Nyt se Elisa teki sen.

heihulinaa...

Joo, menin Nokian ovi juttuun, puhelin 5230 piuhalla tietokoneessa kiinni, ja valitsin ladattavaksi sen hemmetin desibelimittarin puhelimeen. Valitsin että lataa tietokoneen kautta, mitään datapakettia ei minulla ole käytössä. No, mittari tuli ja sitten se yritti nettiin että tarvitaan joku yhteys Elisaan, jonka estin, ja mittari kyllä toimi edelleenkin. Mutta nyt tuli tänään Elisalta puh.lasku ja datasiirroista 48 euroa veloitusta. Mitään datasiirtoja en ole tehnyt, vain tietokonetta ja piuhaa käyttämällä olen ohjelmia puhelimelle lataillut, eikä ennen ole mitään datalaskua tullut. Miksi nyt tuli näin iso lasku? Onko minulla maailman kallein desibelimittari? Miksi muut ilmaisohjelmat ovat asentuneet ilman datamaksuja?

10

279

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • huserduser

   Kyse on siitä, että oletettavasti suuressa osassa ilmaisohjelmia on mainoksia tai sitten ohjelma vaatii datayhteyttä toimiakseen.

   Oletuksena on, että nämä mainokset eivät näy ilman tuota operaattorin datayhteyttä tai sitten ne eivät osaa käyttää jo valmiina olevaa datayhteyttä, vaan yrittää avata uutta datayhteyttä.

   Itse lähtisin tiedustelemaan asiaa operaattorin kanssa, yksi vaihtoehto olisi ottaa käyttöön pienin mahdollinen datapaketti ja yrittää sopia nykyistä dataveloitusta pienemmäksi.

   Ja/tai jos ei halua käyttää puhelimella operaattorin datayhteyttä, niin poistaa/muuttaa datayhteyden asetuksia. Tällöin ei vahingossakaan avaa datayhteyttä.

  • heihulinaa..,.

   No, annappa hyvä ohje tuon datayhteysmahdollisuuden täydelliseen poistamiseen, olen puhelimesta niitä hakenut ja jotakin löytänytkin, mutta en totaalista yhteyden katkaisua, esim Pakettidata: "automaattisesti" tai " tarvittaessa" mutta ei ole " älä käytä datasiirtoa" mahdollisuutta. Ja Nopea pakettidatayhteys "ei käytössä" asetus ei estä datasiirtoa. Onko mahdollistakaan kokonaan estää tuota datasiirtoa? Puhelin on tuo faking 5230.

  • "c~}]PB@

   Nämä uudet älypuhelimet tekevä mitä haluavat eikä käyttäjällä ole mahdollisuutta niitä säätää ilman erikoistaitoja. Sellaisen ostajan on siis hankittava jonkinlainen kiinteähintainen datayhteys liittymäänsä.

   Mikäli ei sellaista halua on ostettava kaikkein halvin kapula missä toimii vain puhelut ja tekstiviestit. Se on myös suurimmalle osalle käyttäjistä paras vaihtoehto.

   • cvxvcxfsdsdf

    Totta on. Ei kannata lähteä kikkailemaan ilman datapakettia. Parempi, että ei avaa koskaan mitään sovellusta, jossa on mahdollisuus datasiirtoon. Itse käytin kyllä navigaattoria ja wlanin kautta olin netissä, mutta ei tullut mitään maksua. Monesta kohtaa joutui kyllä ottamaan ruksit pois ennen kuin uskalsi kokeilla.


  • vcxvcxfds

   Dna:lta sai vielä kuukausi sitten eurolla kuussa kiinteän netin puhelimeen. En tiedä onko tuo tarjous enää voimassa. Hidashan tuo on, mutta ei tarvitse ainakaan miettiä enää yllättäviä laskuja kunhan on kaukana maan rajoista. Pitää vielä soittaa Dna:lle ja käskeä heitä estämään ulkomaiseen verkkoon liittyminen.

  • enlähetä.,..

   No niin, nyt on datat suljettu pois 100% varmuudella, mutta ei sitten toimi kuvien lähetys eikä vastaanotto puhelimella.

  • ei ilman nettiä...

   Minä en oikein ymmärrä teitä jotka ensin ostatte älypuhelimen ja sitten suljette sen datasiirron pois!

   Minä ostin aikoinaan multimedialaitteeni (ei voi oikein enää puhelimeksi kutsua), jotta minulla olisi mahdollisuus nettiin mistä vain, milloin vain! Olenkohan niitä netin suurkuluttajia :-) ? Nettiviihteeseen kuluu perheeltämme noin sata euroa kuukaudessa, mutta mitäpä sitä ilmaiseksi saisi?

  • justjoojamoi..

   Ai et ymmärrä? Jos vaikka puhelin tekee laskua 50€ viikossa, niin ei kannata tehdä mitään asian eteen? Taidat olla ottanu siideriä tänään?

   • Jarmo Suomi

    Ei ole älykästä ostaa älypuhelinta jos sen ominaisuuksien ei tahdo toimivan. Asia on sama kuin menisi hampurilaiselle ja söisi vain sämpylänpuolikkaat...


  • www.com.fi

   Kyllä haluan että ominaisuudet toimivat, mutta en tuota että tekee luvatta kymmenien eurojen laskun.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Jetin syöksy saanut lisää vauhtia

   Huh huh - uusimmat uutiset viittaa siihen aika vahvasti, että nyt mennään lujaa kyytiä kohti pohjaa! Mutta eipä sitä koskaan tiedä, jospa sieltä viel
   Kotimaiset julkkisjuorut
   66
   2914
  2. Nainen tuutko mun vaimoksi

   Ostin jo sormukset ja rakastan sinua ♥️♥️♥️♥️
   Ikävä
   80
   1478
  3. Mulla on ikävä sinua

   Kun oli edes joku yhteys. Nyt ei ole enää mitään, ja tuskin tulee koskaan olemaan. Katsoin kuvaasi ja tulin niin iloiseksi, mutta samalla haikeaksi.
   Ikävä
   32
   918
  4. Uusi viihdesarja-tietovisa Hengaillaan sai murskakritiikkiä somessa. Mitä itse tykkäsit?

   Ylen uusi Hengaillaan starttasi lauantaina. Jenni Poikelus juonsi ja Riku Rantala tuomaroi. Ohjelma sai murskakritiikkiä somessa. Mitä itse tykkäsit
   Tv-sarjat
   48
   891
  5. Hyvää iltaa

   Onko tullut edistymistä kaivattunsa kanssa? Tämä kysymys erityisesti yhdelle miehelle täällä. :)
   Ikävä
   88
   881
  6. Suomi kuihtuu ilman maahanmuuttoa

   Aika pahan laittoi Iltalehti persuille :-D https://www.iltalehti.fi/paakirjoitus/a/87de288c-7c6f-4ed3-b81c-72bea585649a
   Maailman menoa
   401
   853
  7. Törmäsin lauseeseen

   "Kun ihmiset tietävät tehneensä sinulle väärin, he välttelevät sinua". Taitaa olla totuuden siemen.
   Ikävä
   68
   725
  8. Ikuisuusaihe yön pimeiden tuntien mausteeksi

   Kuka nyt sitten on koijannut, ketä ja miten, se on aina hyvä debatin paikka. Ei ne miehetkään puhtaita pulmusia tuolla saralla ole, siksi kummeksuttaa
   Sinkut
   166
   719
  9. Suomalaisen koulun alamäki alkoi ministeri Vikkusen aikana

   konsulentit hyppäsivät pöydällä ja meno jatkui Graham-Laasosen aikana, kun kokoomus halpuutti suomalaista koulutusjärjestelmää parhaansa mukaan. Nyt t
   Perussuomalaiset
   61
   669
  Aihe