Adressi vaatii kansanäänestystä ydinvoimasta

Alfa2

Suomi sai taas arveluttavaa mainetta maailmalla ilmoittamalla ensimmäisenä maana Fukushiman onnettomuuden jälkeen uuden ydinvoimalan rakennuspaikasta. Fennovoiman laitoksen sijoittaminen Pyhäjoelle uhkaa paikallisia luontoarvoja, laitosalueen välittömässä läheisyydessä sijaitsee EU:n Natura-2000 verkostoon kuuluvia alueita. Lauhdevesien lämpökuormitus rasittaisi Perämeren pohjukan vesistöjä, mm. sinilevän esiintyminen tulisi lisääntymään rajusti.

Myös Lappiin kaavaillut uraanikaivokset kuormittavat ympäristöään rajusti. Talvivaaran kaivoksen uraanin erotuksen yhteydessä sivutuotteet päätyisivät samaan kipsisakka-altaaseen joka nykyisinkin tulvii yli joka kevät.

Syyskuussa 2011 kymmenen kansalaisjärjestöä laati verkkoadressin, joka vaatii kansanäänestystä ydinvoimasta ja uraanikaivoshankkeista. Adressi on avoinna maaliskuulle 2012 ja se luovutetaan päättäjille Fukushiman onnettomuuden vuosipäivänä.

http://www.adressit.com/ydinvoimakansanaanestys

Tuoreet mielipidetiedustelut kertovat, että ydinvoimalle kielteinen mielipide on voimakas: 76% (Pohjolan Sanomat), 66% (MTV-3), 53% (Helsingin Sanomat). Perustuslain uudistuksen myötä tulee käyttöön uudet suoran demokratian työkalut, kansalaisaloite ja kansanäänestys. Laki tulee voimaan 1.3.2011.

6

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Järki käteen

      Ylituotanto ja massateollisuus on totaalisen väärin ja äärimmäisen vahingollista. Ydinvoimaa tarvitaan näihin ja tästä syntyvä radioktiivinen jäte on hyvin, hyvin vaarallista.

      Riskit on älyttömät ja koko kuvio on väärin kaikilla mahdollisilla tavoilla.

      Jätteet porataan ehkä kallioon, mutta sekään ei ole mikään pomminvarma turvatoimi itsessään. Mitä jos tulee esimerkiksi luonnonmullistus?

      Nämä vaarat on jo nähty ja järkevät ihmiset lopettaisivat ydinvoimat, eivätkä missään nimessä toisi niitä lisää!

    • Alfa2

      Suomi saikin jo kyseenalaista mainetta maailmalla ilmoittamalla ensimmäisenä maana Fukushiman onnettomuuden jälkeen uuden ydinvoimalan rakennuspaikan. Muualla maailmalla ydinvoimaloiden käyttölupia perutaan ja sitoudutaan kestävään kehitykseen, Suomessa ei.

      E.On / Fennovoiman hankkeen kaatamiseksi on myös toinen projekti. Yhtiön osakkaiden tuotteita ja palveluita boikotoimalla pyritään vaikuttamaan niiden tulokseen ja maineeseen. Ydinvoimavapaita vaihtoehtoja nimittäin löytyy. Boikotointi puree parhaiten, kun boikotin kohde saa julkisuuden kautta tietää boikotin olemassaolosta. Tämän kertomiseksi on myös julkisteettu adressi:

      http://adressit.com/ydinvoimaboikotti

      Sekin kannattaa käydä allekirjoittamassa.

    • Alfa2

      Pyhäjoella toimiva Pro Hanhikivi vastustaa ydinvoimalan rakentamista. Saksalaisen E.On yhtiön hanke uhkaa perämeren herkkää luontoa mm. rehevöittämällä merivettä. Myös paikalliset luontoarvot ovat uhattuna, lähtien läheisistä natura-2000 verkoston luonnonsuojelualueista.

      http://www.adressit.com/eiydinvoimaa

    • Alfa2

      Ydinvoiman lisärakentamiselta putoaa pohja pois: sähkön kulutus on ollut laskussa jo koko vuosikymmenen ajan. Huippuvuosi energian kokonaiskulutuksessa oli 2006, viime vuonna oli pudottu jo vuoden 2002 tasolle. Teollisuuden sähkönkulutus on pudonnut tämän vuoden alkupuoliskolla 4%

      http://www.tekniikkatalous.fi/energia/teollisuuden sahkon kulutus kaantyi selvaan laskuun/a706266

      Yksittäinen uusi suunnitteilla/rakenteilla oleva ydinvoimala kasvattaisi pohjoismaisen sähköpörssin alueella sähkön tuotantoa vain 3%, teho kasvaisi 0.7%.

    • Alfa2

      Meille on pitkään syötetty pajunköyttä, että ydinvoima olisi puhdasta energiaa eikä voimala tuottaisi lainkaan päästöjä käytön aikana. Totuus on hieman toisenlainen, kuten tutkija asian toi esille reilu vuosi sitten. Päästöjä syntyy: radioaktiivisia isotooppeja kulkeutuu veteen ja ilmaan käynnin aikana ja huoltoseisokeissa, lisäksi lauhdeveden rehevöittävä vaikutus näkyy mm. sinilevän lisääntymisenä

      http://www.kaleva.fi/uutiset/tutkija-tyrmaa-puheet-ydinvoiman-paastottomyydesta/857679

      Uraanikaivokset liittyvät oleellisesti ydinvoiman tuotantoon. Malmia tarvitaan paljon, uraani sinänsä on jo melko harvinainen alkuaine, mutta vain 0.7% siitä pystyy osallistumaan ketjureaktioon. Uraanikaivosten jälkien siivoaminen on kallista ja jää yleensä yhteiskunnan tehtäväksi, kuten USA:n intiaanialueillakin pääsi käymään. http://www.deseretnews.com/article/700189676/EPA-wraps-up-uranium-mine-cleanup-on-Navajo-Nation.html

    • Alfa2

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Miksi jollain jää "talvi päälle"

      Huvittaa kastoa ullkona jotain vahempaa äijää joka pukeutuu edelleen kun olisi +5 astetta lämmittä vaikka on helle keli
      Maailman menoa
      246
      2359
    2. Mitä et hyväksy miehessä/naisessa josta olet kiinnostunut?

      Itse en halua, että miehellä olisi lapsia!
      Ikävä
      166
      1494
    3. Se katse silloin

      Oli hetki, jolloin katseemme kohtasivat. Oli talvi vielä. Kerta toisensa jälkeen palaan tuohon jaettuun katseeseen. Tunt
      Ikävä
      57
      1360
    4. Kaipaaville

      Kerro sun tunteesi ja ajatukset tähän jos et uskalla irl!
      Ikävä
      74
      1085
    5. Tiesitkö? Farmi Suomi Kirsikka Simberg on tämän julkkisnaisen tytär - Katso tyrmäävät mallikuvat!

      Oho, aikamoinen ylläri. Tiesitkö?! Kirsikka Simberg on yksi tämän kauden Farmi Suomi -kisaajista. Hänellä ei ole tuttu t
      Suomalaiset julkkikset
      3
      1069
    6. Miten haluaisit

      Että reagoisin jos näkisin sinut nyt?
      Ikävä
      78
      970
    7. Tuhdit oluet kauppoihin. Miksi vastustaa?

      8% oluet kauppoihin mutta mikä siinä on että osa politikoista vstustaa ? Kauppa kuitenkin hinnoittelee vahvan oluen ni
      Maailman menoa
      218
      967
    8. Sinua tulen kyllä ikävöimään pitkään nainen

      mutta oli pakko tehdä päätös oman mielenrauhan vuoksi. Toivottavasti saat elämältä kaiken mitä haluat.
      Ikävä
      45
      865
    9. Kohta me ei enää nähdä :(

      En pääse enää uppoutumaan silmiisi enkä kuunnella ihanaa ääntäsi. Elämä on pstä.
      Ikävä
      39
      699
    10. Kärsämäki rosvojen ja tuhopolttajien kylä?

      Poliisi ampui uhkaava miestä Kärsämäellä. Ja vasta joku poltti rivitalon. Mikä riivaa Kärsämäkisiä? Joko tuulimyllyjen
      Kärsämäki
      15
      680
    Aihe