Vanhat Windows-versiot, onko käyttöä?

mitä noille keksisi?

Mulla löytyy mm. Windows ME ja Windows 2000 Pro, tuolta nurkasta joutilaana.
Lisäksi löytyy Windows 98 ja 98SE sekä XP Pro ja XP Home.

Nyt kysynkin, onko olemassa jotain sovelluksia joille kelpaa vain Windows ME tai Windows 2000 mutta eivät toimi esim. Windows 98SE:ssä tai XP:ssä?

Siis tarkoitan nimenomaan jotain offlinena toimivia sovelluksia, esim. digiboksien päivityssoftaa, musantekoa, videonkäsittelyä tms.?

Meinaan vaan että joutaisko noi ME ja 2000 heittää jo roskiin jos sellaisia sovelluksia ei löydy, olis parempi tietty mitä vähemmän tollaisia viemässä tilaa hyllystä. :)

Niin ja kuten jo rivien välissä sanoinkin (kun puhuin offline-käytöstä), NETISSÄ EN aio käyttää noin vanhoja, edes XP:tä koska noita vanhoja ei enää juuri paikkalla. Muutenkin netissä käytän ihan muita käyttiksiä kuin windowsia. Turvallisuussyistä.

13

465

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Älä roskiin heitä... Myy vaikka huuto.net sivulla tai anna jollekkin ilmaiseksi.. Monet keräävät vanhoja käyttiksiä ( Kuten minä)... Win Xp käyttikseen tulee vielä päivityksiä... muihin ei.

      • 1+3

        Minkälaisia käyttiksiä sinulla on?


    • Ei vielä paljoakaan.. Vain XP asennuslevy... Mutta tarkkailen kokoajan huuto.net sivustoa... jos siellä sattuisi olemaan myynnissä halvalla noita käyttiksiä.

      • löytyyhän noita

        Huuto.netissä voi tosin olla aika kalliita noi, kannattaa katsoo myös Keltaisesta pörssistä, siellä hinnat on kohtuullisempia. Ja myös Suomi24 Tori-palstaa. Itse olen löytänyt mm. Win98SE-versioita ja Windows XP:tä kohtuuhinnoilla muistaakseni Keltaisen pörssini kautta. Ja mukana siis lisenssitarrat, ohjeet ja aidot Microsoftin asennuslevyt eli ei ole mitään itsepoltettuja vaan tehtaassa painettuja levyjä.


    • xplw200012

      on paljonkin 2000 95 98 .jos kyse on tulostimista piirto ohjemista radio amatööri laitteista .prommereista ne taas dossilla.2000 on yritys versio joten sielä on verkon hallintaakin sen palomuurilla saa rajattua .vain sen hallinto protokollan oppiminen on kova urakka lue txt fileet dossissa niin näet että sitä voi muokata paljonkin .winnissä on aina piilotettu hallinto protokolla piiloon.aino kiusa noissa oli se hiivatin tarra jos se repesi taikka vanhemmiten kului.et saa laillista levyä asennettua.se koodi kuuluisi olla levyn etiketissä holokrammina eikä se hiivatin genuime .ainakin kolomet samat koodit eri kohalla levyä ja sen cdn kansi paperissa nurjalla puolen .toinen moka se käyttö ehto pitää olla kotelon etiketin mukana eikä kiittelyä hyvästä valinnasta. vaan ne piratismin lakitupa jutut heti kanteen..kun se hiivatin tarra sitä vastaava oli romaniassakin kirjoituskoneissa. meillä valtiokin poisti la puhelimista sen ja autoista tuulilasista.ja lupa tarkastajatkin eläkkeellä .että ei sillä tarralla mitään virkaa ole.paitti 100euron maksu kun repee osta uusi lisenssi 100000e kone-sitä se tarkoittaa. vanha käyttis toimii 1200mhz koneessakin. voi olla tosi nopeekin.on nääs 300mt kokoa noi.uudet 4 kikan ylitte pakattu versio.sitte lubuntua ubuntu matee niin vastaavia saat ilimasiin ittekkin.

    • muukalainen

      Dos ja win 3.1 muistaakseni on alkuperäisillä "korpuilla" jne. Niin ja Win 95 on CD :llä useampia. En raski heittää. Win 2000 olikin kallis aikanaan mutta nyt sekin on joutilaana...

    • vanha.voi.olla.parempi

      On sellainen kutina, että verkossa ei ole kierrossa enää haittaohjelmia näihin vanhoihin versioihin.
      XP:hen varmaan on vielä jonkin verran ( ja käyttäjiäkin ), koska virustentorjuntaohjelmat tukevat vielä XP:täkin.

    • Anonyymi

      3.11 win on minulla tallella... 2000 myös... ME ehkä mutta 7:n myin pois ja se olikin paras win98 tavoin....

    • Uudenveroiset, avaamattomat paketit käyttöjärjestelmistä ovat keräilykohteita, eivät tosin arvokkaita, ellei kyseessä ole jokin hyvin erikoinen tapaus, jonka painos on syystä tai toisesta jäänyt hyvin pieneksi. Tällaisia ei kuitenkaan kannata heittää pois.

      DOSBox ja Wine pyörittävät vanhoja softia modernin käyttöjärjestelmän sisällä tarpeen mukaan, ja jos tarvitsee jotain bioksen tai laitteen firmwaren päivitystä boottaavalla Dosilla, niin voi käyttää vaikka FreeDOS:ia.

      Eli mitään hyötykäyttöä vanhoilla käyttöjärjestelmillä tuskin on. ; )

    • Anonyymi

      Dos 6, FreeDos, win95, win98se, näitä nyt tullut käytettyä vanhoille dos-peleille alustana. Samalla asennellut vanhoja kone-emulaattoreita ja pyörittänyt myös niillä pelejä(joihinkin saa myös atari joystickin kiinni). Koneita löytyy vanhasta 286:sta alkaen 1 megan muistilla! Retro-pelaaminen on erittäin hauskaa puuhaa ja voin kyllä suositella kaikille viihteenä. Helppo tehdä vaikkapa CF-kortista kiintolevy, jossa 4gigaa tilaa, mikä jossakin vaiheessa oli aivan älytön määrä, mm. freedos joutuu pohtimaan tuota puolisen minuuttia aina välillä. Kaikki pelit ei tietenkään aikaa ole kestäneet, mutta pulmapelit yleensä varsin hyvin, kuten lemmings, loom, eri tetrikset, jne.. jotkut rally-pelit. Eikä kaikki todellakaan toimi nykykoneilla :)

    • Anonyymi

      Mulla tallessa:
      Dos 2.1 lerppu
      Dos 5 Korppu
      Dos 6,2 Korppu
      Win 3.1 Korppu
      Win 95 CD
      OS Warp CD
      NT 4 CD
      Win 7 CD
      Nyt käytössä vain Linux Mint 19.2

    • Anonyymi

      Kyllä käyvät kaupaksi jos laittaa huutonettiin eikä paljoa pyydä, voi tuottaa runsaasti iloa ostajalle.

      • Anonyymi

        W10 tuo vain tuskaa!!


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      1769
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      20
      1674
    3. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      64
      1513
    4. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      71
      1505
    5. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      104
      1485
    6. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      57
      1392
    7. Pelastakaa Lapset: Netti ei ole turvallinen paikka lapsille - Erätauko-tilaisuus to 25.4.2024

      Netti ei ole turvallinen paikka lapsille, mutta mitä asialle voi vanhempana tehdä? Torstaina 25.4.2024 keskustellaan ne
      Suomi24 Blogi ★
      16
      1371
    8. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      19
      1202
    9. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      65
      1140
    10. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1124
    Aihe