Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Ongelmia vähän kaikessa...

Maria@

Ostin tänä kesänä 8v ruunan, jonka kanssa nyt ilmennyt enemmän ja vähemmän ongelmia. Ostin hevosen innokkaana maastoratsuna, eikä kotonani muuta ratsastusmahdollisuutta olekkaan. Alkuun sujui suht ok, mutta alkoi tehdä täys stoppeja, mistä ei edetty kuin peruuttamalla ja pyörimällä hetki. Niitä saattoi lenkin aikana olla muutama.
Nyt mitä pitempään poika on meillä ollut, sitä kovempia stopit on. Niitä tulee jopa paikoissa, missä ei mitään silmin nähden selvää ole ja hevosesta näkee, ettei sekään varsin mitään tiettyä "säiky". Parhaimmillaan yli puoli tuntia tapeltu mennäänkö vai ei ja usein välillä ei auta kuin selästä alas tuleminen. Lisäksi olevinaan säikkyy muka kaikkea mahdollista, vaikka kotona ei pelkää mitään. Hirveästi katselee ympärilleen ja säpsyy. Homma on edennyt siihen pisteeseen, ettei askeltakaan ravia oteta, kuin vasta paluumatkalla ja stoppi saatetaan hyvinkin tehdä vauhdissa. Edes tallin pihasta ei lähdetä suosiolla.

Ymmärtäisin, jos lenkillä olisi tapahtunut jotain kamalaa, mutta ei. Lisäksi reitti on aina sama, eikä sielä ole liikennettä. Muita ongelmia on hevosen ylisuuri ruokahalu. Hevonen hinkuu aina talliin, missä heiniä pidetään, saattaa rynniä ihmisen yli hamutakseen ruokaa, talloo täysin varomatta varpaille, jopa kutoo laitumella, kun haluaisi vain olla karsinassa ruuan kimpussa. Ja sen ei pitäisi nälkää nähdä, kun on ns. vapaalla heinällä. Mikä avuksi? Alkaa todellinen epätoivo iskeä.

12

206

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Henkinen johtaminen

      Olen sitä mieltä että sinun ja hevosesi kemiat eivät toimi ollenkaan.
      Syitä on paljon esim. pelkäät, yrität voimalla ja kovuudella, olet mielestäsi
      paras ja osaat kaiken! Mikään näistä ei toimi jos et oikeesti välitä
      eläimestä. Eläin vaistoo tunne tilasi tuhat kertaa paremmin kuin toinen
      ihminen. Eläinten kanssa ei auta voima ei huutaminen, vaan henkinen
      yhteys. Määrä tietoituus ja välittäminen, palkitseminen ja oikean sävyiset sanat!

    • lämppärin omistaja

      Suosittelen että etsit western-ihmisen neuvomaan sinua. He ovat ihania erityisesti hevosta kohtaan. Ja opastavat meitä hassuja ihmisiä jotka emme "tajua" hevosta.
      Itselläni oli aikoinaan oman lämppärini kanssa ongelmia, ihan erilaisia kyllä kuin teillä mutta löysin meille western-ihmisen opettamaan, joka totutti hevosen ensin tilanteeseen ja sitten hän opetti ja neuvoi minut miten minun kuuluisi/kannattaisi tehdä. Ja on auttanut, nykyisin lähdemme molemmat hyvillä mielin lenkille =)

      • 3 lämppäriä

        Moi. Itselläni on myös 8v lämppäri tamma. Aluksi kun tamma tuli hän testaili minua joka ikinen päivä ratsastaessa. Pysähtyi , pukitteli ei suostunut liikkumaan. Aloin ekaksi luulla et testaa mutta niin ei ollut . Aloin tehdä maastakäsin hommia. Huomasin että , tammani arastelee selkäänsä. No soitin sitten eläinlääkäriin ja todettiin selkä lihasten jumitus mikä voi pahentua ajan myötä. Kävi sitten hieroja ja selkää hieroi ja koko vartaloa jos sieltä vielä löytyisi jotain. Nyt on tammani jo parantunut ja voi hyvin. Anteeksi jos tuli pitkä!


    • Pähkinä

      Olet ottanut haasteellisemman hevosen itsellesi kuin mihin taitosi riittävät, ensinnäkin hevon on opittava luottamaan sinuun ja hevosta on ratsutettava asiallisesti. Pelkkä jatkuva suoraan ratsastaminen maastossa on hevoselle sen selkää kipeyttävä painajainen eli tarvii monipuolista harjoittelua. Tarkista että on satula sopiva ja että kengitys on kunnossa, vasta sitten voit alkaa vaatia hevoselta jotakin.

    • 2222222222222

      :)

      Hevonen pissii sinua silmään 6-0.

      Tehkää jotain muuta harkkaa kuin maastoilua.

    • perustapaus

      Se heppa on kyllästyny aina samaan lenkkiin. Ihan perus tapaus. Ja tuo rynnimis ongelma on kun se on onnistunut kerran sen tekemään niin se yrittää aina se on vaan mentävä niin monesti että heppa ymmärtää että näin ei tehdä. Siis talutat hevosta ulkoa karsinaan monesti (karsinaan ulos karsinaan ulos). Palkitse hevonen aina kun se menee hyvin. Kun se yrittää ryöstää laita pakittamaan takaisin siihen asti mistä ryöstö alkoi. Saatat joutua tekemän monesti ennen kun onnistuu.

    • anom

      Jonkun kaverin kanssa maastoon?

      Siis toi kuulostaa vaan siltä ettei hevonen kunnioita sua johtajana. Tekeekö muutenkin oman päänsä mukaan?

      Sanoisin et gramaanit pääl ni ei lähde käsistä, raippa ja kannukset mukaan ja sitten vaan pakotat se menemään, tilanteen ei kannata antaa venyä, koska mitä pidempään tapellaan, sitä pidempään hevonen on johdossa. Et anna sen edes alottaa mitään. Ja jos alottaa niin lopetat tilanteen nopeasti ja aina sun mieles mukaan, selästä alas tuleminen on kanssa hevoselle voitto.

    • santtu

      mulla sattu kentällä samaa et peruutteli ja stoppasi ravissa yhtäkkiä.ratsastuksen opettaja sano et anna pakittaa ja samalla vaan pohkeita.hevonen kun stoppas niin pieni näpsäytys raipalla ja pohkeita,niin loppui stopit,kiitos parhaan opettajan.toivottavasti oli sulle jotain apua tästä

    • 567

      Ostin itse viime talvena ekan oman hevosen. Ja se teki ihan samalla tavalla. Enkä osannu kunnolla käsitellä vielä polleja. Huomasin että vaikka mitä tein nii asiat ei vaan onnistu. Siksi pyysin kaveriani tulemaan käymään ja ratsastamaa. Kaverini kokeili satulat ja hieroi selän ja muuta. Ja sanoi että satula ei ole hyvä ja sen takia selkä kipeytyy. Vaihdoin satulan ja kaverini alkoi käydä kerran viikossa. Ei mennyt ku pari viikkoo niin lämppärini oli kuin unelma.

      Ja suosittelen kans tuota että talutat sen niin monta kertaa talliin tai laitumelle että se menee hyvin ja muistat palkita

    • Tohon maastojuttuun kannattaa kokeilla ottaa toinen hevonen mukaan,saattaisipa vaikka toimia ;D Ainaki mulla on auttanut jos joku heppa ei meinaa lähteä tallinpihasta

    • toivottavastioliapua

      Ratsastin keväällä yhellä lämppärillä, joka teki myöskin välillä stoppeja ihan yhtäkkiä vaikkei mitää outoa näkynykkää.. sitte jos sille anto pohkeita, se lähti vaan pakittaan ja alko hermoileen. mutta sitte koitin sillai että pyörähin yhen kerran, ja ainaku heppa otti yhenki askeleen kehuin ja taputtelin sitä, siitä se sitte pikkuhiljaa lähti kulkemaan, välillä stopppaillen, mutta pyörähin aina ja kehuin niin pian se meni ongelmitta:)
      Een suosittele käyttää mitää raippaa tai tämmöstä..
      Jos ei tuo tehoa, niin kannattaa ottaa toinen heppa lenkkikaveriksi, tai ootko kokeillu että oisit käyny sitä heppaa ihan vaan taluttelemassa pari kertaa sitä lenkkiä, ja sitte koittaa ratsain?

    • lumilamppu

      Ihan testailulta kuulostaa, samaa teki omani aikoinaan edell. uusilla vuokraajilla. Pysähtyy tallialueen reunalle eikä suostuisi jättämään tarhakavereitaan..
      Tallipaikan vaihdosten yhteydessä olen myös ensin käynyt reiteillä maastakäsin katsomassa seutuja, tuolloin polle paljon rennompi.
      Olen myös huomannut että heppani rentoutuu selvästi, jos alan päristelemään huulilllani imitoiden hevosen "tyytyväisyyspörähdystä"..rentouttaa myös samalla itseäni ( = syvä uloshengitys).

      Tsemppiä!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      91
      2354
    2. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      53
      2054
    3. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      88
      1873
    4. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      23
      1858
    5. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      10
      1648
    6. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      77
      1572
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      27
      1446
    8. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      41
      1410
    9. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1402
    10. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      73
      1380
    Aihe