Rottweiler-pennun siirtyminen aikusten ruokaan

rotikka7kk

Kyselisin teiltä muilta rotikoiden omistajilta, että missä vaiheessa olette siirtyneet penturuoasta aikuisten ruokaan? Minkä ikäinen pentu silloin oli?

Kiitoksia asiallisista vastauksista! :)

14

456

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Noin 1 vuoden iässä on sopiva aika vaihtaa laadukkaasta pentunappulasta laadukkaaseen aikuisten nappulaan.

    • Minnimi

      Meillä kyllä siirryttiin laadukkaaseen aikuisten nappulaan jo heti 4 kk ikäisestä pennusta, juuri siksi ettei kasva liian nopeasti. Tämä oli nimenomaan kasvattajan määräys.

    • Sumppi!

      Moi,

      Meillä narttu joka on nyt 10kk ja suositus oli että 6-8kk on ihan hyvä. Aikuisruoassa on vähemmän proteiinia niin ei sitten ala pelkkää painoo kerääntyy kun korkeus/pituuskasvu hidastuu huomattavasti ensimmäisen juoksujen aikaan tai joillakin jo 6-8kk iässä.

    • 1000:t eri neuvoa

      Eiköhän ne oikeat ohjeet nykyään löydy nappulapaketin kyljestä joka merkissä. Luulisi nykyaikana, että valmistaja tietää ruokansa laadun ja tehon parhaiten. Ei tarvitse sitten mennä mutu-tiedolla ja muiden "kaikkitietävien" ohjeilla eteenpäin.

    • A/A ja 0/0

      Pennut siirtyivät jo ennen luovutusikää aikuisen koiran ruokaan juuri sen vuoksi, ettei kasvu olisi liian nopeaa. Luustolle vaaraksi nopea kasvu.
      Kannattaa kysyä neuvoa kasvattajalta, sieltä me saatiin ruokintaohjeet pennun luovutuksen yhteydessä. =)

    • ap.

      Penturuoka on nykyään "laihempaa" kuin aikuisten ruoka. Lukekaa pussista ohjeet. Ostakaa laadukkaita ruokia niiden ohjeet ainakin pitävät paikkansa.
      Esim. Nämä sivut lukemalla pääsee alkuun: http://www.royalcanin.fi/Koira/Erikoisliikkeet/GIANT-Paino-aikuisena-yli-45-kg
      A ja 0 tulevat suurimmalta osaltaan perimästä ei niinkään ruokinnasta.
      Väärästä ruokinnasta tulee kasvuhäiriöitä muuallekin kuin lonkkiin tai kyynäerniveliin. Kiertyneitä raajoja jne.

    • ..

      Meillä siirryttiin penturuuasta aikuisen ruokaan n.5kk iässä. Tätä ennen lukuisat kokeilut erilaisten penturuokien kesken, oikeen mikään ei pojalle tahtonut sopia. Useista kauhea ripuli ja joistakin ihottumaa ja karvanlähtöä. Lopulta kun löytyi se "oikea" ruoka niin helpotti. Sama tilanne oli kylläkin kun siirryttiin aikuisen ruokavalioon. Neljä eri vaihtoehtoa ennen kuin löytyi sopiva :) Meillä aikas vaativa tapaus tämä herra.

    • rotikka7kk

      Kiitoksia vastauksista! Meki siirrytään nyt kuukauden aikana kokonaan aikuisten ruokaan, jottei tuo poitsu kasva liian nopeaa. Hyvää tahtia on nyt kasunut, ei ole liian iso eikä ollenkaan lihava.

      Onneksi meillä ei ole minkäänlaisia vaikeuksia ollut ruokien kans, vielä! Senpä näkee sitten ajan kanssa miten alkaa aikusten ruoka maistuun. :)

      • suorajalka

        Rotikka 7 kk pyydä isännältäs apteekista osettavaa eläinten lisä kalkkia, et etujalkas pysyy suorina, jos kasvat mahotonta vauhtia,vaik et kasvaiskan kohinalla niin se autta kynsii ja hampaisii,liikaa et voi sitä syödä, ylimääränen tulee sonnassa ulos.


      • Haloo.

        Jos kaikki menee hyvin nykyisellä ruualla ja pussin kyljessä on jonkin näköiset ikäsuositukset, niin miksi ihmeessä vaihdat aikuisten ruokaan?
        Aikuisten ruoka ei todellakaan ole nykyaikana laihempaa ja pennuille sopivaa vaikka jotkut niin sitkeästi uskovat ja väittävät.


    • rotikka7kk

      Olisin vaihtanut sen takia, kun tukkuun tuli muutaman vkon esto ettei saa sitä tiettyä penturuokaa. Onneksi sain vielä sitä yhden pussin, niin en ole vielä siirtynyt.
      Halusin vaan tietää muiden kokemuksia ja tietoja asiasta ;o

      Joo olen lukenut, ettei aikusten ruoka ole laihempaa, parempi syöttää vähän pitemmälle asti tuota penturuokaa. Mutta eräs kasvattaja minua neuvoi, ettei niitten pussien kyljessä lukeviin ikäjuttuihin kannata luottaa, koska se vaihtelee melko paljon.. Riippuu tieten koirasta.

    • Laatu maksaa

      niin , mulla on tossa vieressä narttu rotweiler , ikää 1v ja 2 kk ja syö tuollaista golden eagle , gigant puppy ruokaa. mietin samoja aikuisten ruoka juttuja .
      mutta aion syöttää tuota 2 vuotiaaksi asti , karva kiiltää upeasti ja sonta pysyy kiinteänä ja sitä ei tule tynnyrikaupalla ;)

      Paino on ja pysyy mukavasti 37,5 ,kävi 39 :ssä mutta kun aloitin vuoden ikäisenä pitempien lenkkien tekemisen niin sutjakoitui mukavasti.

      Liikunnan ( mulla päivittäin 1 1/2 tuntia metsässä rymyämistä ) ja ruuan yhdistelmähän tää on . Mulla toi koira kuluttaa hienosti ruokansa.

      Niin , ja se laatu. Pysy erossa halvoista markettiruuista , nää kaverit kasvattaa lihasta 2 vuoteen ja ylikin.

    • rotikatjoo

      rotikka7kk eikös kasvattaja jo opastanut vai etkä usko mitä hän sanoi. Ja lisäkalkkia ei tarvitse jos syö kunnollista ruokaa.

    • rotikka7kk

      Oli eri koirarodun kasvattaja, en ole syöttämässä mitään lisäkalkkia, koska ei ole tarvetta. En ole marketeista ostamassa ruokaa, ei hyviä kokemuksia niistä laisinkaan :)

      Joo tuo minun rotikka on nyt semmonen 37kiloa painava, ihan passeli. Liikuntaa saa melkein pari tuntia päivässä, juoksentelee irti ja käydään koirapuistossa muiden koirien kans leikkimässä. Sutjakassa kunnossa on!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      281
      4672
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      28
      2508
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      2181
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      93
      2176
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      129
      1817
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      26
      1462
    7. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      16
      1442
    8. Kenen etua Stubb ajaa Euroopassa ilmoittaessaan olevansa enemmän Ruotsalainen

      Tasavallan presidentti Alexander Stubb kertoi ensimmäisellä valtiovierailullaan Ruotsissa, että hän ei ole koskaan tunte
      Maailman menoa
      343
      1418
    9. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      36
      1357
    10. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1247
    Aihe