Valtatie 2 hallin tanssit,orkesterit ja voimistelut

Rytmivoimistelua?

Valtatie 2. tanssihalli on hyvä tanssipaikka. Siellä esiintyi lauantaina kaksi orkesteria ja hyvät laulajat, myös on toimiva ravintola, eikä järjestyshäiriöitä.
Ennen etelän tyylin nähnyt ja myös aivan pohjoisen tanssitilaisuudet. Valtatie 2:lla oli paljon tanssijoita sekä huomattavasti naiskauneutta odottelemassa tanssittajia.
Siellä sitten näimme jos minkalaisia esityksia tanssityyleinä. Hallin länsi-etelä kulmauksen olivat vallanneet rytmin mukaan voimistelijat, mutta tanssiksi en sitä ymmärtänyt. Siellä kulmauksessa seurailimme usein tanssijoita, mitä on nykyinen tanssiminen. Useat eri pariskunnat ovat valinneet kauniilta näyttämisen liikehdinnän tanssiin rytminä, mutta on jopa kaukana oikeasta perinteisestä tanssimisesta. Eräitä nuori pareja oli jopa ihailtavina, he osasivat tanssia oikein niin foksia,humppaa,jenkkaa ja valssia. Hyvin monella tytöllä on ollut opeltavana jos siten mitäkin tanssi pyörähtelyä viejien kanssa, joilla ei hajuakaan tanssi askelista.
Suomessa olen todella ihaillut Levi Hotellissa, jossa olen nähnyt taitavia tanssijoita, jota tanssivat todella oikein askelin. Valtakatu 2, oli nyt noin 50 vuoden jälkeen paljon muuttanut tyyliltään ja vieläkin kaipaan menetettyä Eenokin tanssipaikkaa Säkylästä. Aikoinaan palvelin kunniakomppaniassa. Armeijan palveluksessa tanssittajiksi hyväksyttiin vain eräitä, jotka osasivat tarkoin oikein
tanssia mitä tahansa tai muuten ei ollut tilaisuuksiin pääsyä. Valtakatu 2;sta jäi iloinen tunnelma, sinne kannattaa mennä aina pohjoisesta saakka.

8

2379

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Mannerheimintie 3

      ..ja onni vielä kaikille, että sinä Åke olit paikalla suvereenillä osaamisellasi!
      Onko krapula, vai mitä skitsoilet?!

      • Karhu-kabinetti...

        Vanhan tanssikellarissako käyt? Nitro-iltapäivätansseissa...


    • Lounais-Suomi

      Valtatie Kakkonen on ollut koko historiansa ajan hyvä tanssipaikka. "Vanha Kakkonen" oli muuttanut tennishalliin vuosien aikana.Talvella toinen vaihtoehto hotellien ulkopuolella on Merikievari, mutta valintaan on monia tekijöitä.

      Ainakin Satakuntaan pitäisi saada lisää talvitanssipaikkoja, jotka tilaisivat samantasoisia orkestereita kuin Kakkonen ja Merikievari. Kilpailu puuttuu tyystin!

      Kesälavoista mainitsemasi Eenokin häviäminen on ollut Satakunnan tanssiväen keskuudessa esillä toisinaan. Ihmettelen, ettei Säkylän VPK rakentanut sitä uudestaan, vaikka Valasranta kunnostettiin välittömästi. Yläneellä osataan toimia.

      • Hyvä tanssitarjonta!

        "Ainakin Satakuntaan pitäisi saada lisää talvitanssipaikkoja, jotka tilaisivat samantasoisia orkestereita kuin Kakkonen ja Merikievari. Kilpailu puuttuu tyystin!"

        - mielestäni nuo riittää hyvin, Paremmat tanssit on, kun väki keskittyy alueella yhteen paikkaan eli V2:lle ja on mahdollisimmat paljon mieluisia tanssittajia paikalla. Mitä järkeä olisi useampi puolityhjä halli samalle illalle? V2 on niin iso paikka, että se on tähänkin mennessä varmasti kattanut kysynnän tanssipaikkatarpeesta. Tilaakin on aika ajoin ihan hyvin tanssia, kuten oli eilenkin. Ja taas oli niin muuukaaavaaa :DD

        Ja mitä Eenokin haikailuun tulee niin eiköhän Valasranta ole vastaus siihen tyhjiöön. Turha haikailla enää menneitä. Ikäluokkien pienennyttyä ei väkeä todellakaan riittäisi jokaiselle lavalle, jos sellaista kuvittelette. Tänä päivänä on myös paljon muuta viihdetarjontaa kuin lavatanssit joten sekin vähentää kävijöitä.


    • No humppa

      70-luvulla Kakkosella rokki soi lauantaisin ja puskat notku metsissä kun siellä pantiin miestä ja naista matalaksi. Silloin ei askeleita mietitty...

      Sunnuntaisin oli humppatanssit nailonpaitaisille hiihtäjille. Latukka parkkiin ja etutukka ja reisiharjat kammalla ojennukseen. Sitten menoksi niin , että myrkynvihreät housunlahkeet lepatti.

    • Gunther B-rappu

      Itekkin painan lähinnä vaan kakkoseen.

    • Tanssi urheilua

      Vielä Valtatie kakkosesta. En ole kirjoittajana Åke. Valtatie on edelleen seitsenkymppisillekin kiinnostava. Tanssipaikalla tapaa tanssijoina monen ikäisiä myös pariskuntia. Pääosin tanssijoina ovat alle 25 vuotiaita, ja 50 -70 ikäluokilta olevia oli noin 20 prosenttia pariskuntina. Tätä tanssipaikkaa olin ihailemassa veteraaneihin kuuluvana. Uteliaisuus kiinnostus oli ennen Eenokiin kulmilla asunneena, koska usein samat kävivät myös monilla lähiseudun tarssipaikoilla. Useina vuosina olen tutustunut lisäksi tanssimiseen pohjoisen Norjalaisten,Ruotsalaisten ja Suomenen tanssipaikkoihin.
      Kirunassa on ollut hyvin suosittu tanssipaikka. Kittilässä Levi hotelli on hyvin suosittu perjantaisin. Nuorison suosikkipaikat ovat hullu poro. Ennen oli hyvin paljon myös nuorten tanssipaikkoja, mutta ikävä, että paikat ovat nykyään harvassa ja ravintolissa ikäraja.

    • Souvaritanssit

      Eilen Kakkosella oli väkeä pohjoista myöten. Tunnelma oli katossa. Olihan paikalla Souvarit.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Venäjä aikoo yksipuolisesti muuttaa rajalinjauksia Suomenlahden itäosassa

      Venäjä aikoo muuttaa rajalinjauksia Suomenlahden itäosassa Venäjän saarten eteläpuolella. Ylen jutussa kerrotaan mm.
      Maailman menoa
      184
      1476
    2. RIP Lauri Paavola

      Kansalaisaktivisti ja freelance-journalisti Lauri Paavola on kuollut vain 31-vuotiaana. Hän tuli tunnetuksi hyvin kärjek
      Maailman menoa
      27
      1187
    3. Suomi lähettää tarkkailijoita merialueelle

      Venäjä on ilmoittanut aikovansa ylittää Suomen merialueen rajat kysymättä lupaa kertomalla että Suomen merialueen raj
      Maailman menoa
      313
      1133
    4. Jokohan se viimein myöntäisi

      Vai onko vielä jotain epäselvyyttä sen asian suhteen?
      Ikävä
      144
      1084
    5. En pidä sinusta, en kirjoita viestejäni sinulle.

      Yritä nyt ymmärtää. En koskaan tule kiinnostumaan sinusta. Jätä minut rauhaan täällä.
      Ikävä
      98
      957
    6. Ehdin aamulla

      ajattelemaan sinua. Olit ensimmäisenä mielessäni. Avasin silmäni tähän uneen, jota elämäksi kutsutaan. Kuuntelin lintuje
      Ikävä
      131
      918
    7. Upea, kaunis ja menestynyt Martina menee onnellisesti naimisiin

      Mitäs palstan vihaajamönkeröt tähän? Kiehuttaako? Kaikki vain eivät ole kauniita ja menestyviä kuten Martina.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      228
      912
    8. Terveystalo paljasti yksityisen sairaanhoidon empatia puutteet

      Yksityisellä puolella raha ratkaisee, jos ei ole rahaa potilas ei saa empatiaa eikä siten apuakaan: Poliisi teki rikosi
      Maailman menoa
      100
      905
    9. Tiedätkö näen

      sinun pelisi hyvin kirkkaasti.
      Ikävä
      60
      886
    10. Asuntojen reaalihinnat alimmillaan 20 vuoteen

      Sääliksi käy niitä jotka pari vuotta sitten maksoivat itsensä kipeäksi. Kohta pankki ottaa asunnon haltuunsa ja huutok
      Maailman menoa
      86
      875
    Aihe