Vanhat Windows-versiot, onko käyttöä?

mitä noille keksisi?

Mulla löytyy mm. Windows ME ja Windows 2000 Pro, tuolta nurkasta joutilaana.
Lisäksi löytyy Windows 98 ja 98SE sekä XP Pro ja XP Home.

Nyt kysynkin, onko olemassa jotain sovelluksia joille kelpaa vain Windows ME tai Windows 2000 mutta eivät toimi esim. Windows 98SE:ssä tai XP:ssä?

Siis tarkoitan nimenomaan jotain offlinena toimivia sovelluksia, esim. digiboksien päivityssoftaa, musantekoa, videonkäsittelyä tms.?

Meinaan vaan että joutaisko noi ME ja 2000 heittää jo roskiin jos sellaisia sovelluksia ei löydy, olis parempi tietty mitä vähemmän tollaisia viemässä tilaa hyllystä. :)

Niin ja kuten jo rivien välissä sanoinkin (kun puhuin offline-käytöstä), NETISSÄ EN aio käyttää noin vanhoja, edes XP:tä koska noita vanhoja ei enää juuri paikkalla. Muutenkin netissä käytän ihan muita käyttiksiä kuin windowsia. Turvallisuussyistä.

13

414

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Älä roskiin heitä... Myy vaikka huuto.net sivulla tai anna jollekkin ilmaiseksi.. Monet keräävät vanhoja käyttiksiä ( Kuten minä)... Win Xp käyttikseen tulee vielä päivityksiä... muihin ei.

   • 1+3

    Minkälaisia käyttiksiä sinulla on?


  • Ei vielä paljoakaan.. Vain XP asennuslevy... Mutta tarkkailen kokoajan huuto.net sivustoa... jos siellä sattuisi olemaan myynnissä halvalla noita käyttiksiä.

   • löytyyhän noita

    Huuto.netissä voi tosin olla aika kalliita noi, kannattaa katsoo myös Keltaisesta pörssistä, siellä hinnat on kohtuullisempia. Ja myös Suomi24 Tori-palstaa. Itse olen löytänyt mm. Win98SE-versioita ja Windows XP:tä kohtuuhinnoilla muistaakseni Keltaisen pörssini kautta. Ja mukana siis lisenssitarrat, ohjeet ja aidot Microsoftin asennuslevyt eli ei ole mitään itsepoltettuja vaan tehtaassa painettuja levyjä.


  • xplw200012

   on paljonkin 2000 95 98 .jos kyse on tulostimista piirto ohjemista radio amatööri laitteista .prommereista ne taas dossilla.2000 on yritys versio joten sielä on verkon hallintaakin sen palomuurilla saa rajattua .vain sen hallinto protokollan oppiminen on kova urakka lue txt fileet dossissa niin näet että sitä voi muokata paljonkin .winnissä on aina piilotettu hallinto protokolla piiloon.aino kiusa noissa oli se hiivatin tarra jos se repesi taikka vanhemmiten kului.et saa laillista levyä asennettua.se koodi kuuluisi olla levyn etiketissä holokrammina eikä se hiivatin genuime .ainakin kolomet samat koodit eri kohalla levyä ja sen cdn kansi paperissa nurjalla puolen .toinen moka se käyttö ehto pitää olla kotelon etiketin mukana eikä kiittelyä hyvästä valinnasta. vaan ne piratismin lakitupa jutut heti kanteen..kun se hiivatin tarra sitä vastaava oli romaniassakin kirjoituskoneissa. meillä valtiokin poisti la puhelimista sen ja autoista tuulilasista.ja lupa tarkastajatkin eläkkeellä .että ei sillä tarralla mitään virkaa ole.paitti 100euron maksu kun repee osta uusi lisenssi 100000e kone-sitä se tarkoittaa. vanha käyttis toimii 1200mhz koneessakin. voi olla tosi nopeekin.on nääs 300mt kokoa noi.uudet 4 kikan ylitte pakattu versio.sitte lubuntua ubuntu matee niin vastaavia saat ilimasiin ittekkin.

  • muukalainen

   Dos ja win 3.1 muistaakseni on alkuperäisillä "korpuilla" jne. Niin ja Win 95 on CD :llä useampia. En raski heittää. Win 2000 olikin kallis aikanaan mutta nyt sekin on joutilaana...

  • vanha.voi.olla.parempi

   On sellainen kutina, että verkossa ei ole kierrossa enää haittaohjelmia näihin vanhoihin versioihin.
   XP:hen varmaan on vielä jonkin verran ( ja käyttäjiäkin ), koska virustentorjuntaohjelmat tukevat vielä XP:täkin.

  • Anonyymi

   3.11 win on minulla tallella... 2000 myös... ME ehkä mutta 7:n myin pois ja se olikin paras win98 tavoin....

  • Uudenveroiset, avaamattomat paketit käyttöjärjestelmistä ovat keräilykohteita, eivät tosin arvokkaita, ellei kyseessä ole jokin hyvin erikoinen tapaus, jonka painos on syystä tai toisesta jäänyt hyvin pieneksi. Tällaisia ei kuitenkaan kannata heittää pois.

   DOSBox ja Wine pyörittävät vanhoja softia modernin käyttöjärjestelmän sisällä tarpeen mukaan, ja jos tarvitsee jotain bioksen tai laitteen firmwaren päivitystä boottaavalla Dosilla, niin voi käyttää vaikka FreeDOS:ia.

   Eli mitään hyötykäyttöä vanhoilla käyttöjärjestelmillä tuskin on. ; )

  • Anonyymi

   Dos 6, FreeDos, win95, win98se, näitä nyt tullut käytettyä vanhoille dos-peleille alustana. Samalla asennellut vanhoja kone-emulaattoreita ja pyörittänyt myös niillä pelejä(joihinkin saa myös atari joystickin kiinni). Koneita löytyy vanhasta 286:sta alkaen 1 megan muistilla! Retro-pelaaminen on erittäin hauskaa puuhaa ja voin kyllä suositella kaikille viihteenä. Helppo tehdä vaikkapa CF-kortista kiintolevy, jossa 4gigaa tilaa, mikä jossakin vaiheessa oli aivan älytön määrä, mm. freedos joutuu pohtimaan tuota puolisen minuuttia aina välillä. Kaikki pelit ei tietenkään aikaa ole kestäneet, mutta pulmapelit yleensä varsin hyvin, kuten lemmings, loom, eri tetrikset, jne.. jotkut rally-pelit. Eikä kaikki todellakaan toimi nykykoneilla :)

  • Anonyymi

   Mulla tallessa:
   Dos 2.1 lerppu
   Dos 5 Korppu
   Dos 6,2 Korppu
   Win 3.1 Korppu
   Win 95 CD
   OS Warp CD
   NT 4 CD
   Win 7 CD
   Nyt käytössä vain Linux Mint 19.2

  • Anonyymi

   Kyllä käyvät kaupaksi jos laittaa huutonettiin eikä paljoa pyydä, voi tuottaa runsaasti iloa ostajalle.

   • Anonyymi

    W10 tuo vain tuskaa!!


  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Kohunäyttelijä Aku Hirviniemi täyttää tänään pyöreät 40 vuotta. Onnea kaikesta huolimatta!

   Näyttelijä, juontaja Hirviniemi on ollut otsikoissa ja hänen keikkojaan sekä tuotantojaan on peruttu julkisuuteen nousse
   Kotimaiset julkkisjuorut
   166
   3396
  2. Miten sinä juhlistat Suomen itsenäisyyttä 6.12. - Onko millaisia perinteitä?

   Itsenäisyyspäivä on näinä aikoina entistä tärkeämpi osa suomalaisuutta ja merkittävä juhlan aihe meistä monelle. Miten s
   Maailman menoa
   392
   1843
  3. Kiitos että olet

   Tiedän, että sinä olet ja ajattelet minua välillä. Se tuo minulle voimaa, et tiedäkään miten paljon. Vaikka meistä ei tu
   Ikävä
   44
   869
  4. Sinä siellä

   Kerro vielä oliko se aitoa rakkautta ja olet päässyt eteenpäin
   Ikävä
   101
   781
  5. Eläköönhuuto veteraaneillemme!

   Huomenna 6.12. valtiojohto kutsuvieraidensa kera juhlii jotain olematonta - itsenäisyyttämme, jota ei enää ole! Tuon ol
   Maailman menoa
   289
   773
  6. Laita tähän ketjuun jokin tunniste teistä mistä hän voisi sinut

   tunnistaa. Jokin teidän kahden välillä tapahtuneesta tai mistä olette kahden kesken keskustelleet. Älkää laittako nimiä
   Ikävä
   21
   766
  7. Ei sydäntään voi pettää loputtomiin

   Vielä me toisemme löydetään.
   Ikävä
   59
   764
  8. Sofia & Stefan

   Kas kummaa, yhtäaikaa Dubaissa? Pääsikö Sofia pitkästä aikaa Dubain kotiin? 😂 Instaan muistettu laittaa kuva "vesi ton
   Kotimaiset julkkisjuorut
   82
   743
  9. Nainen, joudutko muuttamaan pois vuokseni

   Koska koko ajan olet vaarassa törmätä minuun ja se on tosi kiusallinen ja vaivaannuttava tilanne sinulle. Miten olla koh
   Ikävä
   75
   695
  10. Muistan kuinka isovanhemmat kertoivat teinipoikia VIEDYN VÄKISIN kodeistaan SOTAAN

   Suomen sotien aikaan erittäin nuoria teinipoikia vietiin väkisin kodeistaan ja lähetetiin sotimaan. Meinaatteko ettei t
   Maailman menoa
   248
   693
  Aihe