Mikä lemmikki 12-vuotiaalle?

12-vuotias lemmikin

Olen siis 12-vuotias tyttö ja olen ajatellut lemmikkiä n.3 kk. Olen ajatellut vaikka mitä!: marsua,kania,chinchillaa,rottaa,kilpikonnaa,frettiä,maaoravaa ja kaikista oon lukenu ihan hirveesti tietoa niin kirjoista, kun netistä! :) Minulla oli hamsteri mutta se kuoli viime kuussa :'((. en halua hämähäkkiä, tai etanaa, mutta muita ehdotuksia!

25

4207

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Calluna.

      Voin lämpimästi suositella leopardigekkoa. Ne ovat aloittelijoille helppoja liskoja. Eivät haise, suttaa tai tuhoa paikkoja. Ne kesyyntyvät yleensä nopeasti. Meidän lisko kiipesi kädelle omatoimisesti jo seuraavana päivänä, kun sen hankin. :D
      Leopardigekkoja saa eri värisinä, kuvioisina ja kokoisina. Jos otat tarpeeksi suuren terraarion, voit ostaa niitä useamman. Naaraat tulevat yleensä hyvin toimeen keskenään.

      Parta-agamat ovat hoidoltaan samankaltaisia kuin leopardigekot. Agamat yleensä kasvaa kyllä suuremmiksi kuin gekot ja tarvitsevat suuremman terraarion.

      Liskot ovat usein yksineläjiä, eikä ne kärsi siitä, jos otat niitä vain yhden.
      Rotan, kanin ja muiden karvaisten eläinten kohdalla on asia toinen. Ne tarvitsevat lajitoverin vierelleen. Voin kokemuksestakin kertoa, että masentuvat herkästi yksineläjinä, vaikka ihminen pitäisikin niille seuraa. Joten jos päädyt rottaan, kaniin tai marsuun, otathan niitä vähintään kaksi.

    • 12-vuotias lemmikin

      tykkääkö/voiko niitä pitää kädessä joka päivä ps. kiitos tiedosta

      • Calluna.

        Agamia ja leopardigekkoja voi käsitellä/kesyttää hyvin samalla tavalla kuin pieniä jyrsijöitäkin (esim. hamsteria).
        Jyrsijöiden tapaan liskot ovat myös yksilöitä ja toiset sietää enemmän käsittelyä kuin toiset. Jos liskosta toivoo ystävällistä ja seurallista, kannattaa ostaa se kasvattajalta eikä eläinkaupasta. Kasvattajat käsittelevät yleensä liskojaan enemmän kuin eläinkauppiaat ja heiltä voi kysyä seurallisimpia liskoyksilöitä. Kasvattajia ei pitäisi olla vaikea löytää netistä, leopardigekot ja agamat kun ovat harrastajien kesken melko suosittuja.


    • liskoystävä

      Leopardigekko on helppo hoitoinen ja se tykkää käsittelystä

    • 1+17

      Mihin lemmikkiin sitten päädytkin, niin muistathan että ainakin rotat ja marsut tarvitsevat kaverin eli niitä pitää ottaa vähintään kaksi. Samoin jos ei ole paljoa aikaa kanin kanssa viettää, niin kanikin kaipaa kaveria.

    • FrogBoy

      Minäkin olen 12 vuotta vanha. Omistan kiinankellosammakoita ja viherlehtisammakoita. Varsinkin kiinankellosammakot on todella helppohoitoisia, mutta kaikki eivät tykkää elävistä ruokaeläimistä (sirkoista,buffalomadoista,jauhomadoista,banaanikärpäsistä ym)

      Kannattaa katsoa lisää tietoa herppi.net ja sammakkolammpi-sivuilta

    • hiirulainen123

      En ehkä suosittele kuitenkaan frettiä sinulle lemmikiksi, ellei sinulla ole aikaisempaa kokemusta. En väitä ettetkö osaisi frettiä hoitaa, mutta ne ovat aika vaativia lemmikkejä aloittelijalle..

      Itse suosittelisin sinulle kesyhiiriä :) Itselläni on ollut niitä nyt vähän päälle 4-vuotta, ja ne ovat oikein mukavia lemmikkejä. Mikset hankkisi toista hamsteria, kun sinulla näyttäisi olevan aikaisempaakin kokemusta ? :)

    • Keppi keppi

      Olisiko kilpikonna hyvä lemmikki 12 vuotiaalle jolla on kokemusta lemmikin hoidosta?

      • Sedä

        Riippuu mitä tahtoo lemmikiltä, mistä kilpikonnalajista on kyse, mistä lemmikeistä on kokemusta ja millaiset olosuhteet on tarjota ;) Kilppareita on niin aloittelijalle sopivia, kuin vaikeampiakin ja esim. vesi ja maakilppareille on ihan eri vaatimukset. Suosittelen, että googlaat itse tietoa, ja tutkit kunnes tiedät mikä kilpikonna voisi sopia sinulle toiveittesi ja sen vaatimuksien perusteella, ja sit kyselet lisää jos jää jtn epäselvää.


      • Eläinhoitajaopiskelija

        Jos kyse on vesikilpikonnista, ne ovat melko hankalia hoitaa lapselle, yhtään vähättelemättä. Maakilpikonnat taas elävät jopa yli 100 vuotta, joten en sitäkään suosittelisi lapselle, sillä se on sitten koko elämän lemmikki ja lapsena et voi tietää mitä aikuisena haluat. Gekko on helppohoitoinen, mutta eivät ole niin kosketusta kaipaavia kuin lapsi ehkä voisi haluta. Hamsteria en myöskään ikinä suosittele lapselle sillä hamsteri on yöeläin ja sen tulisi saada pitää oma vuorokausirytminsä eikä sitä saisi muuttaa. Se siis tarkottaisi sitä , että jos lapsi haluaa seurustella hamsterin kanssa se tulee tapahtua ilta 9 ja aamu 5 välillä mieluiten. Ja lapselle ei tee hyvää valvoa tuolloin. Ja kyllä tiedän hamsterit oppivat myös päiväeläjiksi,mutta se ei ole niille luonnollista ja sitä ei sillon tulisi tehdä.


    • Keppi keppi

      No meillä on iso omakoti talo ja piha. Minulla on ollut jyrsiöitä jos jonkin laista ja nyt on kissa. sopiiko kissa kilpparin kanssa. olen katsonut maakilppareita.

    • Ainaskin...

      Kaverillani on Kilppareita ja Kissoja samaan aikaan joskus vapaanakin..Ihan hyvin ovat toimeen tulleet tähän mennessä ,mutta riippuu varmasti kissankin luonteesta :))

    • Annetonttu

      Pupu olisi varmaan kiva mutta siitä pitää osata huolehtia....

    • Miettijä

      Mä olen kohta 12 ja oon ajatellut et joku hamsteri voisi olla se ensimmäinen eläin vaikkei ole ollutkaan mitään kokemusta niiden hoidosta

      • Eläinhoitajaopiskelija

        Miettijä Jos olet kohta 12 niin en suosittele sinulle hamsteria. Jätä se välistä. Hamsteri on yöeläin ja se on aktiivinen 21.00-5.00 välisenä aikana noin suurin piirtein. Eli siitä ei paljon seuraa olisi. Päivällä sen tulee antaa nukkua rauhassa ja ne tarvitsevat myös hyvin paljon tilaa. Monesti hamstereilla on aivan liian pieni asumus, koska luullaan että ne eivät liiku paljon. Hamsterit nukkuvat päivällä eivätkä silloin liikukkaan paljoa, mutta yöllä ne liikkuvat kymmeniä kilometrejä ja niitä tulee yöllä päästää jaloittelemaan pimeässä huoneessa. Niiden kiinni saaminen pimeässä onkin sitten oma haasteensa. Valoja ei olisi hyvä niillä pitää niiden aktiivisena aikana päällä edes juoksutuksen aikana.


      • Anonyymi
        Eläinhoitajaopiskelija kirjoitti:

        Miettijä Jos olet kohta 12 niin en suosittele sinulle hamsteria. Jätä se välistä. Hamsteri on yöeläin ja se on aktiivinen 21.00-5.00 välisenä aikana noin suurin piirtein. Eli siitä ei paljon seuraa olisi. Päivällä sen tulee antaa nukkua rauhassa ja ne tarvitsevat myös hyvin paljon tilaa. Monesti hamstereilla on aivan liian pieni asumus, koska luullaan että ne eivät liiku paljon. Hamsterit nukkuvat päivällä eivätkä silloin liikukkaan paljoa, mutta yöllä ne liikkuvat kymmeniä kilometrejä ja niitä tulee yöllä päästää jaloittelemaan pimeässä huoneessa. Niiden kiinni saaminen pimeässä onkin sitten oma haasteensa. Valoja ei olisi hyvä niillä pitää niiden aktiivisena aikana päällä edes juoksutuksen aikana.

        Minulla on hamsteri ja puuhaan sen kanssa ilta 8 ja ilta 11 aikaan. Meillä hamsteri herää ihan omia aikojaan illalla puol 8.sillä on iso häkki ja paljon virikkeitä kuten vessapaperihylsyjä., pieni laatikko, kiipeily silta, juoksupyörä, saviruukku ja kaivamislaatikko.
        Hamsteri ei saa puristaa sylissä tai jos se ei ole käsikesy ottaa maasta. Kun sulla on kokemusta kannattaa ottaa hamsteri. Mulla on syrkki. Isompi.
        Olen siis 8 vuotta.


    • Undu

      Itsekkin olen 12 vuotias tyttö ja undulaatit on varmaan semi helppo hoitosia ainkin itse haluaisin undulaatin😂

      • laatteja

        Undulaatteja ei saa pitää yksin joten sun pitää hankkia vähintään kaksi jos otat niitä :) ja ne tarvii iiiiiiison häkin


      • Zedä

        Vähintään neljä, kaksi ei ole tarpeeksi suuri parvi, ja lintuja kannattaa aina pitää parillista määrää.


      • Eläinhoitajaopiskelija

        Lintu ei koskaan ole helppo lemmikki. Itselläni on harmaapapukaija ja koulullani undulaatteja. Linnut ovat herkkiä kaikelle niin stressille, sairauksille, kylmälle, kuumalle kuin viimallekin. Ne myös kuolevat helposti, jos sairastuvat tai stressaavat. Undulaatit ovat lisäksi melko kiintyneitä omaan parveensa ja lintu ei ole sitten mikään paapottava pallero, jota voi silitellä. Eikä niillä ole miellyttämisen halua kuten koirilla. Saat silittää niitä, jos se niille käy , jos se taas ei käy niin et saa. Meillä sosiaalisempi papukaija kuin undulaatti ja sekään ei silitystä halua edes päivittäin. Linnut myös sotkevat paljon ja niiden täytyy saada olla isossa tilassa. Meillä se kattaa koko talon. En suosittele lapsille omia lemmikkejä, mutta jos joku lapselle kävisi on se esimerkiksi rotta tai kesyhiiri, nekään eivät ole helppoja lapselle, mutta ne ovat seurallisia eivätkä niin vaikea hoitoisia kuin monet muut. Niiden kohdalla tulee kuitenkin muistaa, että niitä tulee aina olla useampi. Ainakin 3, sillä jos yksi kuolee niin kukaan ei sitten jää yksin, koska ne voivat masentua ja kuolla yksinään.


    • Porno-Jalmari

      Pyöreä kivi, mieluusti graniittia.

      On helppohoitoinen ja ei tarvitse syöttää, ulkoiluttaa voi.

    • Anonyymi

      Kissa! Kissa ei sovi aloitelijoille ja sen hankintaa täytyy harkita tarkoin. Kissa saattaa olla vielä 20 vuoden päästä elossa. Meidän kissan lääkäri reissu maksoi noin 300€.Niille täytyy myös hankkia kynsisakset, harja, Kuljetus koppa,kissanpotta,ruokaa,raapimispuu,ruokaa,ruoka ja vesikuppi
      Kissojen kanssa täytyy leikkiä päivittäin. Jotkut sanovat että ei tarvitse leikkiä kissojen kanssa mutta kyllä tarvii! Älä päästä kissoja ulos.

    • Anonyymi

      Mietin samaa ja haluaidin syyrianhamsterin, kun kokemusta löytyy, mutta äiti ei suostu, haluaidin lemmikin mutta en matelijoita, mikä olisi hyvä? Itsekkin olen 12-vee

    • Anonyymi

      Olen 11. Täytän marraskuussa 12. Niin meillä on omakotitalo saadaan kesällä koira. Meillä on nyt 3 marsua 2 kania! Ja mulla on kokemusta rotista hamstereista ja toosi seurallisesta kanista. Minulla on iso oma lämmin huone, jonne mahtuu vielä joku, koska vietän joka päivä yli 4h omassa huoneessa. Ett haluisin liskon.

      • Anonyymi

        ootkos saanut jo sellaisen? ite 12 wee ja ens sunnuntain atulee ihka eka lisko. leopardigekkoliini nimittäin


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1247
    2. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      18
      1231
    3. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1159
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      4
      1154
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1134
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      0
      1133
    7. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      0
      1128
    8. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      41
      1124
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1105
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      1
      1100
    Aihe