Vanhat Windows-versiot, onko käyttöä?

mitä noille keksisi?

Mulla löytyy mm. Windows ME ja Windows 2000 Pro, tuolta nurkasta joutilaana.
Lisäksi löytyy Windows 98 ja 98SE sekä XP Pro ja XP Home.

Nyt kysynkin, onko olemassa jotain sovelluksia joille kelpaa vain Windows ME tai Windows 2000 mutta eivät toimi esim. Windows 98SE:ssä tai XP:ssä?

Siis tarkoitan nimenomaan jotain offlinena toimivia sovelluksia, esim. digiboksien päivityssoftaa, musantekoa, videonkäsittelyä tms.?

Meinaan vaan että joutaisko noi ME ja 2000 heittää jo roskiin jos sellaisia sovelluksia ei löydy, olis parempi tietty mitä vähemmän tollaisia viemässä tilaa hyllystä. :)

Niin ja kuten jo rivien välissä sanoinkin (kun puhuin offline-käytöstä), NETISSÄ EN aio käyttää noin vanhoja, edes XP:tä koska noita vanhoja ei enää juuri paikkalla. Muutenkin netissä käytän ihan muita käyttiksiä kuin windowsia. Turvallisuussyistä.

13

668

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • vapunen

   Älä roskiin heitä... Myy vaikka huuto.net sivulla tai anna jollekkin ilmaiseksi.. Monet keräävät vanhoja käyttiksiä ( Kuten minä)... Win Xp käyttikseen tulee vielä päivityksiä... muihin ei.

   • 1+3

    Minkälaisia käyttiksiä sinulla on?


  • vapunen

   Ei vielä paljoakaan.. Vain XP asennuslevy... Mutta tarkkailen kokoajan huuto.net sivustoa... jos siellä sattuisi olemaan myynnissä halvalla noita käyttiksiä.

   • löytyyhän noita

    Huuto.netissä voi tosin olla aika kalliita noi, kannattaa katsoo myös Keltaisesta pörssistä, siellä hinnat on kohtuullisempia. Ja myös Suomi24 Tori-palstaa. Itse olen löytänyt mm. Win98SE-versioita ja Windows XP:tä kohtuuhinnoilla muistaakseni Keltaisen pörssini kautta. Ja mukana siis lisenssitarrat, ohjeet ja aidot Microsoftin asennuslevyt eli ei ole mitään itsepoltettuja vaan tehtaassa painettuja levyjä.


  • xplw200012

   on paljonkin 2000 95 98 .jos kyse on tulostimista piirto ohjemista radio amatööri laitteista .prommereista ne taas dossilla.2000 on yritys versio joten sielä on verkon hallintaakin sen palomuurilla saa rajattua .vain sen hallinto protokollan oppiminen on kova urakka lue txt fileet dossissa niin näet että sitä voi muokata paljonkin .winnissä on aina piilotettu hallinto protokolla piiloon.aino kiusa noissa oli se hiivatin tarra jos se repesi taikka vanhemmiten kului.et saa laillista levyä asennettua.se koodi kuuluisi olla levyn etiketissä holokrammina eikä se hiivatin genuime .ainakin kolomet samat koodit eri kohalla levyä ja sen cdn kansi paperissa nurjalla puolen .toinen moka se käyttö ehto pitää olla kotelon etiketin mukana eikä kiittelyä hyvästä valinnasta. vaan ne piratismin lakitupa jutut heti kanteen..kun se hiivatin tarra sitä vastaava oli romaniassakin kirjoituskoneissa. meillä valtiokin poisti la puhelimista sen ja autoista tuulilasista.ja lupa tarkastajatkin eläkkeellä .että ei sillä tarralla mitään virkaa ole.paitti 100euron maksu kun repee osta uusi lisenssi 100000e kone-sitä se tarkoittaa. vanha käyttis toimii 1200mhz koneessakin. voi olla tosi nopeekin.on nääs 300mt kokoa noi.uudet 4 kikan ylitte pakattu versio.sitte lubuntua ubuntu matee niin vastaavia saat ilimasiin ittekkin.

  • muukalainen

   Dos ja win 3.1 muistaakseni on alkuperäisillä "korpuilla" jne. Niin ja Win 95 on CD :llä useampia. En raski heittää. Win 2000 olikin kallis aikanaan mutta nyt sekin on joutilaana...

  • vanha.voi.olla.parempi

   On sellainen kutina, että verkossa ei ole kierrossa enää haittaohjelmia näihin vanhoihin versioihin.
   XP:hen varmaan on vielä jonkin verran ( ja käyttäjiäkin ), koska virustentorjuntaohjelmat tukevat vielä XP:täkin.

  • Anonyymi

   3.11 win on minulla tallella... 2000 myös... ME ehkä mutta 7:n myin pois ja se olikin paras win98 tavoin....

  • Uudenveroiset, avaamattomat paketit käyttöjärjestelmistä ovat keräilykohteita, eivät tosin arvokkaita, ellei kyseessä ole jokin hyvin erikoinen tapaus, jonka painos on syystä tai toisesta jäänyt hyvin pieneksi. Tällaisia ei kuitenkaan kannata heittää pois.

   DOSBox ja Wine pyörittävät vanhoja softia modernin käyttöjärjestelmän sisällä tarpeen mukaan, ja jos tarvitsee jotain bioksen tai laitteen firmwaren päivitystä boottaavalla Dosilla, niin voi käyttää vaikka FreeDOS:ia.

   Eli mitään hyötykäyttöä vanhoilla käyttöjärjestelmillä tuskin on. ; )

  • Anonyymi

   Dos 6, FreeDos, win95, win98se, näitä nyt tullut käytettyä vanhoille dos-peleille alustana. Samalla asennellut vanhoja kone-emulaattoreita ja pyörittänyt myös niillä pelejä(joihinkin saa myös atari joystickin kiinni). Koneita löytyy vanhasta 286:sta alkaen 1 megan muistilla! Retro-pelaaminen on erittäin hauskaa puuhaa ja voin kyllä suositella kaikille viihteenä. Helppo tehdä vaikkapa CF-kortista kiintolevy, jossa 4gigaa tilaa, mikä jossakin vaiheessa oli aivan älytön määrä, mm. freedos joutuu pohtimaan tuota puolisen minuuttia aina välillä. Kaikki pelit ei tietenkään aikaa ole kestäneet, mutta pulmapelit yleensä varsin hyvin, kuten lemmings, loom, eri tetrikset, jne.. jotkut rally-pelit. Eikä kaikki todellakaan toimi nykykoneilla :)

  • Anonyymi

   Mulla tallessa:
   Dos 2.1 lerppu
   Dos 5 Korppu
   Dos 6,2 Korppu
   Win 3.1 Korppu
   Win 95 CD
   OS Warp CD
   NT 4 CD
   Win 7 CD
   Nyt käytössä vain Linux Mint 19.2

  • Anonyymi

   Kyllä käyvät kaupaksi jos laittaa huutonettiin eikä paljoa pyydä, voi tuottaa runsaasti iloa ostajalle.

   • Anonyymi

    W10 tuo vain tuskaa!!


  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Raivoaako Putin, kun Suomi hyväksytään naton jäseneksi

   https://www.is.fi/politiikka/art-2000008913259.html "Kommentti: Madridista jysähti sittenkin – Suomi kutsutaan Naton jäseneksi jo keskiviikkona Lähes
   NATO
   376
   3883
  2. Miten olette pärjänneet kuumuuden kanssa?

   Viime yö oli trooppisen lämmin ja kämpässä kuuma. Heräilin vähän väliä kuumuuden takia vaikka nukuin pelkkä lakana päällä. Täkin heitin jo viime viiko
   Maailman menoa
   347
   3449
  3. Rydman "elämäni hirveimmät päivät" Entäs uhrisi?!

   https://yle.fi/uutiset/3-12515383 Rydman valittelee että vaikeaa on ollut kun jäänyt kiinni mutta entäs uhrisi? Ei yhtään empatiaa uhreja kohtaan!
   Maailman menoa
   167
   2423
  4. Nakkilassa on raiskattu wanhus

   Wanhus on raiskattu nakkilassa palvelutalossa. ( näin uutisoivat molemmat iltapäivälehdet sekä yle )
   Nakkila
   19
   2025
  5. No aloititko sä jo suhteen

   sen toisen ihailijasi kanssa? Sen jonka kanssa sulla oli jotain vispiläkauppaa? Olenko jo unohdettu ja tarpeeton?
   Ikävä
   151
   1349
  6. JA SIEPIN VALITUS ALKOI TAAS

   Siepin unelma-asunnossa oli hajonnut ilmalämpöpumppu, jonka takia hän joutui lähtemään kuumuutta pakoon ylelliseen hotelliin. mutta voi kauhistus, k
   Kotimaiset julkkisjuorut
   112
   1211
  7. Mitä oikein odotat?

   Rehellisiä vastauksia sitten vain.
   Ikävä
   115
   1203
  8. Totuus on että

   Se kaikki sattui ihan vit**ti koska mä tykkään susta todella paljon. Oikeesti tosi paljon. Menin ihan pois raiteilta enkä tajua tätä itekään. Oon mä j
   Ikävä
   34
   930
  9. Turkki tukee Suomen Nato-jäsenyyttä

   Kuinkas trollien suuhun nyt pannaan? 🤣 Juttua aiheesta löytyy kohta kaikista mahdollisista uutislähteistä. Mahtava homma!🫡🥳
   Maailman menoa
   386
   882
  10. Natoon liittymisen hinta kova.

   Suomi joutuu luovuttamaan kurdeja Turkkiin, maksoiko Suomen Nato-jäsenyys monien kymmenien ihmisten vankeus ja kidutuskohtalon vai peräti kuoleman. ht
   Maailman menoa
   246
   868
  Aihe