Verenpaine superkorkea 22vuotiaalla?

apuaapua

Hei,

olen omatoimisesti mittaillut verenpainettani. Aloitin viime maaliskuussa syömään Roaccutane aknelääkettä, joka voi nostaa veren triglyseridiarvoja eli (ehkä) sitä kautta verenpainettakin.

Verenpaineeni on ajoittain hyvinkin ok, 118/75 luokkaa.

Ajoittain, ja ehkä valtaosan ajasta, se on todella korkea; mittaan korkeimmillaan arvoja 160/120 p.70.

Olin tänään päivystyksessä korkean verenpaineen vuoksi ja munuaisaltaantulehduksen vuoksi. Jälkimmäistä ei ole. Lääkäri totesi että paineet ovat kovat ja sain verenpainetta alentavaa lääkitystä. En kuitenkaan reseptiä tai kotiin lääkkeitä.

Pitäisikö minun huolestua verenpaineestani? Voisinko saada siihen lääkkeitä terveyskeskuksesta? Voiko syödä e-pillereitä tällaisilla paineilla? Varaanko ajan lääkäriltä terveyskeskuksesta?

Olen 22v. nainen, 165cm 55kg, syön ok terveellisesti. Poltan tupakkaa 0-5päivässä.

10

3776

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ihmettelen...

      No päivystyksessähän ei pahemmin jatkuvaa lääkitystä määrätä, joten sikäli suosittelisin ajan varausta terveyskeskukseen. Usein päivystyksessä saa vain kertaluontoista verenpaineen alentamista varten lääkkeet.

      Mutta eikä sinulle jo muutenkin määrätty seurantaa, labroja/seurantaa jo pelkästään tuon hoidon vuoksi, koska olet nainen.

      Olethan muuten tehnyt nuo omamittauksesi aina suunnilleen samanlaisessa tilanteessa, siis istunut ennen mittausta rauhoittumassa ja muutenkin ilman jännitystä tai vastaavaa. Verenpainehan vaihtelee paljonkin, jos mittaus tehdään todella vaihtelevissa tilanteissa.

      Miksi sulla muuten on noin pitkäaikainen tuo Roacuttan-kuuri? Pakkausselosteessahan sanotaan, että Roacuttan-kuuri kestää yleensä 12-24 viikkoa ja yleensä yksi kuuri riittää. Eikös sulla jo pitäisi olla se tauko menossa?

    • apuapua

      Hei,

      pitäisi olla loppunut jo lääke, mutta otan sitä pienellä annoksella muutaman kuukauden korkeiden annosten vähentämisen jälkeen. Sovittiin näin lääkärin kanssa.

      Olen mitannut sairaalassa verenpaineeni sairaalan laitteilla ja olen istunut ennen sitä ja ihan ok otettu. Tosiaan on todella kovat paineet ikäiselleni. Minulla on verenpainetautia suvussa. Olen hyvin huolissaan tästä. Tunnen nimittäin päässäni korkeat verenpaineet ja puristavaa tunnetta. En uskalla syödä aspiriinia sen vereä ohentavan vaikutuksen vuoksi, pelkään että verisuonistossani on heikko kohta joka alkaa falskaamaan ja saan aivoverenvuodon. On nimittäin tietty aihetta epäillä että verenpaineeni on paljon suurempi esim. päivän mittaan liikkuessani, nuo siis lepopaineet.

      Noniin eli kysymykseni kuitenkin, määrätäänkö tällaisilla paineilla verenpainelääkitys?

      Kiitos vastauksesta.

    • apuapua

      Niin ja siis päivystyksessä mittasivat 162/129.. sain verenpainetta alentavaa lääkitystä ja pulssi nousi 172.. Kuulemma voi johtua lääkkeestäkin.

    • .............

      Hei,

      sain tänäämn lääkityksen ja epäilivät kilpirauhasen liikatoimintaa tai takykardiaa eli sydänongelmaa mikä harvinaista ikäiselläni. On muitakin syitä, en usko sairastavani ensimmäistä koska minulle ei ole yhtäkään oiretta sairaudesta, pikemminkin päinvastoin.

    • sama vika

      Itsellä on samoja ongelmia. Esim. viime viikonloppuna sain todella pahoja rintakipuja ja hengenahdistusta. Tällöin en päässyt mittaan painetta mutta alku viikosta paineeni oli ollut 133//76 p60 ja tämän jälkeen pysyi parin päivän ajan 148//89 p85-90 (levossa).

      En syö lääkkeitä ja alkohoolin käyttö todella minimaalista. Tänään sitten on 133//92 p69. Mutta olo on parempi kuin viikonlopun aikana.

      Niin minulla on ikää 24v.

    • aloittaja112

      Hei,

      "kiva" kuulla että jollain muullakin. Minulla tosiaan tänään varmistui, ettei ole kilpirauhanen. Oletko käynyt lääkärillä paineistasi? Suosittelen.. Mitä ite epäilet että voisi olla?

    • mitä taustalla?

      Jos on noin korkeat verenpaineet, niin kyllähän tuo vaatii jatkoselvittelyjä.

      Eikö lääkäri määrännyt/ottanut mitään testejä?


      Tupakointi sinun pitäisi ehdottomasti lopettaa. Korkea verenpaine tupakka --> raajat tukkoon (ja pahimmillaan kuolioon) vanhemmiten. Kannattaa _oikeasti_ lopettaa tupakka.

    • painetta on

      mikä korkea verenpaine aloittajalla on?
      oma vp oli kuukausi sitten 230/114

      nyt on lääkkeet,mutta eipä ne paljon ole tippuneet,jatkuvasti 185-195/100

      • vastaan painetta on

        Minullakin on verenpainetta aamulla 188/111. Syön lääketta ja olen jo montaa kokeillut, ei auta. Pelkään aivohalvausta.


      • paineinen
        vastaan painetta on kirjoitti:

        Minullakin on verenpainetta aamulla 188/111. Syön lääketta ja olen jo montaa kokeillut, ei auta. Pelkään aivohalvausta.

        monasti taitavat määrätä liian heikkoja lääkkeitä todella korkeapaineisille ja kun tervarille pääsee vain usean viikon välein niin seuranta/ painemittauksen opastus lääkkeiden sisäänajossa voi olla todella huonoa. Siksi oikean lääkityksen löytyminen lykkääntyy ihan liikaa. kannattaa itse mitata 4--5 kertaa päivässä miten lääke vaikuttaa ja miten sen teho pysyy läpi vuorokauden ja lääkkeet jakaa aamu- ja ilta- annoksiin. homma vaatii systemaattista seurantaa ja aktiviteettia itseltä ja tietenkin säännöllisyyttä lääkkeiden otossa. ruokavaliot ja painonpudotukset yms eivät mitään oleellista vaikuta akuttitilassa, pitkässä juoksussa tietenkin vaikuttavat ainakin hieman.
        minulla Micardis 80 mg Escor 2x 8 mg Carvedilol 25 mg eivätpudottaneet paineita kuin muutamaksi tunniksi. 1/2 mg 1/2 mg Pratsiol ( alfa & beetasalpaaja) edellisten lisäksi muuttivat homman kuin taikaiskusta, ihme ainetta, kun vielä noin pienillä annoksilla. En voi ymmärtää, että lääkityksen kohdilleen saattaminen ei onnistunut alkuunsakaan yli vuoden aikana usean tervarilekurin toimesta, sairaalalääkäri ratkaisi homman laakista 15 min vastaanotolla. kyllä noiden tervareiden hommassa pahasti voi homma olla pielessä, luotto meni täysin. lähettäisivät edes nopeammin eteenpäin, jos kerran eivät osaa. Joku ammattiylpeys vissiin estää?


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      71
      5100
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      16
      2357
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      25
      1867
    4. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      44
      1568
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1561
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1348
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      9
      1267
    8. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      3
      1195
    9. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      7
      1187
    10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      14
      1173
    Aihe