Ovulaatiotesti

mariina21

Moi! Olen huolissani siitä tuleeko mulla ovulaatio. Näkyykö ovulaatiotestissä jos nainen ei ovuloi? Miten se näkyy?

7

266

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Hei!
      Kysyt hyvin tärkeän kysymyksen, minkä ympärillä moni raskaaksitoivova painiskelee.

      Kertaan vähän taustaa naisen kuukautiskierrosta:
      Kuukautiskierron pituus vaihtelee ja on yleensä 23 – 35 päivää. Vaihtelua tapahtuu eniten kierron alussa ennen ovulaatiota. Kun estrogeenin määrä elimistössä munarakkuloiden kasvaessa saavuttaa tietyn tason, aiheuttaa se nopean nousun ns. luteinisoivaan hormoniin (LH).Tämä LH nousu on viimeinen sysäys munasolun kypsymiselle, jolloin munasolu irtoaa munarakkulasta eli tapahtuu ovulaatio. Ovulaatiotestit perustuvat tälle LH-huipulle, joska hormoni erittyy virtsaan, mistä testit pystyvät sen havaitsemaan.
      Joskus naiset huomaavat itsekin ovulaation esim. vihlaisuna tai vetisempänä limavuotona emättimestä.

      Jos kiertosi on epäsäännöllinen ja esim. pidempi kuin 35 vrk, suosittelisin sinua hakeutumaan ensin gynekologin vastaanotolle, jotta et aloittaisi ovulaatiotestien tekemistä ihan väärään aikaan. Jos menet gynekologille esimerkiksi noin kuukautiskierron 10 - 12. päivä (1. kunnollinen vuotopäivä on 1. kuukautiskierron päivä), voidaan ultraäänitutkimuksen avulla neuvoa sinua aloittamaan testit mahdollisimman lähellä ovulaatiota tai samalla nähdään, onko ovulaatiota mahdollisesti tulossa ollenkaan.



      Ystävällisin terveisin,

      Anna-Kaisa/Väestöliiton klinikat

    • mariina21

      Kiitos vastauksesta!
      Mulla alkaa menkat yleensä 17 päivä korkeintaan parin päivän heittoa on tapahtunut. Ja kestävät yleensä kaikkinensa n. 6 päivää. Eli mun kannattaisi tehdä ovulaatiotesti 18 päivänä.
      Toinen kysymys, kuinka paljon miehen siittiöiden tuotanto heikentyy iän myötä vai onko se täysin yksilöllistä? Osaatko sanoa paljonko tälläiset tutkimukset maksavat?

    • Hei!
      Kiertosi on siis säännöllinen noin 30 päivää. Aloittaisin ovulaatiotestin tekemisen kyllä pari päivää aiemmin, ettei ovulaatioaika mene ohi eli kierron 14. päivä alkaen.
      Siittiötuotanto on enemmän yksilöllinen kuin iästä riippuvainen. Lapsettomuushoitoja antavien klinikoiden nettisivuilta löydät siemennesteanalyysin hinnan. Väestöliitossa hinta on 90 - 107 euroa ja jos tutkimukseen on lääkärin lähete omavastuuosuus on 55 - 72 euroa. Mikäli asut seudulla, jossa ei ole mahdollisuutta hakeutua lapsettomuushoitoa tarjoaville klinikoille suoraan, voit varata lääkärin vastaanottoajan omaan terveyskeskukseen, josta tehdään lähete lähimpään keskussairaalaan perustutkimuksia varten.

      Ystävällisin terveisin,

      Anna-Kaisa/Väestöliiton klinikat

    • mariina21

      Kiitos paljon!

    • Mariina21

      Moi! Kirjoitan vielä, koska mun tilanne on muuttunut huonompaan suuntaan. Kirjoitin tosiaan viimeksi että kuukautiseni ovat olleet säännölliset viimeiset 3 vuotta, mutta nyt ovat myöhässä neljä päivää. Epäilin että olen raskaana mutta vahva nega oli. En ymmärrä mistä tämä voi johtua? Osaatko sanoa?
      Kysyisin sulta vielä, varasin ajan ihan tavalliselle gynegologille koska vauvaa on yritetty vasta muutamia kuukausia. Onko oikea paikka. Olisin todella kiitollinen vastauksesta.

      Yst. Mariina

    • Hei!
      Kerroit, että kuukautiset tulivat nyt neljä päivää myöhässä. Ei ole mitenkään huolestuttavaa, jos kierto vaihtelee viikon marginaalilla. Sen jälkeen, kun hormonaalinen ehkäisy loppuu, eivät kierrot enää ole niin tarkkaan samanpituiset kuin esim. pillereiden aikana.
      Raskaustoiveenne on vasta lyhyt, muutamia kuukausia, joten sinun ei kannattaisi olla asiasta vielä mitenkään huolissasi.
      Tavallinen gynekologi käy aivan hyvin.

      Hyvää jatkoa!
      Anna-Kaisa/Väestöliiton klinikat

    • mariina21

      Kiitos vastauksesta! Haluaisin vielä selventää että mulla ei ole ollut pillereitä vaan kondomia on käytetty ehkäisynä. Mutta minun ei siis tarvitse olla kovin huolissaan?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. En usko et meistä tulee jotain

      Se ei kuitenkaan estä toivomasta et tulisi. Toivon et voitas suudella ja se sais asioita loksahtamaan paikoilleen. Jutel
      Ikävä
      10
      2810
    2. Kuvaile itseäsi

      Kaivatullesi, niin että hän sinut tunnistaa.
      Ikävä
      94
      2030
    3. Eini paljastaa nuorekkuutensa salaisuuden - Tämä nousee framille: "Se on pakko, että jaksaa!"

      Discokuningatar Eini on täyttänyt upeat 64 vuotta. Lavoilla ja keikoilla nähdään entistä vapautuneempi artisti, joka ei
      Suomalaiset julkkikset
      42
      1543
    4. Huomenta keskipäivää

      Kivaa päivää mukaville ja söpösille. 🐺🫅❤️☕☀️
      Ikävä
      260
      1398
    5. Oletko koskaan katunut kun

      elämäsi tilaisuus jäi käyttämättä? 💔
      Ikävä
      69
      989
    6. Olen J-mies

      Jos kerrot sukunimeni alkukirjaimen, ja asuinpaikkakuntani. Lupaan ottaa yhteyttä sinuun.
      Ikävä
      47
      901
    7. Ei sitten, ei olla enää

      Missään tekemisissä. Unohdetaan kaikki myös se että tunsimme. Tätä halusit tämän saat. J miehelle. Rakkaudella vaalea na
      Ikävä
      77
      880
    8. Sinusta näkee että

      Kaipaat paljon.
      Ikävä
      55
      874
    9. Haluaisin ottaa sinut syleilyyni mies

      Olet suloinen...
      Ikävä
      44
      785
    10. Ma 30.9 tosiko tv klo 18 suorana Tikkalanmäeltä

      Virastolta suorana. Äänestyksistä sitten puhutaan illalla ja huomenna, onko kepuvasemmisto kuntalaisten tahdon mukaan to
      Pyhäjärvi
      93
      726
    Aihe