Aihe

ttGABA 0.3 - voiko olla keliakiaa laisinkaan ?

asdfasdf

jos s-ttGABA arvo on 0.3

Normaali alle 7 U/m
lievästi koholla 7 - 10 U/m
koholla yli 10 U/m

niin onko hyvin epätodennäköistä keliakia ?

siskolta löytyy keliakia, ja mulla on kesästä lähtien ollut vatsan kanssa ongelmia. laktoosia siedän, ja yllämainittu keliakiatesti antoi tuloksen 0.3.

itse uskon vahvasti kyseessä olevan hiiva, söin kesällä antibioottikuurin ja en tajunnut syödä mitään maitohappobakteereja tms. ja kaikki ongelmat vatsan kanssa alkoi juurikin kesällä kuurin jälkeen.

tällä hetkellä vatsa reagoi vahvasti gluteeniin, kofeiiniin, sokeriin.. kuten candida yleensä. olen ollut viikon gluteenittomalla ja oireet hävisi, ummetus tuli.

eli itse en usko että keliakia, vaan hiiva.

4

583

  Vastaukset

  • Voisit syödä aivan normaalia terveellistä ruokaa, keliakiatestinhän voisi uusia vaikka uudestaankin. kun se on noin alakantissa,mitä se tarkoittaa. Minulla oli 77 ja on keliakia.
   Minulla meni kanssa vatsa kovalle, kun vaihdoin gluteenittomalle. Omenaa pari kertaa päivässä, niin helpottaa.Antibiootithan saavat vatsan bakteerikannat sekaisin ja hiiva .on tietysti isona tekijänä mukana.
   Tsemppiä Sinulle ja Hyvää Uutta Vuotta toivotellen.

   • Vaikka vastaan nyt myöhemmin sinulle mutta asiani koskee terveyttäni.
    Onko keliakin alin viitearvo 0.9ml/l/min.?
    Kävin labrassa 28.9.2016. Olen vältellyt jo kauan vehnäpuuroa.
    Sain siitä vatsa vaivoja löysä uloste oli yksi merkki. Välillä on tullut kakkaa alushousuolle kun en ole ehtinyt vessaan saakka. Täytyy myöntää et tuntui ällöttävälle pestä se löysä kakkaläntti pois pöksyistä. Sitten se vielä oli aika ikävä pyyhkiä kun käsi sotkeen siihen löysää ulosteeseen. Ikävintä oli että se oli toistuvaa.
    Nyt olen kokeillut viisi päivää erikoistuotteita olen seurannut ulosteen koostumusta. Eikä käsi sotkeennu pepaa pyhkiessäni.


  • Kyllä voi, sinulla voi olla IgA-puutos eli silloin tgaba voi olla matala. Silloin tärkeää tietää tgabg... jos molemmat matalat, sinulla ei ole keliakiaa, piste.

   • Minulla on transminaasi arvo lievästi kohalla 0.9m/l. Onko se jo raja arvo?
    Saan normaalista viljasta ilmavaivoja, ruisleivästä tuli musta ripuliuloste, viimeaikoina on myös tullut löysää ulostetta josta osa on jäänyt lillumaan.
    Viisi päivää sitten oksensin ruis -ohra letut kolme ja puoli tuntia myöshemmin ulos.
    Vatsa oli kipeä maanantaina. Keskiviikkona söin ruisleivän siitä tuli mustaa ripuliulostetta. Vatsa oli kipeä. Välttelen normaalia viljaa.


  Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Maisa tahtoo Mikon kanssa yhteisen lapsen

   On kuitenkin kiire sillä sairaus voi paheta ja se kaataisi vauvahaaveet: "Lentoemäntänä työskentelevä mediapersoona Maisa Torppa, 29, kertoo tuoreess
   Kotimaiset julkkisjuorut
   139
   11306
  2. Maisuliini vongannut vieraalta mieheltä

   Käsi pystyyn kenelle tuli yllärinä: https://www.seiska.fi/Uutiset/Maisa-Torppa-taas-suhdeskandaalissa-Yritti-iskea-kaasonsa-miehen-ystavat-hylkasivat
   Kotimaiset julkkisjuorut
   287
   5595
  3. Jättiselvitys: He saivat 100 000 euroa Business Finland tukea

   Jättiselvitys Business Finlandin koronatuista: he saivat 100 000 euroa, yli tuhat peruutti hakemuksensa https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000007660
   Maailman menoa
   77
   3888
  4. Turun seudulla löydetty ensimmäiset uudelleen koronaan sairastuneet

   Taitaa rokotukset mennä hukkaan, kun ei tulekaan immuniteettiä. https://www.iltalehti.fi/koronavirus/a/5039e73d-b54b-4edd-a962-a3c841d846d7
   Maailman menoa
   96
   3295
  5. Onkobmaisasta rikostutkinta päällä?

   Vauva palstalla oli lähipiirin viestit julkaistu mitä siellä täydellisessä pikku perheessä todellisuudessa tapahtuu... Aivan järkyttävää tekstiä jos p
   Kotimaiset julkkisjuorut
   176
   1899