Kumma paikka toi Kupio

taatelin tallaaja

Kävin Kuopiossa viikon lomailemassa ja mitkä olivat kokemukseni?
- pieni kaupunki
- kaupungissa ei oikein tapahdu mitään (ei ole tapahtumia)
- ravintola tarjonta todella suppee, esim. kunnollista ruokapaikkaa ei onnistuttu löytämään vaikka taksin kanssa etsittiin. Lopulta löydettiin joku Musta lammas tai sinne päin. Ravintola oli tyydyttävä.
- Kuopion yöelämä, no miksikä sitä nyt kutsuisi alaikäisten ristiretki. Kuopiossa ei ole YÖELÄMÄÄ!
- Kuopion ulkoinen ilme ei juuri millään tavoin voi miellyttää....kolkko.

Kuopiolaiset piristäkää ihmeessä kaupunkianne, en ole törmännyt vielä yhtä tylsään kaupunkiin. Kaupunki jossa ei ole mitään!!!

Ei millään pahalla, mutta tällaiset kokemukseni ovat. En toista kertaa lomaile Kuopiossa (toistaiseksi).

34

3523

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Täh?

      Jokaisella on oma mielipide ja niistä ei ole aina järkevää väitellä, mutta nyt on pakko kysyä taatelin tallaajalta, että missä kaikkialla Kuopiossa kävit tutustumassa? vänärillä, puijolla, keskustassa, rauhalahdessa kenties. Jos oot käyny em.paikoissa niin täytyy ihmetellä kovasti aatoksiasi. Ihan mielenkiinnosta kysyn että missä kaupungissa itse asut. Ite asunu Kuopiossa n.20 vuotta ja mikkelissä ja jyväskylässä yhteensä pari vuotta ja täytyy sanoa että noihin kaupunkeihin verrattuna nimenomaan kaupunkina Kuopion on ykkönen. Yöelämä on täällä kieltämättä ailahtelevaista, mutta useimmiten oikein hyvä.

    • Välttää toistaiseksi

      Kaupunki on pieni, sille ei voi mitään, vaan eipä ole haitannut.

      Totta, täällä tapahtuu harvoin mitään mainitsemisen arvoista. Kuopio tanssii ja soi tai Viinijuhlat ei juuri kiinnosta. Toivottavasti kesän rockfestivaali onnistuu, että olis edes jotain.

      Tasokkaita ravintoloita on, esim. Isä Camillo ja Kummisetä sekä Musta Lammas.

      Yöelämä täällä on sitä samaa kännikohellusta mitä muuallakin. Eipä juuri kiinnosta tuo puoli, kun ei täällä ole edes kunnon rokkiravintolaa.

      Kuopio on harmaa, mutta Joensuu, Imatra ja Mikkeli menevät vielä ohi harmaudessa ja tylsyydessä. Joensuussa on Ilosaarirock, mutta surkeampaa festaria saa hakea.

      Käy Imatralla niin näet kaupungin jossa ei ole mitään.

      • Burra

        Huono - sanoo Ilosaarirockista raukka joka ei ole siellä kuitenkaan koskaan käynytkään *plääh!* On muuten yksi tämän maan parhaimpia festareita!

        Ja Kuopio on oikeasti tylsä paikka, mm. Hesan, Tampereen, Oulun, Turun, Jyväskylän, Mikkelin, Lappeenrannan yms. kolunneena voin sanoa. Olisi ees Joe Dog pysynyt nurkilla mutta ei. Siinä meni viimeinenkin ilo koko "kylästä".


      • Zapp
        Burra kirjoitti:

        Huono - sanoo Ilosaarirockista raukka joka ei ole siellä kuitenkaan koskaan käynytkään *plääh!* On muuten yksi tämän maan parhaimpia festareita!

        Ja Kuopio on oikeasti tylsä paikka, mm. Hesan, Tampereen, Oulun, Turun, Jyväskylän, Mikkelin, Lappeenrannan yms. kolunneena voin sanoa. Olisi ees Joe Dog pysynyt nurkilla mutta ei. Siinä meni viimeinenkin ilo koko "kylästä".

        Paskaa puhut sie. Joensuussa asuin 6 vuotta ja joka kesä kävin ko. festarilla, koska se oli lähin festari.

        Silti Provinssi ja TUSKA ovat paremmin järjestettyjä ja niissä on paremmat esiintyjät.


    • Kuopiolainen

      Etsitkö glamouria ja vinhaa yöelämää??? Mene esimerkiksi Pariisiin, Lontooseen tai New Yorkiin.

      Luulitko Kuopioon tullessasi, että tämä on jokin valtava viihdekeskus ja metropoli keskellä Savon erämaata? Eräänlainen Las Vegas?

      Jos et tiennyt ennen Kuopioon tuloasi sitä, että tämä ON PIENI kaupunki, jossa ei ole tarjolla kaipaamanlaistasi viihdettä ja kulttuuria, VALITSIT LOMAKOHTEESI VÄÄRIN!!!

      • nautiskelija

        Suomessa ei muunlaisia kaupunkeja ole kuin pieniä, sillä ei helsinkikään ole suurkaupunki millään mittapuulla mitattuna. Mielestäni kuopio on sopivan kokoinen kaupunki, josta ainakin itse löydän kaikki tarvitsemani palvelut ja asiat liittyen kaikkeen elämän alueeseen. Helvetin kaunis kaupunki ja viihtyisä, josta löytyy paikallista kulttuuria ja tapahtumia mielestäni erittäin hyvin. Lisäksi kaupunki kehittyy ja kasvaa muun muutaman suomalaisen kaupungin ohella ja lentokentältä pääsee hyvin New Yorkiin ja Pariisiin, jos haluaa sitä glamouria ja suuren maailman menoa.


      • verrattuna...,
        nautiskelija kirjoitti:

        Suomessa ei muunlaisia kaupunkeja ole kuin pieniä, sillä ei helsinkikään ole suurkaupunki millään mittapuulla mitattuna. Mielestäni kuopio on sopivan kokoinen kaupunki, josta ainakin itse löydän kaikki tarvitsemani palvelut ja asiat liittyen kaikkeen elämän alueeseen. Helvetin kaunis kaupunki ja viihtyisä, josta löytyy paikallista kulttuuria ja tapahtumia mielestäni erittäin hyvin. Lisäksi kaupunki kehittyy ja kasvaa muun muutaman suomalaisen kaupungin ohella ja lentokentältä pääsee hyvin New Yorkiin ja Pariisiin, jos haluaa sitä glamouria ja suuren maailman menoa.

        Jos verrataan mitä tahansa suomalaista kaupunkia Helsinkiin se on siinä mittakaavassa suurkaupunki. Helsingin keskusta on jo yksinään moninkertainen verrattuna moneen pikku kaupunkiin. Keskustalla tarkoitan sitä osaa jossa raitiovaunut kulkee, se on helsinkiläisten keskustan mittari. Jo juna-asemat muissa kaupungeissa (2-4 raidetta) ovat Helsingin asemaan verrattuina (pitkälti toistakymmentä) pikkuruisia joten Suomen mittakaavan mukaan Helsinki on suurkaupunki, Pariisiin tai New Yorkiin verrattuna pikkumesta mutta erittäin kaupunkimainen, ja keskusta nimenomaan, tyylikäs.


    • Kuopiossa hiljattain käynyt...

      Ei kuule ole lähellekkään noin, Kuopio oli hyvä paikka.Porukka oli ihan toista kuin esim. täällä länsirannikolla.Naisetkin oli lähteneet tanssimaan eikä miesjahtiin.Täällä jos kysyy 5:ttä naista tanssimaan yhden illan aikana, on hyvä jos yksi lähtee.Kuopiossa kysyin 6:tta-8:aa ja hyvä jos 2 sanoi ei.Hieman on eri tyyli ja parempi tyyli nimenomaan.Itse kaupunki on rauhallinen ja mukava ja kyllä siellä yöelämääkin on.Et tainnut käydä esim. Hotelli Rauhalahden tanssiravintolassa?
      Mikäli kaipaat hulluna humalassa riehumista yöelämänä, tule tänne Pietarsaareen, täällä nuoret notkuu joka viikonloppu päissään...todella mahtavaa...pitäisiköhän muuttaa Kuopioon..

    • lomailla...

      Suomessa mutta miksi varata viikkoa, kyllä muutama päivä riittää , viikossa ehtii hyvin kahteen kaupunkiin eikä tuu edes kiire. Mä kyllästysin viikossa mihin mestaan tahansa Suomessa, siks niin pitkät lomat kantsuu joko jakaa tai lähtee ulkomaille.

    • savolainen

      Täällä ei mikään kannata, mihinkään ei panosteta kuin minimaalinen taloudellinen panos ja halvallahan ei mitään kunnollista saa. Kaikki kuihtuu ja rappeutuu, Anttilan rakennuksestakin putosi jo 1000kg betonielementti kadulle...

      Kun kerran helsingin ulkopuolista suomea ollaan ajamassa tällälailla alas kokonaan niin suljetaan samantien jo kokonaan ennenkun rappeutuvat rakennukset ja tiet alkavat olla hengenvaarallisessa kunnossa... osittain jo ovatkin.

      Kai se on etsittävä uusi kotimaa, suomi ajetaan näemmä kokonaan alas ja maa-aluekin varmaan myydään eniten tarjoavalle.

    • _pink_

      kuopio on kyllä vähän tylsä kaupunki "turistin" silmin!minä uskon sen!
      olen itse asunut kuopiossa koko ikäni....
      ja tiedän että kyllä täällä tekemistäkin on..ihan niinkuin muuallakin...mutta koska te turistit ette tunne tätä loistavaa kaupunkia..niin ette myöskään tiedä sen hienouksia...jne...!!
      kehottaisin tutustumaan tarkemmin..ja kyllä ravintoloita jne. löytyy varmasti..kunhan etsisi, ja tutkisi vaikka jostain kartasta..on niitä kaupungissa...ja vanha satama on aivan loistava paikka...väinölänniemi..vänäri...
      että KYLLÄ KUOPIOSTA LÖYTÄÄ NÄHTÄVÄÄ KUNHAN PEREHTYY ENSIN KAUPUNKIIN!!
      ei pahalla..mutta pitäskö aina kaikki kaupungit olla samanlaisii kuin helsinki esim!
      eihän sellasta kestä kukaan..paitsi jotkin... jotkin..no,jätänpä sanomatta!

    • Aha

      Kupio saattaa ollakin kumma paikka, missäspäin sellainen Kupio muuten on ? Sielläpä ei ole tullut käytyäkään...

    • Tosi on!

      Turha haukkua pelkästään Kuopiota, sillä kaikki kaupungit Suomessa ovat hyvin pitkälti samanlaisia. Muttta, se on totta myöskin Kuopion osalta, että koko tämä meidän ihana isänmaamme on AIVAN PERSEESTÄ ja syvältä. Sorry, vaan sotaveteraanit! Maamme on Euroopan syrjäkylä, joka kuihtuu pois. Siispä kaikki kynnelle kykenevät, muutetaan pois täältä ennenkuin ollaan keppikerjäläisiä, joista ei kukaan välitä. Tähän suuntaan olemme jo menossa, kukaan ei uskalla sitä vain ääneen sanoa,fiksuimmat älyävät lähteä täältä vähin äänin.

      • PRKL

        " Turha haukkua pelkästään Kuopiota, sillä kaikki kaupungit Suomessa ovat hyvin pitkälti samanlaisia."

        - Kaikki vastaavat keskustelut minkä tahansa kaupungin palstalla voi kuitata tällä kommentilla.


    • Poika

      Muutamia kertoja olen Kuopiossa käynyt parin päivän reissulta ja aika kolkoltahan se kieltämättä näytti. Vertailumittarina käytän toista lähes samankokoista kaupunkia, Jyväskylää, ja täysin eri meininkihän näiden kahden välillä on. Esimerkiksi jo yliopistot: Jyväskylässä kansainvälisestikin arvostettu, huomattavasti suurempi ja yhtenäisempi kampusalue palveluineen muut J-kylän oppilaitokset muodostavat vireän ja viihtyisän, kansainvälsien ilmapiirin. Teknologia ja osaaminen on osittain tämänkin takia yritysmaailmassa huippuluokkaa, kulttuuritarjonta todella monipuolista, ja sitten se yöelämä/ravintolatarjonta. Valehtelematta voidaan sanoa, että Jyväskylässä moninkertainen. Esimerkiksi kunnon yökerhoja Kuopiossa kolme, J-kylässä noin 15. Baareja kymmenittäin enemmän. Lisäksi keskustassa ja kävelykadulla (ainii, sekin löytyy) useita suuria ja monipuolisia ostoskeskuksia, kun taas Kuopion tarjonta Anttila ja se uusi ostari, mikä sinne nyt on tullut. Muutenkin keskusta on oikeastaan tori ja sen laidoilla olevat kaupat ja muutamat baarit/ravintolat. Paremmaksi Kuopiossa näen ainoastaan satama-alueen, se on hieno. Urheilukaupunkinakin Kuopio on vuosia ollut laskusuunnassa. Ei voi mitään, että Kuopion yleiskuva jää turistille kolkoksi ja mitäänsanomattomaksi. Nuoretkin lähtevät muualle paremmille apajille, jos oma yliopisto ei tarjoa mitään. Ikäjakaumakin on vanhanpuoleinen, näyttää valitettavasti kaupunki taantuvan. (En kuitenkaan epäile,ettei Kuopiossa voisi viihtyä ihan hyvin, vielä jos tietäisi enemmän kaupungista. nämä ovat vain nopeasti syntyneitä käsityksiäni, mutta parikymppisenä nuorena näistä kahdesta yhtä suuresta kaupungista valinnan tekemisessä ei ole mitään vaikeuksia.) Jyväskylässä ollessaan sen sijaan tulee monikulttuurinen, kansainvälinen fiilis. Vaikka se ei asukasmäärältään Turkua, Hesaa ja Tamperetta vastaa, niin luokittelisin sen samaan kategoriaan esim. oulujen ja lahtien ohi. Palvelujen puolesta se on Suomen oloissa suurkaupunki ja sen asukasluku kasvaa vuosittain 500, eniten Suomessa. Ps. Kyllä, asun Jyväskylässä.

      • Kuules poika

        Saatat iältäsi kuulua siihen ikäluokkaan, jolle Kuopio ei ehkä tarjoa kaikkea sitä jonniinjoutavaa hömppää, mitä muualla maailmalla on totuttu näkemään. Kiinnostuin kuitenkin mielipiteistäsi, ehkäpä juuri siksi, että jotkin argumenteistasi olivat täysin päinvastaisia totuuden kanssa. Jotta kommenttisi eivät olisi ilmaan heittettyä höpöä, niin voisitko tarkentaa joitakin lausuntojasi.

        > Muutamia kertoja olen Kuopiossa käynyt parin
        > päivän reissulta ja aika kolkoltahan se
        > kieltämättä näytti.

        Mainitse 1-3 kolkkoutta aiheuttavaa tekijää.

        > Esimerkiksi jo yliopistot: Jyväskylässä
        > kansainvälisestikin arvostettu, huomattavasti
        > suurempi ja yhtenäisempi kampusalue
        > palveluineen muut J-kylän oppilaitokset
        > muodostavat vireän ja viihtyisän,
        > kansainvälsien ilmapiirin.

        Ja Kuopion yliopistoa ei arvosteta kansainvälisestikään? En tunne Jyväskylän "campusta", mutta eikö keskustan palvelut Kuopiossa ole aika lähellä?

        > Valehtelematta voidaan sanoa, että Jyväskylässä > moninkertainen. Esimerkiksi kunnon yökerhoja
        > Kuopiossa kolme, J-kylässä noin 15. Baareja
        > kymmenittäin enemmän.

        Luultavasti kuitenkin valehtelet tässä kohtaa. Jyväskylän keskusta-alueella tuon mukaan olisi toista sataa baaria. Kunnon yökerhoja ei Kuopiossa ole yhtään, liekkö J-kylässäkään.

        > Lisäksi keskustassa ja kävelykadulla (ainii,
        > sekin löytyy) useita suuria ja monipuolisia
        > ostoskeskuksia,

        Jyväskylässä kävelykatu on pakon sanelema juttu, koska siellä ei ole muuta paikkaa myydä toririhkamaa ja mitä siellä toreilla nyt yleensä myydään.

        > kun taas Kuopion tarjonta Anttila ja se uusi
        > ostari, mikä sinne nyt on tullut.

        Kuopiossa on joitakin tavarataloja ja ostoskeskuksia torin läheisyydessä sen Anttilan lisäksi. Muistaakseni Jyväskylässä on sama tilanne.

        > Muutenkin keskusta on oikeastaan tori ja sen
        > laidoilla olevat kaupat ja muutamat
        > baarit/ravintolat.

        Kaupungeissa on yleensä juuri näin. Ja sitten torin vieressä voi olla ravintoloita ja liikkeitä aina parin korttelin verran kaupungin koosta riippuen. Ja jos kaupunki on riittävän iso tai sillä on esim. satama, niin jonkinverran toimintaa voi olla myös siellä.

        > Paremmaksi Kuopiossa näen ainoastaan satama-
        > alueen, se on hieno.

        Tästä olen varauksin samaa mieltä. Kuopiosta puuttuu kunnon vierasvenepalvelut. Jyväskylän satama-alueesta minulla ei ole tietoa.

        > Urheilukaupunkinakin Kuopio on vuosia ollut
        > laskusuunnassa.

        Totta. Mutta mitäs siellä J-kylässä on paremmin tarjolla? Ei kai vain jääkiekkoa, jonka tarjoamasta viihteellisestä arvosta voidaan olla montaa mieltä.

        > Ei voi mitään, että Kuopion yleiskuva jää
        > turistille kolkoksi ja mitäänsanomattomaksi.

        Eikö? Taitaa Kuopio kuitenkin Suomen kartalla leimautua Jyväskylää selvemmin turistikaupungiksi, niin kesällä kuin talvella. Liekkö sitten se "kolkkous", joka ihmisiä viehättää. Kaikki turistit eivät taida olla klubbaajia ja pilettäjiä.

        > Nuoretkin lähtevät muualle paremmille apajille, > jos oma yliopisto ei tarjoa mitään.

        Kyllä se nyt jotain vaihtoehtoja tarjoaa, mutta ei siellä ihan kaikkia mahdollisia tiedekuntia taida olla.


        > En kuitenkaan epäile,ettei Kuopiossa voisi
        > viihtyä ihan hyvin, vielä jos tietäisi enemmän > kaupungista. nämä ovat vain nopeasti syntyneitä > käsityksiäni, mutta parikymppisenä nuorena
        > näistä kahdesta yhtä suuresta kaupungista
        > valinnan tekemisessä ei ole mitään vaikeuksia.)

        Mielestäni sinun kannattaisi harkita ensin Helsinkiin muuttoa, ja sitten Tukholma tai loppupeleissä vaikka New York, niin et sitten ikävystyisi missään elämäsi vaiheessa.

        > Tamperetta vastaa, niin luokittelisin sen
        > samaan kategoriaan esim. oulujen ja lahtien
        > ohi.

        Eli ihan siihen Stadin, Tampesterin ja Kuopion kantaan. Hyvä. Tässä ollaan samaa mieltä.


      • poika
        Kuules poika kirjoitti:

        Saatat iältäsi kuulua siihen ikäluokkaan, jolle Kuopio ei ehkä tarjoa kaikkea sitä jonniinjoutavaa hömppää, mitä muualla maailmalla on totuttu näkemään. Kiinnostuin kuitenkin mielipiteistäsi, ehkäpä juuri siksi, että jotkin argumenteistasi olivat täysin päinvastaisia totuuden kanssa. Jotta kommenttisi eivät olisi ilmaan heittettyä höpöä, niin voisitko tarkentaa joitakin lausuntojasi.

        > Muutamia kertoja olen Kuopiossa käynyt parin
        > päivän reissulta ja aika kolkoltahan se
        > kieltämättä näytti.

        Mainitse 1-3 kolkkoutta aiheuttavaa tekijää.

        > Esimerkiksi jo yliopistot: Jyväskylässä
        > kansainvälisestikin arvostettu, huomattavasti
        > suurempi ja yhtenäisempi kampusalue
        > palveluineen muut J-kylän oppilaitokset
        > muodostavat vireän ja viihtyisän,
        > kansainvälsien ilmapiirin.

        Ja Kuopion yliopistoa ei arvosteta kansainvälisestikään? En tunne Jyväskylän "campusta", mutta eikö keskustan palvelut Kuopiossa ole aika lähellä?

        > Valehtelematta voidaan sanoa, että Jyväskylässä > moninkertainen. Esimerkiksi kunnon yökerhoja
        > Kuopiossa kolme, J-kylässä noin 15. Baareja
        > kymmenittäin enemmän.

        Luultavasti kuitenkin valehtelet tässä kohtaa. Jyväskylän keskusta-alueella tuon mukaan olisi toista sataa baaria. Kunnon yökerhoja ei Kuopiossa ole yhtään, liekkö J-kylässäkään.

        > Lisäksi keskustassa ja kävelykadulla (ainii,
        > sekin löytyy) useita suuria ja monipuolisia
        > ostoskeskuksia,

        Jyväskylässä kävelykatu on pakon sanelema juttu, koska siellä ei ole muuta paikkaa myydä toririhkamaa ja mitä siellä toreilla nyt yleensä myydään.

        > kun taas Kuopion tarjonta Anttila ja se uusi
        > ostari, mikä sinne nyt on tullut.

        Kuopiossa on joitakin tavarataloja ja ostoskeskuksia torin läheisyydessä sen Anttilan lisäksi. Muistaakseni Jyväskylässä on sama tilanne.

        > Muutenkin keskusta on oikeastaan tori ja sen
        > laidoilla olevat kaupat ja muutamat
        > baarit/ravintolat.

        Kaupungeissa on yleensä juuri näin. Ja sitten torin vieressä voi olla ravintoloita ja liikkeitä aina parin korttelin verran kaupungin koosta riippuen. Ja jos kaupunki on riittävän iso tai sillä on esim. satama, niin jonkinverran toimintaa voi olla myös siellä.

        > Paremmaksi Kuopiossa näen ainoastaan satama-
        > alueen, se on hieno.

        Tästä olen varauksin samaa mieltä. Kuopiosta puuttuu kunnon vierasvenepalvelut. Jyväskylän satama-alueesta minulla ei ole tietoa.

        > Urheilukaupunkinakin Kuopio on vuosia ollut
        > laskusuunnassa.

        Totta. Mutta mitäs siellä J-kylässä on paremmin tarjolla? Ei kai vain jääkiekkoa, jonka tarjoamasta viihteellisestä arvosta voidaan olla montaa mieltä.

        > Ei voi mitään, että Kuopion yleiskuva jää
        > turistille kolkoksi ja mitäänsanomattomaksi.

        Eikö? Taitaa Kuopio kuitenkin Suomen kartalla leimautua Jyväskylää selvemmin turistikaupungiksi, niin kesällä kuin talvella. Liekkö sitten se "kolkkous", joka ihmisiä viehättää. Kaikki turistit eivät taida olla klubbaajia ja pilettäjiä.

        > Nuoretkin lähtevät muualle paremmille apajille, > jos oma yliopisto ei tarjoa mitään.

        Kyllä se nyt jotain vaihtoehtoja tarjoaa, mutta ei siellä ihan kaikkia mahdollisia tiedekuntia taida olla.


        > En kuitenkaan epäile,ettei Kuopiossa voisi
        > viihtyä ihan hyvin, vielä jos tietäisi enemmän > kaupungista. nämä ovat vain nopeasti syntyneitä > käsityksiäni, mutta parikymppisenä nuorena
        > näistä kahdesta yhtä suuresta kaupungista
        > valinnan tekemisessä ei ole mitään vaikeuksia.)

        Mielestäni sinun kannattaisi harkita ensin Helsinkiin muuttoa, ja sitten Tukholma tai loppupeleissä vaikka New York, niin et sitten ikävystyisi missään elämäsi vaiheessa.

        > Tamperetta vastaa, niin luokittelisin sen
        > samaan kategoriaan esim. oulujen ja lahtien
        > ohi.

        Eli ihan siihen Stadin, Tampesterin ja Kuopion kantaan. Hyvä. Tässä ollaan samaa mieltä.

        "Saatat iältäsi kuulua siihen ikäluokkaan, jolle Kuopio ei ehkä tarjoa kaikkea sitä jonniinjoutavaa hömppää, mitä muualla maailmalla on totuttu näkemään."
        - Tämä nyt on ihan mielipidekysymys. Mikä on sitä jonninjoutavaa hömppää kenenkin mielestä. Kulttuuri, ihmisiä kaikin tavoin palvelevat, mahdollisimman monipuoliset palvelut...no joo

        Sitten itse asiaan.
        "Mainitse 1-3 kolkkoutta aiheuttavaa tekijää."
        - Hiljaista, kadut tyhjiä. Yleinen ilmapiiri jää mitään sanomattomaksi. En osaa niin hyvin selittää, mutta aina käydessä tulee tunne, että olisi jossain Loviisassa, vaikka ihmisiä kuitenkin Suomen mittapuun mukaan ihan hyvin on.

        "Ja Kuopion yliopistoa ei arvosteta kansainvälisestikään? En tunne Jyväskylän "campusta", mutta eikö keskustan palvelut Kuopiossa ole aika lähellä?"
        - Öö, tota. Väitinkö, ettei Kuopion yliopistoa arvosteta? Faktana voisi mainita, että kansainvälisessä yliopistojen arvostelussa, missä arvioitiin maailman 200 arvostetuinta yliopistoa (en muista kaikkia kriteerejä, mutta ainakin osaaminen, tutkimus, arvostus maailmalla) (Hesarissa taisi olla joitakin kuukausia sitten), Suomesta mukaan kelpuutettiin ainoastaan Helsinki ja Jyväskylä. Jykylä on myös esimerkiksi Tamperetta suurempi ja suositumpi yliopisto. En myöskään puhunut keskustan palveluista, vaan ihan campuksen alueesta (esim. KOAS, Alvari, Agora, lukuisat ravintolat ja kahvilat ym.).

        "Luultavasti kuitenkin valehtelet tässä kohtaa. Jyväskylän keskusta-alueella tuon mukaan olisi toista sataa baaria. Kunnon yökerhoja ei Kuopiossa ole yhtään, liekkö J-kylässäkään."
        - En valehtele. Miten niin tuon mukaan olisi toista sataa? Sanoin ehkä vähän väärin "kunnon yökerhoista" puhumalla (myös discot). Kuopiossa tällaisiksi lasken Henkan, Gigglinin ja Puikkarin. Tämän kaltaisia Jyväskylässä tosiaan viitisentoista. Yksi kansainväliset mitat täyttävä yökerho (Näitä ei Suomessa ole monia.). Niin ja ydinkeskustassa baareja näiden lisäksi noin 30. Kuopiosta saan mieleeni näitä ehkä viisi jo mainittujen lisäksi. (Eri asia sitten on, mikä lasketaan ravintolaksi, mikä baariksi (usein myös sama asia.)

        "Jyväskylässä kävelykatu on pakon sanelema juttu, koska siellä ei ole muuta paikkaa myydä toririhkamaa ja mitä siellä toreilla nyt yleensä myydään."
        - Normaalin kokoinen Kauppatori kylläkin on olemassa ihan erikseen omalla paikallaan. Kävelykadulla ei myydä rihkamaa, ja tuo perustelusi sen tarkoituksesta on aivan tuulesta temmattu. Kävelykatu on kaupungin vireyden ja ihmisten viihtyvyyden kannalta loistava juttu, ja liikennekin toimii siitä huolimatta mainiosti. Vielä kun Puistokatu rauhoitettaisiin..

        "Kuopiossa on joitakin tavarataloja ja ostoskeskuksia torin läheisyydessä sen Anttilan lisäksi. Muistaakseni Jyväskylässä on sama tilanne."
        - Ei ole lähellekään sama tilanne. Esimerkiksi kahviloista ja vaatekaupoista löytyvät jo valtaosa Helsingin tarjonnasta. Tällaisia suurempia ostoskeskuksia on lähekkäin kuusi. Tällaisiksihän ei lasketa marketteja tai sokoksia.

        "Kaupungeissa on yleensä juuri näin. Ja sitten torin vieressä voi olla ravintoloita ja liikkeitä aina parin korttelin verran kaupungin koosta riippuen."
        - Ei ole. Tori tosin yleensä tärkeässä ja keskeisessä asemassa kaupungeissa. Parin korttelin verran? Olisikin. Tässä emme voi vertailla kaupunkeja samana päivänä. Ehkä sinun pitäisi nähdä itse. Pienet, mutta ei leveät kadut sikin sokin ovat vähän kinkkinen juttu. Puutalot ovat tosin hienoja.

        "Totta. Mutta mitäs siellä J-kylässä on paremmin tarjolla? Ei kai vain jääkiekkoa, jonka tarjoamasta viihteellisestä arvosta voidaan olla montaa mieltä."
        - Ainakin SM-liigassa on joukkue, jossa luotetaan pitkäjänteiseen työhön ja omiin junnuihin (Näin on myös toki KalPa:llakin.). Niin, jos vielä katsotaan, mitä SM-sarjajoukkueita muita löytyy: Happee, BC Jyväskylä (joka nyt kylläkin tippui), Kirittäret pesiksessä, kaukiksessa löytyy, uinnin taso, yleisurheilu, autourheilusta ei varmasti tarvitse kiistellä, oma MM-ralli, hyvät urheiluhallit (voisi olla enemmänkin). Ainoastaan jalkapalloa pelataan kakkosessa. Lentopallon ja koriksen SM-sarjaa lähikunnissa.

        "Eikö? Taitaa Kuopio kuitenkin Suomen kartalla leimautua Jyväskylää selvemmin turistikaupungiksi, niin kesällä kuin talvella. Liekkö sitten se "kolkkous", joka ihmisiä viehättää."
        - Selvemmin turistikaupungiksi? Millä perustein? Kuka leimaa? Ei ne viinijuhlat Kuopiosta hyvää turistikaupunkia tee. Talvisin tosin Puijon vaikutus kävijöihin on valtava.

        "Kaikki turistit eivät taida olla klubbaajia ja pilettäjiä."
        - Tässä kohdin voin vain hymähtää.

        "Kyllä se nyt jotain vaihtoehtoja tarjoaa, mutta ei siellä ihan kaikkia mahdollisia tiedekuntia taida olla."
        - Niinpä. Lääkikseen vain kaikki. Ainakin pääkaupunkiseudulla tuntuvat jatkuvasti valittavan lääkäripulasta, ettei lomillekaan voi lähteä.

        "Mielestäni sinun kannattaisi harkita ensin Helsinkiin muuttoa, ja sitten Tukholma tai loppupeleissä vaikka New York, niin et sitten ikävystyisi missään elämäsi vaiheessa."
        - Naulan kantaan. Tämän kaltainen on suunnitelma. Paitsi Tukholmasta mieluummin Pariisiin, Euroopan helmeen. Ei, mutta paljon olisi hauska maailmaa nähdä näin nuorena ja ulkomaillakin asua. Eihän sitä ikinä tiedä, mutta lähes varmasti palaan sitten "vanhuksena" takaisin kotikonnuille.

        "Eli ihan siihen Stadin, Tampesterin ja Kuopion kantaan. Hyvä. Tässä ollaan samaa mieltä."
        - Ei, vaan Hesan ja Mansen jatkeeksi. Ei millään pahalla, mutta esimerkiksi sellaisen suuruusluokan kaupungit, kuten Lappeenranta tai Kotka, tarjoavat mielestäni paljon enemmän. Matkusta, niin näet. Vai oletko jo nähnyt ja päätöksesi tehnyt?

        Eli siinä niitä tarkennuksia. Olisin erittäin kiitollinen, jos lukisit nämä ja vastaavasti kommentoisit takaisin. Tämähän on ihan mielenkiintoista. Niin, ja perimmäinen tarkoitukseni ei ole mollata Kuopiota kommenteillani, vaan kertoa tosiasioita. En epäile, etteikö moni viihtyisi siellä Savon perukoilla, mutta sama täällä. Jokainen tavallaan. Mutta älä ihmeessä ota nokkiisi:)


    • Jopas

      Vissiin tuli osumia?

    • PRKL

      "pieni kaupunki"
      - Suomessa ei suuria kaupunkeja olekaan.

      "kaupungissa ei oikein tapahdu mitään (ei ole tapahtumia)"
      - Sen verran on tullut liikuttua ja asuttua ympäri Suomea, ettei niitä tapahtumia ole muuallakaan pääkaupunkiseutua lukuunottamatta sen enempää. Yleensä se on aina se 1-2 tapahtumaa vuodessa ja siinä se.

      "ravintola tarjonta todella suppee...Kuopiossa ei ole YÖELÄMÄÄ"
      - Riippuu vähän, mitä etsii. Kunnon ruokapaikat ovat kortilla, mutta kyllä meikäläinen on aina Kuopion yöelämässä viihtynyt paremmin kuin monen muun kaupungin esimerkkeinä Lahti, Oulu, Lappeenranta, Turku, Kotka ja Mikkeli. Ei Jyväskyläkään vakuuttanut viime käynnillä.

      "Kuopion ulkoinen ilme ei juuri millään tavoin voi miellyttää....kolkko"

      - Minun mielestäni Kuopio ei ole lainkaan kolkko. Se riippuu ihan, mistä kukin tykkää.

      Ylipäänsä nämä asiat ovat mielipidekysymyksiä. Jos kaupunkeja aletaan muuttaa joidenkin mielipiteiden perusteella, ollaan pian siinä, että syntyy uusi tyytymättömien joukko entisen tilalle.

      Älä suotta mene Kuopioon, jos ei miellytä. Minä menen jatkossakin, sillä minua miellyttää.

      • Kiia

        Kuopiossa ei ihan tosissaan ole mikään kummoinen yöelämä. Eihän siellä voi edes lähteä perjantaina baariin, muista arkipäivistä nyt puhumattakaan.


      • Hehe
        Kiia kirjoitti:

        Kuopiossa ei ihan tosissaan ole mikään kummoinen yöelämä. Eihän siellä voi edes lähteä perjantaina baariin, muista arkipäivistä nyt puhumattakaan.

        Kyllä ne auki on viikollakin, jos et tiennyt.


      • Kiia
        Hehe kirjoitti:

        Kyllä ne auki on viikollakin, jos et tiennyt.

        Ei siitä olekaan kysymys, vaan siitä että onko siellä ihmisiä. Ei huvita hengailla baareissa joissa tanssahtelee vain kourallinen keski-ikäisiä ihmisiä.


      • Jykä
        Kiia kirjoitti:

        Kuopiossa ei ihan tosissaan ole mikään kummoinen yöelämä. Eihän siellä voi edes lähteä perjantaina baariin, muista arkipäivistä nyt puhumattakaan.

        missä käyt, niin minä kerron missä kannattaisi käydä...


    • Anonyymi

      Muistaako joku ravintolan, olikohan Lapinlinnankadulla, puinen rakennus ja pihalla kesäterassi.
      Pihalla oli punainen, liiterin näköinen rakennus. Ravintolan sisustuksessa paljon puuta ja aika hämärä valaistus. Muistaako joku nimen?

      • Anonyymi

        Muistan tuon ravintolan. Mutta en muista nimeä.
        Kävin taas vapun aikaan Kuopiossa. Täytyypä sanoa, että loistava kaupunki kaikin puolin! Etnisiä ravintoloitakin on sinne syntynyt kuin sieniä sateella. Söin Apajassa olevassa nepalilaisessa. Ruoka oli erinomaista! Kaupungissa on paljon uusia taloja rakenteilla, ja tekemisen meininki joka puolella.


    • Anonyymi

      Itse kuopiolaisena pidän juuri siitä, että tämä on hyvin rauhallinen, hiljainen ja sopivan pieni paikka. Täälltä kyllä saavarmasti palvelut mitä tarttee. Ja luontoa riittää. Itse en ikinä lähtis kirveelläkää mihinkää helsinkiin

    • Anonyymi

      Vastamuuttaneena tykkään kaupungin koosta. Kuopio on juuri sopivan kokoinen, ei liian pieni eikä missään tapauksessa liian suuri. Keskustassa palvelut ovat kivenheiton päässä. Tykkään erityisesti torista, kauppahallista, levykaupasta ja kirpputoreista. Kaikkeen en ole ehtinyt vielä tutustua mutta n. kolmen kuukauden asumisen jälkeen tuntuu että esim. ruoka- ja juomapaikkatarjonta on vähintäänkin hyvällä tasolla. Huonointa on nykyinen uimahalli mutta ensi vuonnahan valmistuu uusi ja laajempi uimahalli, josta olen hyvin iloinen. Myös kaupungin mäkisyys ja joissain kohti kapeat jalkakäytävät ärsyttävät mutta muuten ei Kuopiosta ole moitittavaa.

      Itse olen kotoisin Kajaanista, ja oli oikea päätös muuttaa tänne. Niinhän se on, että jos asumasi kaupunki ei miellytä, niin ainahan voi muuttaa pois (näin kävi synnyinkaupunkini kohdalla). Suosittelen kaikille maisemanvaihdosta. Aina voi palata takaisinkin!

      Ei se kaupungin suuri koko toki ole aina autuaaksi tekevä asia. Itse en voisi kuvitella asuvani esim. pääkaupunkiseudulle. Liikaa ihmisiä, kulttuuritarjontaa ja lieveilmiöitä. Ja pakkoko sinne Helsinkiin on kaikkien muutenkaan pakkauduttava.

      • Anonyymi

        Myös Kajaanista, Minä en haluaisi asua enää muuttotappio kunnassa ja Kuopiosta on tulossa sellainen tilastokeskuksen mukaan.
        Vuodesta 2012 muuttovoiton käyrä on alaspäin ja enää parinsadan luokkaa plussalla. Jos joku haluaa todisteita voin laittaa linkin suoraan tilastokeskuksen lukuihin, mutta ne poistetaan nopeasti..
        Muuttotappiokunnassa alkaa pikkuhiljaa palvelut vähentyä, eikä se ole kiva juttu.


      • Anonyymi

        Höpöhöpö. V. 2012 jälkeen on useampana vuonna tullut Kuopioon yli 1000 henkilön verran väestönkasvua eli tarkastapas tilastosi.


    • Anonyymi

      Ei Kuopiossa saa kukaan muu kuin kaupungin ylipapitar markkinointijohtaja mitään edes yrittää järjestää. Saa varoituksen tai jopa potkut.

    • Anonyymi

      No käy Iisalmessa niin näet ihmeen, ei mitään😂

    • Anonyymi

      Huomatkaa , että aloitus on vuodelta 2004 !
      Kuopio on passelin kokoinen ja kaikki mitä tarvitsen löytyy ja palvelut toimivat. Tämä n 14 vuoden asumisen kokemuksella. On makeaa vettä joka puolella ja vaihtelevaa maastoa. En tykkäisi asua aakeella laakeella.

      • Anonyymi

        "On makeaa vettä joka puolella"

        Toistaiseksi. Kunhan nämä eturauhasvaivaiset seniilit huru-ukot eivät rakenna sellutehdasta Sorsasaloon.


    • Anonyymi

      Ikävää kuinka monessa muuttotappiokunnassa voivotellaan kuinka sieltä ja täältä häviää posti, terveyskeskus, kirjasto ja lähikauppa..
      Mutta onneksi meillä on täällä sisukas kansan osa joka on valmis tähän asian tilaan. He kertovat kaikille, ettei kasvu tuo autuutta, vaan päinvastoin. Olkaamme iloisia tästä.

    Ketjusta on poistettu 4 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      98
      6927
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      30
      2710
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      33
      2293
    4. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      84
      1970
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1691
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      7
      1493
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      9
      1387
    8. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      14
      1351
    9. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      8
      1304
    10. Musiikkineuvos Ilkka Lipsanen eli Danny TV:ssä - Blondeja, hittibiisejä, räjäyttävä Danny Show...

      Ilkka Lipsanen eli Danny on viihdyttänyt meitä jo kuusi vuosikymmentä. Musiikkineuvos on myös liikemies, jonka voidaan
      Suomalaiset julkkikset
      32
      1268
    Aihe