Abortti lääkitys meneillään.... neuvoja?

Lääkittynyt

Eli minulla todettiin eilen aamulla ultrassa alkio kuolleeksi viikolla 7, ja olisi pitänyt olla viikolla 11. Eilen aamulla annettiin ensimmäinen lääke pilleri jotta kohtu tyhjentyisi. Tänään alkoi KOVAT supistukset mutta verta ei ole vielä tullut, joten kysysinki, että mitä kokemuksia teillä on, että onko tuon ensimmäisen pilelrin jälkeen kenelläkään alkanut runsas vuoto? ja tarviiko siltikin jos se alkaa ottaa nämä muut pilerit, jotka mun pitäisi laittaa huomenna?

Jajos pitää niin pitääks ne silitikki laittaa emättimeen vai ottaa suun kautta?

Lääkäri ei määrännyt minulle mitään särkylääkkeitä tilanteeseen, jkoska olen ennen synnyttänyt, niin minulla kuullemma se ei pitäisi käydä kipeää. AI EI VAI? Tänän alko tulemaan ensin menkka maisia vahvoja kipuja jotka pikku hiljaa muuttuivat supistuksiksi, ja samanlaisia todellakin oli ennen synnytystä?

Onko kellään kokemusta, kauan kivut kestää, ja voiko alkio tulla tämän ensimmäisen pillerin avulla kokonaan ulos.... TAAS SATTUU, tulee n. 5min välein,.

4

350

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 2+6

      Varmaankin tiedät taas jo enemmän, kun on vuorokausi kulunut, mutta vastaanpa silti.

      Mulla ensimmäinen pilleri aiheutti vain seuraavana päivänä pientä tuhruvuotoa ja pienenpientä supistelua, ei kipuja. Siitä seuraavana päivänä laitoin 4 cytoteciä emättimeen ja kolmen tunnin kuluttua alkoi kunnon vuoto ja supistelut. Särkylääkkeeksi määrättiin Panacodia, jota neuvottiin ottamaan vähän jo etukäteenkin. Ei pahemmin sitten sattunutkaan.

      Todellakin myös jälkimmäiset lääkkeet pitää ottaa/laittaa. Varmemmin auttavat, kun ne laittaa emättimeen. Mulle ainakin sanottiin, että ensimmäinen lääke vain pehmittää kohdunkaulaa ja jälkimmäiset sitten aiheuttavat supistuksia. Joillain silti jo ensimmäinen lääke aiheuttaa supistuksia.

    • samma här

      Pahoittelut ja voimia koitokseen. Toivotaan, että selviäisit mahdollisimman pian kohdun tyhjennyksestä.

      Minä jouduin ottamaan Cytoteceja moneen otteeseen (ja usean viikon aikana), lisäksi Mifegynen. Eli voi olla, ettei heti toimi. Minulla kesti kuukauden ennen kuin kohtu oli lopulta tyhjä. Oli kyllä raastavan pitkät viikot jatkuvan vuotelun ja lääkärikäyntien kanssa.

      Minä sain ohjeeksi Cytotecien kohdalla seuraavaa: Jos on runsasta vuotoa, otetaan lääke suun kautta (-> kielen alle). Muutoin lääke voi tulla samantien vuodon mukana iulos, eikä tehoa.

      Tsemppiä!

    • Ent.lääkittynyt

      Mulla meni sittern loppu peleissä todella helposti, smaana päivänä tuli kaikki raskaus materiaali ulos, ja voisin todeta ettei edes pahemmin sattunut, menkka kipujen kaltaista nippailua ja muutama supistus ja siinä se suitten olikin ja vuotokin kesti vain n 6-7päivää ja oli niukkaa, ainakin omasta mielestä. Välillä hulahteli kunnolla, mutta suurimmaksi osaksi niukkaa. Jälki tarkastukseen en ole vielä saanut aikaa, mutta hiukan jänskättää. kuin tein tämän kohdun tyhjennyksen viime kuun 26pv ja vielä ei ole kuukautiset alkaneet? Voiko olla että hormonitoiminta sekoittuu niin paljon että kierto muuttuu totaalisesti ympäri? Kun normaalisti kuukautisvuoto alkaa 20pv ? Olen vähän puulla päähän lyöty kun en ole ennen saanut keskenmenoa enkä kohdun tyhjennys lääkkeitä syönyt, että miten tästä eteen päin :o Toki kuukautisten myöhästyminen voi ehkä johtua siitä, että olen tiputtanut tyhjennyksen jälkeen painoakin miltei 8kg, jostain joskus luin että se voi vaikuttaa myös kiertoon jos äkillisesti laihtuu. Mutta oisko ketään kuka vois selventää tän keirron muuttumisen?

      • keskenmenon kokenut

        Hei,

        Minulle keskeytyi raskaus itsestään eilen, tosin erittäin kivuliaasti ja kuumeen ja heikotuksen kanssa miksi vietin yön Kätilöopistolla.

        En tiedä millaisia ohjeita sait lääkäristä mutta minulle kerrottiin ja ojennettiin myös paperi jossa kerrotaan että seuraavat kuukautiset tulevat yleensä noin kuuden viikon päästä keskenmenosta. Eli eivät puhuneet mitään kierrosta minulle.

        Neljä viikkoa pitäisi olla nyt myös ilman yhdyntää, jotta vältettäisi kaikki infektiot. Kohtu ja limakalvot siellä kun ovat niin herkässä kunnossa tällä hetkellä. Eipä sillä että tässä olisi millään tavalla kovin eroottinen olo muutenkaan että sellainen edes kävisi mielessä.

        Mutta voisit tietysti soittaa lääkääriin, mistä sait nämä lääkkeet ja kysyä ohjeita ja neuvoja. Heidän neuvoihin luottaisit tällaisissa asioissa enemmän kuin keskustelupalstojen kirjoituksiin.

        Paljon tsemppiä, itsekin jo haluaisin pyyhkiä tämän asian pois mielestä ja aloittaa perheen rakentamisen alusta. Mutta pitää varmaan antaa myös omille ajatuksille ja tunteille aikaa asettua.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä hittoa tapahtuu nuorille miehillemme?

      Mikä on saanut heidän päänsä sekaisin ja kadottamaan järjellisyytensä normaalista elämästä ja ryhtymään hörhöiksi? https
      Maailman menoa
      368
      4543
    2. En sitten aio sinua odotella

      Olen ollut omasta halustani yksin, mutta jossain vaiheessa aion etsiä seuraa. Tämä on aivan naurettavaa pelleilyä. Jos e
      Ikävä
      85
      1865
    3. Martina jättää triathlonin: "Aika kääntää sivua"

      Martina kirjoittaa vapaasti natiivienkusta suomeen käännetyssä tunteikkaassa tekstissä Instassaan. Martina kertoo olevan
      Kotimaiset julkkisjuorut
      65
      1600
    4. Muistatko kun kerroin...

      että palelen..? Myös nyt on kylmä. Tahtoisin peittosi alle.
      Ikävä
      44
      1556
    5. Persut vajosivat pinnan alle

      Sosiaali- ja terveysministeri Kaisa Juuson (ps) tietämättömyys hallinnonalansa leikkauksista on pöyristyttänyt Suomen ka
      Maailman menoa
      213
      1397
    6. En vain ole riittävä

      Muutenhan haluaisit minut oikeasti ja tekisit jotain sen eteen. Joo, ja kun et varmaan halua edes leikisti. Kaikki on o
      Ikävä
      29
      1390
    7. Oon pahoillani että

      Tapasit näin hyödyttömän, arvottoman, ruman ja tylsän ihmisen niinku minä :(
      Ikävä
      59
      1361
    8. Kuka sinä oikeen olet

      Joka kirjoittelet usein minun kanssa täällä? Olen tunnistanut samaksi kirjoittajaksi sinut. Miksi et anna mitään vinkkej
      Ikävä
      54
      1347
    9. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      28
      1235
    10. Hei, vain sinä voit tehdä sen.

      Only you, can make this world seem right Only you, can make the darkness bright Only you and you alone Can make a change
      Ikävä
      8
      1218
    Aihe