Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

"Viimeisen kartan takuu" (Tom Tom)

Sylettää!

Minulla on toisessa autossani pari vuotta sitten ostettu Tom Tom One. Nyt ostin vajaa kuukausi sitten toiseenkin autooni navigaattorin, tällä kertaa malli on Tom Tom XXL.

Haluaisin luonnollisesti käyttää hyväkseni mainospuheissa mainitun "uusimman kartan takuun", so. päivittää laitteeseeni ilmaiseksi kartat, jotka ovat muuttuneet sen valmistumishetken jälkeen.

Kun yritän hoitaa homman, saan Tom Tom Home -ohjelmassa ilmoituksen, jonka mukaan ”Tietokoneeseen kytkettyä lauitetta ei ole liitetty Tom Tom -tiliin, jolla olet kirjautuneena. Vain yksi laite voidaan liittää kuhunkin Tom Tom -tiliin. Sinun on valittava jokin seuraavista vaihtoehdoista jatkaaksesi.”

1) Kirjaudu eri Tom Tom -tilille. Jos sinulla ei ole tietokoneeseen kytketylle laitteelle Tom Tom -tiliä, voit luoda sellaisen.

2) Vaihda kytkettyä laitetta. Irrota tietokoneeseen kytketty laite ja kytke laite, joka on liitetty tiliin (sejase).

3) Liitä uusi laite tiliisi. Muuta (sejase) niin, että se viittaa tietokoneeseen kytkettyyn laitteeseen. Varoitus: Mahdolliset palvelusi siirretään uuteen laitteeseen, mutta et voi käyttää niitä vanhalla laitteellasi.

Haluaisin luonnollisestikin valita vaihtoehdon 1), koska haluan pitää toisessa autossani olevan vanhankin laitteen käyttökuntoisena. Kun yritän kehoituksen mukaan luoda toisen tilin, saan ilmoituksen, jonka mukaan ko. sähköpostiosoitteelle on jo olemassa Tom Tom tili! Uuden tilin luominen samalle sp-osoitteelle ei onnistu.

Miksi kaikki on tehty mahdollisimman hankalaksi? Onko minun hankittava ylimääräinen sähköpostiosoite vain sitä varten, että saan pidettyä molemmat ostamani navigaattorit hengissä ja niistä maksetun rahan arvoisina?

Miksi tuollainen ”uusimman kartan takuu” annetaan, jos sen hyväksikäyttäminen edellyttää vanhemman, mutta käyttökuntoisen laitteen heittämistä elektroniikkaromun sekaan? Eettisesti täysin tuomittavaa!

14

488

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Tom Tom tili...

      ...on laite- ja henkilökohtainen. Siksi yhdellä sähköpostilla ei voi luoda toista tiliä.

      Valitukset seis ja luo uusi sähköpostiosoite. Uuden luominen ei iso työ ja selainpohjaisia sähköpostiosoitevaihtoehtoja riittää...
      Mullakin on viisi (yksi virallinen ja neljä epävirallista) sähköpostiosoitetta eri tarpeisiin!

      • eksy-EN

        TomTom on TomTom, Garminilla voi olla yhdellä MyGarmin-tilillä vaikka sata eri laitetta.

        Hieno systeemi tompalla, LOL.


    • LOL, Amis-kieltä?

      Garminilla on parempi systeemi. Onnittelut siitä!

    • Mitä ihmettä

      Yhdellä tililä voi oman käsityksen mukaan käyttää useampia laitteita, ei tosin samaan aikaan. Jos vanhassa tompassa ei ole enää mitään viimeisimmän kartan takuuta käytettävänä, on ihan sama otatko tilille käyttöön toisen laitteen.

      Eli uus laite kiinni ja viimeisimmän kartan takuusta uusin kartta laitteeseen ja muut mahdolliset päivitykset, joita tulee aika usein. Sitten kun tuntuu että voisi vanhan laitteen päivittää niin taas vaihdat. Ite ainaki oon tehny näin.

      Sitä en tiedä miten käy ohjelman tekemillä backupeilla. Niitä ei vissiin voi olla kun yksi kerrallaan. Toisaalta sen voi siirtää sieltä kansiosta johonkin muualle koneen kansioon.

    • ll33n7

      Mitä hittoa, ei sulla ole oikeutta sitä vanhaa vehettä päivittää, ei siinä ole uusien karttojen takuuta. Jos haluat siihenkin uusimmat kartat, kaiva lompsa esiin.

      • takkari

        Tuleehan muitakin päivityksiä kuin viimeisimmän kartan takuu! Viikottain tulee pikku viilauksia karttoihin. Eli vanhaa laitetta voi päivittää...


      • Sylettää!

        Tuo on minulle täysin selvää. Haluan vain ilmaispäivityksenä luvatut uusimmat kartat uuteen laitteeseeni menettämättä vanhaan laitteeseen liitettyjä palveluja. Sen jälkeen haluan päivittää kumpaakin laitetta maksullisilla päivityksillä sitä mukaa kuin näen laitekohtaisesti tähän tarvetta. En halua ottaa mitään – ilmaistakaan – sähköpostiosoitetta pelkästään yhden navigaattorinrekkuleen päivityksiä varten.

        Mielestäni TomTomin päivityspolitiikka on p****estä.


    • takkari

      Jos oikein muistan, olen päivittänyt omalla Tomppa-tililläni veljen erimallista Tomppaa.

    • josseonnäin.

      Tarkoittaako takkari että kaikissa tomtomeissa, vanhoissakin, on ilmaiset ikuiset karttapäivitykset?

      • takkari

        En tarkoittanut, enkä maininnut mitään ikuisista ilmaisista karttapäivityksistä.

        Viikottain karttoihin tulee pieniä viilauksia, mm. Map Share ja joku muukin juttu, jota en nyt muista. Pienien virheiden korjauksia. Niitä päivitin!


      • Kauan saa odottaa
        takkari kirjoitti:

        En tarkoittanut, enkä maininnut mitään ikuisista ilmaisista karttapäivityksistä.

        Viikottain karttoihin tulee pieniä viilauksia, mm. Map Share ja joku muukin juttu, jota en nyt muista. Pienien virheiden korjauksia. Niitä päivitin!

        Niitä käyttäjien korjauksia tulee ja suurin osa nopeusrajoitusten viilaamisia, kiitos tämän talvirajoituspelleilyn.
        Näissä korjauksissa on vaan yksi huono puoli esim. laitetaan että jonkin ramppi on suljettu, kun se on tiemuutoksien takia siirretty eri paikkaan ja siitä seurauksena navi ilmoittaa reitin olevan poikki ja yrittää ajattaa hölmöä reittiä. Tälläisiä löytyy esim. Tampereelta 3-tien rampeista, koskahan ne korjautuu uusiin karttoihin...


      • takkari
        Kauan saa odottaa kirjoitti:

        Niitä käyttäjien korjauksia tulee ja suurin osa nopeusrajoitusten viilaamisia, kiitos tämän talvirajoituspelleilyn.
        Näissä korjauksissa on vaan yksi huono puoli esim. laitetaan että jonkin ramppi on suljettu, kun se on tiemuutoksien takia siirretty eri paikkaan ja siitä seurauksena navi ilmoittaa reitin olevan poikki ja yrittää ajattaa hölmöä reittiä. Tälläisiä löytyy esim. Tampereelta 3-tien rampeista, koskahan ne korjautuu uusiin karttoihin...

        anteeksi...


    • ehkänäin...

      Mulle tulee tässäkin asiassa mieleen, että ei päivitetä itse karttoja, vaan muita navin karttoihin liittyviä toimintoja ?

    • ....

      Minulle riittää että kartta on ajan tasalla ja tiet löytyvät. Muut asiat kuten nopeusrajoitukset näen tien vierestä olevasta liikennemerkistä.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      85
      2228
    2. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      49
      1926
    3. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      23
      1838
    4. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      74
      1625
    5. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      10
      1588
    6. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      77
      1492
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      24
      1393
    8. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1352
    9. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      72
      1311
    10. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1304
    Aihe