Kuurit aloitettu

ViaDolores

Onko hyviä vinkkejä?

Nyt kokeillaan kortisoni ja reumalääkitystä, vaikka tarkkaa syytä vielä hiukan haeskellaan.
Prednison2x5mg kortisoni aamusin ja Meloxicam 1x15mg tulehdus/reuma lääkettä iltasin.
Kortisonia tätä aikaisemmin piikillä jännetuppitulehduksiin (DeQuevar) ja nyt viimeksi polveen.

Vielä on hommat pahasti hakusessa, ei oikein tiedä mikä auttaa itselle. Nyt ensimmästä kertaa tuntuu että pillerit vois jopa auttaa.
Onko muilla omakohtaista kokemusta omaavilla antaa hyviä neuvoja.

9

882

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Jokueräs

      Ensiksikin haluan puuttua tuohon Meloxicamiin... Se ei ole varsinainen reumalääke vaan tulehduskipulääke. Taitaa kaikkien reseptitulehduskipulääkkeiden käyttöaiheena lukea mm. reuma.

      Minä olen tuota meloxicamia syönyt enemmän tai vähemmän säännöllisesti parisen vuotta. Kivunlievitysteholtaankin parempia tulehduskipulääkkeitä olen käyttänyt, mutta pidemmässä käytössä on ollut pakko tehdä kompromissi kivunlievitystehon ja vatsan sietokyvyn välillä. Kaikki muut kokeillut lääkkeet vaativat seurakseen vatsasuojan, jos yhtään pidempään joutuu syömään, eikä kaikille riitä sekään.

      Kortisoni puolestaan... no oikein käytettynä se on ihan hyvä lääke. Minulla on enemmän kokemusta piikitetystä kortisonista, mutta olen kuurin syönyt suunkauttakin (alenevin annoksin 4 vko alkaen 20 mg/vrk). Tuolla lyhyellä kuurilla ei juuri haittoja tullut esiin, paitsi että paino nousi 8 kg ensimmäisten päivien aikana (ja juoksutti kuurin jälkeen vessassa, kun putosi kolmessa päivässä 10 kg). Hyvin se oireisiin tehosi ja etenkin alkuvaiheessa tunsin itseni täysin terveeksi. Siinä kohti akuuttiin ongelmaan auttoi hyvin ja ratkaisi sen tilanteen. Pidempään en haluaisi syödä juuri pitkäaikaiskäytön sivuvaikutusten vuoksi, koska pärjään ilmankin.

    • ViaDolores
    • Jokueräs

      Tosiaan taitaa kaikissa tulehduskipulääkkeissä lukea tuo reuman ja nivelrikon hoitoon - niihin niitä paljon käytetään, mutta käytetään moneen muuhunkin juttuun. Varsinaiset reumalääkkeet eivät juuri lievitä kipua vaan estävät tulehdusprosessia toista kautta. NSAID-lääkkeet ovat osa reuman hoitoa, mutta niiden säännöllisestä tarpeesta yritetään päästä eroon sivuvaikutusten takia.

      http://www.terveyskirjasto.fi/terveyskirjasto/tk.koti?p_artikkeli=reu00002 tuossa on reumalääkkeistä yleistä tietoa. Siis niistä perinteisistä reumalääkkeistä. Biologiset lääkeet ovat sitten tuohon lisäksi. Tosiaan tulehduskipulääkkeet ja kortisoni ovat lääkkeitä, joita käytetään reuman hoidossa, mutta ne eivät ole varsinaisia reumalääkkeitä.

      Tulehduskipulääkkeiden kivunlievitysteho on hyvin yksilöllistä. Minulle parhaiten kipua lievittäviä lääkkeitä ovat olleet naprokseeni ja diklofenaakki. Myös Ketesse ja Burana toimivat meloksikaamia paremmin. Tai siis ovat kivunlievitysteholtaan parempia. Mutta kun vatsa ei kestä niin on tehtävä kompromisseja.

      Kivunhoitoonhan löytyy iso liuta keinoja myös tulehduskipulääkkeiden ulkopuolella. Monelle nivelrikkokipuiselle ainakin alkuvaiheessa toimii parasetamoli jopa paremmin kuin NSAID-lääkkeet. Parasetamoli on lisäksi myös vatsaystävällisempää ja sitä kautta soveltuu paremmin pitkäaikaiseen käyttöön. Lisäksi, jos ei tarvita tulehdusta lievittävää vaikutusta, niin monet opiaattipohjaiset kipulääkkeet ovat varteenotettava vaihtoehto etenkin satunnaisesti käytettynä. Lisäksi on erilaisia kipukynnystä nostavia lääkkeitä, jotka myös voivat olla vaihtoehto. Eli kivun hoitoon on iso liuta mahdollisuuksia, joista sitten lääkäreiden avulla kokeilemalla löytyy se itselle sopiva.

    • ViaDolores

      Kiitokset.

      Osaakos joku sanoa vinkkejä vielä miten polvet sais kestään paremmin.
      Tai yleisemmin miten lämpö/kylmä ja sauna oikein vaikuttaa.

      Omaa mutua:
      Mobilat emulsiovoide tuntus vaikuttavan, pitää vaan käyttää säännöllisesti.

      Kylmäkeelillä jotkut saanu polvista säryn pois, itse en vielä oikein osaa käyttää.
      Ilmeisesti esim kävelyn jälkeen niveliin jos kuumottaa. Pikkuliikunta raittiissa ulkoilmassa tekee hyvää, toivottavasti vaan paikat kestää vielä edes sen.

      Sauna joskus hyvä, joskus ei?
      Lämpö lihaksille hyvää, esim mikrosta "hyväystävä" (=vehnäjyväpussi).

      Asioitten vaikutuksia on vaikee sanoo kun vaivat/oireet aaltoilee.
      Optimismiakin on työlästä ylläpitää kun terveydenvuoristorata menny jo vuoden alaspäin.
      Vaikeelta tuntuu mut toivottavasti jossain vaiheessa saadaan homma haltuun.

    • ViaDolores

      Labrat tuli postis, hlab27 on positiivinen.
      Tiedän ton, mutt mitäs see mahtaa käytännössä merkata?
      Ainakin kolotuksen syy lienee selvä, reumatismi.

      Onko muita vastaavia lukemassa?

    • Jokueräs

      Riippuu ehkä tuhannesta asiasta, mitä tuo HLA-B27 kudostyyppi todellisuudessa merkitsee. Suomalaisista noin 15 % on HLA-B27 positiivisia. Tyylillisesti tuo kudostyyppi yhdistetään selkärankareumaan (tai spondyloartropatiohin yleisemmin), mutta näitä sairauksia sairastaa suomalaisista 0,5 - 1,5 % (vähän laskutavasta riippuen). Ja toisaalta kaikki selkärankareumaatikot eivät ole HLA-B27 positiivisia.

      Tuota määritystä kuitenkin käytetään yleensä epäselvissä tapauksissa poissulkevana tai ainakin diagnoosin varmuutta koettelevana tekijänä. Mutta tosiaan ilman oireita se ei ennusta yhtään mitään sairastumisesta ja oireiden kanssakaan se ei niitä oireita selitä, jos ne eivät muuten sovi kyseisiin sairauksiin.

      Omaa tarinaani voin avata sen verran, että minua on tutkittu reumapolilla nyt parisen vuotta epämääräisten nivelkipujen kanssa. Ensimmäinen vuosi meni siihen, että määritettiin onko tauti jotain reumaattista vai ei ja odotettiin, että se paranisi itsestään (ja puoli vuotta ennen reumapolille lähettämistä). Vuoden jälkeen lääkäri totesi, että tauti on todennäköisemmin jotain reumaattista kuin ei ole ja kirjoitti lausunnon lääkekorvauksista diagnoosilla "määrittelemätön niveltulehdus".

      Sen jälkeen on jatkettu taudin määrittämistä. Tuo HLA-B27 tekijä otettiiin lausunnon kanssa samaan aikaan - oli positiivinen. On kuvattu selkää, käsiä ja jalkoja. Olen käynyt fysioterapeutilla (ja saanut hyviä jumppaliikkeitä). Varsinaiset reumalääkkeet aloitettiin ennen diagnoosia ja lääkitystä on muuteltu ja lisäilty tasaisin väliajoin. Silti taudista ei ole selvinnyt mitään tarkempaa, eikä sitä toisaalta ole saatu remissioon (joka pitäisi olla tavoite kaikkien reumasairauksien hoidossa).

      Tuntuu, että melkein kaikkia kroonisia reumasairauksia on tässä epäilty ja tutkittu. Tasaisin väliajoin pulpahtaa pintaan milloin mikäkin sairaus, jota tutkitaan ja sitten todetaan, että ei se varmaan tätä ole. Montakaan sairautta ei ole toisaalta voitu varmasti poissulkea, todennäköisyyksiä on pystytty pienentämään. Minä olen jo luopunut toivosta, että jossain kohti saisin tarkemman diagnoosin. Nyt keskityn toivomaan, että löydettäisiin hyvä ja toimiva lääkitys ja saataisiin tauti remissioon tai paranemaan tyystin. Omalääkäriäni lainatakseni "kyllä se diagnoosi joskus tarkentuu tai siä paranet".

    • ViaDolores

      Muutamia konsteja lisää:
      Kaikki tulehduksen alutkin riittävän määrätietoisesti kuriin.
      Hoidettava jos on
      -Jalkasilsa, sopiva salva Daktarin2%
      -akne, riittävä pesu kasvovoide, Lactasyd pesuneste, aamupesut
      -Nenään pumpulitukolla basibaktia, varsinkin jos perunanenä tai
      vinossa (=merkki tulehduksesta?)
      -muutenkin epäsymmetrisyys on merkki jostain joka syytä hoitaa, esim lihahset voimistelemalla (vaikka makuulla jolloin ei rasita niveliä

      Calcichew D3 Forte purutabletti, 500 mg, 1kpl
      Omega3 2kpl
      Sanasol D3 10yg, esim 2kpl

      Kaikki noi löytyy apteekin hyllyltä käsitavarana.
      D-vitamiinia voi syödä 20-50yg päivässä jatkuvasti, hetkellisesti jopa 100yg jos maksa kestää (vähennä jos keltaistaväriä silmissä)

      Lihaskunnosta on muistettava pitää huolta vaikka sänkypotilaana, ja varsinkin silloin.
      Ja mielen virkeys, muistakaa myös elää.

    • ViaDolores

      Nyt tuli Labratulokset, menee kirjojen mukaan :
      http://www.vshp.fi/medserv/klkemi/fi/ohjekirja/3075.htm Ly-Kudosantigeeni B27
      http://www.terveyskirjasto.fi/terveyskirjasto/tk.koti?p_artikkeli=reu00271&p_haku=reu00271 Reaktiivisen artriitin hoito ja ennuste

      2985 S-YersAb
      Yersinia enterocolitica III, IgM vasta-aineet: NEGAT
      Yersinia enterocolitica III, IgA vasta-aineet:
      Yersinia enterocolitica III, IgG vasta-aineet:

      http://fi.wikipedia.org/wiki/Yersinia
      Iskee jälkitautina nivellin.
      http://en.wikipedia.org/wiki/Yersinia
      On Gram-Negativ
      Oikee penisiliini:
      http://fi.wikipedia.org/wiki/Roksitromysiini
      http://en.wikipedia.org/wiki/Roxithromycin

      Roxithromycin Orifar, 2viikon kuuri, 1tabu aamuin illoin, 2x15kpl pakkaus. Parin viikon kuuri. Lisäksi jotain limaa lohkovaa yskänlääkettä.
      http://spc.nam.fi/indox/nam/html/nam/humspc/1/956251.pdf
      Lääke erittyy pääosin uloste ja keuhkojen kautta (pieni osa virtsaan).
      Ei rasita munuaisia, mutta maksaa kylläkin(metabloituu maksassa)

      Arvioitu sivuvaikutus: korjaa miesten pälvikaljun:)

      Toivottavasti lekuri määrää tollasen. Hope so.!!!

      Vielä kikka kolmonen..
      http://www.raikasweb.com/kirjoittajavieras-iiro-riihimaki
      Kalkki kannattaa poistattaa elimistöstä viinietikalla. n. pari viikkoo esim.
      Pari teelusikallista vesilasiin, joka aamuin illoin. Varo kiillettä! 1-2tuntiia, ei mitään kovaa syötävää/hampaiden pesua ym.
      Varovasti alkuu, muuten akuutti myrkytys.....

      FM Iiro:" jos kalkkeutuminen liittyy nanobakteereihin, on varsin todennäköistä että tuo ”lika” on kyseisten bakteerien ruokaa." (väitteli tohtoriksi, fysiikka)
      Oma hypoteesi on että tuo kalkki toimii suojakuorena bakteereille, siksi
      benisiliinit estävät vain bakteerien lisääntymisen.
      Kun tuhotaan (pestään kalkki pois etikalla/happotasapainolla) saadaan niiden piilopaikat pois:) Toivotaan parasta....

      Onko hyviä kommentteja?

      DI ViaDolores
      pätevä Valelääkäri, 1 vuoden kliininen oma kokemus/tutkimus
      ps. vaimo sanoo et pystyn tuleen asiantuntijaksi viikos, asiaan kuin asiaan,
      nyt on menny monia viikkoja...

      ps2. ohjeita saa noudattaa omalla vastuulla ja harkinnalla.

    • ViaDolores

      Antibioottikuuri (1kk) alkaa tekeen tehtävänsä.
      Toivotaan että pysyvä häätö ja nivelpinnat kunnossa jatkossa.

      Homma ei tietenkään ole vielä tällä ohi...
      Vielä täytyy tarkistaa syntyneet vauriot ja rajoittaa lisävahinkojen synty.

      Urheilukaupoissa mm. myyvät pohjallisia jotka tehdään räätälintyönä.
      Ihan hyvät tuli ja fysioterapeutiksi opiskeleva tyttö joka ne teki oli mukava.
      Samalla selvisi pronotaatio ja jalan holvikaari asiat kun oli footbalance esittelijä laitteineen paikalla. Tollaset siis hankkisin ja ekan päivän kokemuksella sanoisin että hyvä hankinta.

      Korjaa lievän virheasennon ja polven kuormitus muuttuu hiukan ja kävely helpompaa. Pidetään peukkuja että nivel/rusto on nyt antibioottikuurin jäljiltä vahvempaa ja kestää. Ja että jo pahasti kulunut kohta jopa paranisi.
      Se että on toivoa on aina tärkeää!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Takaisin ylös

    Luetuimmat keskustelut

    1. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      69
      1295
    2. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      106
      1217
    3. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      113
      1145
    4. Kirjoita nainen meistä jotain tänne

      tai minusta, ihan mitä haluat. Niinkin voi kirjoittaa, etteivät muut tunnista, esim. meidän kahdenkeskisistä jutuista. K
      Ikävä
      73
      1070
    5. Paras olisi vain unohtaa

      Tuleekohan tähän meidän tilanteeseen ikinä mitään selvyyttä. Epätoivo iskee taas, enkä jaksaisi enää odottaa. Kohta lop
      Ikävä
      53
      840
    6. IS viikonloppu 18-19.5.2024.

      Laatija Toni Pitkälä on itse laatinut ja kuvittanut 3- arvoista ristikkonsa. Nihkeästi tuntuu löytyvän ensimmäisiä var
      Sanaristikot
      75
      741
    7. Oliko vähä sometettu taas vai?

      Tuli aiva liika nopiaa traktorin perä vastahan. https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/2b3857b3-f2c6-424e-8051-506c7525223a
      Kauhava
      9
      682
    8. Voisitko laittaa

      Nimesi ensimmäisen ja kaksi viimeistä kirjainta tähän?
      Ikävä
      41
      681
    9. Kristityn megahyökkäys idän palstoilla on kauhistuttava

      Terroristikristityn megahyökkäys joka puolella on kauhistuttava, hänen viesteissään on järjetön määrä vihaa. Hän on idän
      Idän uskonnot
      362
      659
    10. S on minun etunimen kolmas kirjain.

      Mikä sinun etunimen kolmas kirjain on?
      Ikävä
      53
      646
    Aihe