Kissan alituinen ruuan kerjääminen

huolestuttavaa(ko)?

Eli ongelmana on, että kissa kerjää koko ajan ruokaa, vaikka juuri olisi saanut oman ruokansa. Vahtaa päivällä paljon keittiötä ja makoilee keittiössä odottaen, että joku tulisi syömään, jotta voisi ruveta kerjäämään. Voiko kyseessä olla jokin suurempi ongelma, vai onko kissa vain ahne? Ja kun saa oman ruuan eteensä, syö sen ahmimalla. Ennen pidin raksuja esillä, jotta voisi syödä siitä silloin tällöin, mutta ahmi raksut heti, joten ruoka ei voinut esillä.

17

8429

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Meillä on tismalleen sama tilanne, ihan sama vaikka antaisit 10kg ruokaa naaman eteen, se syödään kerralla ja halutaan lisää. Mutta jo terve järki sanoo että ei niille voi ihan mahdottomia määriä antaa joten meillä on nyt ruokaremontti menossa, raksut vaihdetaan parempii joissa on enemmän lihaa ja vähemmän hiilareita sekä lisätään lihaa ruokavalioon. Ruoka annetaan 3x päivässä ja tietty määrä. Yritin nyt että olisi ollut ruoka koko ajan tarjolla mutta tyttökissa alkaa olla jo ylipainoinen, ei tunnu kylkiluut ellei paina kunnolla joten pakko saada siltä hieman painoa pois ettei tule sitten ylipainon mukana pahempia ongelmia. Joutuu myös miettimään molemmille erityyliset ruokavaliot koska poika ei tunnu millään lihovan ja tyttö lihoo jo kun ajattelee ruokaa. Eli tytöltä nyt ainakin hiilarit vähemmälle saatava (niistä epäilen johtuvan kun raksut kelpaa paremmin ja niissä on hiilareita ollut tähän asti enemmän) ja pojalle jotain mikä auttaisi lihomaan olematta kuitenkaan epäterveellistä.

      • kiusaajakissa

        Minun kissani alkoi syödä ja lihoa sen jälkeeen kun "kiussaajakissa" annettiin pois. Toinen kissoistani höykytti ja kiusasi jatkuvasti. Lopulta toinen kissa oli eristettävä kiusaajasta ja kiusaaja annettiin pois. Kissani pelkäsi tätä kiusaajaa tavattomasti. Pissalaatikolta, ruokakupilta, makuupaikalta - ei hetken'kään
        rauhaa.Kissa rupesi repimään ja raastamaan itseään. Kissa oli annetti minulle ja kerrottu että ne ovat hyvät ystävät. se ei pitänyt paikkaansa. Tilanne normaalisoitui kun toinen kissa lähti. Ikävä kyllä ruokakupilta ajaminen jäi jotenki "takaraivoon" alussa kissa katseli syödessään jatkuvasti taakseen ja odotti, että taas joku ajaaa pois. Siitä syntyi tämäö ruuan ahmiminen ja jatkuva ruuan kerjääminen. Muuten lihava kissani voi mitä parhaiten ja on tyyttyväinen elämäänsä ainoana kissana.


      • H

        Meidän nuorilla (4- ja 5-vuotiaat) ihan sama juttu, molemmat on leikattuja. Poika on hoikkanen ja syö tasan sen verran, että masu on täysi. Ei ole erityisen perso millekään, toki tuore liha maistuu:)
        Tyttö taas on aina nälkäinen ahmatti. Ruoka kuin ruoka kyllä maistuu, mutta murot (tällä hetkellä Applaws) on ihan äärettömän hyviä ja söisi niistä itsensä kipeäksi. Meillä niitä annetaankin ainoastaan temppuillessa ja leikkiessä, pieni kourallinen iltaisin.
        Kyllähän tuo tyttönen keittiössä viihtyy (me kokataan aina yhdessä, tyttö on apukokkina, utelias kun on;) Mutta tuota älytöntä kerjäilyä on vähentänyt se, että kissoilla on selkeät ruoka-ajat kolmesti päivässä, aamiainen, päivällinen ja illallinen. Annan usein ruokaa samoihin aikoihin kuin me ihmisetkin syödään. Kerran päivässä saavat lihaa, kanaa, sydäntä tai kalaa, aamupalalla märkäruokaa vaihdellen ja illalla noita raksuja leikin lomassa.
        Mistäköhän tuo muuten saattaisi johtua, että usea tuntemani "raksuhullu" kissa on leikattu tyttö?! Ja nuo tytöt tuntuvat muutenkin lihoavan herkemmin? Onko tytöt enemmän tunnesyöppöja?!;)


    • kissamestari

      Mulla on taas ollut vuosien kokemus siitä, että urokset ovat enemmän ahneita kuin naaraat. Ja on ollut leikattuja ja leikkaamattomia kissoja talossa. Perimä ja luonne vaikuttavat pitkälti asiaan.

      Säännölliset ja oikeaoppiset ruoka-ajat ja -määrät pitävät kissan kyllä kylläisenä, vaikka se saattaisi kerjätäkin.

    • kissani mun

      Ei se ole hyvä noinkaan päin että aina haluaa ruokaa. Minulla taas ongelma toisin päin kun ei mikään kelpaa ja se vähä minkä syö, syö mieluiten yöllä. Kissani on 15 v. uros ja ei edes pentuna kun se minulle tuli kelvannut maito, mikään liha raakana, ei kypsennettynä,ei rasvaiset kalat. Tonnikalaa syö vähän jos on veteen säilöttyä, ahven kelpaa kun keittää, samoin hauki keitettynä, keitettynä myös seiti, muut kalat ei kelpaa. Ja vain yhtenä päivänä, jos tarjoat seuraavanakin päivänä, kuppiin jäävät. Eläinlääkärin määräyksestä käyn raksut sieltä eikä niitäkään syö kuin vähän kerrallaan. Marketin märkäruuassa on vain yksi merkki mikä kelpaa ja ei enempää kuin vajaa pussi päivässä.Koskaan ei kerjää ruokaa. Niin ja joskus syö vähän keitettyä maksaa. Kissa painaa vain 3-4 kg. Vaikeaa näinkin päin.

    • kissamestari

      No onko sinun mielestäsi ok antaa kissalle aina ruokaa kun se sitä haluaa? Tai vaihtoehtoisesti koiralle? Kissa ja koira syövät pahimmassa tapauksessa niin paljon että halkeavat. Ylipaino on vaarallista.

    • Minä

      Meillä kissaneiti on heittäytynyt jopa niin röyhkeäksi,että oman ruuan ahmittuaan hetkessä,ei anna ihmisille ruokarauhaa ollenkaan.Kiipeilee pöydillä ja varastaa ruokaa jopa lasten lautasilta,jos silmä välttää hetkeksikään. Kyttää keittiössä,ja huutaa kuin kuoleva,mikäli joku sinne sattuu erehtymään,saati jos joku avaa jääkaapin. Tämä on mennyt jo ihan mahdottomaksi.Kyseessä on kuitenkin vasta alle puolivuotias pentu.

      Muutenkin tyyppi on ihmeellisen läheisriippuvainen.Itse ainakaan en saa olla hekeäkään yksin,kissa tulee jopa vessaan mukaan,istuu sylissä sohvalla,lattialla,yöllä tunkee viereen,ja jopa jos erehdyn menemään suihkuun huuto on valtaisa:D

    • Mursu-x

      Tällaisissa tapauksissa voi olla niin, ettei kysymys ole ruuasta. Jos ruuan pyytäminen on se asia, jossa kissa huomaa tulevansa ymmärretyksi, syöminen nousee tärkeimmäksi asiaksi kissan suhteessa ihmisiin. Kun ruoka-asioissa puhutaan samaa kieltä, kissan kommunikaation tarve keskittyy ruuan pyytämiseen.

      Samaa juurta on kissan "opettaminen pahantekoon". Kun kissa oppii, että esim. sohvaa raapimalla saa aina leikkikaverin, sitä sitten käytetään kun halutaan vauhtia elämään.

      Kissat ovat oppivia ja ymmärtäväisiä, mutta kun niille on jokin muodostunut tavaksi, sen muuttaminen vie helposti kuukauden tai useampiakin. Se ei ole tahdosta riippuvaa jääräpäisyyttä. Kissan aivotoiminta on erilaista ja sen on vielä vaikeampi ymmärtää ihmistä kuin ihmisen sitä, varsinkin jos ihminen sekoilee sitä ja tätä eikä toimi johdonmukaisesti.

      Jos kissan tapana on syödä aina kaikki mitä tarjotaan, se ei varmasti kuole nälkään jos syömistä järkevästi rajoitetaan. Jos säännöllisistä ruoka-ajoista tehdään talon tapa, kissa oppii ne jä ilmestyy syömään hämmästyttävän tarkasti oikeaan aikaan.

    • apuatarvitsevakissi

      Meidän leikatut tyttö ja poikakissa ovat toistensa vastakohtia. Sisaruksia ovat ja 9v. Poikakissa syö minkä kerkiää (hotkii) ja aina kinuamassa lisää, mutta nyt ei annetakkaan enää aina kun haluaa. Neidistä olen taas enemmän huolissani. Syö ruokaa korkeintaan runsaan ruokalusikallisen purkkiruokaa päivässä, jos sitäkään. Raksuja ja vettä aina tarjolla. Syöminen on sillä vähentynyt nyt viime aikoina, annettiin 3pv matokuuri koska oli matoja eikä ollut syönyt kahteen päivään. Neiti on erittäin pienikokoinen ollut aina mutta en sanoisi tuollaista syömistä enää terveeksi. Voiko kyseessä olla mahdollisesti kasvain mahassa tai jotain? Kiitos jo etukäteen!

    • Maria56_

      Minulla taasen on päinvastainen tilanne, ja mielestäni huolestuttava. Minulla on yli 7vuotias leikattu pitkäkarvainen söpö ja erittäin kiltti kissa, mutta en saa sitä syömään minkäänlaista kosteaa ruokaa, se vain nuolee lihapalat puhtaaksi, ja siihen se jää, menee kauheesti hukkaankin. Raksuja on aina kahdenlaisia, joskus enemmänkin. Kuivaruoka raksut on aina saatavilla, käy yölläkin kupilla. Tiedän, että se saa tärkeät ravinnot ja lihat siinä raksumuodossa, jos se riittääkin, että nuolee vaan lihat, että saa siitä tarvitsevan kosteuden. laitan 2 kertaa päivässä kosteata ruokaa kuppiin, mutta en laita kuin pienen lusikallisen, jos laittaa enemmän ne on kissan syötyä heti laitettava sitten jääkaappiin.

      • Maria56_

        Lisään tähän vielä, että myös raikasta vettä on aina tarjolla


    • Minna

      Kollikissani on tuotu etelästä, josta se pelastettiin sellaisesta kissakodista. Se oli siellä joutunut taistelemaan ruoastaan suurempia kissoja vastaan ja sille on ilmeisesti siellä kehittynyt loputon ruokahalu. Ruoasta oli ollut pula. Se on ollut luonani nyt kolmisen vuotta ja se on todella kiltti ja rauhallinen, koska on "mamman ainokainen". Se on hyvin valikoiva ruokansa suhteen. Syötän sille Royal Canin-firman tuotteita - erilaisia keksejä monipuolisesti. Sen turkki on hyvässä kunnossa, mutta se on koht. lihava, koska ei pääse ulos. Asun keskikaupungilla eikä täällä ole mahdollisuuksia laskea sitä ulos, mutta ei se sinne haluakaan. Kissa naukuu hyvin usein ruokaa, herättää minut jopa varhain aamulla. En tiedä olisiko tuo loputon ruokahalu joku oire jostain vai onko se "psyykkistä" - eli pelkoa siitä, että ruoka loppuu. Koetan valita sille nykyisin vain sellaisia keksejä, jotka on tarkoitettu ylipainoisille kotikissoille.

    • ijy

      Antakaa pakasteessa käynyttä raakaa lihaa. Kissa on lihansyöjä ja raaassa lihassa on tauriinia.

      • leikkisäkissa

        Minä oon antanu ihan raakaa pakastamatonta.Suoraan lihatiskistä kippoon.Kukin tavallaan.Kisu voi hyvin,leikkii ja on normaalipainossa vaikka kastraatti.


      • ksfågkslegj
        leikkisäkissa kirjoitti:

        Minä oon antanu ihan raakaa pakastamatonta.Suoraan lihatiskistä kippoon.Kukin tavallaan.Kisu voi hyvin,leikkii ja on normaalipainossa vaikka kastraatti.

        juuri näin. Kissa on tinkimätön lihansyöjä ja siitä pitää lahteä liikkeelle. Mutta olisi sitten
        huomioitava myös että sen pitää myös ehdottomasti ulostaa joka päivä. Se on vakava asia
        jos se ei ulosta. Näin ellu sano mulle. Lihastahan ei tule jätettä. Se imeytyy täyd. verenkiertoon.
        Jos sitten vielä haluaa minimoida mahdolliset allergiat, jotka kuulema ovat yleisiä, silloin
        kannattaa hankkia viljatonta ruokaa kissalle.


    • Anonyymi

      01.04.2018 16:08

      Antakaa pakasteessa käynyttä raakaa lihaa. Kissa on lihansyöjä ja raaassa lihassa on tauriinia.

      Tuolla ylempänä ohjeisti Liv näin.

      Meillä ikääntyvä kissa lopetti kaikenlaisten raksujen syönnin pari vuotta sitten. Täyttää ensi keväänä 14v.
      Suostuu syömään ainoastaan kanan kivipiiroja. Ja niitähän menee vuorokaudessa tavaton määrä. Ruokahalunsa on loputon näiden suhteen.

      Huutaa nälkäänsä hyvin paljon. On leikkisä, mutta kyllä ikä alkaa jo näkyä.
      Eläinlääkärille piakkoin kai mentävä. Ei tälläinen syöminen kissalla voi normaalia kai olla. Kastroitu vuoden ikäisenä.

    • Anonyymi

      Jos kissa saa vääränlaista ruokaa, sen aivot huutavat syötävää koko ajan. Eli sen tarve eläinperäisiin valkuaisaineisiibn ei ole päivän osalta(pitemmältäkään ajalta) täynnä, sillä on nälkä.
      Edullisissa kissanruuissa on? Muutama % lihaa, kalaa tms. Loput ruuasta lihansyöjälle sopimatonta tavaraa. Soijaa, hernekuitua, vehnää, maissia jne.
      Kissa ei ole sekaruuan syöjä. Se tarvitsee eläinperäistä valkuaista ja eläinrasvojakin yli 10 % ruokaansa että pärjää.
      Mitä kissan ruoka siis on? Lihaa, siipikarjaa, satunnaisesti merikalaa kypsänä. Lähinnä noin, itse annan lihaa, viljattomia raksuja, ja lisänä välillä viljatonta kosteaa ruokaa. Kissani ei ole nälkäinen kuin noin kolme krt/pv.
      Aikaisin aamulla lihaa tai kostea ruoka. Päivällä se sulattelee vielä. Ip saa lihaa, kanaa tai kosteaa, tai harvoin kokonaisen munan. Iltamyöhemmällä syö raksuateran automaatista.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Huomenna teen sen

      Se on nyt päätetty. Pääsen pois tästä epätietosuudesta.
      Ikävä
      78
      3218
    2. Hakkarainen: persut Venäjän ja Pohjois-Korean tiellä

      Hakkarainen entisenä persujen kärkipoliitikkona tietää, mitä puhuu. https://www.is.fi/politiikka/art-2000010422614.html
      Maailman menoa
      200
      1972
    3. Ilouutinen! Anniina Valtonen heitti jymy-yllätyksen - Tämä ei jätä kylmäksi!

      Ohhoh, tämäpä ylläri! Anniina Valtonen sai puolisonsa kanssa lapsen viime vuoden lopulla. Lue lisää: https://www.suomi2
      Suomalaiset julkkikset
      25
      1841
    4. Fuengirola.fi: Kohuissa rypenyt Jari Sillanpää, 58, harvinaisessa haastattelussa: "Minä haluan..."

      Ex-tangokuningas on kertonut kuulumisiaan Espanjan Aurinkorannikolta. Että ei muuta kuin elämässä etiäpäin, Jari Sillanp
      Kotimaiset julkkisjuorut
      27
      1528
    5. Ootko muuten vieläkään hiffannut

      Että en kuulu sinun maailmaasi? On meissä samaa, ja samaa aaltopituutta oli, mutta tunsin oloni usein hyvin vaivautuneek
      Ikävä
      166
      1395
    6. Miten nyt sanoisin

      tämän sinulle. Oletko mielessäni päivittäin, kysyin itseltäni ja vastaus oli, kyllä olet. Yllätyin, päädyin oudoille tei
      Ikävä
      88
      1375
    7. Susta on tullut

      Ihana nainen. ❤️
      Ikävä
      52
      1099
    8. Mistä vuodesta

      lähtien olet ikävöinyt kaivattuasi?
      Ikävä
      97
      1028
    9. Tämä ei voi jatkua

      Näin. Eilisen jälkeen tulin siihen tulokseen.
      Ikävä
      55
      844
    10. Voitko vain unohtaa

      Minut. En ole sinun arvoisesi
      Ikävä
      59
      830
    Aihe