Mukavan oloinen pieni rivarin pätkä olisi tarjolla, mutta siinä on suora sähkölämmitys. Mikäs onkaan tilanne tällä hetkellä miten kannattava sähkölämmitys onkaan? ILP asunnossa taisi ollakkin jo asennettu, joten siitä toki plussaa tulee heti.
Ja mitäs kaikkea sähkölämmitys noissa pitää yleensä sisällään, lämmitetäänkö käyttövesikin sähköllä?
Suora sähkölämmitys
41
15721
Vastaukset
- erg 3ge 5g gr
Käytännössä minkään energian hintaan ei voi vaikuttaa mitenkään muuten kuin joko tuhlaamalla/säästämällä sen kulutuksessa. Aino "ilmainen lämmitysmuoto on puulämmitys. JOS saa puut omasta metsästä, eikä laske työtunteja, välinekuluja, kuljetuskuluja, nuohousta...
Lämpöpumppu kai ok, eri asia sitten, miten ne tulevat kestämään, mutta eihän nuo kalliita ole. Kandee miettiä, asunnossa ei siis varalämpöä sähkökatkojen varalta. Niitäkin voi tulla joskus.
Käyttövesi nyt yleensäkin lämmitetään sähköllä, jos ei ole kaukolämpö tai öly- tms lämmitys.
Sähkölämmössä puolensa, hyvät ja huonot. Paras sen vaivattomuus, kehnoin hinta. Etälukumittarit pakollisia, talvella sähköä kuluu, että mittaria ei kerkeä seuraamaan, kesällä sähköä ei mene paljoakaan, laskut vaihtelevat älyttömästi "kelien" mukaan. - partnevia.fi
Pienessä asunnossa ei ole merkittävää eroa kustannuksissa eri lämmitysmuodoilla. Sähkölämmityksen etu on siinä, että jokaisella huoneistolla on oma sähkömittari ja omalla kulutuksellaan voi vaikuttaa sähkölaskuun. Kaukolämpötaloissahan pihtarit maksavat myös tuhlareiden lämmityksestä hoitovastikkeessa.
Jos haluat jonkinlaista vertailua tehdä, niin vertaa vastaavanlaisten ja -ikäisten kaukolämpö- tai öljylämmityshuoneistojen hoitovastikkeita (jotka sisältävät lämmityksen) ja mieti, paljonko noiden ja sähkölämmityshuoneiston vastikkeiden erotuksella saat ostettua sähköä kuukaudessa lämmitykseen. - KK
Kaukolämpötaloissa jos on patteriverkosto säädetty oikein niin kaikissa asunnoissa on tasainen lämpö, eikä asuntoaan saa kuumemmaksi termaria kääntämällä. Ainoastaan viileämmäksi. Eli, ei maksa pihtari tuhlarin lämpöjä. Itselläni kaukolämmössä oleva rivariasunto ja olen vertaillut kuluja. Halvempi on kuin vastaava sähkölämmitteinen ja huomattavasti.
- aaseedeesee
on,on säädetty mutta on niitä jatkuvasti tuulettavia, parvekkeen ovi auki, lasi raollaan jne. kelillä kuin kelillä. Ei tulis sähkölämmitteisessä mieleenkään,
- liian kuumaa
aaseedeesee kirjoitti:
on,on säädetty mutta on niitä jatkuvasti tuulettavia, parvekkeen ovi auki, lasi raollaan jne. kelillä kuin kelillä. Ei tulis sähkölämmitteisessä mieleenkään,
Asuimme 12 vuotta sähkölämmitteisessä omakotitalossa ja oli ihanaa kun sai säätää huonelämmön 20 asteeseen ja makuuhuoneen 18 asteeseen. Nykyisessä kaukolämpökerrostalossa kaikki patterit on kiinni, eikä lämpö laske alle 22 asteen. Olemmekin harkinneet palaavamme sähkölämmitteiseen taloon.
- Nipsa
liian kuumaa kirjoitti:
Asuimme 12 vuotta sähkölämmitteisessä omakotitalossa ja oli ihanaa kun sai säätää huonelämmön 20 asteeseen ja makuuhuoneen 18 asteeseen. Nykyisessä kaukolämpökerrostalossa kaikki patterit on kiinni, eikä lämpö laske alle 22 asteen. Olemmekin harkinneet palaavamme sähkölämmitteiseen taloon.
Jep, ei tuo ole pelkästään kaukolämmön ominaisuus, vaan kaikkien vesikierrolla lämmön jakavien lämmitysjärjestelmien ominaisuus. Olipa niissä sitten patterit tai lattialämmitys. Vaikka teoriassa niissä voi säätää tilojen lämpötiloja huone/kiertosilmukka-kohtaisesti niin käytännössä säädettävyys, tai tasapainotus, on vähän sitä sun tätä. Ja ei yleensä onnistu optimaalisesti 99% asukkaista (= ei-lämmityksen-harrastajat).
Ainoastaan suorasähkössä jokainen huone/tila on itsenäisesti ja helposti muista huoneista/tiloista riippumattomasti säädettävissä ja toimii automaattisesti normaaleilta asukkaillakin ilman syvällistä perehtymistä lämmitysjärjestelmään. - oikomishoitoa
Nipsa kirjoitti:
Jep, ei tuo ole pelkästään kaukolämmön ominaisuus, vaan kaikkien vesikierrolla lämmön jakavien lämmitysjärjestelmien ominaisuus. Olipa niissä sitten patterit tai lattialämmitys. Vaikka teoriassa niissä voi säätää tilojen lämpötiloja huone/kiertosilmukka-kohtaisesti niin käytännössä säädettävyys, tai tasapainotus, on vähän sitä sun tätä. Ja ei yleensä onnistu optimaalisesti 99% asukkaista (= ei-lämmityksen-harrastajat).
Ainoastaan suorasähkössä jokainen huone/tila on itsenäisesti ja helposti muista huoneista/tiloista riippumattomasti säädettävissä ja toimii automaattisesti normaaleilta asukkaillakin ilman syvällistä perehtymistä lämmitysjärjestelmään.Väärää profetiaa!
Kerrostalossa on ei ole lämmöneristystä väliseinissä ja pohjissa ja näitä naapuriasuntoon rajoittuvia pintoja on PALJON enemmän kuin ulkoseinää, jos puhutaan talon keskellä sijaitsevasta asunnosta. Siksipä oman kämpän lämpötila voi poiketa vain muutaman asteen naapurien lämpötilasta. Eli jos/kun useimmat naapurit paahtaa 24 lämmöissä, ei omaa kämppää saa jäähtymään alle 22 kuin ikkunatuuletuksella. Täysin riippumatta siitä, hoituuko lämmitys vedellä, sähköllä tai kaakeliuunilla...
Rivitaloissa naapurit vaikuttavat vähemmän, kun väliseinää on vähän suhteessa ulkoseinien pinta-alaan kevytrakenteisissa taloissa siellä väliseinässä on vielä tuhti äänieristys ... eli lämmöneristevillaa.
Huonekohtainen lämmönsäätö toimii kyllä ihan patteritermostaateilla ja jopa nopeammin kuin sähköisellä lattialämmityksellä.
ILP kuulostaa siltä kuin sähkölasku olisi ollut kohtuullisen kova. Ellei sitten ole pääasiassa jäähdytyksen vuoksi hankittu. Vanhemmissa rivitaloissa ilmanvaihto on painovoimainen tai koneellinen poisto eli lämmöt menee harakoille ilmetiiveyskin voi olla kehnonpuoleinen. Eli lämpöä hukkuu tätä kautta.
Jos lämmitys on sähköllä, niin se tarkoittaa auttamatta myös käyttöveden lämmittämistä sähköllä. Tähän kulutukseen sentään pystyy vaikuttamaan, yhdelle normaali kulutus on 70 l/päivä ja toinen ei pärjää alle 250 l/päivä....
- doopisko
asun rivitalokaksiossa jossa sähkölämmitys ja lattialämmitys,viimetalvi oli kova mutta alle 10. 000 kilowattia oli vuoden sähköt eli n85e kk, ja sähkötalon y-vastike 80e ni tekee 160e kk. eli ei välttämättä kallista ole.
- tästähyvä
Samoin mulla
oli pieni kulutus
vaikka on suorasähkö ja lattialämmitys
mutta, on se varaava takka. - rkrlrlö4ö4ö
tästähyvä kirjoitti:
Samoin mulla
oli pieni kulutus
vaikka on suorasähkö ja lattialämmitys
mutta, on se varaava takka.takka ois jees mut meillä on sähkökaksiossa ilmalämpöpumppu vähän jeesaamassa kulutusta
- Anonyymi
Kaksiossa 10 000 kWh:n sähkönkulutus on tautisen paljon, pidätkö talvella ovia auki?
- hank.kustan.
suorasähkö,varaava takka ja ilmalämpöpumppu on edelleenkin varteenotettava lämmitysvaihtoehto.ja eihän tuon maalämmönkään verollepano ole kuin lyhyen ajan kysymys
- dmfposad
Isommissa taloyhtiöissä ei ole väliä sillä kuka tuhlaa ja kuka ei, kaukolämpö maksaa noin 3c/kwh ja sähkö noin 11c/kwh riippuu vähän paikkakunnasta.. Hyvin eristetty ja rakennettu talo on suht halpa sähkölämmitteisenäkin...
- vettä vai sähköä
Ei tietoa kuinka vanha tuo rivaritalo on, mutta ajatteleppa asiaa näin:
Suorasähkö-lämmityksessä ei ole kiertovesiputkistoa, pumppuja, lämmönvaihtimia tms. kuluvia ja huoltoa kaipaavia osia. Se toimii täysin automaattisesti ilman mitään toimenpiteitä. Ei vuotovaaroja => vakuutusmaksutkin edullisemmat. Sähkökaapeleiden tiedetään varmasti toimivan vielä 50 v päästäkin.
Sen sijaan yli 10-20v vanhan vesikiertoisella lämmitysjärjestelmällä varustetun talon/asunnon ostaessasi on hyvä varautua asumisaikanasi isoon ja kaliiseen remonttiin. Joko katastrofin myötä tai sitten ennakoiden. Jokatapauksessa tämän rempan aikana joudut muuttamaan muualle ja se maksaa. Ja lisäksi tuota järjestelmää pitää huoltaa ja säätää koko ajan jotta se toimisi ja katastrofeja ei tulisi. Rakenteisiin upotettujen putkien elinikää ei kai kukaan tiedä, mutta max. 30v ja remppa on kai ihan hyvä arvio. Vakuutusyhtiötkin tietävät tämän ja siksi vakuutusmaksut ovat kalliimmat.- urjrekerk
tuo on totta jota moni ei tule ajatelleeksi!
- huoleton/idiootti?
> Suorasähkö-lämmityksessä ei ole kiertovesiputkistoa, pumppuja, lämmönvaihtimia tms. kuluvia ja huoltoa kaipaavia osia.
Jaa, suorasähkätalossa on tullut asuttua ja termostaatteja meni ensimmäisinä vuosina ihan kiitettävää tahtia (valmistusvika).
Lämminvesivaraajan käyttöikä on periaatteessa parikytä vuotta. Saattaa kestää pitempään tai olla kestämättä. Menee toki yhtiön piikkiin, mutta vaivansa tässäkin.
Sähköpattereillakin on laskennallinen käyttöikä kait jotai 15-20 vuotta, mutta nuukuuksissahan näiden kanssa sitkutellaan paljon pitempään (vaikka olisi kuin kulahtanut ulkonäkö), jos vaan toimivat.
Pahin pommi, mitä harva ajattelee, on kaapelit kurassa. Eli sähköiset lattialämmitykset. Ne eivät ole ikuisia. Termostaattien ja anturien lisäksi poksuu kaapeleita. Näilläkin laskennallinen käyttöikä on 20 vuotta. Yleensä kyllä ne kestää pitempäänkin. Yleensä. Ei aina. Tuttavapiiristäkin on kokemusta alta 20 vuodessa kypsyneistä kaapeleista.
Joo, joo, pystyy niitä kuulemma korjaamaan. Tosin taitaa usein poksahtaa siitä korjatun paikan vierestä (yhden piha-alueen lämmitysten korjausta sivusta seuranneena... jo 3 paikkausta tehty...). Vaan ei ole helppo juttu pesutilassa, kun menee vesieritykset poks eikä saa enää samanlaista kaakelia. Eikä ole helppoa kuivassakaan tilassa, kun mistäpä enää löytää paikkapaloja johonkin 80-luvun parkettiin.
Eli kannattaa henkisesti varautua siihen, että jossain vaiheessa lattialämmitys korvataan sähköpattereilla.
Vesilämmitystä koskevat jutut taas oli lähes kokonaan kateellisen pellen satuilua. Lämpöjohtojen ja (vesikeirtoisten) patterien käyttöikä on yleensä = rakennuksen käyttöikä eli kestävät >>50 vuotta. Rivitaloissa lämpöjohdotkin on yleensä asennettu kevytrakenteisiin koteloihin (verhokoteloihin tms.) missä ne ovat myös turvassa ulkopuoliselta syöpymiseltä. Rakennusten välisiä putkistoja saattaa kyllä mennä uusix, mutta niiden kanssa ei nyt noin yleensä puhuta mistään 10-20 vuoden eliniästä ... jos siis ei ole tehty asennuksia täysin perseelleen.
Kaukolämmön alakeskus ja venttiileitä menee uusiksi 20-25 vuoden syklillä, mutta eipä se sähkölämityskään ilman huoltotoimia (ne varaajat yms.) tätä pitempään kestä. Mutta putket ja patterit ei mene... eikä mene vielä 50 vuoden kohdallakaan.
Sähkölämmitystä väkisin tyrkyttävä reppana joko kusettaa tai on niin kuutamolla, että sekoittaa käyttövesijohtojen saneeraukset ja lämmitysjärjestelmät keskenään. - SeOnKuinMinäSanon
huoleton/idiootti? kirjoitti:
> Suorasähkö-lämmityksessä ei ole kiertovesiputkistoa, pumppuja, lämmönvaihtimia tms. kuluvia ja huoltoa kaipaavia osia.
Jaa, suorasähkätalossa on tullut asuttua ja termostaatteja meni ensimmäisinä vuosina ihan kiitettävää tahtia (valmistusvika).
Lämminvesivaraajan käyttöikä on periaatteessa parikytä vuotta. Saattaa kestää pitempään tai olla kestämättä. Menee toki yhtiön piikkiin, mutta vaivansa tässäkin.
Sähköpattereillakin on laskennallinen käyttöikä kait jotai 15-20 vuotta, mutta nuukuuksissahan näiden kanssa sitkutellaan paljon pitempään (vaikka olisi kuin kulahtanut ulkonäkö), jos vaan toimivat.
Pahin pommi, mitä harva ajattelee, on kaapelit kurassa. Eli sähköiset lattialämmitykset. Ne eivät ole ikuisia. Termostaattien ja anturien lisäksi poksuu kaapeleita. Näilläkin laskennallinen käyttöikä on 20 vuotta. Yleensä kyllä ne kestää pitempäänkin. Yleensä. Ei aina. Tuttavapiiristäkin on kokemusta alta 20 vuodessa kypsyneistä kaapeleista.
Joo, joo, pystyy niitä kuulemma korjaamaan. Tosin taitaa usein poksahtaa siitä korjatun paikan vierestä (yhden piha-alueen lämmitysten korjausta sivusta seuranneena... jo 3 paikkausta tehty...). Vaan ei ole helppo juttu pesutilassa, kun menee vesieritykset poks eikä saa enää samanlaista kaakelia. Eikä ole helppoa kuivassakaan tilassa, kun mistäpä enää löytää paikkapaloja johonkin 80-luvun parkettiin.
Eli kannattaa henkisesti varautua siihen, että jossain vaiheessa lattialämmitys korvataan sähköpattereilla.
Vesilämmitystä koskevat jutut taas oli lähes kokonaan kateellisen pellen satuilua. Lämpöjohtojen ja (vesikeirtoisten) patterien käyttöikä on yleensä = rakennuksen käyttöikä eli kestävät >>50 vuotta. Rivitaloissa lämpöjohdotkin on yleensä asennettu kevytrakenteisiin koteloihin (verhokoteloihin tms.) missä ne ovat myös turvassa ulkopuoliselta syöpymiseltä. Rakennusten välisiä putkistoja saattaa kyllä mennä uusix, mutta niiden kanssa ei nyt noin yleensä puhuta mistään 10-20 vuoden eliniästä ... jos siis ei ole tehty asennuksia täysin perseelleen.
Kaukolämmön alakeskus ja venttiileitä menee uusiksi 20-25 vuoden syklillä, mutta eipä se sähkölämityskään ilman huoltotoimia (ne varaajat yms.) tätä pitempään kestä. Mutta putket ja patterit ei mene... eikä mene vielä 50 vuoden kohdallakaan.
Sähkölämmitystä väkisin tyrkyttävä reppana joko kusettaa tai on niin kuutamolla, että sekoittaa käyttövesijohtojen saneeraukset ja lämmitysjärjestelmät keskenään.Vesiuskovainen? Aamen.
- huoletonta on
huoleton/idiootti? kirjoitti:
> Suorasähkö-lämmityksessä ei ole kiertovesiputkistoa, pumppuja, lämmönvaihtimia tms. kuluvia ja huoltoa kaipaavia osia.
Jaa, suorasähkätalossa on tullut asuttua ja termostaatteja meni ensimmäisinä vuosina ihan kiitettävää tahtia (valmistusvika).
Lämminvesivaraajan käyttöikä on periaatteessa parikytä vuotta. Saattaa kestää pitempään tai olla kestämättä. Menee toki yhtiön piikkiin, mutta vaivansa tässäkin.
Sähköpattereillakin on laskennallinen käyttöikä kait jotai 15-20 vuotta, mutta nuukuuksissahan näiden kanssa sitkutellaan paljon pitempään (vaikka olisi kuin kulahtanut ulkonäkö), jos vaan toimivat.
Pahin pommi, mitä harva ajattelee, on kaapelit kurassa. Eli sähköiset lattialämmitykset. Ne eivät ole ikuisia. Termostaattien ja anturien lisäksi poksuu kaapeleita. Näilläkin laskennallinen käyttöikä on 20 vuotta. Yleensä kyllä ne kestää pitempäänkin. Yleensä. Ei aina. Tuttavapiiristäkin on kokemusta alta 20 vuodessa kypsyneistä kaapeleista.
Joo, joo, pystyy niitä kuulemma korjaamaan. Tosin taitaa usein poksahtaa siitä korjatun paikan vierestä (yhden piha-alueen lämmitysten korjausta sivusta seuranneena... jo 3 paikkausta tehty...). Vaan ei ole helppo juttu pesutilassa, kun menee vesieritykset poks eikä saa enää samanlaista kaakelia. Eikä ole helppoa kuivassakaan tilassa, kun mistäpä enää löytää paikkapaloja johonkin 80-luvun parkettiin.
Eli kannattaa henkisesti varautua siihen, että jossain vaiheessa lattialämmitys korvataan sähköpattereilla.
Vesilämmitystä koskevat jutut taas oli lähes kokonaan kateellisen pellen satuilua. Lämpöjohtojen ja (vesikeirtoisten) patterien käyttöikä on yleensä = rakennuksen käyttöikä eli kestävät >>50 vuotta. Rivitaloissa lämpöjohdotkin on yleensä asennettu kevytrakenteisiin koteloihin (verhokoteloihin tms.) missä ne ovat myös turvassa ulkopuoliselta syöpymiseltä. Rakennusten välisiä putkistoja saattaa kyllä mennä uusix, mutta niiden kanssa ei nyt noin yleensä puhuta mistään 10-20 vuoden eliniästä ... jos siis ei ole tehty asennuksia täysin perseelleen.
Kaukolämmön alakeskus ja venttiileitä menee uusiksi 20-25 vuoden syklillä, mutta eipä se sähkölämityskään ilman huoltotoimia (ne varaajat yms.) tätä pitempään kestä. Mutta putket ja patterit ei mene... eikä mene vielä 50 vuoden kohdallakaan.
Sähkölämmitystä väkisin tyrkyttävä reppana joko kusettaa tai on niin kuutamolla, että sekoittaa käyttövesijohtojen saneeraukset ja lämmitysjärjestelmät keskenään.Meikäläisellä lämminvesivaraaja ja sähköpatterit on nyt 30 vuotta toimineet, termostaatit on uusittu. Sähköpattereilla ei ole varsinaista käyttöikää jos ei vaihda ulkonäön takia.
- sormet ristissä
huoletonta on kirjoitti:
Meikäläisellä lämminvesivaraaja ja sähköpatterit on nyt 30 vuotta toimineet, termostaatit on uusittu. Sähköpattereilla ei ole varsinaista käyttöikää jos ei vaihda ulkonäön takia.
Niin, yliikäisten laitteiden kanssa sitkutellaan ja jos yx LVV sattuu kestämään 30 vuotta, niin sitten ne kestää kaikki.
Ääliö. - idiootti ja huoli
huoleton/idiootti? kirjoitti:
> Suorasähkö-lämmityksessä ei ole kiertovesiputkistoa, pumppuja, lämmönvaihtimia tms. kuluvia ja huoltoa kaipaavia osia.
Jaa, suorasähkätalossa on tullut asuttua ja termostaatteja meni ensimmäisinä vuosina ihan kiitettävää tahtia (valmistusvika).
Lämminvesivaraajan käyttöikä on periaatteessa parikytä vuotta. Saattaa kestää pitempään tai olla kestämättä. Menee toki yhtiön piikkiin, mutta vaivansa tässäkin.
Sähköpattereillakin on laskennallinen käyttöikä kait jotai 15-20 vuotta, mutta nuukuuksissahan näiden kanssa sitkutellaan paljon pitempään (vaikka olisi kuin kulahtanut ulkonäkö), jos vaan toimivat.
Pahin pommi, mitä harva ajattelee, on kaapelit kurassa. Eli sähköiset lattialämmitykset. Ne eivät ole ikuisia. Termostaattien ja anturien lisäksi poksuu kaapeleita. Näilläkin laskennallinen käyttöikä on 20 vuotta. Yleensä kyllä ne kestää pitempäänkin. Yleensä. Ei aina. Tuttavapiiristäkin on kokemusta alta 20 vuodessa kypsyneistä kaapeleista.
Joo, joo, pystyy niitä kuulemma korjaamaan. Tosin taitaa usein poksahtaa siitä korjatun paikan vierestä (yhden piha-alueen lämmitysten korjausta sivusta seuranneena... jo 3 paikkausta tehty...). Vaan ei ole helppo juttu pesutilassa, kun menee vesieritykset poks eikä saa enää samanlaista kaakelia. Eikä ole helppoa kuivassakaan tilassa, kun mistäpä enää löytää paikkapaloja johonkin 80-luvun parkettiin.
Eli kannattaa henkisesti varautua siihen, että jossain vaiheessa lattialämmitys korvataan sähköpattereilla.
Vesilämmitystä koskevat jutut taas oli lähes kokonaan kateellisen pellen satuilua. Lämpöjohtojen ja (vesikeirtoisten) patterien käyttöikä on yleensä = rakennuksen käyttöikä eli kestävät >>50 vuotta. Rivitaloissa lämpöjohdotkin on yleensä asennettu kevytrakenteisiin koteloihin (verhokoteloihin tms.) missä ne ovat myös turvassa ulkopuoliselta syöpymiseltä. Rakennusten välisiä putkistoja saattaa kyllä mennä uusix, mutta niiden kanssa ei nyt noin yleensä puhuta mistään 10-20 vuoden eliniästä ... jos siis ei ole tehty asennuksia täysin perseelleen.
Kaukolämmön alakeskus ja venttiileitä menee uusiksi 20-25 vuoden syklillä, mutta eipä se sähkölämityskään ilman huoltotoimia (ne varaajat yms.) tätä pitempään kestä. Mutta putket ja patterit ei mene... eikä mene vielä 50 vuoden kohdallakaan.
Sähkölämmitystä väkisin tyrkyttävä reppana joko kusettaa tai on niin kuutamolla, että sekoittaa käyttövesijohtojen saneeraukset ja lämmitysjärjestelmät keskenään.Kandee asua vuokralla jos perä ei kestä remppakustannuksia!
- Niin ja näin
Vanhemmillani on 1971 rakennettu talo, jossa on vesikiertoinen lämmitys pattereilla. Ainoat tehdyt remontit ovat varaajassa olevan käyttövesikierukan vaihto ja termostaattiohjauksen nykyaikaistaminen. Myös keittiön ja kylppärin hanat on vaihdettu.
Kaikki lämmitys, käyttövesi- ja viemärit ovat alkuperäisiä, vessasta löytyy jopa yksi alkuperäinen hana.
Jotenkin tuntuu nämä nykyajan putkiremonttitarpeet ylimitoitetuilta. Miksi kotimaassa, kun missään muuallakaan ei 30 vuotta vanhoihin taloihin tehdä valtavia putkiremontteja. En ymmärrä.
Eikä tuo sähkölämmityksen kestokaan ihan yksioikoinen juttu ole. Meillä meni kylppärin ja kodinhoitohuoneen sähköllä toimiva lattialämmitys pimeäksi 18 vuoden ikäisenä. Sähköllä toimivalle vesivaraajalle tuli käyttötunnit täyteen 20 vuodessa.
Tuossa vanhempieni talossa oli kylppärin lattialämmitys sähköllä. Jos oikein muistan, niin se ei toiminut enää 80-luvulla. Onneksi kylppäriin oli asennettu myös vesipatteri.. - Anonyymi
Niin ja näin kirjoitti:
Vanhemmillani on 1971 rakennettu talo, jossa on vesikiertoinen lämmitys pattereilla. Ainoat tehdyt remontit ovat varaajassa olevan käyttövesikierukan vaihto ja termostaattiohjauksen nykyaikaistaminen. Myös keittiön ja kylppärin hanat on vaihdettu.
Kaikki lämmitys, käyttövesi- ja viemärit ovat alkuperäisiä, vessasta löytyy jopa yksi alkuperäinen hana.
Jotenkin tuntuu nämä nykyajan putkiremonttitarpeet ylimitoitetuilta. Miksi kotimaassa, kun missään muuallakaan ei 30 vuotta vanhoihin taloihin tehdä valtavia putkiremontteja. En ymmärrä.
Eikä tuo sähkölämmityksen kestokaan ihan yksioikoinen juttu ole. Meillä meni kylppärin ja kodinhoitohuoneen sähköllä toimiva lattialämmitys pimeäksi 18 vuoden ikäisenä. Sähköllä toimivalle vesivaraajalle tuli käyttötunnit täyteen 20 vuodessa.
Tuossa vanhempieni talossa oli kylppärin lattialämmitys sähköllä. Jos oikein muistan, niin se ei toiminut enää 80-luvulla. Onneksi kylppäriin oli asennettu myös vesipatteri..Meillä on vuoden 1985 kylppärin lattialämmitys sähköllä ja lämminvesivaraaja Parca samalta vuodelta. Kumpikin pelaa eikä remonttia ole tarvittu.
- _-_
Kyllä sinne sähkölämmitteiseenkin taloon tulee käyttövesi putkia pitkin eikä sähkökaapeleita myöden.
Sähkökatkon aikana on hyvä olla vaihtoehtoinen lämmistysjärjestelmä, vaikkapa retkikeitin jos ei muuta mahdollisuutta ole. - kivi
Paritalo 80m2, suora sähkö lattialämmitys,sauna 3* viikossa, auto sisäläm. 3h vrk. Varaava tulikiven takka,lämm.joka päivä. Nyt oli tammikuun lasku 195e. Ei vielä kesäkokemuksia(uusi etämittari). Asunto Kempeleessä, 10v vanha. Uuni ja pyykkikone yms. vielä mukaan. Vastikemaksuja ei ole. Kallista? Elämä on...Antakaahan kommentteja.
- vanha mörskä
Kiville:kyllä noin vanhassa talossa joutuu jo lämmittämään.Horo kämppä jo tossa iässä.Vaihda uudempaan.
- Hyötylämpö
Ei mikään lämmöntuottotapa ole oleellisesti toistaan kalliimpi. Käytännössä lämmityskustannuksiin vaikuttaa eniten lämmön hyötykäyttö.
Mitä harvemmat talon liitosrakenteet on, sitä enemmän on tuotettava lämpöä.
Lämmitetty ilma poistuu avonaisten liitosrakenteiden kautta ja kylmä ilmaa tulee huonetilaan.
Vain tiiviissä talossa ilmanvaihto toimii säädettyjen normien mukaisesti.
Lämpövuodot voi tarkistaa itse edullisella, pistelämpömittarilla- Vaivattomuus
Tuo on totta, loppujen lopuksi suorasähkö, MLP, öljy, puu, jne, ovat käyttökustannuksiltaan hyvin lähellä toisiaan, kun oetetaan kaikki todelliset kustannukset huomioon. Alkuinvestoinneissa on kyllä jonkin verran eroa ainakin MLP:llä.
Kannattaa siis myös miettiä sitä kuinka paljon on valmis panostamaan omaa työtään lämmitykseen ja lämmitysjärjestelmän kunnossapitoon: Ääripäinä on puiden kanto ja niillä päivittäin lämmittäminen, ja toisena ääripäänä suorasähkö, jossa ei tarvitse tehdä mitään. - liitosrakenteet
Liitosrakenteet liitosrakenteet.
- kertauksen äiti
liitosrakenteet kirjoitti:
Liitosrakenteet liitosrakenteet.
hauet ja muut vesiäläimet
- sähkö on paras
Sähköpatterit kandee pitää kylmällä täysillä jos vaan voi,se tassa kivasti lämpöä.
- 5424
Sähkölämmitys omistus asunnossa pystyy sentään säästämään jos itse haluaa, toisin kuin kaukolämmössä. Ja jos lähtee pitkäksiajaksi pois kotoa niin ei muuta kuin lämmöt minimiin. itellä tippu 9500kw/h -> 3500kw/h vuoteen. Kaukolämössä ei olisi säästänyt baskaakaan vaikka ei olisi kotona ollutkaan.
- Cooleri
Veden lämmitys vie suurimman osan energiasta. Suorasähkö, takka ja takassa vesivaippa veden lämmitystä varten sähkön rinnalla, edullisin ratkaisu pieneen asuntoon. Lämpöpumppujen säästöt menee pitkässä juoksussa korjauskuluihin, ellei sitten ole itse luvat omaava kylmälaiteasentaja ja saa osia "tiskin" alta.
- hiitteri
Meillä on 2011 hankittu ILP. Mitään korjauksia ei ole ollut. Huoltona puhdistetaan sisäyksikön suodattimet vesihuuhtelulla kerran kuukaudessa.
- epätietoinenkysyy
Meillä pienessä omakotitalossa on leivinuunin ja puuhellan lisäksi sähkölämmitys, öljytäytteiset patterin mutta ei kiinteästi asennettuna vaan pistotulpalla 10A sulakkeen takana.
Onko mitään hyötyä vaihtaa sähkölämmitykseen suorasähkölämmitteiset patterit?? Joutuuko vaihtamaan sulakkeet tauluun 16 ampeerisiksi ja tietysti myös kaapelit vahvemmiksi kuin mitä nykyiset 2.5 mm2 kaapelit on?- vastailija
Jos patterit toimivat, niin ei mitään järkeä vaihtaa.
Peltipatterit pystyvät reakoimaan nopeammin huoneen lämpötilan muutoksiin kuin öljytäytteiset. Ero on sähkölaskussa kuitenkin hyvn pieni.
Miksi sulake pitäsi vaihtaa jos hankit teholtaan samanlaisen patterit. 10A sulakkeen takana voi olla 2,3kW patterit. 16 ampeerisen 3,6kW.
2,6mm2 kaapelille voi käyttää max 16A sulaketta. - Anonyymi
Ei ole mitään merkitystä. Sulakkeita ei tarvitse vaihtaa eikä kaapeleita.
- tekumsethi
omakotitalo 2013vm 102 neliötä,vesikiertolattialämpö 3000kg leivinuuni=7000kilowttia/vuosi kaikki sähköt.
no puita palaa 5 mottia.
entinen 70 luvun rivari sähkölämmitteinen 58 neliötä niin 10 000kwh vuosi,eristeellä ja uuneilla on merkitystä. - Anonyymi
Voinko etäyhteydellä muuttaa huoneiston lämmitystä älykännykällä
- Anonyymi
Minulla on epäsuora sähkölämmitys. Nyysin naapurilta lämpöä putkella, jolla on sähkölämmitys.
- Anonyymi
Vai on putkella sähkölämmitys!
- Anonyymi
Yövuoron kyselyikäiset aktivoineet palstaa...
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Mies kateissa Lapualla
Voi ei taas! Toivottavasti tällä on onnellinen loppu. https://poliisi.fi/-/mies-kateissa-lapualla1176096Poliisi tutkii murhaa Paltamossa
Poliisi tutkii Kainuussa sijaitsevassa Paltamon kunnassa epäiltyä henkirikosta, joka on tapahtunut viime viikon perjanta334217- 823372
Jos me voitais puhua
Jos me voitais puhua tästä, mä sanoisin, että se on vaan tunne ja se menee ohi. Sun ei tarvitse jännittää mua. Mä kyllä183006Jenna meni seksilakkoon
"Olen oppinut ja elän itse siinä uskossa, että feministiset arvot omaava mies on tosi marginaali. Todennäköisyys, että t2582120Joo nyt mä sen tajuan
Kaipaan sua, ei sitä mikään muuta ja olet oikea❤️ miksi tämän pitää olla niin vaikeaa?882014Jere, 23, ja Aliisa, 20, aloittavat aamunsa Subutexilla tai rauhoittavilla: "Vaikka mä käytän..."
Jere, 23, ja Aliisa, 20, ovat pariskunta, joka aloittaa aamunsa Subutexilla tai rauhoittavilla. Jere on ollut koko aikui441892- 1441819
Olipa ihana rakas
❤️🤗😚 Toivottavasti jatkat samalla linjalla ja höpsöttelykin on sallittua, kunhan ei oo loukkaavaa 😉 suloisia unia kau81706Vain yksi elämä
Jonka haluaisin jakaa sinun kanssasi. Universumi heitti noppaa ja teki huonon pilan, antoi minun tavata sinut ja rakastu881579