Selkärankareumaisen työ

????????

Olin tänään taas kerran lääkärillä ja vihdoin ja viimein esittivät pitkäaikaisille kivuilleni mahdollisen selityksen: selkärankareuma. Diagnoosia toki vielä tutkitaan, otettiin verikokeet ja röntgenit ja magneettikuvat vielä myöhemmin, jos on tarpeen. Itse olen joka tapauksessa tiennyt jo pitkään, että kyse ei ole "vaan" selkäkivusta.

Varsinainen kysymys kuuluu, että mitä te selkärankareumaiset teette työksenne? Itse olen ollut näiden vaivojen vuoksi pois töistä tänä vuonna jo yhteensä yli kaksi kuukautta ja töissä olen ollut välillä hyvinkin kipeänä ne välit, eli sairauslomaa olen hakenut vain silloin kun työni ei todellakaan ole enää onnistunut. Työni on siis hyvin fyysistä. Onkohan minun mahdollista kuntoutua (mikäli selkärankareuma diagnosoidaan) niin hyvin, että pystyn tekemään jatkossa työtäni ilman jatkuvia sairauslomia ja älyttömiä, invalidisoivia kipuja, vai onko uudelleenkoulutus ainut vaihtoehto? Ja jos on, niin millaista koulutusta kannattaisi alkaa harkita?

2

389

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Jokueräs

      Minä teen toimistotyötä. Ihan kaiken tyyppistä toimistossa istumista en kuitenkaan voisi tehdä, vaan tarvitsen sen verran joustavan työn, ettei minun tarvitse istua kolmea varttia pidempään paikallani. Siis sellaiset tehtävät, joissa kokoajan pitäisi istua paikallaan eivät onnistu, mutta tälläinen "omaantahtiin" tehtävä toimistotyö kyllä luonnistuu. Liikunnaksi yleensä riittää vessareissu tai papereiden hakeminen printteriltä. Eli pitkiä taukoja en tarvitse, kunhan pääsee siitä penkistä ylös.

      Ennen nykyistä hommaani olen tehnyt mm. laborantin hommia. Siinä tosin hurjasti riippuu työpaikasta, miten paljon paikoillaan olemista työhön kuuluu. Tässä työssä ongelmaksi osoittautui sormien jäykistely ja kipuilu - mikä nyt ei ole selkärankareumaatikolle ihan tyypillistä.

      Kuntoutuminen riippuu hirvittävän monesta asiasta. Osa selkärankareuman hoitoa on liikunta ja riittävän lihaskunnon ylläpitäminen. Eli siinä mielessä se ei välttämättä sulje pois fyysistä työtä, kunhan esimerkiksi työskentelyasennot ovat järkeviä, eivätkä mitään pitkiä hankalia asentoja (mieleen nyt tulee eläinlääkärit tai monet asentajat). Lääkkeetkin ovat nykyisin hyviä, jos ne vaan sopivat ja tehoavat tautiin.

    • Maanantaipainos

      Fyysinen työ näyttää olevan poissuljettua selkärankareumaatikoille. En halua sua nyt masentaa, mutta todennäk. kipusi tulevat olemaan sitä luokkaa, ettet entiseen työhösi pysty kovin pitkään. Reuma on siitä paskatauti, että sen oireita voidaa toistaiseksi lievittää ja hidastaa lääkityksellä, mutta parantua siitä ei voi, eikä syntyneitä tuhoja enää korjata. Ja ajan kuluessa se etenee, joskus hitaammin joskus nopeammin, mutta etenee varmasti. Tiedän ko. sairauden saaneita miehiä, ja kaikki ovat joutuneet jäämään työkyv. eläkkeelle tai vaihtamaan siistiin sisätyöhön. Eläkevak.yhtiö kouluttaa sinut uuteen ammattiin kuntoutusrahan turvin, jos jonkin sopivan ammatin löydä. Itse olen toimistotyössä ja istuminen on todella vaikeaa, etenkin kun pitäisi 8 tuntia istua. Katsotaan seur. magneettikuvissa, mitä tulehdukselliset liitännäisoireet ovat saaneet aikaan.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tuomas Sakari Matias Salminen. S.2005

      Nimi on ihan julkista tietoa. Ei tarvitse poistaa. Julkaistu monilla sivuilla.
      Valkeakoski
      58
      4274
    2. Sille yhelle vaa

      Viime aikoina oon miettinyt sun juttuja aika paljon. Vaikka en oo saanu susta vielä kunnolla selvää kuvaa, jotenkin tunt
      Ikävä
      92
      1705
    3. Mikko Leppilampi ahdistellut useita!?

      Jotenkin on aina jäänyt lipevän oloinen fiilis kun hänen esiintymisiä on katsellut. Nyt rikosepäily seksuaalisesta ahd
      Kotimaiset julkkisjuorut
      41
      1269
    4. Farmasia valintakoe 2024

      Miten meni farmasia valintakoe teillä? Minun mielstä se oli ihan oko en voi sano, että se oli tosi vaikea.
      Pääsykokeet
      48
      1119
    5. Onhan sulla

      Nainen nyt varmasti kaikki hyvin.
      Ikävä
      64
      1046
    6. Kaksisataa kilometriä on pitkät niin..

      Vai onko se sinusta niin, mies?
      Ikävä
      92
      707
    7. Ajattelen minä sua vieläkin mies

      Ja välillä tulee kyyneleet silmiin kun tajuan että näin tämä sitten menikin. Ikävä on, koska olet rakkauteni. En ole nyt
      Ikävä
      40
      689
    8. Vielä yksi juttu

      Kaipaan sinua enemmän kuin omaa sieluani. Olet rakas minulle.
      Ikävä
      73
      688
    9. En tiedä huomasitko edes minua

      mutta minä huomasin sinut ja näytitpä taas hyvältä!
      Ikävä
      32
      685
    10. On muuten meidän kylän poikia.

      Surullinen uutinen. Toivotaan, että uhri saa tarvitsemansa avun. https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/b497ba33-7a82-415d
      Tornio ja Haaparanta
      6
      664
    Aihe