Aihe

Miksi mies haukkuu humalassa?

tr34tr34

Uusi miesystäväni on selvin päin mukava ja ystävällinen mies. Mutta kun on pari lasia (tai enemmän) ottanut, niin hänestä tulee rasittava jankkaaja, joka ei halua kuunnella hetkeäkään mitä toisella on sanottavaa, vaan toistaa omia juttujaan (yleensä kehuu itseään...on paras kaikessa ja muut miehet eivät ole tai tee asioita kuten hän...) ja ryhtyy nimittelemään ja mitätöimään minua. Jos en suostu kuuntelemaan noita juttu apuhelimessa, niin kohta on kännykkä täynnä haukkumatekstareita ja uhkauksia mennä muiden naisten kanssa ja kuinka rakasti exäänsä siten, ettei minun kanssani pääse lähellekään sitä. Kun vastaan, että siitä vaan -ole hyvä ja mene & pidä hauskaa, niin saan kuulla, että nyt olemme pari ja olenkin maailman ihanin nainen...

Selvin päin asiasta ei hirveästi saisi puhua, pyytää vain unohtamaan ja ajattelemaan kauniita asioita! Ihan kuin mitään ei olisi ikinä tapahtunutkaan.

Mikä tässä nyt oikein mättää? Kuinka muka voisin olla ja elää ihmisen kanssa, joka kännipäissään lyttää minut ja ihmisyyteni ja seuraavana päivänä minun pitäisi olla rakastava naisystävä.

Olenko törmännyt alkoholistiin? Huono itsetuntoiseen mieheen? Narsistiiin? Vai mitä helkkari tällainen käyttäytyminen on.

31

1463

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • 5665

   "Selvin päin asiasta ei hirveästi saisi puhua, pyytää vain unohtamaan ja ajattelemaan kauniita asioita! Ihan kuin mitään ei olisi ikinä tapahtunutkaan."

   Tarkoittaa, että ei ota vastuuta teoistaan, Minulle narsisti puoliso sanoi tuolla tavalla myös kun yritin puhua muutamasta epäkohdasta.

   "Olenko törmännyt alkoholistiin? Huono itsetuntoiseen mieheen? Narsistiiin? Vai mitä helkkari tällainen käyttäytyminen on."

   Kaksi vaihtoehtoa tai molemmat, siis alkoholisti tai narsisti tai on molempia, ei missään tapauksessa puoliso ainesta, ei tule muuttumaan koskaan, pikemminkin menee ajankanssa pahemmaksi, kun ei tunnusta ongelmaansa vaan pikemminkin haluaa hiljaisesti että toinen sivuuttaa (hyväksyy) hänen käytöksen. Kannattis pysyä kaukana, jos ja kun katkaisse välit, niin ei minusta kannatta sanoa muuta syytä kuin että ei ole tunteita. Jos sanoo tuon syyksi niin alkaa todenäköisesti kerjäämään ja luapailemaan muutosta. Jota ei todellisuudessa koskaan tule, alkaa vain syyttämään sinus ongelmastaan.

  • lynett

   Siksi kun sillä on paha olla ja se pitää purkaa johonkin.

   Alkoholistien läheiset tietävät sen ja osaavat jeesata vaikka narsistinkin käytös on samanlaista.

   Tyypillinen alkkis, mitä siis kuvasit.
   Tai mistä minä tiedän mutta noin ne tuppaa tekemään pahoinvoinnistaan johtuen. Ja oikeasti katuvat seuraavana päivänä tai myöhemmin mutta eivät vain saa korjatuksi tilannettaan.

   Isoihin saappaisiin astut jos oikeasti brenkku maistuu ja tuollaista sattuu (varmasti usein) vähän väliä.
   Jos haluat jatkaa suhdetta syystä X, neuvoja saa muilta alkoholistien läheisiltä jotka ovat päättäneet jatkaa suhdetta siitä huolimatta.

  • henna...

   Tuon perusteella et ehkä voi vielä päätellä, onko mies alkoholisti, narsisti tai mikä vaivaa.

   Tuo kaikki on narsistillekin tyypillistä, mutta et ehkä tuon perusteella vielä voi tietää, onko hän narsisti. Narsistilla on hyvin monia muita narsistille ominaisia piirteitä, mitkä tekevät hänestä nph:n. Se hankaloittaa myös "tunnistamista" että suhteen alussa narsisti pystyy taitavasti esittämään muuta kuin mitä todellisuudessa on. Narsistille ominaista on (en tiedä onko muistakin häiriöistä kärsiville, mutta narsistille tyypillistä) että nph pyrkii sitouttamaan toisen itseensä "liian" nopeasti, ei ota esimerkiksi sitä huomioon jos toinen ei ole vielä valmis vakavaan suhteeseen, vaatii pikaista kihlautumista/avioliittoa, lapsia jne. Tosin tuntemallani narsistilla oli myös naisia joita halusi pitää vain "hoitoinaan" ja varalla, jolloin pyrki sitouttamaan näyttelemällä kovin rakastunutta saadakseen seksiä. Yleensä tämä myös jahtasi naista josta oli jostain syystä kiinnostunut, liian sinnikkäästi välittämättä toisen torjumisesta, ei suostunut millään uskomaan, että joku sanoi hänelle ei. Narsistit usein myös puhuvat entisistä kumppaneistaan, että nämä ovat tasapainottomia ja "hulluja", jotka ovat kohdelleet kaikki huonosti narsistia (totuus saattaa paljastua paljon myöhemmin että se on ollut narsisti itse joka on kohdellut huonosti), Tuntemani puheet entisistään olivat hyvin ristiriitaisia, joskus ne olivat olleet hänen mielestään hulluja hirviöitä ja joskus samasta ihmisestä puhuessaan saattoi puhua, miten suuri vuosisadan rakkaustarina heidän suhteensa oli ollut ja tuskin kukaan enää tulee pääsemään tämän eksänsä tasolle hänen tunteissaan, ilmeisesti tarkoituksenaan tehdä mustasukkaiseksi ja tehdä toinen epävarmaksi.

   Onko alkoholisti? Kuinka riippuvainen hän on alkoholista? Tosin narsisti pystyy suhteen alussa peittämään aika pitkälle alkoholisminsakin ellei ole kovin alkoholisoitunut.

   "Selvin päin asiasta ei hirveästi saisi puhua, pyytää vain unohtamaan ja ajattelemaan kauniita asioita! Ihan kuin mitään ei olisi ikinä tapahtunutkaan."

   Tuo oli hyvin iso osa suhdettani narsistin kanssa, ikinä ei pystynyt mitään asiaa selvittämään loppuun saakka, suhteen aikana sai huomata, että oli hän tehnyt ihan mitä tahansa, niin siitä ei saanut jälkeenpäin puhua, sitä ei saanut selvittää, koska "hänelle tuli paha mieli" - vaatimus "puhutaan kauniista asioista tuntuu karmivan tultulta. Kun sitten kaikki asiat jäi selvittämättä/puhumatta ja sitä itse aloin vaatia seurasi siitä hirvittäviä aggressiokohtauksia.

   Mutta olipa miehesi narsisti, alkoholisti tai mikä muu tahansa, niin ei pidä hyväksyä tuollaista kännissä haukkumista ja se pitää osoittaa heti alusta alkaen.

   • henna...

    Siis olipa syy mikä tahansa niin eihän tuollainen kännikäytös ole normaalia eikä siihen tarvitse kenenkään alistua!


   • yläpeukku

    Kiitos taas henna.


   • henna...
    yläpeukku kirjoitti:

    Kiitos taas henna.

    :)


  • 5665

   Paras tapa on punnita tosiasiat ja katsoa että voiko hyväksyä suhteeseen toisen sellaisena kuin hän on, ja jos ei voi niin jätä hänet.
   Suurin virhe tulee siitä että ajattelee voivansa muuttaa toista tai ajattelee että hän muuttuu parisuhteessa paremmaksi.

   Tämä ajattelu malli on tuhoisa ja johtaa poikeukksetta ongelmiin jos toisella on pahoja narsistisia tai alkoholistisia tapoja, mitä pahempia tapoja sitä varmemmin ihminen ei muutu..

   • henna...

    "Paras tapa on punnita tosiasiat ja katsoa että voiko hyväksyä suhteeseen toisen sellaisena kuin hän on, ja jos ei voi niin jätä hänet.
    Suurin virhe tulee siitä että ajattelee voivansa muuttaa toista tai ajattelee että hän muuttuu parisuhteessa paremmaksi."

    Täysin samaa mieltä.

    Narsistin kyseessä ollen vain se narsistin todellinen minä on niin naamioiden taakse tarkoituksella piilotettu, että ainakin alussa on vaikea huomata/tietää, minkälainen tämä ihminen todellisuudessa on.


  • 5665

   "Narsistin kyseessä ollen vain se narsistin todellinen minä on niin naamioiden taakse tarkoituksella piilotettu, että ainakin alussa on vaikea huomata/tietää, minkälainen tämä ihminen todellisuudessa on."

   Totta, olet aivan oikeassa tavallisesti menee juuri noin. Avaajalla on hyvä tuuri kun luonnevikaisuus suorastaan paistaa humalaisena käytöksestä.

   • Heipä hei

    Sikäli varovainen kannattaisi olla, että mitä nyt sanot tarkoittaa sitä että jokaista humalassa itsekkäästi ongelmakäyttäytyvää voi syyttää narsistiksi, jos tämä ajattelumalli otetaan käyttöön.

    Johtaako tämä ja muut tämänkaltaiset "auttavat" kommentit sitten tätä lukevien keskuudessa virhediagnooseihin ja ongelmien eskaloimiseen enemmän kuin totuuden etsimiseen? Uskon niin.


   • lynett
    Heipä hei kirjoitti:

    Sikäli varovainen kannattaisi olla, että mitä nyt sanot tarkoittaa sitä että jokaista humalassa itsekkäästi ongelmakäyttäytyvää voi syyttää narsistiksi, jos tämä ajattelumalli otetaan käyttöön.

    Johtaako tämä ja muut tämänkaltaiset "auttavat" kommentit sitten tätä lukevien keskuudessa virhediagnooseihin ja ongelmien eskaloimiseen enemmän kuin totuuden etsimiseen? Uskon niin.

    "Uusi miesystäväni on selvin päin mukava ja ystävällinen mies. Mutta kun on pari lasia (tai enemmän) ottanut, niin ...."

    Mielestäni aloittaja vastaa jo omaan kysymykseen ihan selkeästi.

    Ratkaisu on yksinkertainen : joko hyväksyt tuon käytöksen aina kun juo...kun juo, nimenomaan, sillä ei kannata lähteä ristiretkelle pelastamaan tai muuttamaan ketään miestä raittiiksi.

    Näin alussa kun homma kuitenkin vielä menee (uusi poikaystävä), mietippä tarkkaan haluatko elää noin tulevatkin vuodet...

    Et tavoita millään selittämisellä, vaatimuksilla, uhkailemalla erolla tai setvimisillä sitä ihmistä sieltä huurujen takaa ja yksi alkoholistin parhaimmista tunnusmerkeistä on juuri tuo luonteen/käytöksen suuri muutos humalassa (mikä vastasi aika hyvin kysymykseesi) jota sitten kadutaan selvänä kun ymmärretään taas seuraukset.


  • tr34tr34

   Tässä tämän illan satoa...

   "Minä olen sinun miehesi ja pidän sinusta huolen kaikissa uskottavissa ja uskomattomissa tilanteissa. Osaatko muuten pitää yhtään hermosi kurissa? Reagoit pienistä asioista. Älä hermostu...."

   "Ajattelen sinua ja odotan, että voin laitta käteni ympärillesi ilman että sanot ensin, että keskustellaan asiasta. Muista, että suhteessa ei kannata vaatia mitään, jotta toinen ei ala vaatia. Anna asioiden edetä aalloilla."

   "En näe mitään pahaa elämässä tai ihmisssä ja sen takia jokainen ihminen haluaa loukata minua. Jotta olisin samalla tasolla. En ymmärrä miksi ihmiset eivät vaan halua olla kauniita."

   "En ole koskaan voinut luottaa sinuun! Sinun mielialasi heittelee skitsotasolla. Olen aina pelännyt kun olemme nähneet ettet ole normaali!"

   ...ja sitten tykitystä sinuun ei voi luottaa, menen toisen naisen luo, olet kaheli, juntti, hullu, sekopää, sun jutut ja äly ovat katutasoa, ajattelet vain itseäsi ja vihaan semmoisia, kaikki mitä teet on kahelia...

   ...että sellaista...tältä tytöltä meni viikonlopun suunnitelmat uusiksi. Ja hyvä niin.

   • henna...

    Siis huh huh, tuollaiset puheet eivät kerro tasavertaisesta ja terveestä suhteesta, hallitsemista, mitätöimistä ja syyttelemistä, uhkailua tuo on. Ei hyvä ollenkaan.

    Onko nuo kännipuheita kun aloitit tämän ketjun, että mies on selvinpäin mukava ja ystävällinen? Humala ei ole kuitenkaan mikään selitys sille että se oikeuttaisi tuollaiseen.


   • henna...
    henna... kirjoitti:

    Siis huh huh, tuollaiset puheet eivät kerro tasavertaisesta ja terveestä suhteesta, hallitsemista, mitätöimistä ja syyttelemistä, uhkailua tuo on. Ei hyvä ollenkaan.

    Onko nuo kännipuheita kun aloitit tämän ketjun, että mies on selvinpäin mukava ja ystävällinen? Humala ei ole kuitenkaan mikään selitys sille että se oikeuttaisi tuollaiseen.

    Joku sanonta on että

    "Muista, että jos et halua kengänkuvia naamaasi, nouse ylös lattialta". :D


   • A
    henna... kirjoitti:

    Joku sanonta on että

    "Muista, että jos et halua kengänkuvia naamaasi, nouse ylös lattialta". :D

    Viitsitkö pyyhkiä jalkasi ennen kuin tulet meidän keittiöön. Saappaat voit sen jälkeen jättää välieteiseen. Lattialämmitystä ei ole. Olisit ottanut villasukat mukaan.


   • tr34tr34
    henna... kirjoitti:

    Siis huh huh, tuollaiset puheet eivät kerro tasavertaisesta ja terveestä suhteesta, hallitsemista, mitätöimistä ja syyttelemistä, uhkailua tuo on. Ei hyvä ollenkaan.

    Onko nuo kännipuheita kun aloitit tämän ketjun, että mies on selvinpäin mukava ja ystävällinen? Humala ei ole kuitenkaan mikään selitys sille että se oikeuttaisi tuollaiseen.

    Kännipuheita ovat, mutta näitä on nyt ollut sen verran usein viimeisen muutaman viikon aikana ettei enää jaksa/kiinnosta ohittaa vain humalaisen höpinöiksi kun joka kerran toistuvat. Ja ihan sama, miten asiallisesti yrittää kommentoida, niin joka kerta jutut vain pahenevat. Selvin päin (emme ole kovin montaa kertaa tavanneet ja esim. viime viikonloppu peruuntui puoleltani juuri tällaisten viestien vuoksi.

    Selvin päin hän on ollut mukava, ystävällinen ja mielenkiintoinenkin ihminen, jonkin verran dominoiva, mutta ei siten, että olisin sitä kokenut (ainakaan vielä) liialliseksi, sillä osaan edes jonkin verran laittaa rajoja siihen, miten minua yritetään pomputella ja näissä tilanteissa hän on ollutkin joustava.

    Juuri näin, mikään humalatila ei oikeuta eikä selitä tuota normaaliksi käyttäytymiseksi. Ymmärrykseni mukaan jo pienikin määrä vaikuttaa hänen käyttäytymiseen ja puheisiin, ja mitä pidemmälle ilta/yö/aamu menee, sitä lyhyemmiksi ja törkeämmiksi sekä ristiriitaisemmiksi (yhdessä viestissä olen hullu ja toisessa loppuelämän rakkaus, tosin kohta perään voin saada viestin, että kuolet yksin...) jutut käyvät.

    Ja ei, en todellakaan halua kengän kuvia naamaani. Nyt on jo ollut ihan liikaa negatiivista verrattuna hyvään. En tiedä elääkö hän omissa illuusioissaan kun juttelee mukavia selvinpäin vai onko se tarkoituksellista toisen manipulointia/houkuttelua/koukuttamista. Täytyy myöntää, että hän on tarkkanäköinen ja on lukenut minusta nopeastikin sen, mitä etsin suhteelta ja osaa selvinpäin asettaa sanansa oikein. Mutta (varmaankin) onneksi kuningas alkoholi tuo päivän valoon niitä pimeitä puolia. Ja kyllä tämä on jo ihan liikaa.

    henna..kirjoitit aiemmin:
    "nph pyrkii sitouttamaan toisen itseensä "liian" nopeasti, ei ota esimerkiksi sitä huomioon jos toinen ei ole vielä valmis vakavaan suhteeseen, vaatii pikaista kihlautumista/avioliittoa, lapsia jne. "

    Juuri näin on käynyt tässäkin "suhteessa", mies puhuu sitoutumisesta ja yhteenmuutosta, vaikka olen useaan otteeseen sanonut haluavani ottaa rauhallisesti ja tutustua toiseen ajan kanssa ennen mitään päätöksiä tulevaisuudesta, sillä olen eronnut jokunen kuukausi sitten. Mutta kuuroille korville ovat sanani kaikuneet, pitäisi ruveta harrastamaan välittömästi hänen juttujaan, ja muuttaa yhteisen katon alle mieluiten vaikka heti, jotta saataisiin olla aina yhdessä...


   • henna...
    tr34tr34 kirjoitti:

    Kännipuheita ovat, mutta näitä on nyt ollut sen verran usein viimeisen muutaman viikon aikana ettei enää jaksa/kiinnosta ohittaa vain humalaisen höpinöiksi kun joka kerran toistuvat. Ja ihan sama, miten asiallisesti yrittää kommentoida, niin joka kerta jutut vain pahenevat. Selvin päin (emme ole kovin montaa kertaa tavanneet ja esim. viime viikonloppu peruuntui puoleltani juuri tällaisten viestien vuoksi.

    Selvin päin hän on ollut mukava, ystävällinen ja mielenkiintoinenkin ihminen, jonkin verran dominoiva, mutta ei siten, että olisin sitä kokenut (ainakaan vielä) liialliseksi, sillä osaan edes jonkin verran laittaa rajoja siihen, miten minua yritetään pomputella ja näissä tilanteissa hän on ollutkin joustava.

    Juuri näin, mikään humalatila ei oikeuta eikä selitä tuota normaaliksi käyttäytymiseksi. Ymmärrykseni mukaan jo pienikin määrä vaikuttaa hänen käyttäytymiseen ja puheisiin, ja mitä pidemmälle ilta/yö/aamu menee, sitä lyhyemmiksi ja törkeämmiksi sekä ristiriitaisemmiksi (yhdessä viestissä olen hullu ja toisessa loppuelämän rakkaus, tosin kohta perään voin saada viestin, että kuolet yksin...) jutut käyvät.

    Ja ei, en todellakaan halua kengän kuvia naamaani. Nyt on jo ollut ihan liikaa negatiivista verrattuna hyvään. En tiedä elääkö hän omissa illuusioissaan kun juttelee mukavia selvinpäin vai onko se tarkoituksellista toisen manipulointia/houkuttelua/koukuttamista. Täytyy myöntää, että hän on tarkkanäköinen ja on lukenut minusta nopeastikin sen, mitä etsin suhteelta ja osaa selvinpäin asettaa sanansa oikein. Mutta (varmaankin) onneksi kuningas alkoholi tuo päivän valoon niitä pimeitä puolia. Ja kyllä tämä on jo ihan liikaa.

    henna..kirjoitit aiemmin:
    "nph pyrkii sitouttamaan toisen itseensä "liian" nopeasti, ei ota esimerkiksi sitä huomioon jos toinen ei ole vielä valmis vakavaan suhteeseen, vaatii pikaista kihlautumista/avioliittoa, lapsia jne. "

    Juuri näin on käynyt tässäkin "suhteessa", mies puhuu sitoutumisesta ja yhteenmuutosta, vaikka olen useaan otteeseen sanonut haluavani ottaa rauhallisesti ja tutustua toiseen ajan kanssa ennen mitään päätöksiä tulevaisuudesta, sillä olen eronnut jokunen kuukausi sitten. Mutta kuuroille korville ovat sanani kaikuneet, pitäisi ruveta harrastamaan välittömästi hänen juttujaan, ja muuttaa yhteisen katon alle mieluiten vaikka heti, jotta saataisiin olla aina yhdessä...

    Kuulostaa vaaralliselta suhteelta, joka kannattaisi laittaa heti alkuun poikki. Kun olet sanonut haluavasi ottaa rauhallisesti ja tutustua ajan kanssa ja toinen ei tunnu antavan mitään arvoa sille, mitä sinä haluat, niin luultavasti hän on sellainen ihminen, joka ei tulisi ottamaan sinun tunteitasi ja sitä mitä sinä haluat huomioon muissakaan asioissa jos suhde jatkuu ja sehän on aikamoista henkistä väkivaltaa ja toisen tarpeiden mitätöimistä.

    "En tiedä elääkö hän omissa illuusioissaan kun juttelee mukavia selvinpäin vai onko se tarkoituksellista toisen manipulointia/houkuttelua/koukuttamista. Täytyy myöntää, että hän on tarkkanäköinen ja on lukenut minusta nopeastikin sen, mitä etsin suhteelta ja osaa selvinpäin asettaa sanansa oikein."

    Minulla sellainen käsitys, että narsistit yleensäkin ovat tarkkanäköisiä ja lukevat toista suhteen alussa taitavasti, josta saattaa tulla tunne, että ihanaa, kun tuo on minusta ja minun tunteistani noin kiinnostunut, mutta narsisteilla taitaa tuollainen olla vain heidän taktiikkaansa, he rekisteröivät tällä tavalla päähänsä, kuin tietokoneen muistiin, toisen heikkoja kohtia, virheitä, ikäviä tapahtumia yms, jotta voisivat niitä häikäilemättä käyttää hyväkseen suhteessa myöhemmin tai vaikka sitten, jos suhde päättyy ja "saalis" meinaa karata/karkaa, niin kaikenlaiseen kiusantekoon ja stalkkaamiseen yms. Tuollaiselle ihmiselle, joka jatkuvasti kännissä haukkuu ja käyttäytyy inhottavasti sinua kohtaan yms ei kannattaisi olla kovin avoin ja luottavainen ja avoin, koska nph voi käyttää tosiaan kaikkea hyväkseen myöhemmin.


  • henna...

   "...niin kohta on kännykkä täynnä haukkumatekstareita ja uhkauksia mennä muiden naisten kanssa ja kuinka rakasti exäänsä siten, ettei minun kanssani pääse lähellekään sitä. Kun vastaan, että siitä vaan -ole hyvä ja mene & pidä hauskaa, niin saan kuulla, että nyt olemme pari ja olenkin maailman ihanin nainen..."

   Tuosta tuli mieleen exäni toiminta, mutta mitenköhän ymmärrettävästi sanoisin tuosta mieleeni tulleen ajatuksen....mutta haukkumatekstareilla saattaa haluta saada sinussa reaktioita aikaan, narsistin mielestä todennäköisesti parasta olisi jos reagoisit noihin niin että alkaisit vannomaan rakkauttasi ja anelemaan että ei menisi toisten naisten kanssa (haluaa tehdä sinusta mustasukkaisen ja sitä kautta haluaa manipuloida "suurta rakkauttasi häntä kohtaan" esille, sitä että et halua menettää häntä kenellekään toiselle) mutta tuollainenkin vastauksesi "ole hyvä, mene ja pidä hauskaa" kelpaa narsistille vastaukseksi, koska jos hän on nph, niin hän kokee pystyneensä herättämään sinussa mustasukkaisuuden tunteen (luultavasti tuollainenkin vastauksesi kertoo narsistille hänen ajatusmaailmansa mukaan, että olet hänestä mustasukkainen = rakastat) ja siinä vaiheessa heittää "vuoristoratansa" toiseen suuntaan ja ilahtuneena siitä että on pystynyt herättämään mustasukkaisuutesi (ainakin hänen mielestään) alkaa ylistämään ja kehumaan sinua.''

   Pystyinköhän nyt selkeästi kertomaan sen, mitä yritin? :)

   Tuo kopioimani lauseesihan kertoo mielestäni juuri kaksoissidosviestinnästäkin mitä narsisti harrastaa.

   "Rakastan sinua ja en voi elää ilman sinua, sinä vanha, tyhmä, mitätön ja ruma, naurettava lehmä"........Kärjistetysti sanottuna... Melkein samassa lauseessa rakkaudenvannomista ja rankkaa mitätöintiä, on oma kokemukseni narsistin sanomisista.

  • henna...

   Mulla ei ole tapana laitella tänne youtube-linkkejä mutta nyt jostain syystä tuli elävästi mieleen se miten narsistin suhteen "silmien avaamisvaiheessa" kuuntelin tuota monta kertaa peräkkäin :D

   http://www.youtube.com/watch?v=1rHJCyQVNfk

   • A

    Kiitos :)


  • talv

   jooe en tiä, mutta miulla on samanlaista, mies ryyppää jos ei ole töitä pitää omaa meteliänsä olohuoneessa räkii lattialle syö koko ajan , jos hän soittelee jollekkin niin se puhuu kuinka hän on taas tehnyt ja muut eivät sitten se uhkailee ja nyt taas hän nimitteli mua ja tyttöä paskaksi ja kusipäiksi ja kun olin menossa tytön huoneeseen niin hän huusi että pitäisi antaa selkään kun pitää sinne jatkuvasti mennä, en tiä mitä teen, alan olla jo itse niin väsynyt tälläiseen töissä pitäisi käydä.

   • Jos_sinulla

    Jos sinulla ei ole voimia tehdä itse irtiottoa, niin etsi apua. Terveyskeskuksesta voit aloittaa. On täysin normaalia etsiä apua terveydenhuollosta vakaviin perheongelmiin kuten sinulla on.
    Tyttären takia sinun ainakin tehtävä irtiotto, lapset menevät rikki tuollaisessa.


  • Heitäseulos

   Voi helvetti!
   Kukaan ei syljeskele mun lattialle! Ei kertaakaan. Se on varma!

   Eivät narskut välttämättä tahdo sitoutua nopeasti. Heissä on paljon myös sitoutumiskammoisia ikiseikkailijoita, jotka eivät kestä mitään kritiikkiä törkeästä käytöksestään, vaan pistävät homman heti poikki.

   Ihan sama mikä on syy, narsismi tai alkoholismi tai kummatkin.
   Todellako haluat itsellesi tuollaisen miehen, joka ei kunnioita eikä rakasta sinua yhtään? Tahtoisitko tuollaisen kohtelun edes pahimmalle vihamiehellesi? Miten sinä olet eri tasolla kuin muut ihmiset? Alempana ja kuulut tuohon helvettiin?

   Eipä ole sinulla kovin korkeaa käsitystä itsestäsi. Tuollaisen miehen mallinko tahdot lapsellesi? Onnea vaan valinnassasi.

   Mikä densomummo itse olet, kun annat jonkun miehen kohdella itseäsi noin? Oletko joku marttyyri, jolla ei omissa silmissään, ole mitään arvoa?

   Kantsisikohan nyt hiukan miettiä, että mitä olet tekemässä ja millaisen tyypin olet vahingossa päästänyt elämääsi?

  • Muffis

   Miehellä on aivovamma eikä pysty olemaan töissä. Juo usein n.kerran viikossa, kun haluaa "nollata" ja saada hetkeksi hyvän olon. Yleensä kuitenkin, kun töistä saavun ja haistan viinan jo ulko-ovella, niin alkaa ahdistaa. Tiedän siinä vaiheessa, että riita tulee ja minut haukutaan maan rakoon. En osaa mitään, en arvosta häntä, mielistelen muita ihmisiä ja hänelle olen vain ilkeä, olen hullu, päästäni vialla oleva paskiainen, rotta, joka ei ole vuosien varrella osannut lukea hänen sanomisiaan rivien välistä, totuus minusta ja pahuudestani tulee aina näin esille. Nytkin olisi pitänyt kävellä naapurin pojan autoa päin eikä nöyristellä ja antaa tietä, kun postin hain. Ne naapurit maksaa, jos minulta vaikka luut menee rikki. Eivät ne naapuritkaan meitä kuulema muuten arvosta, jollei näytetä heille ettei nöyristellä. Mutta ei nyt kuitenkaan tullut mieleeni kävellä sitä autoa päin ja siitä se haukkuminen sitten lähti ja minusta on päästävä eroon. Välillä (selvinpäin) on ihan oikein etten tykkää, että hän juo, se kuulema vähän rajoittaa sitä. Mutta kännissä sitten pitäisi olla kaikessa samaa mieltä, ettei tulisi riitaa ja taas toisaalta pitäisi mielipiteitä ladella enemmän enkä osaa edes riidellä, sitäkin pitäisi, ainakin kun hän on kännissä, niin harjoitella. Lasten kuullen hän voi hyvinkin haukkua, ei estä mitenkään, tulipahan taas mieleen, olenko omalla surkeudella pilannut lapsenikin, kun äsken minulle sanottiin, etten ole yhtään mitään, ihmisistä surkein. Täysi pelle.

  • Kuisma-

   Aivan kamalia sanoja myös voi tulla minun suustani. En tiedä mikä sairaus-kimara minulla on. Ja vain juopotellessa. Kun en ole pystynyt kokonaan juopottelusta luopumaan, niin juopottelen vain yksin em. syystä.

   En todellakaan ole koskaan ollut se ihminen, joka laukoo tuollaisia juttuja. Itsehän en muista näistä koskaan oikeastaan mitään. Maailman rakkaimman ihmisenkin kadotin tämän takia, ymmärrän täysin, että hänen täytyi lähteä, meidän molempien vuoksi.

   Näistä tehdyistä jutuista en kyllä tunnu pääsevän itsekään yli ehkä koskaan, tuntuu todella pahalta ja en tunnista niistä itseäni, joka on aivan liian kiltti ihminen ollut aina.

  • Kuisma-

   Aivan kamalia sanoja myös voi tulla minun suustani. En tiedä mikä sairaus-kimara minulla on. Ja vain juopotellessa. Kun en ole pystynyt kokonaan juopottelusta luopumaan, niin juopottelen vain yksin em. syystä.

   En todellakaan ole koskaan ollut se ihminen, joka laukoo tuollaisia juttuja. Itsehän en muista näistä koskaan oikeastaan mitään. Maailman rakkaimman ihmisenkin kadotin tämän takia, ymmärrän täysin, että hänen täytyi lähteä, meidän molempien vuoksi.

   Näistä tehdyistä jutuista en kyllä tunnu pääsevän itsekään yli ehkä koskaan, tuntuu todella pahalta ja en tunnista niistä itseäni, joka on aivan liian kiltti ihminen ollut aina.

  • Kuisma-

   Aivan kamalia sanoja myös voi tulla minun suustani. En tiedä mikä sairaus-kimara minulla on. Ja vain juopotellessa. Kun en ole pystynyt kokonaan juopottelusta luopumaan, niin juopottelen vain yksin em. syystä.

   En todellakaan ole koskaan ollut se ihminen, joka laukoo tuollaisia juttuja. Itsehän en muista näistä koskaan oikeastaan mitään. Maailman rakkaimman ihmisenkin kadotin tämän takia, ymmärrän täysin, että hänen täytyi lähteä, meidän molempien vuoksi.

   Näistä tehdyistä jutuista en kyllä tunnu pääsevän itsekään yli ehkä koskaan, tuntuu todella pahalta ja en tunnista niistä itseäni, joka on aivan liian kiltti ihminen ollut aina.

  • Anonyymi

   Ei ole alkoholisti eikä narsisti. Isälläni on sama ongelma. Ainoastaan alkoholi laukaisee tuon ja elämäntilanne, stressi, hyvä mieli..ei mitään merkitystä..vain ja .ainoastaan riittävä määrä viinaa ja sama toistuu uudestaan ja uudestaan.

   Vieraille ihmisille ei ole samanlainen, mutta käytös heitäkin kohtaan epänormaali.
   Juurikin tuttua on jankutus samasta asiasta, äänessä oleminen, itsensä kehuminen ja ylös nostaminen.
   Humala juodaan nopeasti ja yleensä kaikki alkoholi mitä löytyy. Ei pysty rajoittamaan esim yhteen lasilliseen koskaan

  • Anonyymi

   Vanha ketju, mutta mielenkiintoinen aihe.

   Jos alkoholi laukaisee tuollaisen, niin varmasti terapia olisi tarpeellinen missä saa vapaasti selvinpäin puhua kaikki asiat mitä patoaa sisällään kun yrittää pitää pokerinaamaa. Ovatko ne alemmuuden vai ylemmyyden tunteita, tai pelkoja ja ahdistusta, kateutta, mitä niitä tunteita ihmisillä onkaan.

   Ei ole mitenkää tavatonta että humalassa itkee tai valittaa kohtaloaan. Läheisille toki nuo ovat hyvin paljastavia hetkiä siitä mikä toista vaivaa, tai mitä hän piilottelee kun alkoholi poistaa estot.

   • Anonyymi

    Onko se totuus sierumia ihan.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Onko se totuus sierumia ihan.

    Voi sitä melkein sellaiseksikin kutsua.

    Kun tapaat ystäväsi, niin juttu luistaa paremmin viinilasillisen jälkeen. Ehkä kahvikupillisenkin, mutta on niissä selvä ero.


  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Maisa Torpan raskausuutisesta...

   Maisa Torppa ilmoitti olevansa raskaana. Yksi asia ihmetyttää ja on ihmetyttänyt aikaisemminkin: Maisa Torpan Instagramissa tykkääjissä/kommentoijiss
   Kotimaiset julkkisjuorut
   608
   29514
  2. Naisen vessakäynti suhteen alussa

   Mä olin ihastukseni kaa viettämässä viikonloppua. Eka kertaa yövyin miehen luona. Toisen yön jälkeisenä aamuna mulla meni vatsa aivan sekaisin. Oltiin
   Parisuhde
   288
   20721
  3. Liikenne topissa

   Mitäs liedenpohjassa tekeillä ku kuus kutosen liikenne katkaistu..poliisioperaatio
   Virrat
   40
   14053
  4. Maisa se jaksaa valehdella

   https://www.iltalehti.fi/viihdeuutiset/a/28acb452-15ff-470d-80c3-511ad69abec0 Taas on syytön, taas on todisteita jotka jossain vaiheessa paljastaa Ma
   Kotimaiset julkkisjuorut
   352
   10826
  5. Liedenpohja

   Mikä hässäkkä siälä on päällä ??
   Virrat
   77
   7966