ONKO JUMALA HYVÄ??????

Kysyjä

Sanotaan että Jumala on hyvä mutta miksi maailmassa on sitten niin paljon pahuutta? Pistäkääpä omia näkemyksiänne perään.

22

1806

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • evl

      On. Pahuus osoittaa, että maailma ei ole paratiisi. Elämme langenneessa maailmassa, Luojastamme erossa.

    • heh

      tekemään pahoja asioita.

      • ...

        Vaan ihmiset jotka ovat valinneet pahan tekemisen.

        Jumala on Rakkaus!


      • joo
        ... kirjoitti:

        Vaan ihmiset jotka ovat valinneet pahan tekemisen.

        Jumala on Rakkaus!

        kun pistää ihmiset kärsimään ja kitumaan. Se on sitä kovaa rakkautta se.


      • joopa
        ... kirjoitti:

        Vaan ihmiset jotka ovat valinneet pahan tekemisen.

        Jumala on Rakkaus!

        Aivan niin, Jumala tarjoaa hyvyyttä, onnea ja saatana pahuutta, kärsimystä.

        Valinta on ihmisen!


      • etsivä löytää
        joopa kirjoitti:

        Aivan niin, Jumala tarjoaa hyvyyttä, onnea ja saatana pahuutta, kärsimystä.

        Valinta on ihmisen!

        Kuinka sitten kehitysvammaisena syntyvät ihmiset, ovatko nämä ihmispoloiset jo kerenneet valitsemaan pahuuden kun heidät on jo tuomittu heti syntymästä varmaan kärsimykseen.


      • noo
        etsivä löytää kirjoitti:

        Kuinka sitten kehitysvammaisena syntyvät ihmiset, ovatko nämä ihmispoloiset jo kerenneet valitsemaan pahuuden kun heidät on jo tuomittu heti syntymästä varmaan kärsimykseen.

        selittänyt että kehitysvammaiset ovat Saatanan tekosia, samoin kuin lepakot...


      • emme-ymmärrä-kaikkea
        etsivä löytää kirjoitti:

        Kuinka sitten kehitysvammaisena syntyvät ihmiset, ovatko nämä ihmispoloiset jo kerenneet valitsemaan pahuuden kun heidät on jo tuomittu heti syntymästä varmaan kärsimykseen.

        Johanneksen evankeliumi:
        9:1 Ja ohi kulkiessaan hän näki miehen,
        joka syntymästään saakka oli ollut sokea.

        Ja hänen opetuslapsensa kysyivät häneltä sanoen:
        "Rabbi,
        kuka teki syntiä,
        tämäkö vai hänen vanhempansa,
        että hänen piti sokeana syntymän?"

        Jeesus vastasi:
        "Ei tämä tehnyt syntiä eivätkä hänen vanhempansa,
        vaan Jumalan tekojen piti tuleman hänessä julki.

        Niin kauan kuin päivä on,
        tulee meidän tehdä hänen tekojansa,
        joka on minut lähettänyt;
        tulee yö,
        jolloin ei kukaan voi työtä tehdä.

        Niin kauan kuin minä maailmassa olen,
        olen minä maailman valkeus."

        Tämän sanottuaan hän sylki maahan
        ja teki syljestä tahtaan
        ja siveli tahtaan hänen silmilleen

        ja sanoi hänelle:
        "Mene ja peseydy Siiloan lammikossa"
        - se on käännettynä:
        lähetetty.
        - Niin hän meni ja peseytyi
        ja palasi näkevänä.


      • etsivä löytää kirjoitti:

        Kuinka sitten kehitysvammaisena syntyvät ihmiset, ovatko nämä ihmispoloiset jo kerenneet valitsemaan pahuuden kun heidät on jo tuomittu heti syntymästä varmaan kärsimykseen.

        Koska heidänkaltaistensa on jumalan valtakunta. Minulla on vain vapaus valita. Jeesus on jumalan poika. Kun hän meni taivaaseen , hän palautui jumalaksi. Allah on saatana ja muhamatti on vastentahtoinen saatananpalvoja.


    • GodHead

      Kaikkivaltiaan olennon moraalinen kategorisointi kaikkialla muualla paitsi hänen/sen omalla suoritustasollaan on samaa luokkaa kuin muurahainen yrittäisi vetää jalkaansa kuusi kappaletta nokian koon 45 kumisaapasta ja tarpoa sitten onnistuneesti suon yli.

      Yrittää toki saa.

    • Verna

      Minusta maailman pahuus johtuu siitä, että evoluution muovaama ihminen on lajityyppinä aggressiivinen. Toisaalta ihmiset varmaan olisivat hävinneet jo aikoja sitten sukupuuttoon, jos he olisivat olleet vähemmän aggressiivisia eivätkä olisi pystyneet puolustautumaan.

    • bella

      Jumala on hyvä. Kaikki pahuus mikä maailmassa on, on lähtöisin saatanasta. Jumalahan rakasti/rakastaa meitä niin paljon, että lähetti ainoan Poikansa,Jeesuksen kärsimään meidän syntimme. Sehän kertoo jo paljon kuinka hyvä Jumala on!

      Näin lopun ajoilla, maailma pahenee entisestään.. mutta Jeesus tulee hakemaan meidät jotka uskovat Häneen!!!

    • Trubaduuri

      Ihmiset ovat alistuneet pahuuteen, tekemään pahoja tekoja, omien itsekkäiden syiden takia.

      Elämä itsessään on hyvän, rakastavan Luojan, Isän
      antamaa, eikä siinä ole mitään pahaa, niinkuin ei
      Luojassakaan. Ja sen osoitti Hän, Kristus omilla sanoillaan ja teoillaan, kaikille ihmisille ja eritoten heille, jotka halusivat/haluavat nähdä ja kuulla hyvää sanomaa ja hyviä ohjeita elämästä
      ja elämän antajasta.
      Paha karkoitetaan pois, olemalla kyllin hyvä tai edes pyrkimällä hyvyyteen. Eli, rakkautta peliin.

    • jli

      johon emme saa tyhjentävää vastausta.
      Luulen, että linkissä:
      http://www.nic.fi/~jlindell/miksikristusko.htm
      esitetyt ajatukset auttavat meitä paremmin ymmärtämään sitä kokonaisuutta, joka kysymyksen piiriin sisältyy.
      Siitä eräs ote:

      "1.3    ONKO JUMALA KAIKKIVALTIAS
      Miten Jumala sallii kaikkia niitä julmuuksia ja epäoikeudenmukaisuuksia, mitkä maailmassa tapahtuvat ? Jos Hän kerran on kaikkivaltias, miksi Hän ei puutu asiaan ? Onko Hän kaikkivoipa ? Siinä monen ihmisen usein hyvin rehellinen kysymys. Kysymykseen voi vastata sekä kyllä ja ei.
      Vastaus on kyllä siinä mielessä, että alunperin Hänellä oli kaikki valta. Ennen luomista ei ollut muita olentoja kuin Jumala. hän saattoi tehdä mitä tahansa, eikä mikään vastustanut Häntä.
      Vastaus on ei siltä kannalta, että vapaalla tahdolla varustettujen olentojen luomisen myötä Jumala väistämättä delegoi osan vallastaan luoduillensa. Hän halusi ihmisen, joka ei olisi kaikessa vain tottelevainen "robotti". Hän halusi suhteen, joka perustuisi vapaudessa toimivaan rakkaussuhteeseen, koska ainoastaan siinä Jumalan rakkaus toteutuu. Tämä merkitsee, että ihmisellä on vapaus tehdä omia ratkaisuja erilaisissa valintatilanteissa, kuten jo aikaisemmin mainitsin. Näin oli syntiinlankeemuksessa ja niin on ollut kautta aikojen. Jumala sallii meidän tehdä ratkaisuja, jotka eivät läheskään aina ole Jumalan tahdon mukaisia. Seurauksista joudumme itse ja moni muukin kärsimään, koska "mitä ihminen kylvää, sitä hän myös niittää". Jumala ei aina ota meitä ihmisiä "niskasta kiinni rötöksistämme", vaan rakkaudella Hän kutsuu meidät pelastukseen Jeesuksen sovitustyön kautta. Ja taas ihminen usein tekee väärän ratkaisun ja kieltäytyy ja kierre jatkuu. Mutta Jumala on rakkaus ja haluaa katkaista nämä kierteet.
      Tämän "vallanluovutuksen" Jumala teki puhtaasti omasta tahdostaan. Jos Jumalan valta onkin näennäisesti rajallinen, se on siksi, että Hän on niin päättänyt.
      Kuitenkin Jumala on "vallassa" ja ohjaa ihmiskuntaa kohti suunnittelemaansa päämäärää, joka meille näytetään Raamatun profetioissa. Sen takia meidän ei tarvitse masentua. Me saamme kuuliaisina kulkea Jumalan johdatuksessa. "Hän johdattaa, kun he rukoillen kulkevat". Vaikka Saatanalla onkin valheenruhtinaana paljon valtaa tänä päivänä, Jumalan lopullisen tarkoituksen - se, että luomakunta on kerran rakkausyhteydessä Häneen - toteutuminen ei ole koskaan uhattuna."

      Lue myös ajatuksen kanssa niitä muita osioita. Ehkä silloin se kokonaisuus hahmottuu hieman paremmin.

    • Pieni

      Jumala on hyvä ja sallii pahaa. En tiedä miksi. Tärkeämpää on kumartaa Jumalaa kuin selittää häntä.

    • Päkä

      Moi!
      Minun mielestäni Jumala on hyvä! Perustelen tämän
      Raamatun ilmoituksen ja kokonaiskuvan perusteella,totta on että Jumala on myös ankara, voimallinen, kasvattaja ,lempeä, lohduttaja, ihan mitä kuvitella saattaa.On minusta inhottavaa jos joutuisi lokeroimaan Jumalan liian
      pieneksi,,,,,Siunausta!

    • !!!

      Raamatussa sanotaan, että Jumala antoi maan ihmisen hallintaan. On meidän hommamme kehittyä ja tietoisesti valita hyvä pahan sijaan.
      Saatana (sana on kreikkaa ja tarkoittaa vastustajaa eikä suinkaan ole nimi) kyllä painaa päälle kovaa ja ihmiset ovat helppo saalis kun eivät edes tunnusta tällaisten demonien olemassaoloa. Tarkkailepa itseäsi, mitä kaikkea ajatuksia putkahtaa päähän päivän mittaan. Huomaat varmaan kuinka sinulle syötetään arvostelevia ja muita negatiivisia ajatuksia tai mielikuvia, ne ikään kuin ilmaantuvat tajuntaasi toisin kuin omat ajatuksesi. Hyvä kirja aiheesta on C.S. Lewisin Paholaisen Kirjeopisto. Se kertoo kristityn kiusaamisesta, mutta sama koskee myös vaikka ateistia. Paha ei valitse uskontokuntaa vaan mitä useampi sen parempi.
      Usein oikeudessa syytetty sanoo että jokin esim. ääni sain tekemään tapon. Näin luultavasti olikin ja demonit käyttivät sen henkilön heikkouksia hyväkseen. Asia taitaa olla niin, ettei mallia vain oteta kauhuelokuvista vaan elokuvat kertovat myös todellisuudesta.

    • äiti

      Usein kysytään tätä samaa - miksi maailmassa on pahaa, miksi jumala sallii kaiken pahan tapahtua. Ensiksi kannattaa muistaa, että jumala ei ole mikään erillinen ukko jossain joka sallii ja estää "juttuja" vaan jumaluus, maailman järki on me kaikki yhdessä. Olemme kaikki henkisiä olentoja, olemme kaikki osallisia jumaluudesta ("minä olen puu, te olette oksat"). Jumala on pelkästään hyvä, pahaa ei ole jumalalle olemassakaan. Kun ihmisellä ei ole yhteyttä jumaluuteen (joka siis löytyy hänestä itsestään hiljentymällä kuuntelmaan sisintä), hän tekee pahaa.

    • Jumalaonhyvä

      Jumala on hyvä, mutta Saatana ei. Saatana pyrkii saamaan meidät tekemään pahaa, Jumala ei. Jumala on kaikkivaltias, ja jos uskot Jumalaan rukoillen, Jumala johdattaa sinut oikealle polulle. Eli Jumala on hyvä, ei paha. Ja vaikka tekisit miten ison virheen tahansa, ja silti rukoilet Jumalalle sen jälkeen että Jumala antaisi syntisi anteeksi, niin Jumala antaa anteeksi.

    • 12____13

      Koska ihminen halusi oppia tuntemaan hyvän ja pahan niin kuin Jumala. Siksi olemme tässä ensimmäisessä kuolemassa oppimassa mitä paha tarkoittaa. Onneksi tämä oppitunti on vähän kuin Matrix, ruumiin kautta voi kokea kaikkea, mutta sielu, joka on tärkeämpi, on turvassa, eikä mikään tästä maailmasta voi tuhota sitä. Ja mukavaa on tietenkin se, että ne, jotka ovat tai tulevat vanhurskaaksi, voivat päästä takaisin elämään.

    • epäuskontähden

      Epäuskon tähden maailmassa on pahuutta. Jumala toimii keskellämme Hengen välityksellä kun olemme yhteydessä häneen.

      Esimerkiksi käy se, että kun Raamatussa luvataan Jumalan jakavan meille auliisti viisautta, niin hän sitä auliisti meille antaa. Lisähuomautuksensa että rukoilusta ja siinä saamisesta, että kun anomme sitä uskossa, ollenkaan epäilemättä eikä kelvottomasti omien himoissa sitä kuluttaaksemme.

      Sitten voimme ihmetellä sitä, että miksi tänne ilmestyy kaikenlaisia pöhköjä kirjoituksia, vaikka Jumala on luvannut sanassaan jakaa auliisti viisautta. Siksi kun emme usko Jumalan sanaan, emme uskossa rukoile viisautta, vaan oman mielen varassa yritämme viisastella ja silloin olemme kovasta yrityksestä huolimatta pelkästään tyhmiä. Samalla kaavalla menee kaikki surkeat asiat maailmassa.

    • Rikukoivisto

      TYPERÄ KYSYMYS, ONKO JUMALA HYVÄ.
      Jumala on oikeudenmukainen, joka tarkoittaa että ihminen vastaa aina omista teoistaan..
      Jokaisella ihmisellä on vapaus olla uskomatta Jumalaan.
      jos hän ei usko, niin hänen moraalinen kehityksensä jää hänen itsensä opeteltavaksi, eikä ihminen välttämättä muutu moraalisesti yhtään.
      Jos tällainen ihminen on alkujaan, esim. kasvatettu moraalisesti "oikein", hän ei välttämättä tule rikkomaan yhteiskunnan sääntöjä, tai esimerkiksi tapa, mutta kun hän ei usko Jumalaan, hän on "kääntänyt Jumalalle selkänsä", ja on Jumalan silmissä "paha ja syntinen"..

      Jos esim. paha ihminen tulee uskoon, ja tekee parannuksen, hän saa Pyhän hengen sydämeensä, joka alkaa muuttaa ihmistä, ja hänen moraalinsa nousee/muuttuu hyvinkin nopeasti.
      Vanha on mennyt ja uutta on sijaan tullut, mm. homoseksuaalisuus tulee vastenmieliseksi, irtosuhteet jäävät, ja rehellinen, rooleista vapaa ihminen tulee esiin..
      Jumala voi käyttää pahoja ihmisiä hyvään, tästä on hyvin paljon esimerkkejä niin raamatussa, kuin sen ulkopuolellakin.
      Jumalan oikeudenmukaisuus tulee esiin sitten kun olemme hänen edessään viimeisellä tuomiolla.
      Jokainen tuomitaan tekojensa mukaan.. Uskossa olevana, meillä on etu, jos olemme vaeltaneet vanhurskaudessa oikein. Toki meidät "koetellaan tulessa", mutta jos olemme rakentaneet asuinsijamme vankalle pohjalle (Kristus), niin se kestää tuon koettelemuksen!

      Siunausta kaikille

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      23
      1635
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      16
      1479
    3. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      63
      1378
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      32
      1350
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      49
      1304
    6. Pelastakaa Lapset: Netti ei ole turvallinen paikka lapsille - Erätauko-tilaisuus to 25.4.2024

      Netti ei ole turvallinen paikka lapsille, mutta mitä asialle voi vanhempana tehdä? Torstaina 25.4.2024 keskustellaan ne
      Suomi24 Blogi ★
      15
      1238
    7. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      8
      1136
    8. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      64
      1116
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1104
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1092
    Aihe