häiriöistä varoitus ennen irtisanomista?

emmäävaatiä

Voiko vuokranantaja irtisanoa vuokrasopimuksen häiriöelämisen vuoksi? Kyseessä kaupungin vuokra-asunto, alunperin kahden kuukauden vuokra lähti käräjille, mutta nyt tänään saatu maksetuksi. Käräjiltä neuvoivat keskustelemaan vuokranantajan kanssa, heillä kun ei ole enää syytä häätöön yms kun on velat maksettu ennen deadlinea. Vuokranantaja kuitenkin kieltäytyi ehdottomasti jatkamasta vuokraa koska naapurista oli tullut soitto että koirat oli yhtenä (!!) päivänä haukkunut 3-4h putkeen poissaollessamme. Mitään varoitusta tms ei siis olla saatu missään vaiheessa - eikö kirjallisia varoituksia pitäisi antaa kolme ennen laillista perustetta vuokrasuhteen irtisanomiseen? Ollaan asuttu asunnossa pian 2 vuotta. Sivistäkää joku minua kiitos.

5

276

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ap

      Jatkoa: Siis ymmärrän että jatkuvasta häiriköinnistä tulee irtisanominen, mutta kyseessä siis yksi kerta. Myöskään muistusta maksamattomista vuokraeristä ei tullut - ymmärtääkseni vuokranantajan (tässä tapauksessa siis kaupungin vuokra-asunnon edustajan) ei tarvitse erikseen laittaa vuokrarästeistä laskua, vaan voi samantien irtisanoa ja viedä saatavat käräjille. Mutta miten siis "häiriköinnin" - päteekö tässä sama vaiko se kolmen varotuksen taktiikka?

    • Wurg.

      Maksamattomat vuokrat ovat vuokrasopimuksen purkupereuste, joka on kovempi keino kuin irtisanominen, voimassa heti ilman irtisanomisaikaa, eikä sitten myöhemmin maksaminen enää auta ellei vuokranantaja suostu.

      Häiriköinti: ei ole mitään kolmen varoituksen periaatetta, jos yksi varoitus ei auta vaan häiriö jatkuu niin se on sitten siinä.

      • npibpir

        Pitikö sorkkia vaikket edes lukenut aloitusta?

        Käräjiltä neuvoivat keskustelemaan vuokranantajan kanssa, heillä kun ei ole enää syytä häätöön yms kun on velat maksettu ennen deadlinea

        Oikeudesta ei tullut häätöä eli vuokrasopimus jatkuu. Vuokranantajan mielipide ei vaikuta asiaan.

        Häiriköinti on oma asiansa. Vuokranantaja voi siis aloittaa homman alusta. Aloittajan tiedoila kyseessä ei ole purkuperuste mutta irtisanominenhan ei sinänsä perusteluja kaipaa eli asumisajasta riippuen 3 tai 6 kk irtisanomisaika


    • ap

      Kiitos tiedosta. Eli vuokranantajan antama yksi täysi kalenterikuukausi pakkaamisaikaa on epäpätevä? Meillä siis asunnossa yli vuoden asuneena on oikeus 6kk irtisanomisaikaan?
      Vielä kerran kärjistettynä: kahden kuukauden vuokrat käräjille oikeudenkäyntikulut yms = maksettu ja hoidettu.
      Käräjien päätös: asia tällä selvä.
      Vuokranantaja: Mutta kun oli vielä se koirien haukkupimsepisodi, joten emme jatka vuokrasuhdetta perustuen naapureille aiheuttamiinne haittoihin. Vuokrasopimus edelleen irtisanottu loppumaan 30.10.

    • --------------

      Mikäli vuokrasopimus on purettu maksamattomien vuokrien takia niin se on päättynyt, sinulla on ainoa mahdollisuus nostaa kanne vuokranantajaa vastaan mikäli katsot että purku on laiton.

      Velkomus- tai häätökanne käräjäoikeudessa on eri asia. Velkomuskannetta ei ulosottoviranomainen laita täytäntöön mikäli olet velkasi korkoineen ja kuluineen suorittanut. Tämäkään ei muuta tilannetta vuokrasopimuksen suhteen.

      Mikäli et muuta pois asunnosta johon sinulla ei ole enää vuokraoikeutta, sinut häädetään käräjäoikeuden päätöksellä. Häätöasiassa voit vedota perhetilanteeseen ja saada lisäaikaa muuttaa.

      Kaikesta vuokrasopimuksen purkamiseen tai irtisanomiseen johtavasta on annettava todisteellisesti kirjallinen ilmoitus vuokralaiselle.

      Vuokranantajalla ei ole (edes kunnalla) velvollisuutta ottaa sinua takaisin vaikka miten kävisi.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      94
      2535
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2203
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      84
      1897
    4. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      44
      1651
    5. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      11
      1625
    6. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1606
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      34
      1558
    8. Persuilla ja Saksi-Riikalla meni sitten pornon levittämiseksi koko touhu.

      Onko kenellekään yllätys?
      Perussuomalaiset
      75
      1479
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      109
      1388
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1264
    Aihe