otan vastaan poneja/hevosia ilmaiseksi

iiduliidu

haluaisin 2 ponia tai hevosta mielummin toinen olisi hevonen ja toinen poni. kummatkin tulisivat harraste käyttöön. voisin ottaa ponit/hevoset seuraavassa kuussa tai sen jälkeen jos ajattelit että nyt hevoseni menee teuratamolle,älä missään nimessä vie sitä sinne vaan tuo se meille. Itse olen 12-vuotias ja olen ratsastanut 10 vuotta minulle tulisi se hevonen ja pikku siskolleni se poni. Toiveena olisi jotkin jotka on ratsastettu. Ponit saisivat tosi hyvän ja rakastavaisen perheen/kodin. asumme kauhajoella osoite on talvitie 20 61820 kainasto (1.11.11 lähtien) PS.OTTAISIN NE ILMAISEKSI VARUSTEISTA VOIN MAKSAA 60€
KIRJOITTELE JOS SYDÄMEEN PISTI

34

1449

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • iiduliidu
    • ystävällinen tantta

      Hyvä yritys, mutta tämä tuskin puree moneen hevosestaan eroon pyrkivään. Jospa vanhempasi ottaisivat homman haltuun voisi alkaa sujua paremmin :)
      Ilmaiseksi tuskin saat muutenkaan muuta kuin eläinlääkäri kuluja, joten mikset harkitsisi ylläpitohevosta tms.?

      • miukimauki

        hohohihihaha anteeksi nyt mut vaikutat siltä ettet oo ennen paljon poneja nähnykkään :D ja harvemmin lapset istutetaan 2vuotiaina hevosten selkään?
        sinuna oottaisin vielä muutaman vuoden... :P
        ota vaikka just mielummin vuokralle tai ylläpitoon?


    • iiduliidu

      tai sitten voisin ottaa ne ylläpitoon ja voisin maksaa jotain

    • Minää65098

      Just. Musta oot liian nuori sitoutumaan omaan hevoseen ja ovatko vanhempasi hevosihmisiä ja tiedätkö sairauksista ja muusta. En usko että pystyt omilla keräämilläsi rahoilla maksamaan joka kuukausi tallivuokraa. Hevosen hoidossa on muutakin kuin ratsastaminen! Ja vaikka olisitki 10 vuotta harrastanut. Oletko miettinyt siihen saakka kun lähdette perheen kanssa lomalle kuka hevosia silloin hoitaa??

    • heppatyttö96:P

      okei aluksiki oot liian kokematon jo pelkän tekstis perusteella! ite oon 15 v. ja voisin ottaa ilmaiseksi hevosen koska on kokemusta ja meillä on nytki 2 hevosta jne. jja varsan hoidostakin on kokemusta, mutta mieti nyt!!!!!!! jo se että hevonen viedään teuraaksi siihen on syynsä, hevonen on sairas, loukannut itsensä, vaikea tai jopa vaarallinen käsitellä! puhumattakaan ratsastavuudesta tai ajosta! se että viedään jo teuraaksi hevonen eikä anneta kiertoon osoittaa että omistaja välittää hevosestaan koska ei sekään ole ilmaista(huom. poikeukset) että viedään teuraaksi hevonen.

      Toisekseen kukaan ei anna hevostaan ilmaiseksi tai ees siitä sinun 60 eurosta kahdelle pikkutytölle leikki kaluiksi, veikkaan että sun vanhempas ei tiiä mitään hevosista. jos haluut hyvän kaakin säästä semmonen 1000-6000 euroa silllä saa hyvän kaakin ja täys hoitoon muuten se on sama ku tappais sen hevosen saman tien koska etsä jaksa hoitaa saati sun pikkusiskos isoja hevosia.

      Ps. kasva vielä semmonen 3-5 vuotta tuu sitten tänne kerjään ilmasii hevosii!
      terveisin trollololololoollooloolololol!

      • Toi sun Trolololo on lapsellista..-_- Älä tuu dissaan tänne vaikka onkin tyhmä ajatus et joku antais hevosensa tosta noin vaan... Mä tiedän Lappeenrannassa käyneen näin: Mies ja nainen muutti yhteen ja ne hankki itselleen uuteen taloon neljä hevosta. Sit kun ne eros ne jätti yhden yksinään talolle jonkun naapurin hoidettavaksi ja lähtivät loppuineen hevosineen jonnekin nevadaan.. ja sen hevosen joka jäi talolle saa kaupan päälle jos ostaa talon! Muuten se menee teuraaksi! Ajatelkaa! Joku jätti oman hevosen jonkun hepun ruokittavaks joka ei ratsasta eikä mitään! Se on siel ihan yksin! Kuka nyt sen haluis kaupan päällisiks.... ;( vaik se on raudikko pieni hevonen ja tosi kiltti..vähän vanha kai... ;( en oo kovin läheltä nähny varmaan suomen hevonen... Luulen et ne muut meni teuraiks.. ;(( :o


    • yh

      Voin vannoa että kukaan ei tarjoa teille hevosia. et ole ratsastanut, tarpeeksi pitkään, etkä tiedä hoidodts, ruokinnasta yms mitään. osta keppihevonen"

      • Selena.frog@suomi24.

        "yh" osta ite! Kymmenen vuotta ratsastusta on ihan tarpeeks..


    • hohhoijakkaa

      Mistä tulevat nämä tiätämättömät pikku tytöt ja mistä heidän solvaajansa?
      Iiduliidu on liian kokematon mutta tarviiko nyt kaikkien tulla tekemään toisen mieli pahaksi? RAUHOITTUKAA!!!

    • Teurasmeetwursti...

      Ethän sä saa edes meetwurstia kaupasta ilmaseksi.. ootko sattunu miettimään edes että kuinka paljon hevosen omistaminen maksaa jo pelkästään kuukaudessa vaikka olisikin oma paikka pitää, aina pitää olla varautunut eläinlääkärin kuluihin. En antaisi sinulle edes keppihevosta ilmoituksesi perusteella. Ja alle 18-vuotiaana ei hevosta niin vain oteta ilman vanhempia ja niiden suostumusta.

    • se joka eisaa poinin

      no mullekkaa ei kannata miettiä omasta hevosesta koska olen 9.v ja en ole edes harrastanut yhtä vuotta.

    • -Ikaros

      Jos joskus saan hevosen, niin ainaski yli 18 vuotiaana.

      Minun mielestä kaikki tytöt haluaa hevosen tai ponin ainaki mun mielestä. :)

    • iiduliidu

      mun kaveri on 10 vuotias ja se on ostanut jo kaksi hevosta itselleen ja se on ratsatanut 2vuotta niin miettikää vähä!

    • jaahassssssssss

      Elikkäs tässäkohtaa myönsit että poni ois kiva kun kaverillakin on? niinkö?

    • iiduliidu

      ei vaan kun muut sanoo vaan että oon liian kokematon ottamaan ponin tai hevosen niin kuis sitte mun kaveri sai ku se on ratsatanu vasta2vuotta että munko 10 vuoden kokemus ei riitä??????!!!!!

      • Rakentavapalaute

        Hän on sitten joko todella lellitty taikka hän on huomattavasti kokeneempi kuin sinä.


      • Rakentavapalaute
        Rakentavapalaute kirjoitti:

        Hän on sitten joko todella lellitty taikka hän on huomattavasti kokeneempi kuin sinä.

        En todellakaan usko että sinulla on 10 vuoden kokemus. Ja jos kerran olet niin kokenut, mikseivät vanhempasi osta sinulle hevosta?? Ei KUKAAN anna hevostaan ilmaiseksi, eikä varsinkaan tuollaiselle kakaralle.


    • --------------

      Uskoisin että kaverisi vanhemmat ovat hevosihmisiä.. tai jos eivät ole niin varmasti hän saa jostain apua. Ei kukaan noin pieni pärjää yksin hevosten kanssa. Vaikka olisit ratsastanut 10 vuotta, se ei tarkota sitä että pärjäisit hevosten kanssa. Ilmatteeksi ei saa hevosta, tai vaikka saisiki nii niissä on aina jotain vikaa.

      • LUKEKAAA!

        Ei todellakaa oo tarkotus pahottaa mieltä, mut tekstistäsi päätellen on vaikea uskoa, et oot ratsastanut ym. 10 vuotta. N as kaverisi vanhemmat ovat varmaankin hevosihmisiä, sillä noin nuori ei voi yksin hevosen kanssa selvitä. (on paljon poikkeuksiakin!) Mut kukaan, paitsi joku sun tuttus, joka ei vaan enää ehtis huolehtii hepostaan, vois antaa HALVEMMALLA EI ILMASEKSI! Ja jos joku on viemässä heppaan teuraaksi, siinä on joku sairaus ym. Luonnevika! Eikä tosiaankaan sovellu ensihevoseksi! Oon 13 wee ja ratsastanu 5 vuota, mulla on hoitsu, ja vuokraponei. Suosittelen et käyt jollain tallil vuokraamassa ponia vaikka 3 x viikossa, ja sen jälkeen kun on kulunut aikaa ja saat kokemusta, voit harkita ylläpitoponia. Ei se hevosen ostohinta ole kuin murto osa ylläpitohinnasta! Ja vaikka saisit jostain ilmaisen hepan, siinä olisikin joku sairaus, ja eläinlääkärikulut kivasti huipussa...


      • Anonyymi

        (Uskoisin että kaverisi vanhemmat ovat hevosihmisiä.. tai jos eivät ole niin varmasti hän saa jostain apua. Ei kukaan noin pieni pärjää yksin hevosten kanssa. Vaikka olisit ratsastanut 10 vuotta, se ei tarkota sitä että pärjäisit hevosten kanssa. Ilmatteeksi ei saa hevosta, tai vaikka saisiki nii niissä on aina jotain vikaa.) kuules mä kävin yhdellä tallila jossa se ihiminen joka mua oppeti sai hevoset ilmateeks eikä niisä ollu mitään vikaa !


    • iiduliidu

      mutta mitenkäs sitte selität sen että kaverini vanhemmat ei olisi ostanut ponia jos se ei olisi itse kerännyt rahoja ja sitten kun minulle on tarjottu ilmaista heppaa koska hänen aika oli loppu ja se menee muuten teuraaksi jos joku ei ota sitä

      • Elpuuz;)

        Omapahan asias, jos noin nuorena menet hevosen ottamaan. En usko kymmenen vuoden kokemustasi. Miten opiskelupaikat, rahat, tiedätkö mikä on esim. rivi, ja miten voi ehkäistä ja miten hoidetaan? Olet aivan liian nuori ja kokematon!!!


    • Ninarantala

      Hevostalli.net saa edullisia hevosia ja anna vanhempasi hoitaa keskustelut. Uskon että teillä oma talli ja laitumet,muuten en suosittele. Meillä on aina ollut hevosia ja aloitin 3vuotiaana pikku ponin selässä. Nykyään meillä ravihevosia. Omassa tallissa ja omat laitumet tarhat ni silti maksut noin 100€kk/hepo kengitykset, rokotukset, hampaiden raspaukset, verikokeet, ja kaikkea muuta yllättävää... ei ihan halpa lysti.

    • paras<3

      öö. juu tuskin oot harrastanu 10.vuotta 0.o ton tekstin perusteella oot 9.v ja kukaan tuskin antaa ilmasta hevosta! hevonen maksaa vähintää vuodes jonku 15000 et kandee vähä miettii ennenku pistää tälläsii ilmotuksia!

    • miituli

      hei, mä oon 12v. oon ajatellu ostaa itelleni hepan, mut ensin mä silti käyn vielä paljo tunneilla ja hoitamas naapurin heppoja, saan luultavasti kesäks vukra hepan. meillä on hyvin tilaa aitaukselle ja meillä on jopa talli (ilman karsinoita) tiiän silti miten paljo hevoses on hoidettavaa, ja paljonko aikaa ja rahaa siihen menee. mulla ois mahkut ostaa hevonen, koska mun isi tietää hevosista kaiken ja naapureilta voi saada hyviä neuvoja, joten iiduliidu mä ki odotan vielä pari vuotta, jos sulla ei oo saman tyylinen tilanne kehotan odottaan ny ainaki 3-5 votta, koska ois hyvä tietää hevosista kaikki taisit jonku perheen jäsenen pitäs tietää.
      enkä usko et oot ollu hevosen seläs kaks vuotiaana.






      EI PAHALLA

    • Johannnnna

      Ei kukaan järkevä ihminen anna sinulle ilmaiseksi hevosta! teurastajatkin maksavat hevosista jotain 500e!

      Minä sain 16vuotiaana huono kuntoisen hevosen joka oli menossa teuraaksi, hevonen oli arka arvaamaton itsepäinen ori! Vanhenpani ostivat minulle tämän hevosen myyjiltä 1000e .

      Hevonen oli Lämminverinen ravuri, hän ei ollut pärjännyt raveissa eikä osannut mitään ratsastus liikkeitä tai mitään. Aluksi mikään ei sujunut kaikki meni päin Peetä.

      Mutta en luovuttanut! Rupesin treenaaman tätä hevosta todella ahkerasti aluksi opetin hänelle perusratsastus juttuja ja hän vähitellen oppi ne siinä meni reilu vuosi kun hän osasi mennä jo muodossa ja kaikkia koululiikkeitä! Olimme yhdissä koulu kilpailuissa ja sioituimme 6siksi, minun mielestä hyvin!

      Sitten rupesin opettamaan tätä hevosta esteille aluksi meni taas päin persettä mutta vuosi siinäkin meni että olimme jo kilpailuissa ja menestyimme aivan loistavasti 100cm luokassa nipitäin sieläpä me tulimme toksiksi! WAU! nyt hevonen on ollut minulla 3 vuotta eikä ole yhtään arvaamaton tai mitään on aivan loistava hevonen :)

      Ajatella mitä se nyttenkin olisi jos en olisi pelastanut häntä:( Minulla tästä hevosesta tuli loistava kouluhevonen ja este.

    • Danute c:

      Moikka!

      Olen noin 12 v ja olen aina unelmoinut hevosesta. Vanhenpani ei kuitenkaan sustu ja nyt vasta ymmärsin, että pari vuotta vielä kannattaa odottaa.

      On minulla kaksi hoitsua ja olen ajatellut vuokrahevosta (jos löytyy). Kuitenkin olen sitä mieltä, että tämän ikäisenä hevosen hankinta on vähän ns. vastuutonta, ellei sitten vanhemmat vastaa hevosesta ja tietävät niistä yhtä ja toista.

      Mikä ikä olisi muuten vähintään hyvä hevosen hankintaan, jos haluaa itse elättää sen? Vastauksia?! Ja minkä lainen ensihevosen pitäisi olla? Ja kertokaa vielä oma mielipiteenne, olenko liian nuori hevosen hankintaan.

      Kiitos, olen puhunut!

      P.S. Harva vauva nousee ponin selkään jo kaksi vuotiaana! ;)

    • Danute c:

      Ja vielä lisäys tohon noin// vaikka oletkin kokenut ratsastaja ja sinulla on kymmenen vuoden kokemus hevosista, suosittelen odottamaan vielä. Olen kanssasi suunnilleen saman ikäinen ja mietin juuri nyt, oletko valmis ostamaan hevosen jos en minäkään. Tiedätkö sinä kaikki hevosten sairaudet? Miten niitä hoidetaan. Joo, myönnän, että olen itse ratsastanut vajaa 4 vuotta mutta tiedän hevosista silti aika paljon. Tunnen kuitenkin, etten ole vielä kypsä, koska en tiedä kaikkia sairauksia tai miten niitä pitäisi hoitaa. On varmasti muutakin...

      Millä ratsastuskoululla ensinnäkin käyt? Onko ratsastuksenopettajilla oikea koulutus opetuksesta? Jos ei ole, niin et ole valitettavasti saanut kunnollista opetusta.

      Ja ei tämä hevonen ole ilmainen! Kaikki kengitykset ja eläinlääkärikulut maksavat! Toivottavasti tiedät, että eläinlääkäriä ei kutsuta vain jos hepalla on jokin ongelma. Nimittäin raspaus täytyy tehdä säännöllisesti, sekään ei ole ilmaista.

      Ja kaveriasi ei tarvitse sotkea mukaan keskusteluun! Mitähän hänkin sanoo, kun näkee kirjoittamasi viestin. Ja vielä, me kaikki yritämme vain opastaa sinua, emme halua haastaa riitaa tai vastaavaa! Joten ota rauhallisesti, hengitä syvään ja mieti itseksesi, oletko oikeasi valmis KAHDEN hevosen vaastuuseen. Jos vanhemmillasi on kokemusta hevosista paljon, se on asia erikseen.

      Noniin, nyt lopetan pälpättämiseni viimein ja olette siihen varmasti tyytyväisiä! XD (joo, puhun joskus kyllä liikaa),

      adiois!

      • voi ostaa hevosen!:-);-)

        moi! kyllä 12 vuotiaana voi ostaa hevosen munkin kaverin äiti osti sille mun kaverille hevosen ja se mun kaveri ei ees harrastanut 1 vuotta ratsastusta mekin ollaan kattomassa hevosta;-):-):);) itte osaan ilman satulaa laukkaa mennä ja myös ilman satulaa pohkeenvaistöjä ja molempii satulalla ja viä hyppii esteitä:-)


    • ponityttö

      Moi itellä on 8vuotias shetlannin poni ja sillonku se tulli meille niin se ei osannu mitään . nyt se on niiin IHANA poni ku sen saa vaan koulutettua8)

    • heppastelia 80997

      hellurei täällä 11-14 vuotias tyttö satakunnasta joka etsii ilmaista hevosta tai ponia vanhempiensa kanssa .olisi mukava jos vastaavia tapauksia tänne löytyisi.ponille olisi tilaa ja riittävän iso tallipaikka suuri nurmikenttä ja jne vastatkaa suomi24 jos joku haluis tai tietäis mist sais ilmaisia poneja kun lähetätte meille viestejä niin laittakaa viestin loppuun mun nimimerkki niin tiedämme että kyseinen viesti tulee meille kiitos

    • ihmettelen vaan

      Miksi ponin pitää olla ilmainen?

    • Anonyymi

      Haluisin kuvia

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Istuva kansanedustaja epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta

      Seiskan tietojen mukaan Timo Vornanen on epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta eikä kenellekään taatusti tul
      Maailman menoa
      424
      2962
    2. Timo Vornanen kilahti

      Mikähän sille kansanedustajalle polisiisi miehelle on noin pahasti mennyt hermot , että tulevaisuudensa pilasi totaalise
      Kotka
      100
      2286
    3. Tollokin tajuaa että Timo Vornanen

      oli joutunut äärimmäiseen tilanteeseen ampuessaa yhden laukauksen katuun. Ei poliisi tee tuollaista hetken mielijohteest
      Maailman menoa
      349
      1996
    4. Pullonpalautusjärjestelmä muuttuu - paluu menneisyyteen

      EU suuressa viisaudessaan on päättänyt, että pulloja pitää kierrättää. Jos oikein ymmärsin, nykyisen järjestelmänmme ti
      Maailman menoa
      155
      1903
    5. Sininen farmari - Ford Focus- YFB-842 on poliisilta kadoksissa Kauhajärvellä

      https://alibi.fi/uutiset/poliisilta-poikkeuksellinen-vihjepyynto-autossa-oleva-henkilo-on-avuntarpeessa/?shared=29255-2d
      Lapua
      7
      1757
    6. 158
      1212
    7. Onko oikeudenmukaista? Yhdellä taholla yllättävä valta-asema Tähdet, tähdet -voittajan valinnassa!

      Näinpä, onko sinusta tämä oikein? Viime jaksossakin voittaja selvisi vain yhden äänen erolla ja tänä sunnuntaina ensimm
      Tv-sarjat
      23
      1207
    8. No kerros nyt nainen

      Kumpi mielestäsi oli se joka väärinkäsitti kaiken? Nyt voi olla jo rehellinen kun koko tilanne on jo lähes haihtunut.
      Ikävä
      96
      1144
    9. Persukansanedustaja Timo Vornanen ammuskellut Helsingissä

      Poliisi siviiliammatiltaan, luvallinen ase mukana baarissa tällä hemmetin valopääpersulla. Meni eduskunnasta suoraan baa
      Haapavesi
      71
      1052
    10. Nainen, mietit miten minä jaksan

      En voi hyvin. Nykyään elämäni on lähinnä selviytymistä tunnista ja päivästä toiseen. Usein tulee epävarma olo, että mite
      Ikävä
      88
      927
    Aihe