Altea XL, onko hyvä auto?

auto hakusessa

Onko Seat Altea XL kannattava ostos uutena? 1,8 litrainen bensakone automaattivaihteistolla maksaisi vajaa 28 000 e varusteita. Erityisesti tykkäisin säädettävästä takapenkistä. Ja tavaratilaa piisaa. Kuskipaikkakin on hyvä.

8

562

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • vikapesiäkaikki

      Sinun on muistettava pari asiaa:

      * hanki autoon lisäääneneristys, on kuulemma melupesä ilman lisäeristettä.

      * Seatti käyttää vw-konsernin DSG-vaihteistoa, on hiukan huonokestoinen automaatti.

      Itselläkin on sama auto harkinnassa, mutta tuo dsg-vaihteiston maine tökkii pahasti.

    • auto hakusessa

      Maineesta viis. Onhan uudessa autossa takuu. Sitäpaitsi olen ajanut Skodalla, jossa on DSG, eli olen todennut sen hyväksi. Oletkos koeajanut ko. autoa?

      • vikapesiäkaikki

        Enpä ole ajanut Skodaa, jossa olisi ollut DSG-vaihteisto. Kun omistin Skodan, silloin ei vielä tiedetty DSG:stä yhtään mitään.

        Omistin VW Golffin, jossa oli 6 pykäläinen DSG ja sekään ei toiminut kuten kunnollisen automaatin pitäisi, siksi vaihdoinkin vanhempaan, jossa on Tiptronic vaihteisto ja se toimii kuin unelma.

        Takuu on kyllä kiva, mutta auton makuuttaminen huollossa ei ole, jos auto on työkaluksi hankittu!


    • on hyvä auto

      Mulla on AlteaXL diesel 2litraisella vahvemmalla koneella (170 hv). Sitä ei saanut v 2008 dsg-automaattina, joten manuaali. Hinta oli tuolloin hiema alle 30.000 eli vaivaiset n 700 euroa 140 heppaista (dsg) kalliimpi. Tuolloin autokauppias kertoi dsg-vaihtoehdon puuttumisen syynä olevan, ettei dsg kestä voimakkaassa dieselissä.

      Aivan loistava matka-auto. Erinomaiset ajo-ominaisuudet eikä tehoista/suorituskyvystä tule puutetta, jos niitä tarvitsee. Matka-ajossa tämä suorituskyky ja tehot ovat miellyttäviä. Kaupungissa niillä ei juurikaan ole käyttöä.

      Ei ehkä hiljaisin ja yksi syy on varmasti rengaskoko (45/225 17 tuumaisella vanteella), joka tuli vakiona. Kannattaa varmaankin valita 16 tuumaiset 55/205 -renkaat.
      Toisaalta kävin koeajamassa tuolloin myös vastaavan Touranin (oli muuten kymppitonnin kalliimpi) eikä hiljaisuudessa ollut mitään korvin kuultavaa eroa. Tila-autot lienevät aina meluisimpia kuin sedanit.

    • Nokivasaralla

      DSG ongelmat olivat pääasiassa 2006 vuoden murheita. Tällä hetkellä menossa toinen kierros Passatteja (2kpl) 170hv TDI DSG yhdistelmällä. Kivasti ovat kestäneet pk-seudun kaupunkiajossa. Molempiin autoihin tulee noin 140tkm vuodessa. Eli kyllä se yksi parhaista laatikoista on mitä on tarjolla.

      Myyjä on puhunut paskaa. Seattiin ei saa 170hv dsg Altea XL, mutta esimerkiksi Leoniin se löytyy. Passat farkku on painoltaan samaa luokkaa Altea XL kanssa ja kummasti kestää tekniikka satunnaiset tuuraritkin. Niin, nuo Passattini ovat takseja...

      • on hyvä auto

        Ei puhunut paskaa vuonna 2008. Silloin dsg:tä ei saanut myöskään Leoniin, ei Passatteihin eikä ilmeisesti muihinkaan 170 heppaisiin tdi-autoihin. Tilannehan on muuttunut vuoden 2008 jälkeen eli dsg:t kehittyneet kestävimmiksi.
        Kyse oli tuolloin moottorin väännöstä, ei auton painosta. Alteoihin 140hv:n moottoreilla dsg:n sai v 2008. Autot ovat samanpainoisia näillä moottoreilla.

        Joka tapauksessa Altea on erinomainen auto. Ulkonäkökin (joka on puhdas makuasia) on vag-autojen kärkipäästä.


    • Alteamies

      Altea Freetrack 2.0tfsi 4wd dsg. 1,5 vuotta ja 28000km. Ei mitään moittimista. 211 heppaa automaatilla ja neliveto - erityisesti talvella yliveto. Erittäin lämmin (ilman maskipeittoa), hyvä ajaa, tilava, erittäin hyvin varustettu ja eikä jää jalkoihin. Sekalainen kulutus 9l/100km (matka-ajossa pääsee 7,5) ja Nokian Hakkapeliitta R -kitkarenkailla ja Continentalin kesärenkailla melutaso hiljainen. Ensiasennuskesärenkaat (Bridgestone Turanza) ovat meluisat.

    • Altea Xl5

      1.8 tsi vm 2007 (manuaali), 72tkm mittarissa. Vuoden olen auton omistanut, paljon ansaitsee kehuja! Vikoja ei ole ilmennyt vuoden aikana ainuttakaan. Ainoa miinus on tuo usein moitittu melu (vakiorengastus 205/ 16") mutta alkuun suunniteltu lisä-äänieritysaikeet haudattu= tottumiskysymys. Perussoitin/kaiuttimet eivät ole soundiltaan kaksiset, mutta noitahan voi parannella.

      Taitaa olla vakiona 1.8 tsi -koneisissa sport-alusta (korjatkaa jos väärässä). Erittäin tunnokas ja sopivan jämäkkä jokatapauksessa. Kone riittävän puhdikas ja taloudellinenkin on. Tietty kesänopeuksilla 120km/h keitto maistuu, mutta niin kait kaikille autoille.

      Varustelu vakiona erittäin hyvä ja lisävarusteethan Seatiin ovat edullisia.

      Suosittelen! Haaveissa seuraavaksi Freetrack, tosin faceliftejä ei taida hetkeen tulla käytettynä myyntiin :(

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      130
      5055
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      32
      3187
    3. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      16
      1827
    4. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1790
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      19
      1655
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      71
      1501
    7. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      11
      1295
    8. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      11
      1276
    9. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      19
      1257
    10. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      16
      1247
    Aihe