Ajattelen asioita joita EN halua ajatella!

perskulee

Ajattelen koko ajan kamalia asioita joita en missään nimessä haluaisi ajatella, sitten iskee syyllisyys ja kysyn itseltäni "miksi oikein ajattelen tällaista?" ja tunnen itseni kamalaksi ihmiseksi.

Esim. sanon päässäni jotain jota en todellakaan tarkoita enkä ikinä haluaisi ajatella.

Mikä avuksi? Tämä on tosi väsyttävää...

37

5334

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • aloiddaja

      Eikö kenelläkään ole samanlaista?

    • Olen 16-v/ on ollu samanlaisia ajatuksia.

    • ala puhuu äänee

      niitä se helpottaa noissa. niin me kaikki hullut teemme.

    • jacques-

      Moi, ekaa kertaa tällä palstalla :)

      minulla on viime aikoina ollut joskus todella loukkaavia ajatuksia päässäni joita en koe "omikseni". Olen havainnut nämä ajatukset heti kun ne tulevat, ja myönnän niiden johtuvan mahdollisesta sairaudesta. Helpottaa vähän, mutta häpeä ja katumus ajatuksista on pahin. Ajatus tulee kuin salama ja oloni muuttuu sen jälkeen ahtaammaksi, siitä on hankala ravistella itseään irti ja unohtaa se jatkaakseen mitä mukavaa olikaan tekemässä.

      Olen kohta vuosia taistellut pääni sisäisen maailman kanssa, mutta en ole vielä jutellut niistä psykiatrille vaikka olen rampannut vuosia siellä.

      Viime aikoina ajatukset ovat alkaneet muuttua loukkaaviksi; ennen ne olivat vain jotain ihmekelailuja, mutta tämä on minulle uutta.

      Olen tutkinut ja tarkkaillut & analysoinut itseäni aika paljon ja liikaakin, joten huomaan herkästi tällaiset vieraat ajatukset.
      Ajattelin ottaa asian esille lääkärillä, mutta ensin katson löydänkö parannuskeinoa näihin häiritseviin ajatuksiin muualta kuin mahd. lääkityksistä.

      Mutta pieni vinkki jos olet ns. "pohtija": liika analysointi ja pohtiminen erottaa helposti "kehon mielestä", jolloin tapahtuu epätasapainoon joutuminen ja se varmasti edesauttaa ongelmia.

      • 7+14

        Olotilallesi on olemassa sanonta "mieli mielen sisällä". Olet antanut liikaa valtaa ja aikaasi noille ajatuksille. Itsensä kanssa väittelyä ei voi koskaan voittaa, pahimmillaan sitä kai voisi kutsua dissosiaatiohäiriöksi.

        Tuolta olen olen itse löytänyt paljon apua moniin huoliin ja ongelmiin:

        http://healingeagle.net/indexfi.html

        En siis paasaa mitään huuhaata tai yritä käännyttää ketään mihinkään, en ole uskonnollinen ihminen. Joskus joku muu on näissä mielen asioissa paljon pidemmällä kuin itse on, ja silloin saattaa apu löytyä niiltä tahoilta, jotka ovat nähneet ääripäät ja palanneet sieltä.


    • t.junkkala

      hei sinä perskulee-pakota ajatus maailmaasi positiivisiä ajatuksia se vie vähän aikaa mut lopus kiitos seisoo!näin ol mullakin.puhu ittelles ääneen lyö kämmentä päähän mont kertaa,toista monta kertaa päivässä.älä unohda päiviä väliin muuten menee sököksi,,lykkyä tykö

    • pakkopakko

      Kärsin samanlaisista pakko-ajatuksista! Sanon pääni sisällä asioita ja sanoja enkä TODELLAKAAN halua sanoa niitä päässäni. Ahdistun, jos ajattelenkin näitä asioita. Esim. tyypillinen pakkoajatus minulla on, että sanon mielessäni vaikka vihaavani Jeesusta tai haluavani helvettiin...Olen uskovainen, ENKÄ TODELLAKAAN VIHAA Jeesusta, tai halua helvettiin, enkä haluaisi edes ajatella tämmöisiä. Mikä avuksi? :/ Olen kärsinyt näistä jo 8 vuotta. Voimia sulle todella paljon, ymmärrän TÄYSIN huolesi..

      • 11

        Sama tilanne, paitsi että olen 12 v. Voimia kaikille!


      • Olenuskovainenmyös

        sä olet viisaimpia ihmisiä jeesus on herra!vain hän pelastaa.


    • ihme höpöttöjä

      Onko kellään pakkoajatusten lisäksi pakkokertominen elikkä pitää kertoa jollekin se inhottava ajatus jota pyörittelee päässään?

    • hullukotaas

      Mulla on vähän samanlaisia. Ajattelen asioita joita en tahdo ajatella. Nää ajatukset vie kaikki mun voimat. Ajattelen asioita jotka tekee mut onnettomaks. Ihan kuin alitajuntaisesti tahtoisin olla onneton, mutta kun en tahdo. Välillä tuntuu etten kykene hallitsemaan ajatuksiani. Ajattelen, ajattelen lisää ja lopulta tahtoisin vain vaimentaa nuo ajatukset.

      • joojesjoojoo

        Täähän on itse asias aika loogista. Mietitääs vähä:
        - jos sulla on joku tärkeä asia mikä tarvii muistaa niin sä luultavasti muistat sen esim. seuraavana aamuna
        Entäs pakkoajatukset:
        -nekin on tärkeitä ajatuksia koska niitä ei halua ajatella -> sama lopputulos; aivot ymmärtää ne tärkeiksi ja nostaa ne pintaan eli ajattelet niitä

        Tähän kait altistaminen perustuu: ajattele ihan tahallaan niitä ajatuksia oikein roppakaupalla niin merkitys pienenee. P.askamaistahan se on ajatella kaikkea helvettiin joutumista ym. muuta koska ne ei tunnu hyvältä.

        Joskus tulevaisuudessa varmaan aivojen toimintaa tunnetaan niin tarkasti että tunnistetaan ne sähköimpulssit mitkä mihinkäkin ajatusketjuun liittyy ja ne voidaan blokata. Siihen asti tehokkain keino on ajatella kaikkea sitä kuraa mitä päähän tulee silloin kun se tulee.

        Erikseen taas on jonkun asian kertaaminen päässä. Niissä kait pitäs tunnistaa se pakko-oireinen kertaaminen ja asian vieminen loppuun. Tarvii opetella jättään ne avoimiksi, vailla vastausta.


      • TAI JÄÄDYTÄ PÄÄSI

        ELLET HALUA AJATELLA NIIN HYPI SEINILLE SITTEN PAKOON NIITÄ?


    • hjklkjhgfvbnm

      Minulle tulee pakkoajatuksia tai oikeastaan takaumia muutama vuosi sitten tapahtuneista kiusaamistilanteista. Ne pyörivät päässä joka päivä ja synnyttävät ahdistusta. Tulee tunne, että olen vieläkin niissä tilanteissa. En haluaisi ajatella niitä, mutta ne vain tunkevat mieleen. Haluaisin vaimentaa ne.

      • helvetti irti

        itsellä noita samoja että jos joku on vihamielinen muistaa ne kasvot ja sanat ja pakkotoimintoja tehdessä niitä ajattelee :(


    • Ajattelen liikaa

      Itselläni on tullut lähiaikoina pelkoa, että mitä jos en haluakkaan olla poikaystäväni kanssa ja että mitä jos olen hänen kanssaan jotenkin "vääristä syistä." On tarinoita, että ollaan vain tottumuksesta yhdessä. Vaikka toisaalta tiedän, että rakastan poikaystävääni. Tämä on todella raskasta, sillä poikaystäväni on parasta mitä minulle on koskaan tapahtunut. Pelkään että minulle iskee yhtäkkiä kuin salama kirkkaalta taivaalta se tunne, että en haluaisikkaan jatkaa, vaikka tulevaisuudessa on odotettavissa kaikkea mukavaa...

    • pakko-ajatukset

      joo se tässä nimenomaan on kun jostain puskee väkisin mieleen aina sellasia kauheuta ajatuksia jotka eniten ahdistaa ja joita ei missään nimessä haluaisi tulevan edes mieleen.
      ja kun pakkoneuroottinen on niin pitää tehdä joitain pakkotoimia että "pääsee eroon" noista, muuten ne kalvaa ja ahdistaa, esim mieleen tulee että entä jos sekoan ja satutan läheisiä, ja se on aivan helvetillistä, koska en ikinä halua satuttaa näitä ihmisiä, ja vain kaikkein pahimmat ja "tärkeimmät" ajatukset ahdistaa, jos jostain ei välitä niin paljon, se ei myöskään jää ahdistamaan mieltä.
      esim joskus aikaisemmin pienemmät asiat on tehneed tuota ahdistusta ja siitä johtuvaa pakkotoimea, mutta kun ei enää pidä niitä niin vakavina tai isoina asioina, niin ne ei myöskään kiusaa.

      Se tosiaan tuntuu siltä että mieleni haluaa kiduttaa itseään noilla hirveillä ajatuksilla..

      ja joskus kun pystyy olemaan välittämättä niin paljon niistä, niin hyvin nopeasti siitä pääsee eroonkin, se vaan tuppaa olemaan hankalaa olla välittämättä kun kyseessä on itselle todella tärkeät jutut

    • sekopää nainen

      Minulla on erilaisia pakkoajatuksia, ajatusten lisäksi sanoja ja musiikkikappaleita, jotka soivat tai "kaikuvat" päässä ja pelkään että sekoan näiden kanssa. Ahdistuneena niillä on taipumus voimistua. En oikein osaa rauhoittua ja monesti ajatukset rullaavat päässä yöllä nukkuessakin. Onko kenelläkään muulla samanlaista ja mikä tähän voisi auttaa?

    • Oskari1206

      Kärsin ahdistavista ja "vieraista" pakkoajatuksista viitisen vuotta, ennen kuin otin itseäni niskasta kiinni ja raahauduin psykiatrin pakeille kun tuntui, etten enää jaksa. Tämä totesi siltä istumalta, että kyseessä on pakko-oireinen häiriö eli OCD ja että vaihtoehtoja sen hoitoon on kaksi. Joko lääkkeet tai pitkäaikainen terapia, jonka tehosta ei ole varmuutta.

      Valitsin varmemman (ja paljon halvemman) vaihtoehdon, eli lääkkeet. Aluksi söin yhtä lääkettä ja oireet lievenivät melkein heti. Sen jälkeen kokeiltiin kahden lääkkeen yhdistelmää, ja oireet lievenivät edelleen eli ajatukset kaikkosivat ja olo parani. Varjopuolena oli kuitenkin lääkkeiden aiheuttamat ongelmat makuuhuoneen puolella, eli vaikka halutti, ei aina toiminut. Niinpä nelisen vuotta sitten vaihdettiin nykyiseen lääkkeeseen eli Efexoriin (venlafaksiini) jota popsin edelleen melko pientä annosta eli 75 mg päivässä.

      Nykyinen tilanne ei ehkä ole paras mahdollinen, mutta kuitenkin siedettävä. Pakkoajatuksia esiintyy edelleenkin, mutta tyyliin pari kertaa viikossa, kun ennen hoidon aloittamista niitä esiintyi liki jatkuvasti.

      Lähinnä masennuslääkkeenä käytettävä venlafaksiini aiheuttaa joillekin kaikenlaisia sivuvaikutuksia, mutta itselläni mitään niistä ei ole esiintynyt. Tai oikeastaan on, koska useimmat masennuslääkkeet aiheuttavat potilaalle tunne-elämän 'latistumisen', eli suru ei tunnu niin mahdottomalta, mutta iloiset asiatkaan eivät oikein jaksa innostaa. Omasta mielestäni tällainen puolivillainen elämäkin on paljon parempi asia kuin pakko-oireiden aiheuttama helvetti.

      Mitään paranemisennustetta en ole lääkäriltäni saanut, vaan hän kerran sanoi, että saatan joutua syömään lääkkeitä loppuelämäni eli toivottavasti vielä aika kauan (nyt olen 35). Toisaalta viime aikoina olen ajatellut myös lääkehoidon lopettamista ja tuon toisen vaihtoehdon eli terapian kokeilua. Olisi kuitenkin kivaa, jos voisi vielä joskus kokea oikeita tunteita ilman kemiallista tylsytystä. Toisaalta olen lukenut, että lääkityksen lopettaminen voi paitsi aiheuttaa oireiden palaamisen, myös mielettömät vieroitusoireet, joten saa nähdä...

      Joka tapauksessa, OCD on ihan oikea sairaus, johon on olemassa erilaisia hoitoja. Pakkoajatuksista kärsivä ihminen ei ole 'hullu', ja itse asiassa on äärimmäisen epätodennäköistä, että hän oikeasti toteuttaisi agressiiviset ja epämiellyttävät ajatuksensa.

      Itse suosittelisin kaikille näiden asioiden kanssa painiville, että ottaisitte yhteyttä mielenterveysalan ammattilaiseen, joka voisi ohjata oikeanlaiseen hoitoon. Ilman hoitoa koko elämä menee ihan suotta hukkaan.

      Lisätietoa OCD:stä mm. osoitteesta http://fi.wikipedia.org/wiki/Pakko-oireinen_häiriö

    • vidu000

      Nyt kun aloin (yksi päivä) miettimään, etten saa jo olemassaolevien pakkisten lisäksi ruveta ajattelemaan vielä kauheampia ajatuksia, niin tietysti: nythän niitäKIN ajatuksia riittää.

      Oi, loppuisi jo tämä...

      • Oskari1206

        Kuulostaa melkoisen tutulta. Kuten aiemmin kirjoitin, kannattaa ihan oikeasti vaan mennä juttelemaan ammattiauttajalle (ellet jo ole niin tehnytkin). Koska kyseessä on sairaus eli aivotoiminnan häiriö, voidaan sitä hoitaa lääkkeillä. Kokonaan se ei parane, eikä ainakaan omasta kokemuksestani lopu itsestään.

        Tsemppiä!


    • KyllästynytSekoiluun

      Nostetaanpas ylös, koska itseäni ainakin vaivaavat jonkinlaiset pakkoajatukset/takaumat. Mulla siis jää päähän pyörimään kaikki päivän tapahtumat ja välillä muistan hyvin miltä jokin ihminen kuulostaa. Jäävuoren huippuna kehitän tästä paniikkikohtauksen satunnaisesti, koska ahdistun ajatuksistani ja pelkään sekoavani. Ihan käsittämätöntä miksi mun päähäni tulee yhtäkkiä mieleen jonkun ihmisen pälpätys mitä olen kuunnellut puoli päivää. Tai tiedä nyt onko se ihan käsittämätöntä, mutta ahdistavaa kyllä. Mistä olette saaneet parhaan avun näihin pakkoajatuksiinne?

      Eli nimimerkille Sekopää nainen: täällä on toinen samanlainen!!

      • Sampp3

        Minulla on aivan samanlaisia oireita ! Aluksi luulin, että kyseessä voisi olla skitsofrenia, mutta en ole vainoharhainen tai kuule/ näe halluja. Olen myös sosiaalinen ihminen, en vetäytynyt tai mitenkään masentunut. Olen 17- vuotias.


      • Ks
        Sampp3 kirjoitti:

        Minulla on aivan samanlaisia oireita ! Aluksi luulin, että kyseessä voisi olla skitsofrenia, mutta en ole vainoharhainen tai kuule/ näe halluja. Olen myös sosiaalinen ihminen, en vetäytynyt tai mitenkään masentunut. Olen 17- vuotias.

        Oletko saanut mitään apua tai tietoa asiasta?


      • Ks
        Sampp3 kirjoitti:

        Minulla on aivan samanlaisia oireita ! Aluksi luulin, että kyseessä voisi olla skitsofrenia, mutta en ole vainoharhainen tai kuule/ näe halluja. Olen myös sosiaalinen ihminen, en vetäytynyt tai mitenkään masentunut. Olen 17- vuotias.

        Oletko saanut mitään apua tai tietoa asiasta?


    • kokoppp

      Hyväksymis- ja omistautumiserapia

      • KS

        Kerro kokoppp lisää.. Käydäänkö siellä läpi asioiden hyväksymistä?


    • ei toivotonta

      tilasin itselleni kerrasta poikki kirja ja sain siitä paljon apua.

    • jaahasjoo

      Mikähän on tässä keskustelevien keski-ikä? Veikkaan alle 20v.
      Eiköhän kaikilla ole tämmöisiä ajatuksia joskus ainakin. Jos ei ole niin ei liiku päässä mitään?

    • Asiat järjestyy

      Pakkoajatukset tuttuja. Niin seksuaaliset, hulluuden pelot kun taas erinäiset satuttamis/tappamis ajatukset. Silloin kun ne alkoivat, oli aivan hirveä meininki. Päässä pyöri, ahdisti, pelotti oma itsensä, näki tulevaisuuden toivottamana. Sitten ajan myötä kun niitä tuli päivittäin niistä tuli kuin osa elämää. Niin kauan ne jatkuvat kun niitä pakoon juoksee. Mutta ne kannattaa kohdata.

      Kokeilkaapa ajatella itse pakkoajatusta kun ne puskevat päälle. Älkää kieltäkö niitä, vaan miettikää sitä kauhukuvaa minkä näette pahimpana skenaariona. Väännelkää ja käännelkää. Ja ainakin itse oivalsin, kas kummaa sehän on vain ajatus. Tyhmä, mitätön ja naurettava sellainen. Ei se ole helppoa, itselläkin niitä tulee vieläkin mutta sentään tiedän mistä on kyse.

      Kyse on pelosta ahdistuksen taustalla. Pelko ehkä siitä että joutuu häpeämään, siitä että ei voi kontrolloida itseä, pelko siitä että jotain kamalaa tapahtuu. Mutta pelko itsessään on turhaa. Se ei auta ketään sillä hetkellä kun jotain oikeasti tapahtuu. Lisäksi pelkäämme aivan turhiaa asioita joita EI TODENNÄKÖISESTI tapahdu koskaan. Ja itse pelosta tulee suurempi asia kuin itse pakkoajatuksesta.

      Googlatkaa vaikka pelko netistä. Pitäsi löytyä hyviä sivuja heti ensi kättelyssä. Ja relatkaa ihmiset. Elämästä tulisi nauttia eikä elää ja pelätä pahaojen asioiden tapahtumista. Eikä tämä ole helppoa itsellekkään, mutta parempaan suuntaan.

    • mielenvikane

      En jaksanu lukee sun juttua, mut voitko antaa pildee mulle? Jos oot nainen...

    • ROOMAKIN VAJOSI KAKKAAN

      kERRAN HULLU.NIIN AINA HULLU ELI ELINNIKÄINEN,PAKKO PAITA.sAORAIS JOHON MISTÄÄN EISAA APUA PAITSI PÖPILÖISTÄ.sE OM KAQNSANRAUTIMME JOLLOIN TOISILLE ON KIRJOITETTU ´PAPERIT TOISILLE EI.ASIA ON MYÖS KANSANTALOUDELLINRN KYSYMYS,KOSKA UOIDENKIN ON MAKSETTAVA MYÖS VEROMME KORKEAAN ELINTASOOMME VELKAISESSA SUOMESSAMME,MIKÄ KOKONAISUUS ON TIETENKIN TÄYSIN SKITSOFREENISTÄ.HULLU PALJON TYÖTÄ TEKEE VIISAS PÄÄSEE VÄHEMMÄLLÄ,ELI KAISO ITSE SITTEN ASENTEENA TERVEYTEESI NÄHDEN OLLA MIELISAIRAALASSA KONTROLLISSA TAIKKA KADULLA RÄYHÄÄMÄSSÄ HUUMEISSA.

      • TUTKINTO SIHTEEREILLEKIN

        ANTEEKSI,EN KOSKAAN OLE TEHNYT NOIN PALJON VIRHEITÄ,MUTTA EHKÄ SALAINEN SIHTEERINI ON KORJANNUT TEKSTINI PALSTAN LUONTEEN MUKAISEKSI.HYVÄ! ETTÄ SANSKRIITTI MENEE PERILLE KAI NIIN HELPOMMIN?


    • Nyt saa jo riittää

      Tänne on tullut vuodatettua monta kertaa, mutta koska olo on jälleen sietämätön ja on pakko purkaa, niin vedän nyt pikakertauksen.

      Alkujaan pelkäsin olevani homo. Minulla ei ole mitään homoja vastaan, mutta ahdistuin ajatuksesta jos se sattuisi omalle kohdalleni. Sitten tuli tappamisen pelko(löisin jotain veitsellä) siitä seurasi pelko joka käsittelee sekoamista ja impulsiivisuutta(menee samaan kastiin kuin tappaminen.) Viime aikoina pelkäsin olevani pedofiili(tämä on niin utopistinen ajatus, että ymmärsin sen naurettavuuden) kunnes taas vedin labyrintin siihen pisteeseen että pelkään jälleen sekoamista.

      Tämä johtuu nyt siitä että erehdyin lukemaan erästä blogia jossa käsitellään salaliittoteorioita. Tarinat ovat täynnä aukkoja ja ymmärrän kyllä että humpuukiahan ne ovat, mutta sitten alkoi ahdistamaan se että jos kuitenkin vähän uskoisin tähän foliohattumeininkiin. Yksi hyvä kaveri nimittän hurahti jossain vaiheessa näihin, ja sen jälkeen olen sitä meininkiä seurannut huvittuneena ja vähemmän huvittuneena. Aivan vastenmielinen ajatushan se on uskoa näihin koska ei taida olla harhakuvallisempaa asiaa kuin salaliitot. En vain ymmärrä miten jotkin ihmiset syöttävät internetissä tämmöistä "tietoa" eteenpäin ja se että minusta tulisi samallainen ahdistaa suunnattomasti.

      Vielä kaksi viikkoa sitten luulin että pahin sekoamisen pelko on omalla kohdallani pois jäänyttä elämää, mutta ei, sama noidankehä jatkuu. Ei millään jaksaisi keskittyä mihinkään negatiivisen ajatukseen, sillä viime aikoina on enemmän elämän parhaat puolet kiinnostanut. Pahoittelut sekavasta tekstistä. Mutta kyllä tämä taas helpotti kun voi johonkin asiasta kertoa.

    • enjaksa

      Mulle alkoi tulemaan tälläisiä pakkoajatuksia muutama kuukausi sitten. Olen ennestään masentunut, paniikkihäiriöinen, uneton, ahdistunut.. Mutta ikinä ei ole tälläistä ollut! Mietin voiko johtua siitä, kun minut pakotettiin töihin ja nykyisin elän erittäin vähillä unilla ja olen jatkuvasti stressaantunut ja erittäin ahdistunut.

      Pakkoajatuksien määrä vaihtelee sen mukaan mitä väsyneempi/ahdistuneempi olen. Joskus saattaa päivittäin tulla monta kamalaa ajatusta mieleen..

      Esimerkiksi nyt istun koiran kanssa sohvalla. Koirani on mulle tärkein maailmassa ja kuolisin sen puolesta miettimättä hetkeäkään. Äsken mietin jotain joululahjoja ja näin joululahjanauharullan tuossa sohvalla. Mieleen tuli heti miten kuristaisin koirani tuolla joulunauhalla! Mitä H*LVETTIÄ OIKEASTI. Kuvotan itseäni.

      Keskusteluapua tästä kaupungista en saa, olen koettanut jo vuosia. Pelkään että sekoan.

    • haluanauttaa1

      Jos oikein ymmärsin sinä kärsit ahddistavista ja epämiellyttävistä ajatuksista joita et haluaisi ajatella. Tämä on hyvin yleistä, mutta muista "terve ihminen voi ajatella mitä vaan sairas ei" , psykiatrian erikoislääkäri, jonka kanssa kävin juttelemassa. Uskon , että kärsit pakko-oireisesta häiriöstä http://www.terveyskirjasto.fi/terveyskirjasto/tk.koti?p_artikkeli=dlk00403

      Ajatukset ei ole vaarallisia kävin juttelemassa asiasta ja nyt olen päässyt kaikista ahdistavista ajatuksistani pois.

      Toivon että käyt juttelemassa asiasta jollekkin psykiatriaan erikoistuneelle terapeutille !

    • jyvällä

      Sairas yhteiskunta aiheuttaa pakko-oireita.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      114
      8564
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      40
      2595
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      124
      2313
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      23
      1966
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      15
      1704
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      11
      1519
    7. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      16
      1472
    8. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      14
      1409
    9. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      15
      1282
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      13
      1203
    Aihe