PPP

Kokemuksia?????

Onko kukaan PPP:tä sairastava käyttänyt biotiinia taudin hoitamiseen? Itselläni PPP on ollut n. 10 vuotta ja kun se alkoi, kokeilin kaikenlaisia sellaisia hoitoja siihen, minkä jostakin luin auttaneen. Lääkäri määräsi vain vahvaa kortisonivoidetta ja yleisvoiteita. Eivät auttaneet. Sitten pari vuotta siitä kärsittyäni, luin sattumalta jostakin, että jossakin muualla maailmalla käytettäisiin hoitoon biotiinia kortisonivoidetta. Ostin apteekista Biotisan nimisiä biotiinipillereitä ja PP häipyi kokonaan ja pysyi poissa noin 3 vuotta. Sitten taas oireet ilmestyivät jalkapohjiin ja kämmeniin ja kysyin lääkäriltä että voinko saada reseptin biotiiniin mutta hän ei antanut, koska sanoi ettei sellaista hoitoa tunnettu Suomessa. Ostin sitten ilman reseptiä biotiinia apteekista, joka taas jo muutamassa päivässä alkoi vähentää selvästi oireita. Oireet olivat jo lähes parantuneet, kun nämä vitamiinipillerit loppuivat ja oltuani nyt pari viikkoa ilman oireet taas rehottavat, tosin vielä ei ole jalkapohjat ja kämmenet kokonaan rakkuloilla ja hilseilevän ihon vallassa mutta alkaa olla taas tuskallista. Aion taas hankkia biotiinia ja kokeilla että auttaako se tosiaan vai onko paranemisvaiheet olleet sattumaa.

Jos joku innostuu kokeilemaan ko. tuotetta niin toivoisin, että viitsisi täällä kertoa auttoiko vai ei. Biotisan on mielestäni vain melko kallista, pakkaus maksoi apteekissa jotain 30 euroa mutta tautikin on pahana niin kiusallinen, että tekee mieli kokeilla mitä vaan saadakseen helpotusta.

15

3525

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ppp+psori

      Minä sain ihoni kuntoon vhh-ravinnon avulla. Pahimmassa vaiheessa liottelin jalkojani suolavedessä, kuivasin, rasvasin vaseliinityyppisellä rasvalla (Ceridal mm.) ja laitoin muobussit päälle ja pumpulisukat/somikkaat päälle. Pidin puoli tuntia ja sitten poistin muovit. Näin tein aamuin illoin ja kun iho alkoi pysyä ehjänä harvensin kylpyjä. Muutamassa kuukaudessa sain täysin terveen ihon, joka on pysynyt nyt neljä vuotta. PPP on diagnosoitu koepaloilla. Lääkäritkään eivät uskoneet hoitoani, mutta hehän ovatkin lääketehtaiden "orjia". Kortisoni pahensi samoinkuin kaikki lääkerasvat.

      VHH ja D-vitamiini, omega3, kalsium, c-vit pitävät oman ihoni kunnossa. PPP:n lisäksi minulla on myös psoriasis.

      • a.p.

        Olen itsekin ollut huomaavinani että hiilarit pahentavat ppp:täni.

        Nyt olen n. 1,5 vkoa käyttänyt biotiinia ja ihottuma on parantunut tosi paljon, käsissä ja jalkapohjissa ei ole enää ollenkaan rakkuloita, paksut hilseläiskät poissa, iho ei vielä normaalin näköinen vaan vähän punainen niistä kohdista missä oli pahin ihottuma, jalkapohjissa vähäistä hilsehtimistä, ei kutise eikä ole kipeä enää. Sattumaa vai biotiinin ansiota? En tiedä.


    • ei kalkkia purkista

      Minulta loppui 25 vuoden päänahan kutina, rasvaisuus ja hilseily, kun lopetin viljojen syönnin. Taatusti en ota viljoja takaisin. Myös hiuksia kasvoi runsaasti lisää parturin mukaan.

      Hillitöntä kutinaa ja hilseilyä pidin aika hyvin kurissa käyttämällä 4 eri shampoota vuorottain eli joka pesukerralla oli eri shampoo. Ja jos unohti vaihtaa shampoota, niin kutina tuli heti takasin.

      Myös ihon kuivuus hävisi, joten ei tarvii rasvata itseään enään edes talvella.

      Kokeilkaa ja jos ei auta, niin ottakaa viljat takaisin.

      http://personal.inet.fi/koti/remeli/viljat.htm

    • Psoritar

      Mikä on PPP ?

      • 19+8

        http://www.terveyskirjasto.fi/terveyskirjasto/tk.koti?p_artikkeli=ima01661


      • Psoritar

    • viljaton.

      Psoriasis tai psoriaasi eli hilsetystauti on yksi tavallisimpia ihosairauksia. Psoriasisliiton arvion mukaan Suomessa tautia sairastavia on noin 150 000 eli 2–3 prosenttia väestöstä. Psoriasis on tulehduksellinen sairaus, joka aiheuttaa oireita iholla ja nivelissä. Joillakin psoriaatikoilla on sekä iho- että niveloireita, mutta ihopsoriasista esiintyy myös yksin, samoin kuin nivelpsoriasista.

      Psoriasis on yksi monista sairauksista, joiden edessä virallinen lääketiede on aivan voimaton. Näin sairausteollisuuden toimesta psoriasis onkin julistettu parantumattomaksi sairaudeksi. Totuus on kuitenkin ihan jotain muuta, sillä psoriasis on ainakin useimmissa tapauksissa täysin parannettavissa oleva ongelma. Itse asiassa jo hyvin pienillä teoilla voi saada aikaiseksi dramaattista apua tähän ikävään vaivaan. Jos itselläni olisi psoriasis, niin toimisin seuraavasti:

      1. Huolehtisin riittävästä D-vitamiinin saannista. Itselleni tuo riittävä tarkoittaa noin 100 mikrogramman päiväannoksia.

      2. Psoriasis voi liittyä maksan vajaatoimintaan ja entsyymien puutokseen (etenkin lipaasi). Suosisin mahdollisimman paljon raakaruokaa ja rasvoista erityisesti kookosöljyä ja avokadoa. Maksaa voi hoitaa myös vähentämällä myrkkyjen käyttöä, ulkoilemalla enemmän ja myös maarianohdakkeen sekä voikukanjuuren avulla.

      3. Gluteeniviljat pois! Tämän neuvon voi antaa melkein minkä sairauden kohdalla tahansa ja se toimii myös psoriasiksen suhteen. Koita ja hämmästy.

      4. Kaikki käsitellyt ja pitkälle jalostetut maitotuotteet pois ruokavaliosta.

      5. Ihmisille uskotellaan, ettei psoriasis johdu millään tapaa kivennäisaine- tai vitamiinivajareista. On kuitenkin erittäin tyypillistä, että psoriasista sairastavilla on tosi ankara vitaaliaineiden puute. Eli kannattaa harkita perusteellista tankkausta, jossa käyttää apuna esimerkiksi spirulinaa, chlorellaa, laadukasta viherjauhetta, hampunsiemeniä, parapähkinöitä, fulvic acidia, macaa, runsaasti hyvää C-vitamiinia jne…

      6. Valkoinen sokeri kokonaan pois ja tavallisen pöytäsuolan tilalle raffinoimaton merisuola.

      7. Inkivääri ja kurkuma osaksi jokapäiväistä elämää. Ovat sen verran tehokkaita tulehdusten hillitsijöitä.

      8. MSM!

      Jos unohdin listasta jotain oleellista, niin heitä kommenttia…

      Psoriasispotilaat saavat lähes poikkeuksetta apua sairauteensa, kun he käyvät talven aikana hoitamassa vaivaansa etelän lämmössä. Tässä keskeistä osaa näyttelee tietysti tuo ihmeellinen aurinko, mutta ei kannata unohtaa myöskään muita tekijöitä:

      1. Parempi ruoka. Lähes poikkeuksetta ulkomaanmatkoilla syödään paremmin, kuin kotimaassa. Hotelliaamiainen on paljon muuta kuin kahvi ja ruisleipäviipale… Ja mikroaterian sijasta saatetaan syödä esimerkiksi thaimaalaisia herkkuja, jotka valmistetaan tuoreista raaka-aineista.

      2. Stressin sulaminen. Stressittömyys on yksi tärkeistä avaintekijöistä paranemisen suhteen. Myös tämän sairauden osalta.

      3. Paljon raitista ilmaa. Harva viettää aurinkolomaa sisällä möllöttäen. Normaalin puolen tunnin sijasta ulkona voi vierähtää päivässä helposti 8 tuntia.

      4. Merivesi on tosi loistava juttu psoriasispotilaille. Etenkin merivesi aurinko on erinomainen yhdistelmä!

      Vuokraa lehmä
      Christer heitti ilmoille todella hauskan ja toteuttamisen arvoisen idean. Nyt kun tuo tilamaidon myyminen tullaan kieltämään, niin eikö maitotilat voisi myydä tai vuokrata lehmiä. Myydäänhän hevosistakin osuuksia. Lehmä lypsää viikossa keskimäärin 135 litraa maitoa, joten siitä riittää jaettavaksi useammallekin maidon ystävälle. Siinä on minkään viranomaisen turha urputtaa, kun käy hakemassa oman lehmän maitoa ämpäriin…

      http://www.raikasweb.com/psoriasis

    • tommipas

      Hei!
      Olen tässä tutkinut vähän muiden ihmisten kokemuksia erilääkkeistä.
      Itse en ole vielä kauaa ppp:stä kärsinyt n.5kk ja todella nopeasti meni työkyky.
      Nyt olen n.3vkoa ottanut biotiinia 15-20mg päivässä ja rasvannut kädet miljoona kertaa päivässä ja nyt ei ole lähellekkään niin pahana halkeamat ja putoamassa ollut pikkurillin kynsikin nappasi uudestaan kiinni. rumahan se on mutta paikallaan. :)
      Japanissa tehdyssä tutkielmassa suositellaan 12mg,mutta koska biotiini on vesiliukoista niin sen ei pitäisi varastoitua vaan ylimääräinen poistuu hyvin pian elimistöstä,sillä uskallan ainakin näin alussa ottaa suositeltua enemmän.
      Ainakaan ei mitään menetä tätä kokeillessa,tässä linkki hyvin mielenkiintoiselle keskustelupalstalle seuratkaa nimimerkki andre64...jos kuvat ja jutut pitävät paikkansa niin todella mahtavaa! LUKEKAA ja JAKAKAA !!!!

      www.inspire.com/groups/talk-psoriasis/discussion/ppp-biotin-is-seriously-making-a-difference-on-me-worth-a-try/?page=2#replie

    • SAPHO

      Biotiinista.

      Harmiton on joka tapauksessa.
      • Sisältää hiuksen ja kynnen keratiinintuotantoa aktivoivaa biotiinia, keratiinin rakennetta vahvistavaa rikkiä ja ihon kuntoon vaikuttavaa sinkkiä
      • B-vitamiineista biotiini aktivoi hiusjuuren soluja tuottamaan keratiinia, joilloin hius kasvaa ja vahvistuu
      • Kynsilevy koostuu kolmesta keratiinikerroksesta
      • Kynnen juuressa oleva vaalea, puolikuuta muistuttava alue on pehmeää keratiinia, joka kovettuu kovaksi keratiiniksi kynnen kärkeä kohti
      • Sokeriton, laktoositon, gluteeniton, hiivaton, soijaton ja maitoproteiiniton

      Tuntuu, että minulle oli hyödöksi. Puoli vuotta etsittiin ”arvauskeskuksessa” kynsisientä, vaikka kaikki kynnet ja kämmenet olivat psoriaasia täynnä. Myöhemmin hain yksityiseltä läheten erikoislääkärille (Tays) ja sitten ihopolilta Valohoito Neotigason – huonommaksi vaan meni!
      Itse aloitin Biotiinia, Molybeden rikki, D-vit 100 mikrogramma päivässä hiilihydraatit pois, Chlorella ja kotiruoka ----- ja silloin tuli helpotus. Neotigasonista vaan on jäänyt oireita. (näkö huono, tukka – sekin kasva uusi, pahoinvointi- ilmeisesti maksa …).

      • Huono näkö???

        Neotigasonista? Tuohan on samaa kamaa kuin se aknelääke a-vitamiinijohdannainen Roaccutan!


      • SAPHO
        Huono näkö??? kirjoitti:

        Neotigasonista? Tuohan on samaa kamaa kuin se aknelääke a-vitamiinijohdannainen Roaccutan!

        "Näkökyky
        Heikentynyttä hämäränäköä on raportoitu asitretiinihoidon aikana. Potilaille on kerrottava tästä
        mahdollisesta ongelmasta ja heitä on kehoitettava noudattamaan varovaisuutta pimeällä ajaessa.
        Näköongelmia tulee seurata tarkasti (ks. kohta 4.8). "

        Ei lekuri mainitsenut eikä tarkistanut!

        muut http://spc.fimea.fi/indox/nam/html/nam/humspc/0/196400.pdf

        .


      • pppsapho
        SAPHO kirjoitti:

        "Näkökyky
        Heikentynyttä hämäränäköä on raportoitu asitretiinihoidon aikana. Potilaille on kerrottava tästä
        mahdollisesta ongelmasta ja heitä on kehoitettava noudattamaan varovaisuutta pimeällä ajaessa.
        Näköongelmia tulee seurata tarkasti (ks. kohta 4.8). "

        Ei lekuri mainitsenut eikä tarkistanut!

        muut http://spc.fimea.fi/indox/nam/html/nam/humspc/0/196400.pdf

        .

        Hei SAPHO.
        Onko sinulla sapho-oireyhtymä?Minulla siihen tehosi biologiset lääkkeet.Myös ihottuma hävisi kokonaan.Kuuden vuoden kokemus näistä lääkkeistä.Itse taudista 30 vuoden kokemus joten tiedän,että ihottuma voi olla poissa ihan itsestäänkin pitkiäkin aikoja.Remicaden ansiosta ihan uusi elämä.


    • Tautitauolla

      D-vitamiini 150 mikrogrammaa/pv biotiini 20 mikrogrammaa/pv tuhti kompo probiootteja (minimi 7 eri kantaa). Pari vuotta ollut kädet ja jalat terveet. Ennen olivat aikasta silppuna.

      Aloitin biotiinilla ja probiooteilla, parani huomattavasti. Kesti muutaman kuukauden kun tauti oli vallan siedettävässä kunnossa. Sitten aloitin vetämään lisäksi Tolosen D-vitamiinia alkuunsa 200 mg /pv, välistään jopa 250 mg/pv ja parani hypähtämällä loputkin.

      Olen ollut huomaavinani, että kun D- vitamiinin jättää hetkeksi pois, niin alkaa käsien kuivuminen ja suunta kohti huonompaa. Juuri oli viikon tauko ja riensinkin tänään hakemaan Tolosta laatikon ja heti 200 mg nassuun.

      Ja tosiaan, en ole minkään valmistajan mannekiini, vaan perusinssi. Reseptiä kannattaa koittaa, haitaksi ei ainakaan ole. Minulla auttoi.

      Ja taudin ollessa päällä huomasin selvän yhteyden paskaruokaan ylensyöntiin eli runsaisiin hiilareihin (jauhot sokeri). Oli 8 vuotta aikaa seurailla taudin käytöstä.

    • Kukkahamemummo

      Hoitoon tuon enempää puuttumatta, mutta vinkiksi näin sukkahousut nurkkaan keleille:
      kasvoihin, meikin alle tarkoitettu silikonipohjainen ns. primer-voide on erittäin käypä tuote jos haluaa ihottumalle suojaa ja vähemmän näkyvyyttä.
      Siihen päälle voi myös pikkuisen sipaista värivoidetta jos ihottumaa niinkuin itselläni myös nilkoissa. Kestää myös uimisen ja itselläni ainakin rauhoittaa hilseilyä.
      Yleensä kaikkiin hilseilyä estäviin apteekkituotteisiinkin on lisätty alumiiniä jossain muodossa ja se ainakin itselleni on myrkkyä ja aiheuttaa vain kutinaa ja punoitusta.

    • Anonyymi

      Olen kärsinyt ilmeisesti PPP:stä kämmenissä noin 11 vuoden ajan. Minulle tuli puuskittain kutiavia rakkuloita, pustuloita kämmeniin, kun ne kuivuivat ihoni halkeili ja repeili, sitten oli hetken tauko, kunnes sama toistui. Joskus heräilin jopa unesta ristimään kämmenet ja raivolla hankaamaan niitä toisiaan vasten, kun ne kutisi niin kamalasti. Tutut ovat aina kauhistelleet kämmeniäni, että mahtaa olla kipeät.

      Nyt vihdoin kaiken kokeilleena olen löytänyt ongelmaan ratkaisun.

      Käytän joka tilanteessa nitriili hanskoja. En koske paljain käsin enää kuin veteen ja joskus pesen aleppo saippualla käsiä. Käytän hanskoja, kun kosken ja valmistan ruokaa, kun laitan tiskejä, kun puen lapsille kuraisia ulkovaatteita tai kenkiä, kun käyn suihkussa pesen hiukset shampoolla ja levitän myös hoitoaineen nitriili hanskat kädessä. Olen huomannut, että käteni eivät erityisesti kestä mitään vaahtoavia pesuaineita fairystä suihkusaippuaan.

      Nyt kuin ihmeen kaupalla käsissäni ei ole ollut mitään ongelmaa pian puoleen vuoteen. Olen niin onnellinen vihdoin löydettyäni ratkaisun raivostuttavaan vuosia jatkuneeseen ongelmaan.

      Suosittelen lämpimästi kokeilemaan myös muita jotka kärsii samasta vaivasta. Ja hanskoja voi pestä saippualla ja kuivata pyyhkeeseen, ettei aina tarvitse ottaa uusia.

      JW

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      55
      1816
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      43
      1593
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      51
      1542
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      4
      1485
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      5
      1478
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      5
      1384
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      7
      1298
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      11
      1263
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      3
      1142
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      3
      1123
    Aihe