Kansanmusiikkisäätiö haki selvitystilaan?

festari kansa.

Korkein oikeus epäsi säätiön pääsyn velkasaneeraukseen.

Kaustisen kansanmusiikkisäätiö jätti maanantaina Patentti- ja rekisterihallitukseen pyynnön selvitystilaan pääsemiseksi. Pyyntö tehtiin, koska korkein oikeus epäsi varhaisemmin samana päivänä säätiöltä mahdollisuuden velkasaneeraukseen.

Korkein oikeus piti voimassa hovioikeuden aiemman ratkaisun. Hovioikeus katsoi, että yrityssaneerauslain mukaan säätiö ei voi olla velkasaneerauksen kohteena.

- Säätiölle korkeimman oikeuden päätös voi olla lopullinen niitti, sanoo säätiön hallituksen varapuheenjohtaja Pirjo Palosaari-Penttilä.

Palosaari-Penttilän mukaan kansanmusiikki-instituutin toiminta siirtyy nyt Kaustisen kunnan johdettavaksi.

Poliisi tutkii entisen johdon toimia

Eikö yli satatuhatta ihmistä riitä kannattavaan festariin, tuskin Suomessa sen enempää yleisöä saada mihinkään festivaaleille, minne rahat oikein on mennyt?


http://www.iltalehti.fi/uutiset/2011101714584770_uu.shtml

15

332

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Nurin mänt

      nii että kepsahti.
      Nyt sitten vaan etsitään pää syyt ja syy päät.

    • Kaustisen kävijä

      Olen todella ihmetellen seurannut Kansamusiikkijuhlien ympärillä vellovaa
      sotkua. Eikö rehellisiä ihmisiä enää löydy hoitamaan yhteisiä asioita.
      Näyttää sltä, että aina vedetään välistä oli sitten mikä asia ja yhdistys tahansa.
      Rangastukset ja vastuut tiukemmiksi ettei jatkuvasti ilmaannu näitä muka tietämättömiä ihmisiä toimintaan mukaan. Henkilöitä, joilla puurot ja vellit menee
      sekaisin.

    • Monesti laskettu

      >>>Eikö yli satatuhatta ihmistä riitä kannattavaan festariin, tuskin Suomessa sen enempää yleisöä saada mihinkään festivaaleille, minne rahat oikein on mennyt?

    • Totuuden häivähdys

      Niinpä niin, ei tosiaankaan kävijöitä ole ollut lähellekään 100 000 ja lippuja ei varmasti ole myyty 50 000. Suuri kupla jonka kaikki ovat tienneet, mutta nyt vasta se puhkaistiin.

    • Meille mietittävää

      Nimimerkillä "monesti laskettu" on todella hyvä kirjoitus ja hyvää tietoa asiasta. Tällaista asiallista keskustelua toivoisi näihin aiheisiin enemmänkin.

      Itseäni häiritsee eniten sellainen yleisesti lynkkaava mieliala näissä keskusteluissa. ihmiset ovat tehneet päätöksiä parhaiden sillä hetkellä olemassaolevien tietojen perusteella, sen hetkisten ennusteiden valossa, parhaan osaamisensa rajoissa. Ja joskus se ei vain riitä.

      Tuollainen vennamolainen rötösherrojen huutelu ilman tarkempia taustatietoja ja vieläpä nimimerkin takaa on, hmm, hieman akkamaista.

    • rtturiGallenKalle

      Sivistyneesti tapahtuva lynkkaamisen/kautta ylikävelyn lopputulemaa on säätiön konkka ! Monet varotuskellot on soineet turhaan säätiön tallaroidessa yhteisiä varoja ajautuen aina selkäseinäävasten tilanteisiin. Kävijämäärien laskiessa lisättiin valhekertoimia joilla sumutettiin valtionhallinnon tukirahoista vastaavia tahoja. Kirkonkylässä asuvat tuskin enää edes huomasivat juhlien olevan käynnissä, lehdestä saatiin sitten kuulla alueemme täyttyneen jopa sadasta tuhannesta käviästä. Elokuun koittaessa nämä muka vastuulliset tahot oliva kerjuulla kunnanhallituksen myötävaikuttaessa miljooniin nousevia takaus/lainavastuita . Siinä vaiheessa pitäis paatuneimmankin oikeassa olian jo tajuta talouden faktoja , eikä olla vaatimassa koko kuntaa epäoonnistuneen rakennushankkeen maksajaksi.

      Jo sieltä Vennamokin tuli haudasta esiin kaivetuksi. Pyytän saata huomauttaa Hänen olleen enemmän oikeassa kuin Häntä lynkanneet .
      Siitä vaan historian kirjaa kouraan ja katsomaan.

      • totuuden torvi

        Lippujen todellisesta myyntimäärästä, vuonna 2011 lippuja myytiin noin 14000 kpl. Suuremmista luvuista höpöttäminen on säätiön edustajien pelkää hölynpölyä ja valehtelua.


      • ihme ja kumma
        totuuden torvi kirjoitti:

        Lippujen todellisesta myyntimäärästä, vuonna 2011 lippuja myytiin noin 14000 kpl. Suuremmista luvuista höpöttäminen on säätiön edustajien pelkää hölynpölyä ja valehtelua.

        No eipä ole kovin kummoiset kävijälukemat sehän tekee n. 2300 maksanutta per päivä. Kannattaisi nämäkin kemut vaikka lyhentää muutamaan päivään korkeintaan 3-4 päiväiset pippalot.. Ihmetyttää tosiaan eikö kukaan ole huomannut, että persnettoa tulee vuosi vuoden perään.

        Kaustisella taitaa tämä kansanmusiikki olla eräänlainen uskontolahko, joka sumentaa järjen valon ja siihen hurahtaneet uskovat, että pelastus tulee seuraavana vuonna ja ei kun yritetään vuosi vuoden perään, vaikkatilit kertoo koruttoman tuloksen. Tappiota vuosikausia eikä kellään ole tullut pieneen mielenkään painaa jarrua. Liiketoiminnassa ei valitettavasti tappiota vuosikausia kestä kenenkään pörssi.


    • koville ottaa

      Maakuntajohtaja kuoli elokuussa. Varmasti raskas taakka, sydänkö petti? Epärehellisyydet on yritetty tehdä juhlien hyväksi, ei omaksi eduksi. Kansanmusiikki kuuluu Kaustiselle ja juhlat ovat tärkeä henkireikä ja rakkaudesta kansanmusiikkiin ovat tehneet vilunkia.

    • Tottako on?

      Kannattaako mitään juhlia pitää,edes suunnitella pidettäväksi jos niiden eteen pitää tehdä epärehellisyyksiä.

      Pitääkö tämä todella paikkansa, "Kansanmusiikki kuuluu Kaustiselle ja juhlat ovat tärkeä henkireikä ja rakkaudesta kansanmusiikkiin ovat tehneet vilunkia."?
      Jos pitää, niin pitää äkkiä "kuopata" moiset juhlat.

    • katoavaa perinnettä

      Kyllä koko kansanmusiikki on katoavaa kansanperinnettä niinkuin tuohivirsut olivat aikoinaan!. Saa siinä Värttinät ja loitsumat ja paikalliset viulun vinguttajat talkoilla niin ei se sillä nouse. Aika on ajanut jo 10 vuotta sitten koko kansanmusiikin ohi kuin ralliauto kemoralla ajais potkukelkan ohi. Tarttis keksiä kokonaan uutta. Katsojakunta on suureksi osaksi kohta multaan menevää porukkaa ja ei nää perinnepäivät nykyajan ihmisiä kiinnosta. Repikää siitä sitten tuloja.

    • Jos kirkolla ois

      kaikki ollu ihan hilijaa sillon ku tuo korkeimman oikeuren päätös julukasthin, ni Veteliläisten nauru ois varmasti kuulunu.

    • Ajatsittentotuuden

      Tuskin kaikki veteliläiset olis nauraneet .
      Ristiin naitu on iät ajat , suurimmalla osalla on juuret molemissa tuppukylissä !

    • Voi voi

      Ja sitä suuremmalla syyllä..

    • Foundation S

      Koska sitten Kaustisen kunnanhallitus pääsee syytteeseen, kun näin jatketaan?

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tällä kertaa Marinia kadehtii Minäminä Päivärinta

      Kokoomuksen tyhjäntoimittelija itkeä tuhertaa, kun kansainvälinen superstaramme ei leiki hänen kanssaan. Oikean puoluee
      Maailman menoa
      415
      1740
    2. Miksi jollain jää "talvi päälle"

      Huvittaa kastoa ullkona jotain vahempaa äijää joka pukeutuu edelleen kun olisi +5 astetta lämmittä vaikka on helle keli
      Maailman menoa
      176
      1370
    3. Minua itkettää tämä tilanne

      Meidän pitäisi jutella. Eikö niin? Miehelle.
      Ikävä
      105
      1368
    4. Miksi koulut pakottavat

      Lapset uimaan sekaryhmänä? Murrosikäiset tunnetusti häpeilevät vartalossa tapahtuvia muutoksia. Tulee turhia poissaoloja
      Maailman menoa
      117
      1285
    5. Mitkä oli suurimmat

      Syyt mihin hänessä ihastuit alussa ja pikkuhiljaa tunteiden edetessä
      Ikävä
      45
      1036
    6. Minulla oli tunteita

      Tein itsestäni pellen. Sait hyvät naurut ja minä 💔
      Ikävä
      63
      946
    7. Suomen Pallolitto: Tasoryhmät lasten jalkapallossa - Erätauko-tilaisuus ma 20.5.2024

      Tasoryhmät lasten ja nuorten jalkapallossa herättävät paljon keskustelua. Mitä tasoryhmät ovat ja mikä on niiden tarkoit
      Suomi24 Blogi ★
      0
      910
    8. Susanne Päivärinta kirjassaan: Sannalla nousi valta päähän, Big Time!

      Päivärinta toteaa ettei ole nähnyt kenenkään muuttuvan niin totaalisesti kuin Marinin, eikä siis todellakaan parempaan s
      Maailman menoa
      92
      881
    9. Se katse silloin

      Oli hetki, jolloin katseemme kohtasivat. Oli talvi vielä. Kerta toisensa jälkeen palaan tuohon jaettuun katseeseen. Tunt
      Ikävä
      32
      866
    10. Mitä et hyväksy miehessä/naisessa josta olet kiinnostunut?

      Itse en halua, että miehellä olisi lapsia!
      Ikävä
      114
      859
    Aihe