Osaisiko joku auttaa?!

apua nopeasti anelee

Isäni kuoli vuosi sitten ja hänellä ei ollu testamenttia. Perikunnan hoitoon jäi 200 000 euron arvoinen omakotitalo ja 100 000 euron vapaa-ajan asunto. Pesä jätettiin jakamatta.

Äitini meni nopeasti uusiin naimisiin ja pakotin hänet tilanteen vuoksi tekemään avioehdon, johon hän suostuikin pitkin hampain.

Nyt 200 000 euron arvoinen kotitaloni on myynnissä ja sen jako tulee olemaan selvä. 50 % kauppahinnasta kuuluu äidilleni ja toinen 50 % jaamme veljeni kanssa 25% ja 25%.

Mutta miten menetellään vapaa-ajan asunnon kanssa se oli isän yrityksen nimissä ja yritys toimi toiminimellä eli mistään osakeyhtiöstä ei ole kysymys. Vapaa-ajan asunto on velaton. Äiti yrittää valloittaa itselleen vapaa-ajan asuntoa uuden miehensä kanssa.

Kysyin asiaa eräältä lakimieheltä ja hänen mielestään meillä veljeni kanssa rintaperillisinä on ainoat oikeudet vapaa-ajan asunnon omistukseen ja hallintaan. Eli isä ei omista ks. paikasta yhtään mitään , vaan me omistamme sen veljen kanssa 50 % ja 50%-Mitä mieltä täällä ollaan?

3

101

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • anelee apua edelleen

      Eli viimeisessä kappaleessa pitäisi lukea, että äiti ei omista mitään..Haudan takaa kun ei kukaan enää omista mitään.. Pahoittelen virhettä.

    • raakkuna1

      Kyllä vain äitisi vielä pettyy tuohon uuteen miesystävään, joka on todella aikonut ryöstää perintövaranne, ja sen jälkeen jättää jopa äitisi. Voit kertoa tämän ikävän tiedon äidillesi, ja pyytää häntä olemaan varuillaan miehen suhteen, joka on puoliksi venäläinen, ja haluaa hyötyä tuosta suhteesta mahdollisimman paljon.

      Ja muusta perintöasiaan liittyvästä sanoisin että se on oikein jaettu, jos äitisi pysyy yhdessä tuon huonomaineisen venäläisen kanssa, sillä tiedän että hänellä on aviosotkuja takana, ja hän haluaa ehdottomasti vain hyötyä äitisi omaisuudesta. Ja perintöoikeus tullaan varmaankin määrittelemään uudemman kerran, kunhan äitisi varmistuu miehen huonosta laadusta, ja aikaisemmistä aviosotkuistaan, jotka myös liittyy rahavarojen haalintaan naisten avulla, ja näitä aikaisempia tapauksia on ilmennyt hänellä Espoon alueella jo 2 naisen verran, jotka ovat pettyneinä jääneet taakse. Asiasta voi tehdä rikosilmoituksen. Salut.

    • 662468849

      Tietoa puuttuu. Sinä ja veljesi olette perilliset, äiti ei peri mitään. Asiaan kun kuitenkin vaikuttaa saako äiti tasinkoa ja miten sen maksu hoidetaan. Ei se talon myyntirahojen jakokaan ihan selvä ole. Äidillä kun leskenä on elinikäinen hallintaoikeus kottaloon eli ne myyntirahat joko käytetään vastaavan asunnon hankintaan äiteelle tai sitten äiti saa korvauksen hallintaoikeudestaan käteisenä.

      P.S. Käteinen saattaa avioehdosta huolimatta siirtyä uudelle puolisolle ihan huomaamatta

      P.s Perintöpalstalta saat fiksumpia vastauksia kuin täältä

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      96
      2695
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      103
      2282
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      91
      2030
    4. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      13
      1759
    5. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      44
      1701
    6. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      36
      1676
    7. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1666
    8. 92
      1602
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      129
      1467
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1284
    Aihe