Keskustelua kannabiksesta

kokeilia20

Olen huomannut tässä keskusteluja seuranneena, että melkein kaikki jotka sitä vastustavat ovat aika tietämättömiä ja huumepropagandan uhreja. Ehdottaisinkin että he käyttäisivät hetken aikaa asiaan perehtymiseen. Esimerkiksi wikipediasta saa aika objektiivista tietoa aiheesta.

Olen 20 vuotias. Lukion olen suorittanut kiitettävästi. Ensi vuonna haen opiskelemaan joko yliopistoon tai ammattikorkeakouluun jollekin tekniikan alalle. Olen täysin terve ja omasta mielestäni ihan normaali tämän ikäinen. Elikkä kannabiksen käyttö ei ole vaikuttanut millään tavalla elämääni. Menneisyydessä oli jakso jolloin poltin melkein joka päivä noin parin kuukauden ajan, mutta sitten lopetin vaan ihan seinään, kun kiinnostus lakkasi. Jos on vähääkään omaa tahtoa, ei minun mielestäni voi jäädä kannabikseen koukkuun. Nykyisin polttelen silloin tällöin kun saan tavaraa, ehkä pari kolme kertaa vuodessa.

Minun mielestä kannabis tulisi laillistaa, mutten usko että se tulee tapahtumaan ihan vähään aikaan, koska sillä on vielä aivan liikaa vastustajia, eikä ihmisiä ei infomoida objektiivisesti vaan vieläkin levitetään ns huumeprapagandaa. Pari viikkoa sitten olin luennolla jossa ”asiantuntija”(oli ollut kuulemma töissä jossain klinikalla jossa hoidettiin ”narkkareita”) kertoi kannabiksesta: ”Joo tunnen yhen veikkosen joka yks ilta poltteli vähän kaveriden kanssa kukkaa ja kaikki oli ihan hyvin kunnes se päätti mennä jostain syystä talon katolle ja sitten luuli olevansa lintu ja sitten hyppäs alas sieltä”. Mitä vittua oikeesti (pahoittelut kielestä)? Rupesin vain ajatteleen, että miten joku voi oikeesti kertoo jotain tollasta, koska jokainen, joka vähääkään tietää kannabiksesta, tajuaa että se on täysin paska puhetta. ”Asiantuntija”, ja pah. Kannabis ei todellakaan aiheuta sellaisia.

Pyydän vielä uudestaan: jos joku kannabiksen vastustaja lukee tätä, niin käyttäkää edes puoli tuntia aikaa siihen, että luette hieman kannabiksesta. Luulen että hämmästytte siitä, ettei se olekaan niin hirveä huume, kun olette ehkä kuvitellut. Ja väitänkin, että lähipiiristäsi löytyy varmasti kannabiksen käyttäjiä, mutta ne ei vaan uskalla kertoa siitä. En nyt tässä ala paasaamaan että alkoholi on paljon epäterveellisempi kuin kannabis jne koska se on turhaa.

Vaikka kannabista ei laillistettaisi, minusta olisi järkevää, että sen käyttämisestä tai kasvatuksesta omaan käyttöön saatuja rangaistuksia hieman lievennettäisiin. Monen nuoren elämä on mennyt ihan pilalle sen takia että on saanut merkinnän niin mitättömästä asiasta. Sakkorangaistus mielestäni riitäisi, jos kannabiksen täytyy olla laiton.

Voisiko joku kertoa, jos tietää että kannabiksella olisi jotain haittoja satunnaisessa käytössä ihmiselle joka on fyysisesti ja henkisesti terve, koska minä en todellakaan tiedä mitä haittavaikutuksia sillä voi olla. Se voisi muuttaa näkemystäni kyseiseen aineeseen.

Ja sitten olisi vielä yksi kysymys: olenko minä teidän mielestä narkkari??

Toivoisin kommentteja kirjoituksestani. Oliko ihan täyttä skeidaa vai oliko jotain perää jutuissa?

3

118

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Hyvä teksti. Olen täysi samaa mieltä ton suhteen, että tyypit jotka on sitä vastaan eivät itsekkään tiedä mitä vastaan ovat.
      Ehkä paras lausahdus mitä oon kuullu kannabis vastaisilta tyypeiltä on, että "yksikin kannabis ruisku voi tappaa"- no voi s na sitä suoni tungeta, kuolee kait sitä jos kaakaotaki laittaa suoniisa :D
      Mun äiti, mun eno, äidin ex-aviomies ja minä ollaan kaikki normaaleja ihmisiä. Työssäkäyviä, perheellisiä (no mä en vielä nii vanha oo et lapsia tahtoisin :)) ihmisiä ja me kaikki pössytellään satunnaisesti.
      Onhan se toki totta että joillekkin ihmisille kannabis voi olla aasinsilta muihin huumeisiin, mutta siinä pitää olla jo jotain muutakin vialla.

    • 19v

      Olen myöskin aika samoilla linjoilla kannabiksen suhteen, tosin mielestäni sitä ei tarvitse laillistaa - vaikka toisaalta taas en vastustakaan laillistamista.

      Vielä vuosi sitten olin todella jyrkästi kannabista vastaan: olin kuullut vain huonoja juttuja kannabiksesta (tätä huumepropagandaa), enkä edes oikeastaan tiennyt miten koko kannabis eroaa ekstaasista ja kokaiinista tai mistä tahansa muusta huumeesta (huume mikä huume, oli ajatukseni). Vuoden varrella olen kuitenkin lukenut niin asia- kuin mielipidetekstejäkin kannabiksesta ja ymmärtänyt, ettei kyse ole mistään "polta kerran, ole ikuisesti koukussa ja elämä alamäessä" -kierteessä. Olen jopa kokeillut kannabista pari kertaa. (Itselleni ei kyllä tullut mitään kummempia kokemuksia tai "oireita", en sitten tiedä mistä johtui tuo.) Hyväksyn siis kannabiksen polttelun sillon tällöin, niin kauan kun se ei ala määräämään elämää tai käy joka viikkoiseksi/päiväiseksi kohokohdaksi.

      En mene sanomaan, etteikö kannabiksen poltto olisi epäterveellistä, mutta ei se nykyisten tutkimustietojen mukaan ole sen pahempi kuin alkoholin juominen tai tupakan polttaminenkaan. Siinä vaiheessa, kun ilmestyy tutkimustietoa, että kannabiksen satunnainen (kerran kuussa/parissa/kolmessa) poltto aiheuttaisi aivotoiminnan muutoksia tai psykooseja tms, olen valmis muuttamaan kantaani.

      Porttiteoriaan uskon jonkin verran. Tiedän liian monta esimerkkiä lähipiirissä kannabiksella alottaneista vahvempiin aineisiin siirtyneistä ihmisistä, jotka ovat sitten pilanneet elämänsä niiden kanssa. TIedän kuitenkin myös ihmisiä, jotka ovat pysyneet pelkästään kannabiksessa (ja toivon, etteivät menekään pidemälle), käyttävät sitä harvoin sen antaman hyvän olon tunteen takia, hakematta kuitenkaan mitään "pakoa" todellisuudesta. Uskon, että elämäntilanne, oma psyykkinen terveys ja itsehallinta vaikuttavat suuresti siihen, ajautuuko vahvempiin huumeisiin kannabiksen kautta vai ei.

    • 19v

      Niin, unohdin sitten kommentoida viestiketjun aloittaneen juttua, vaikka mielessä olikin. :D Mielestäni oli siis hyvin kirjotettu ja asiallinen viesti, olen samoilla linjoilla asioista kanssasi. On aivan väärin ajatella, että kaikki kannabiksen käyttäjät olisivat narkkareita - suurin osa on aivan tavallisia ihmisiä. Minun korvaan et kuulosta narkkarilta. :D

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      100
      2916
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      105
      2468
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      91
      2230
    4. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      19
      2059
    5. 173
      1876
    6. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      43
      1865
    7. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      45
      1807
    8. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1756
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      135
      1548
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1314
    Aihe