ymmärtää väärin?
      Niin sitäpä vielä että pystyykö vaikka ei ole palveluksessa ollut käymään jonkinlaisia maanpuolustus kursseja tai vastaavaa? Ja pitäähän tämä vain hyväksyä vaikka harmittaahan se kun melkein kaikki kaverit menevät sinne armeijaan ja kaikki veljet ja yksi siskokin sen intin käynyt.

    • Tynkätane

      Minut on sijoitettu sodanajan joukkoon kaukopartiomieheksi, vaikka minulla ei ole enää jalkoja. Viimeksikin kertauksissa muut kantoivat minua pitkin korpia. Voiko sijoitustani enää muuttaa?

      • 25

        Ilmeisesti sinun sijoituksesi on ollut miinanpolkija, mutta sattuneesta syystä sinut tullaan kouluttamaan upseeriksi halusit tai et.


      • Anonyymi

        Meikäläisenkin saavat kantaa maastosta pois, kun on senverran paskat jalat ja selkä, että päivän metsätöissä, niin illalla jalat niin kipeät, että istuessakin jalkoja pakottaa ja selkä myös niin kipeä, ettei sängyssä meinaa pystyä kylkeä kääntämään.
        Lääkäri tuskin antaisi mitään vapautusta, joten sittenpä näkevät, kun meikäläinen jämähtää paikalleen, kun jalat ja selkä niin kipeät, ettei liikkumaan pysty.


    • Keittäjä koneistaja

      Jos olet siviilissä puuseppä, levyseppä tai hienomekaanikko niin armeijan logiikan mukaan sinusta tehdään autonkuljettaja sillä siviilissä autoalalla olleet koulutetaan puskajusseiksi .

      • Old boy

        Näin usein todella käy! Ei kuitenkaan armeijan tahdosta vaan siksi, ettei kaikkia
        yksinkertaisesti voida kouluttaa kuskeiksi. Toinen syy on se, että intti usein käy-
        dään ennen ammatin tai työuran valintaa. Armeijalla ei näistä ole muuta tietoa,
        kuin tulohaastattelu. Nuorilla olisi mahdollisuus itse ennen inttiä hakeutua hyödyllisimpään mahdolliseen koulutukseen, mutta harva näin tekee.


      • Anonyymi

        Kriisin aikana reservistä vapautetut ovat todennäköisesti siviilin työvelvollisia omassa siviilityössään tai työ- ja elinkeinoviranomaiset osoittavat heidät muuhun sopivaan tehtävään valmius- ja puolustustilalakien mukaisesti, terveydentilasta riippuen, sillä palveluskelpoisuuden palauttaminen jo rauhan aikana on melko harvinaista.


    • ova valinta.

      Voit itse valta alan. Mene MPK,n kursseille.

    • rter6je5j5j

      Tiedän, että armeijassa on kantaupseereissa aivan mahtavia tyyppejä,jotka ovat kertoneet seuraavan asian: Mikäli puolustushankintojen määrärahoista kalustehankintojen suhteen ei päästä vuoden 2015 jälkeen yksimielisyyteen, se laskee kouluttajien motivaatiota. Armeijan sisälle alkaa syntyä oppositio.
      MIkäli uudistuksia ja potkuja ei tulla jakamaan säästösyistä , pv nääntyy asteittain kutistuen, kunnes asevelvollisuudesta luovutaan. Haamurajana pidetään jo vuotta 2020.

    • Panssarivaunumies-72

      Kumma juttu. Aina löytyy joka keskustelupalstalta näitä turvansoittajia jotka eivät muuhun kykene. Asiallista keskustelua ei tahdo löytyä. Olkapäävamman omaavakin vain yritti kysyä asiallisesti asiaa. Mitä siitä suuta soittamaan?

    • vararessu

      C-mies ja näin ollen Varareserviläinen voi a) hakea lääkäriltä asiaansa muutosta, b) tyytyä tilaansa ja hyväksyä ajatus joutua perustuslain 108 pykälän mukaista työvelvollisuutta suorittamaan kriisin aikoina.
      Molemmissa tapauksissa MPK tai muut liitot tarjoavat harrastus mahdollisuuksia.
      Kokemuksesta tiedän, että kaikille sotilaallisia valmiuksia kouluttajille kursseille ei Varareserviläinen aina pääse.

      • Anonyymi

        C) Varareserviläinen voi siirtyä siviilipalvelun lisävarantoon hakemalla täydennyspalvelukseen.
        Tätä mahdollisuutta monet nyt käyttävät.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        C) Varareserviläinen voi siirtyä siviilipalvelun lisävarantoon hakemalla täydennyspalvelukseen.
        Tätä mahdollisuutta monet nyt käyttävät.

        Reservistä eroaminen on petos ja valan rikkominen!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Reservistä eroaminen on petos ja valan rikkominen!

        Reservistä eroaminen on eri asia kuin varareservistä lisävarantoon hakeminen.
        C-miehet eivät tee valaa.


    • Kälättäjä

      Aloittajalle sanoisin muutaman lohdun sanan joten:Sinusta tehdään sodan tullessa isokenkäinen tärkeä henkilö joka saa 52 numeron vartiosaappaat ja kepin jolla voi koetella josko miinakentällä sillä löytyisi ja toisessa tapauksessa löydät miinan suurella kengälläsi.
      Sinusta tulee sankari.

    • jooboo

      Miinanpolkija ei olkapäätä kaipaa. Siihen hommaan sovit

      • Anonyymi

        Oli ne miina ja manu kirjat lapsena ihan hyviä.


      • Anonyymi

        Mikäli puolustusvoimien kanta on tämä, Suomen puolustusvoimat eivät eroa millään tapaa venäjän armeijasta, jos se ei keksi muuta käyttöä varareserville kuin tapattaa ne miinakenttissä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mikäli puolustusvoimien kanta on tämä, Suomen puolustusvoimat eivät eroa millään tapaa venäjän armeijasta, jos se ei keksi muuta käyttöä varareserville kuin tapattaa ne miinakenttissä.

        Suomi onkin Euroopan ja länsimaiden ainoa maa, jossa edelleen käyttäydytään kuin venäläiset.


    • varareservimuuttomies

      Vitun patoutuneet pakkomielteisesti maaniset sotahullut. Siviilit, siis armeijaa käymättömätkin ihmiset osallistuvat Perustuslain 108 pykälän mukaisiin tehtäviin osaamisensa mukaan pakotetusti, minkä parhaiten siis taitaa, niissäkin pukkaa saatanallinen kiire!!!!!!!!

    • 44.Diw

      Minäpä se olen se entinen likka ja sain leikkauksella itselleni pilin! Onko armeja minua varten ?

    • tupakanmittainen

      Täyttä kakkimistahan jotkut toiminnot ovat, olen nähnyt niitä.

      Ensinnäkin Eversti-Viski -luutnanteille pitää antaa "Tupakan mittainen tauko, eli noin ... 200-vuotta..."

    • Pirut
    • Assanvessankassa

      Vararessut toimii jätehuollossa ja siivoo vessoja...

    • C-mies

      Armeija EI ole koko ihmisen elämänkaari.
      Töisssäkin pitää olla rauhan ja sodan aikana ihmisiä tietystikin.
      Myös reserviläinen voidaan pakottaa siviilitöihin riippuen missä asuu, mikä asiantuntija on ja missä työskentelee, esim.voimalassa tai tunnelit alentamisen alalla tai terveydenhuollossa.....
      Suomi on vapaa maa siinä miten tahtoo maanpuolustukseen suhtautua ja itse osallistua siihen.
      Mpk:n ja res-järjestöjen toiminnassa/kurssseilla ääsee esim. luenneolle ja ampumaan, Väestönsuojelulaitteita tarvitaan ihmisiä laitoksissa ja
      taloyhtiöissä. Sotamuseot ovat avoimia kaikille ja MPKK:n kirjasto ja PvMOODLE.

    • Anonyymi

      Kyllä jokaiselle löytyy jotain hommaa sodassa. Oli sitten sotilas, sivari tai c-paperit saanut.

      • Anonyymi

        Löytyykö hommoo mullekkii.


      • Anonyymi

        Onhan se selvä, että on määritelty iän mukaan vararesrviläiset, kun ikää tulee päälle 50v, niin alkaa erilaisia vanhuuden vaivoja tulemaan, eikä ole enää vetreä ja hyväkuntoinen.
        Totesinpa vaan, että meikäläinen varareserviin siirtynyt B-mies, että jalat oireilee.
        Kävin hakemassa pari 4 metristä rimaa kävellen, kun ei auton sisään mahdu, ei ole kattotelineitä, eikä peräkärryä.
        Edellisenä päivänä kävelin pari kilometriä.
        Matkaa oli edestakaisin 6km ja alko nilkat ja pohkeet kipeytymään jo ennen puolimatkaa.
        Pohkeet alkoi krampata ja nilkat kipeytyi. Ajattelin, että pystyykö rimojen kanssa kotimatkaa tekemään, vai miten tässä käy.
        Kotiin selvisin, mutta kyllä jalat oli sen jälkeen todella kipeät.
        Miten sitä jossain epätasaisessa metsässä huonoilla jaloilla pärjää, kun on oksia ja risuja, kun jalat tulee kipeiksi tasaisella tiellä.
        On niitä huonojalkaisia, vaikka hyväjalkaisista voi tuntua, että kaikilla on hyvät jalat, joilla juosta kymmeniä kilometrejä, ei todellakaan.


    • Anonyymi

      ensin sotaan menee ammattisotilaat ja varusmiehet/teinit, ja heti perään nuorimmat aikuiset, ja kasataan niin paljon kuin luullaan tarvittavan ja täydennetään niitä tarvittaessa. osalla on jo määrätty paikka, joka pitää vielä paikkansa tai ei. ne menee ensin ja muut jää odottaa kutsua mainitusti. viimeisenä varareservistäja lopulta jopa vapaaehtoisista siviileistä.
      vastassa venäjä, 1-2m miestä, että rintamalle menee reilusti jengiä, mutta 2. maailmansodan lukemia katsomalla, ei kaikki. eli siviilitehtäviä omassa tai määrätyssä duunissa, kunnes käsky tulee.

    • Anonyymi

      Eipä sinne kannata mennä aikaa kuluttamaan. On se intti käyty, mutta en hullujen kapiaisten käskyjen mukaan ala tanssimaan tykin ruuaksi. Se vasta tyhmää on. Kieltäydyin reservistä niin ei tarvii.

      • Anonyymi

        Oletko kommunisti


    • Anonyymi

      Miinan raivausta on ainakin tarjolla!.

    • Anonyymi

      Ole kunnian mies ja kieltäydy varareservistä!

      Se on helppoa, sinun tarvitsee vain tulostaa täydennyspalvelushakemus, allekirjoittaa se ja postittaa oman sotilasläänisi esikuntaan tai vaihtoehtoisesti siviilipalveluskeskukseen.

      Rauhan aikana vapautettuja ei kuitenkaan kutsuta täydennyspalvelukseen vaan heidät siirretään suoraan siviilipalvelun lisävarantoon.

    • Anonyymi

      Jos tosi paikka tulee kyllä me kaikki johonkin hommiin päästään ja silloin ei kelloa katsella tai en minä jutuilla saa muuta kuin itsensä suljetulle.

    • Anonyymi

      Varareservistä hieman:

      https://puolustusvoimat.fi/aluetoimistot/ukk

      "Varareserviin kuuluu asevelvollinen, joka:

      -ei ole vielä suorittanut varusmiespalvelusta;

      -ei enää kuulu reserviin; tai

      -on vapautettu palveluksesta rauhan aikana.

      Varareserviin kuuluva voidaan määrätä palvelukseen yleisen liikekannallepanon aikana, 50-60 vuotiaat miehistöön kuuluvat ainoastaan eduskunnan suostumuksella. Asevelvollisuuden suorittamisesta rauhan aikana terveydellisestä syystä vapautettu asevelvollinen voidaan yleisen liikekannallepanon aikana määrätä kutsuntaan tai aluetoimiston järjestämään tarkastukseen sekä määrätä palvelukseen, jos hänet todetaan palveluskelpoiseksi."

      • Anonyymi

        Juuri näin ja siksi onkin mielekästä laittaa reservinkieltäytymispaperi vetämään.

        Palveluksesta rauhan aikana vapautettu C-mies valitsee silloin paperista kohdan Siviilipalvelus, jolloin PV:n aluetoimisto siirtää hänet siviilipalveluskeskuksen rekisteriin siviilipalvelusvelvolliseksi. Siviilipalveluskeskus siirtää hakijan tämän jälkeen suoraan siviilipalvelun lisävarantoon.

        50 vuotta täyttänyt varareserviläinen valitsee paperista kohdan Täydennyspalvelus, jolloin PV:n aluetoimisto siirtää hänet siviilipalveluskeskuksen rekisteriin siviilipalvelusvelvolliseksi. Siviilipalveluskeskus ei kutsu 50-vuotta täyttäneitä 5 vrk. mittaiseen täydennyspalvelukseen vaan siirtää nyt entisen varareserviläisen suoraan siviilipalvelun lisävarantoon.

        Henkilö joka on varusmiespalvelusikäinen, mutta ei ole vielä suorittanut palvelusta voi hakeutua joko siviilipalvelukseen tai totaalikieltäytyä, jossa vm. tapauksessa seuraava rangaistus suoritetaan nykyisin yleensä kotiarestissa valvontapanta-rangaistuksena.
        Totaalikieltäytyjä on rangaistuksensa suoritettuaan sodan aikana ainoastaan työpalvelusvelvollinen kuten perustuslain, valmiuslain ja puolustustilalain eri kohdissa säädetään.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Juuri näin ja siksi onkin mielekästä laittaa reservinkieltäytymispaperi vetämään.

        Palveluksesta rauhan aikana vapautettu C-mies valitsee silloin paperista kohdan Siviilipalvelus, jolloin PV:n aluetoimisto siirtää hänet siviilipalveluskeskuksen rekisteriin siviilipalvelusvelvolliseksi. Siviilipalveluskeskus siirtää hakijan tämän jälkeen suoraan siviilipalvelun lisävarantoon.

        50 vuotta täyttänyt varareserviläinen valitsee paperista kohdan Täydennyspalvelus, jolloin PV:n aluetoimisto siirtää hänet siviilipalveluskeskuksen rekisteriin siviilipalvelusvelvolliseksi. Siviilipalveluskeskus ei kutsu 50-vuotta täyttäneitä 5 vrk. mittaiseen täydennyspalvelukseen vaan siirtää nyt entisen varareserviläisen suoraan siviilipalvelun lisävarantoon.

        Henkilö joka on varusmiespalvelusikäinen, mutta ei ole vielä suorittanut palvelusta voi hakeutua joko siviilipalvelukseen tai totaalikieltäytyä, jossa vm. tapauksessa seuraava rangaistus suoritetaan nykyisin yleensä kotiarestissa valvontapanta-rangaistuksena.
        Totaalikieltäytyjä on rangaistuksensa suoritettuaan sodan aikana ainoastaan työpalvelusvelvollinen kuten perustuslain, valmiuslain ja puolustustilalain eri kohdissa säädetään.

        Näin se menee ja tätä tietoa tulee jakaa, jotta nämä virheelliset käsitykset poistuvat. Tästä on uutisoitu että keskustelupalstoilla levitetään täysin perättömiä väitteitä siviilipalveluksen velvoitteista.

        Nämä "pykälän etsijät" eivät vaan sitä suostu millään uskomaan, että siviilipalvelusmies kuuluu siviilivarantoon eikä armeijan käskyvallan alle aseellisessa palveluksessa. Varareservi ja siviilivaranto ovat kaksi eri asiaa, joita ei pidä sekoittaa keskenään. Jos näillä lakisäädöksillä ei olisi sodan aikana mitään merkitystä, niin silloin ei ole koko maanpuolustusvelvollisuudellakaan mitään virkaa, ja jokainen voi halutessaan jättää sellaista velvollisuutta noudattamatta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Näin se menee ja tätä tietoa tulee jakaa, jotta nämä virheelliset käsitykset poistuvat. Tästä on uutisoitu että keskustelupalstoilla levitetään täysin perättömiä väitteitä siviilipalveluksen velvoitteista.

        Nämä "pykälän etsijät" eivät vaan sitä suostu millään uskomaan, että siviilipalvelusmies kuuluu siviilivarantoon eikä armeijan käskyvallan alle aseellisessa palveluksessa. Varareservi ja siviilivaranto ovat kaksi eri asiaa, joita ei pidä sekoittaa keskenään. Jos näillä lakisäädöksillä ei olisi sodan aikana mitään merkitystä, niin silloin ei ole koko maanpuolustusvelvollisuudellakaan mitään virkaa, ja jokainen voi halutessaan jättää sellaista velvollisuutta noudattamatta.

        Kyllä se näin on, tämä tieto jakoon kaikkialle niin hyvä tulee, toistoilla tehoa!


    • Anonyymi

      AP on saanut vapautuksen rauhan aikana eli hän on C-mies.
      Alle 60-vuotiaan C-miehen on ajankohtaista tiedostaa oikeutensa ja lähettää reservinkieltäytymispaperi omaa kotikuntaansa lähimpään puolustusvoimien aluetoimistoon.
      Joka kymmenes reservinkieltäytyjä on nyt C-mies!
      https://areena.yle.fi/podcastit/1-68170605

    • Anonyymi

      Varareserviläisen tehtävä sodan aikana on toimia naton etulinjassa hyökkäys osastona eli vaarallisimpaan tehtävään varareserviläiset määrätään.
      Varsinaiset reserviläiset ja sodan ajan vahvuus tulee sitten varareserviläisten perässä, kun on turvallista liikkua,
      Varareserviläiset toimivat siis etulinjassa miinan raivaajina ja tykkitulituksen esteinä edeten, taivaten ja tuhoten hyökkääjän linnoitus pesäkkeet ja bunkkerit.

    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Cynthia Woods

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 💋 ­­­N­­y­m­­­f­o­­m­­a­­a­­­n­i -> https://x18.fun/girl04372247#CynthiaWoods 🔞💋❤️💋❤️💋🔞�
      YIT-Yhtymä
      2
      14861
    2. Aimee Dvorak

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 💋 ­­N­­­y­­­m­­f­o­m­a­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl02740429#AimeeDvorak 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞💋💋
      0
      3059
    3. Molly Graham

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 😍 ­­N­­­y­­m­­­f­­­o­­m­­a­a­n­i -> https://x18.fun/girl02277975#MollyGraham 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞❤️
      Puhelimet
      0
      3055
    4. Rachelle Reynolds

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 🔞 ­N­­­y­­m­f­­­o­­m­­­a­­a­n­i -> https://x18.fun/girl03175674#RachelleReynolds 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Etelä-Savo
      0
      3055
    5. Becky Steele

      🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑 💋 ­­N­y­­­m­­f­­­o­­­m­­a­a­­­n­­i -> https://x18.fun/girl05250014#BeckySteele 🔞❤️💋❤️
      Arkkitehtuuri
      0
      3055
    6. Allison Queen

      🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒 ❤️ ­N­­­y­m­­­f­­­o­­m­a­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl07854217#AllisonQueen 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞
      Vedonlyönti
      0
      3054
    7. Pamela Orr

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 🍒 ­­­N­y­­m­f­­o­­­m­a­­­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl06055581#PamelaOrr 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞
      Star Wars
      0
      3054
    8. Lakeisha Coleman

      🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑 💋 ­­N­y­­­m­f­­o­­m­a­­­a­n­­i -> https://x18.fun/girl08105348#LakeishaColeman 🔞💋❤️💋❤️💋🔞
      Synnytys
      0
      3050
    9. Stephanie Love

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 ❤️ ­­N­y­­­m­f­­o­­m­­­a­a­­n­­­i -> https://x18.fun/girl01692207#StephanieLove 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Lappi
      0
      3046
    10. Nancy Taylor

      😍😍😍😋😋😋😋😍😍😍 ❤️ ­­­N­­­y­m­­­f­o­m­­­a­­­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl01560856#NancyTaylor 🔞💋❤️💋❤️💋
      Kauris
      0
      3044
    Aihe