Delirium

psykoosi

Kertokaa- ketkä tietää ?
Olen ihan loppu itse enkä enää jaksa tätä tilannetta.
Kaikki alkoi siitä kun mieheni kuoli 5 v sitten ja hänen paras kaverinsa alkoi
sen tiimoilta alkoholisoitua.Nyt viina on vienyt vallan kokonaan, meni perhe, työpaikka, ajokortti.
Hän asuu tässä aika lähellä, ja sen sadat kerrat on soittanut / käynyt enempi-vähmempi kännissä. Lopulta tein asialle pisteen- ei enää. Hän uskoi sen ja oli melkein viikon selvin päin, tällöin tuli ensimmäinen delirium vaihe. Oli soittanut itselleen poliisit kun pikku-ukot olivat klux klux klaanin jäseniä ja niitä oli joka paikassa.
Viikko vierähti sairaalassa ja sen jälkeen alkoi uusi juomaputki
Soittelin perheelle ja ystäville, ja hänet sitten vietiin kokonaan pois paikkakunaalta toipumaan.
No eilen tämä tyyppi istui minun rappusilla, kännissä , kuten arvata saattaa, ja vein hänet sitten siitä kotiinsa. Kaikki oli ihan ok-- hän vaan valehteli mulle tulleensa junalta ja ensimmäinen yö yksin kotona, voinko jäädä seuraksi. Kilttinä ihmisenä sitten jäin--- ja alkoi se uusi delirium. Voi hyvää päivää !!! Koitin nukkua vierashuoneessa, jatkuvaan hän kävi tuijottamassa sängyn päädyssä, huusi, nyki peiton päältä ja luuli minua joksikin alieniksi. Heilutti nyrkkiä ja huusi että painu ulos täältä. Kotin rauhoitella että hei se olen MINÄ-- en huppupää.
Ikinä en ole nähnyt moista kohtausta, silmät tapittaa päässä ja on aivan toisissa maailmoissa. Todella pelottavaa. Ihminen, jonka olen tuntenut 25 vuotta, muuttui aivan hirviöksi. Väliin käski koittaa hauista
(on iso, jääkiekkoilijalla) ja sanoi ettei hänelle ryttyillä. Sitten tuli semmoisia hetkiä jolloin tajusi minun olevan minä, jota pitää suojella niiltä jotka tunkee väkisellä hänen asuntoonsa. Hakkasi ovea ja huusi että painukaa helvettiin täältä, minun "perhe" nukkuu.
Kestin sitä aamu neljään saakka, sitten otin kirjani kainaloon ja läksin kotiin... en siis jaksanut enää !!! Sitten alkoi soida puhelin.
Noin viiden minuutin välein, välillä vastasin , välillä en. Viimeisin mihin vastasin oli että miksi et ole jo kotona syömässä, perunat on kohta kypsiä.
Sanoin että käyppä katsomassa kelloa, paljonko se on... 6.15.

Aivan harhainen.
Mitä teen ?
En jaksa isoa miestä paapoa, enkä ole lähiomainen, mutta tiiättekö se juo itsensä hautaan.
Oman mieheni hautasin, en haluaisi kaveria viereen.
(niin mun mies kuoli sydäriin, ei viinaan)

9

664

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Juomaton alkkis

      Puhelin äänettämälle, äläkä vastaa sille tyypille. Jos tulee ovelle, pidä kiinni ovi, älä vastaa. Jos ei lopu, soita poliisit.

      Alkoholistia ei voi auttaa, hänen pitää itse hakea apua. Niin kauan juomista riittää, kun muut paapovat ja hoitavat holistia

      Ikävää mutta totta.

      • psykoosi

        Puhelin on soinut koko ajan ja mie alan olla loppu.
        Soitin sinne ensihoitoryhmän, mutta ei päästänyt sisälle, sieltä kolmeen kertaan vielä varmistivat että onko vaarallinen, tarviaako poliisia.
        Eivät saaneet kyytiin !!!!
        Mulle - luojan kiitos- tuli kaveri yöksi että saan ite nukkua edes vähän. Puhelinta pakko pitää äänellä, lasten takia.
        Alan olla aika tiltissä, ja neuvoton. Ne lähisukulaiset jotka tietää taustan, eivät vastaa puhelimiin.
        Annanko vaan sitten kuolla.


    • Älä välitä

      Kaikkia ei voi pelastaa - joskus pitää ajatella myös itseään. Päästä naurut irti ja anna miehen selvittää tilanteensa itse. Puhelimeen saa eri soittoäänet jokaiselle soittajalle - ainakin minun puhelimeeni. Anna sukulaiset hoitaa, jos heitä ei kiinnosta - se on heidän ongelmansa ei sinun.

    • Kerran saman kokenut

      Delirium on hengenvaarallinen tila (sydän voi pettää helpostikin), mutta toisaalta kertoo siitä, että halu raitistua täytyy olla aika kova... Nyt olisi otollinen aika tarjota OIKEAA apua. Eli ensin sairaalaan seurantaan (yleensä kestää tuo vaihe n. 4 vrk:tta) ja siitä sitten joko Lapualle (Minnesota-Hoito oy)tai Rymättylään (Rehappi oy) minnesotapohjaiseen hoitolaitokseen. Tuohon ei tosiaan katkaisut sun muut lääkkeitä antavat laitokset pysyväisesti auta tuohon tautiin. Valitettavasti. Omasta kunnasta voisi yrittää selvitellä maksusitoumusmahdollisuutta kyseisiin hoitolaitoksiin.

      • psykoosi

        Joo- tässä taas ootellaan mitä seuraavaksi.
        Kriittinen 2 vkon selväpäisyys takana, no mutta eilen soitteli ja arpoi viinakauppaan lähtöä. En usko että jaksaa omin avuin pysytellä raittiina ja minä en ole sukulainen niin en siis pysty sanomaan muuta kun ehdotuksia. Kiitti noista paikkojen nimistä, pidän ne mielessä kyllä. Noi oiskin sen verran kaukana että sieltä ei ihan heti karata. Miedän paikallinen hoitokoti on niin ylikuormitettu että sinne ei varmaankaan pääse. Ja on sen verran lähellä että liian helppo lipsahtaa kotia ja jatkaa juomista.
        Mulla ois muitakin murheita kun jeesata tämmöstä pässiä, mutta kerran vielä sen teen ja sit on vaan nostettava kädet pystyyn, ikävä kyllä....


      • Jerppa
        psykoosi kirjoitti:

        Joo- tässä taas ootellaan mitä seuraavaksi.
        Kriittinen 2 vkon selväpäisyys takana, no mutta eilen soitteli ja arpoi viinakauppaan lähtöä. En usko että jaksaa omin avuin pysytellä raittiina ja minä en ole sukulainen niin en siis pysty sanomaan muuta kun ehdotuksia. Kiitti noista paikkojen nimistä, pidän ne mielessä kyllä. Noi oiskin sen verran kaukana että sieltä ei ihan heti karata. Miedän paikallinen hoitokoti on niin ylikuormitettu että sinne ei varmaankaan pääse. Ja on sen verran lähellä että liian helppo lipsahtaa kotia ja jatkaa juomista.
        Mulla ois muitakin murheita kun jeesata tämmöstä pässiä, mutta kerran vielä sen teen ja sit on vaan nostettava kädet pystyyn, ikävä kyllä....

        Tervettä itsekyyttä pitää löytyä tai kohta on kaksi hoidokkia. Laita asian tärkeysjärjestykseen ja keskity omiin ja perheesi asioihin. Mies pärjää tai sitten ei, kaikkia ei vain voi pelastaa.


    • Sinde vm-82

      Onko sinulla ehkä kenties vielä vastenmielisyys Delirium tremensistä kohtaan ja olet itse psykoosissa? Sellainen kieleenpureskelu-tila on kuule ihan normaali hyvä kuntoisilla. Näitä deliriumeja löytyy eri yhteiskunnan kerroksista ja erityisesti järjestelmistä. Se vain kuuluu elämään ja libidoon, kuin seksi.
      Tarkoitatko delirium tremensiksellä olohuoneen peiliä ja siitä laukeavaa laivaston omaista lastenhahmoterapian elettä Kreivi Draculaa? Laivaston käyttämää Deja Vu:ta kutsutaan vauvaterapiassa säksättimiksi, joilla leikataan ensikertaa lapsen hiukset ja kiharoita. En mä ainakaan tässä mitään tavallisuudesta poikkeavaa sairasta.
      Säksättimet voi kuvata komeana esineenä maaseudulla korkeassa ja vanhassa, tomerassa, mäntypuussa roikkuva kauhean iso viikate ja vellikello rattaineen pihlajan vieressä. Kohta olisi heinätöiden aika ja vellikello, joka kaatui viime talvina talven viimoissa ja myrskyissä saisi soittaa heinäpellolle.
      Säksättimet ja laivasto ovat koko yhteiskunnan perusta ja arvostetuin asia maailmassa aksentinsiirron perusteella.
      " Et sää saa leikata koko aikaa sitä alapäätä siltä lapselta ja siltä ja siltä tytöltä." marisi Tanja. MItä kaikkea himmeleitä sitä maailmasta löytyykään? Millaisia olkileluja tänä jouluna ihmeet luovatkaan ja tuovatkaan ihmiskunnalle? Kieleenpureskelu tuottaa hyvän olon hormoneja endorfiiniä, kun se on kohtuullistettu ensin ajattelusta ja auttaa esim. tasapainon hallinasta.

    • Jannelle v.nyt Sinde

      Mä vain testasin sitä...
      1. Että onko tää sillä tavalla mielelle turvallista ota huomioon motivoituminen mielikuvitukseen ja eettisyyteen, esteettisyyden avittamana.
      2. Että onko tää sillä tavalla miehelle turvallista ota huomioon motivoituminen ihmisiin ja sosiaaliryhmiin turvallisuuden ja arjen kaipuussa, eettisyyden avittamana.
      Sitä paitsi niitä tatuointeja oli tosi paljon tummaksi mieheksi. Kuin kommando-pipo...
      Sitä paitsi mä nyt haluan jonkun turvallisen hajun, kun on tulossa tosi kova heinäkesä.
      Sitä paitsi se kertoo mulle tilannekatsauksesta otsalohkon ja nostalgisten ja progressiivisten tunteiden kohdalta, jotka kohdallani ovat refleksejä. esim itken surua, kaaosta ja katastrofia refleksistä, ilman frustraatiota.

      Selllaisiakin ovat pikku-ukot:
      Mutta mä en ollut valitettavasti mielelle tarpeeksi turvallinen.
      Mutta mä en ollut valitettavasti kiinnostunut sen aiheuttamasta kivusta.
      Mutta mä en ollut valitettavasti ottanut kuuloonkaan kiinnostumisen laittomuutta.

      Mitali järjestelmä: Mitä sää siellä nurkassa teet? Olihan vaarallista....
      Mä haluan laittaa lisää, mutta ei kaikkea tarvitse julkisesta tai tehdä julkisesti, aina.

      • Jakkeviapäteminen1x2

        Mitali-järjestelmä ja Internet-juttelee
        Se avautui, kuin vihreä esirippu pääsiäiseltä.
        "Mää sitä, kun tähän ei ole koulutusta. Varsinkaan tähän Internet-tilanteeseen."
        "Joo, mä olen äärettömän herkkä ja kaunis ihminen."
        Mun kaverin isä on tatuoija, ainakin ollut, mutta voi hän edustaa kaunista rotuakin.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Maksetaanko Vornaselle palkkaa 2 viikon sairaslomasta

      Eli torstain kännistä 2 viikon palkallinen sairasloma? Saako muut duunarit myös rännätä 2 viikkoa työnantajan laskuun?
      Perussuomalaiset
      297
      2658
    2. Miksi tunnet vetoa..

      Miksi tunnet vetoa juuri häntä kohtaan? Mikä sen saa aikaan?
      Ikävä
      99
      2085
    3. Mitä te palstan ihanat naiset

      Ajattelette hyvin viisaista miehistä, jotka ovat koko ajan jotenkin oudosti väärässä? Vaikka älykkyysosamääräsi olisi 21
      Sinkut
      79
      1613
    4. Tapaus Vornanen

      Se oli torstai-ilta ja kansanedustaja Vornanen oli juhlimassa seurueensa kanssa pitkän edustusviikon jälkeen. Baarissa o
      Maailman menoa
      164
      1459
    5. Nainen, kohtelin sua kuin paskaa

      Ja silti odotin että annat kaiken anteeksi. Yllätyin kun niin ei käynytkään. Olethan kaikin puolin alle mun tason ja sun
      Ikävä
      66
      1298
    6. Nainen, seuraan sun uutta elämää

      Hieman naurattaa tuo sun uusi rooli 🤭. Kun et sovi siihen mitenkään. Mutta pakkohan sulla jokin paikka olla missä hämme
      Ikävä
      53
      1205
    7. Voi hitto Rinsessa säikähdin

      Että olitkin silloin joku huijari. Huh, sano ettet ole.
      Ikävä
      11
      1084
    8. Olet kaikki mitä ikinä tahdonkaan

      Voi sinä ihana Jarno olet just se ihminen keneen menin täysin ihastumaan. Kuin salama kirkkaalta taivaalta meidän koht
      Suhteet
      19
      1076
    9. Ilona Siekkinen

      Onko Ilona Siekkinen todellinen henkilö vai tekoälyllä luotu henkilö? Koostettu monesta eri kuvasta ja liitetty yhteen m
      Yhteiskunta
      1
      1020
    10. AVARN Security ja julkisen toimeksiannon laiton henkilörekisteri

      Kyseessä ei ole VR:än ylläpitämä, vaan Avarnin laiton henkilörekisteri. https://www.is.fi/kotimaa/art-2000000482739.htm
      Turvallisuuspalvelut
      13
      911
    Aihe