Ihastuminen ei aina ole ihanaa.

nonstopshyness

Tästä tulee melkoinen avautuminen ja vaikkakin tämä liittyy lähinnä ihastumiseen, niin ajattelin, että saisin täältä kohtalontovereita, asiallisempia kommentteja ja mietteitä...

Olen 18-vuotias ammattikoulua käyvä nainen ja pelkään, että olen ihastumassa erääseen mieshenkilöön. Olen todella ujo ja välillä mietin, onko kyseessä enää pelkästään ujoutta vaan jotain muutakin. Käyn terapiassa, koska sairastan masennusta (joka on nyt paremmassa kontrollissa) ja pelkään sosialisoida. Olen syrjäänvetäytyvä ja pidän tarkkailijan roolista. Viihdyn enemmän yksin kuin muiden ihmisten seurassa.

Olen jo vuosia tyytynyt siihen ajatukseen, että minun on parempi vain olla yksin, ilman ystäviä ja kumppania. Minusta tuntuu, ettei kenenkään miehen kannattaisi koskaan ihastua minuun, vaikka todennäköisyys siihen onkin pieni.

Kolme viikkoa sitten tapahtui jotain. Huomasin, että eräs mieshenkilö katselee minua todella usein ja vieläpä hymyilee minulle. Hän on esimerkiksi keskeyttänyt työskentelemisensä siksi aikaa kun olen ollut samassa tilassa ja jäänyt tarkkailemaan minua.

Olen todella hämmentynyt. En ymmärrä, mitä olen tehnyt saadakseni tämän ihmisen huomion itseeni. Olen nimittäin aika säälittävä näky.

Aloitin syksyllä uudessa koulussa, enkä ole tutustunut kehenkään edes koulukaverillisessa mielessä. Liikun joka paikkaan yksin ja teen kaikki ne koulutehtävät yksin, jotka saa tehdä ilman ryhmätyöskentelyä. Lintsaan aina tunneilta, joissa täytyy pitää esitelmä ryhmän kanssa luokan edessä. Syön ruokalassa yksin ja istun välitunneilla yksin kirjaa lukien. Olen ehkä masentavan koominen näky, sillä kävelen selkä kumarassa ja katse tiukasti maassa. Välillä kompuroin, koska rupean pohtimaan kävelytyyliäni... Jos puhun jollekin, takeltelen ja punastelen, enkä katso silmiin.

Kolme viikkoa sitten kun nostin katseeni hetkeksi maasta, niin näin hänet. Hän oli keskeyttänyt maalaamisensa ja jäänyt seuraamaan minua. Katseemme kohtasivat ja hän hymyili minulle. Käänsin heti katseeni pois, koska säikähdin. Siitä lähtien, kun olen hänet joka kerta huomannut, niin hän on katsonut minua pidempään ja pidempään ja jopa seisahtanut paikoilleen katsomaan kun olen kävellyt ohi.

Olen hämmentynyt erityisesti siksi, etten ole viehättävä, mutta tämä mies on. Hän on hyvännäköinen, siisti ja "porukassa mukana" eli ei vetäydy syrjään ja uskaltaa sanoa sanottavansa. Hän vaikuttaa fiksulta ja täysjärkiseltä ihmiseltä, ainakin sen käyttäytymisen perusteella, mitä olen havainnut. Käymme yhtä samaa kurssia kerran kahdessa viikossa.

Olen hämmentynyt, hieman peloissani ja todella vihainen itselleni, että olen antanut jonkun kiinnostua/ihastua minuun (vaikka eihän se teoriassa minun kontrollissa ole). Vihaan jo itseäni valmiiksi, mutta silti minuun on kasvanut pieni toivon siemen. Haluaisin tietää, kuka hän on, miksi hän katselee juuri minua ja millaista hänen elämänsä on. Mistä hän on kiinnostunut ja mitä hän harrastaa. Mutta olenko minä tutustumisen arvoinen ihminen? Monen mielestä en ole ollut.

En edes tiedä, miten voisin lähestyä häntä tai antaa hänen lähestyä minua. Pelkään katsekontaktia, pelkään hymyillä. Punastelen liikaa ja käteni tärisevät, maa vain tärisee alla. Yhä enemmän olen huomannut, että hän on muuttunut "aggressiivisemmaksi" katsekontaktien suhteen siitä lähtien kun hän huomasi minun huomanneeni hänet ensi kertaa ja se hieman pelottaa minua ja työntää pois luota, vaikka hänen tarkoitus on juuri päinvastainen. :/ Minulle on tullut olo, että hän on luonut minusta illuusion mielikuvissaan ja luulee, että olen jonkinlainen itse viisaus, joka ymmärtää maailman syvimmätkin pulmat ratkaisuineen. Ulospäin näytän hyvin rauhalliselta ja järkähtämättömältä, mutta sisälläni velloo jatkuva myrsky.

Onko kenellekään muulle "kaltaiselleni" käynyt näin? Entä onko joku ihastunut kaltaiseeni ja miksi? Miten olet toiminut tai miten hän on toiminut?

Voisinpa vain olla rohkea ja sosiaalinen persoona, lähestyä häntä ja pyytää kahville ilman, että tarvitsisi jatkuvasti pohtia ja punnita toisen ihmisen ajatuksia ja käyttäytymistä, syitä ja seurauksia. Ja tuntuu jopa pahalta ja naurettavalta vitsiltä, kun kaksi ihmistä tuntee vetoa toisiaan kohtaan, mutta mitään ei tapahdu, koska toinen ei "viitsi" tehdä mitään. Minulla kun pelko ja ahdistus ottaa vallan ja pahasti.

Olen jopa miettinyt niinkin pitkälle, että olisimme jutteluvaiheessa ja näkisimme toisiamme koulussa päivittäin. Mitä mieltä hänen kaverinsa mahtaisivat olla? Mitä jos he alkaisivat kiusaamaan häntä, koska hän halusi tutustua minuun eikä luokan tervehenkiseen kaunottareen?

Minulla on ongelmalliset aivot. Ampukaa minut.

2

322

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 800-130

      Voithan sinä olla oikeasti ihan viehättävän näköinen, vaikka masennuksen/ujouden/huonon itsetunnon takia luuletkin päinvastaista. :-)

    • 16+9

      Ehkä sun ihatuksesi haluaa vaan tulla juttelemaan. Jos joku mua katselisi opiskelupaikassa noin kuin sä sanot häntä katselleen niin olettaisin että haluaa jutella. Sullahan on jo monta kysymystä valmiina hänelle, niin että juttua varmaan riittää jos pääsette edes siihen asti.

      Hassua että sä kuvittelet noin pitkälle mitä sun ihastuksesi ajattelee, vaikka et yhtään tunne häntä ja tiedä millainen ihminen hän on. Ehkä hän vaan ajattelee susta että kivannäköinen ja ujo tyttö, ja haluaisi tutustua.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Miksi jollain jää "talvi päälle"

      Huvittaa kastoa ullkona jotain vahempaa äijää joka pukeutuu edelleen kun olisi +5 astetta lämmittä vaikka on helle keli
      Maailman menoa
      312
      3151
    2. Mitä et hyväksy miehessä/naisessa josta olet kiinnostunut?

      Itse en halua, että miehellä olisi lapsia!
      Ikävä
      222
      1977
    3. Se katse silloin

      Oli hetki, jolloin katseemme kohtasivat. Oli talvi vielä. Kerta toisensa jälkeen palaan tuohon jaettuun katseeseen. Tunt
      Ikävä
      59
      1602
    4. Tiesitkö? Farmi Suomi Kirsikka Simberg on tämän julkkisnaisen tytär - Katso tyrmäävät mallikuvat!

      Oho, aikamoinen ylläri. Tiesitkö?! Kirsikka Simberg on yksi tämän kauden Farmi Suomi -kisaajista. Hänellä ei ole tuttu t
      Suomalaiset julkkikset
      4
      1404
    5. Kaipaaville

      Kerro sun tunteesi ja ajatukset tähän jos et uskalla irl!
      Ikävä
      81
      1288
    6. Tuhdit oluet kauppoihin. Miksi vastustaa?

      8% oluet kauppoihin mutta mikä siinä on että osa politikoista vstustaa ? Kauppa kuitenkin hinnoittelee vahvan oluen ni
      Maailman menoa
      276
      1224
    7. Miten haluaisit

      Että reagoisin jos näkisin sinut nyt?
      Ikävä
      81
      1074
    8. Sinua tulen kyllä ikävöimään pitkään nainen

      mutta oli pakko tehdä päätös oman mielenrauhan vuoksi. Toivottavasti saat elämältä kaiken mitä haluat.
      Ikävä
      52
      1051
    9. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      80
      991
    10. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      145
      867
    Aihe