Kokeilin EFT:tä...

Minä

Psykologi, kokeilin EFT:tä tänään antamiesi ohjeiden mukaan, ja saattaa olla, että se hieman minua auttoi.

Käytin ahdistavana tilanteena hyväksi esiintymisjännitystäni. Menin kaksi kertaa läpi tuon EFT-menetelmän. Kun sitten sen jälkeen ajattelin ahdistavaa tilannetta, eli esiintymistä, en enää tavallaan pystynyt jännittämään sitä samalla tavalla kuin ennen EFT:tä. Aiemmin oli hirveän ahdistunut ajatellessani asiaa, mutta nyt tuntuu, etten ole niinkään ahdistunut ja kun yritin jännittää tietoisesti, niin se ei enää onnistunut niin helposti. Mutta kuitenkaan se ei niin paljoa auttanut, että uskaltaisin ilman minkäänlaisia oireita esiintyä, mutta minusta henk. koht. tuntui, että jonkun verran apua oli. Miten voin tehdä, että jännitykseni häviäisi kokonaan?

Toisella kerralla kokeilin EFT:tä hyväksi ahdistukseeni. Siis pelkkään ahdistukseen... Joskus nimittäin olen hyvin ahdistunut ilman syytäkin. Tällä kertaa en tuntenut oikeastaan helpotusta ainakaan sen vertaa, mitä ensimmäisellä kertaa.

Voiko olla mahdollista, että EFT olisi jonkun verran auttanut kohdallani? Miten saisin parempia tuloksia? Voisiko "huonohkot" tulokset johtua siitä, että kun ajattelin ongelmaani asteikolla 0-10 alussa, niin se oli suurinpiirtein aina siinä keskivaiheilla, eli se ei ehkä ollutkaan tarpeeksi ahdistava?? Mutta en ole myöskään aivan 100% varma siitä, että teinkö kaikki oikein. Siis esim. en ollut täysin varma, missä on se "karatepiste" ym. Mistä voin tarkistaa, että nämä pisteet olivat täysin oikeita?
Auttaako, jos teen päivittäin vaikka kerran tai pari tuota suosittelemaasi EFT-menetelmää? Onko siitä hyötyä vai haittaa, vai pitääkö tulosten näkyä heti ensi kerralla?

Tällä hetkellä luotan jo jonkun verran EFT:n. Olen kokeillut rentoutuskasetteja, mutta ei niistä ole mitään hyötyä... EFT vaikuttaa erittäin epäuskottavalta, mutta itse siis huomasin pientä toivoa tänään ensimmäisellä kerralla ja olen erittäin tyytyväinen... Tosin ehkä tämä on ainoastaan mielikuvittelua, mutta toivottavasti ei :)

Mitä menetelmää sinä olet käyttänyt potilaissasi? Ovatko he saaneet avun heti ensimmäisellä kertaa?

13

17235

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • psykologi

      Tuo on hyvä merkki kun et enää saa kiinni voimakkaasta ahdistuksestasi. Usein on niin, että kun hoito vaikuttaa niin alkuperäinen mielikuva on selvästi haalea tai sitä on vaikeata saada kiinni. kirjoitin tuossa jutussani
      tästä, eli ahdistava mielikuva häiritään ja sekoitetaan siihen uutta "tavaraa" niin ettei se enää tuota ahdistusta. Jos kyseessä tuommoinen
      jännitystilanne kuin esiintyminen, niin todellisen vaikutuksen näkee sitten tositilanteessa. Voitko kokeilla jollain tavoin esim. jonkun tutun kanssa livenä esiintymistä?
      Harjoittele tuota menetelmää useampana päivänä ja käy läpi erilaisia tilanteita joihin saattaisit joutua tai jossa olet ollut.
      Minulla on useampi kokemus siitä, että jo yksi
      kerta saattaa laukaista ongelman niin, että sen
      uskaltaa kohdata ja tietenkin vasta kohdatessaan voi saada todellisia uusia kokemuksia, joiden varaan luottamus omasta selviytymisestä voi
      rakentua.
      Parhaan tuloksen saa, jos pystyy olemaan mahdollisimman spesifi ongelman suhteen, eli
      esim. jos on yleinen ahdistus niin siihen on vaikea kkohdentaa. Ongelma pitäisi pystyä "virittämään päälle".
      Selkeimmät tulokset saa toki ongelmissa missä
      ollaan lähellä kymppiä tai joillakin jotka sanoo sen olevan yli kympin, esim. traumakokemukset, esim. insesti, raiskaus yms.
      Voitko esim. tehdä tuon harjoituksen tilanteessa jossa olet ahdistunut "ilman syytä". En tosin usko että ahdistut tosissaan ilman syytä, et ole vain vielä löytänyt syytä sille.
      ei ole haittaa vaikka teet päivittäin. On nimittäin niinkin, että samalla totut kohtaamaan ahdistavaa tilannetta. Tee itsesi hyväksymisharjoitus joka kerta.. hyväksyn itseni täysin vaikka...
      Vaikka se saattaa kuulostaa naivilta niin sillä on merkitystä oman kokemukseni mukaan.
      Nuo pisteet löydät esim. manuaalista, jonka saat ladattua sivustosta www.emofree.com ilmaiseksi,
      siis manuaali, jossa on toki kaikkea vähän typerääkin, mutta ne ohjeet ovat siellä mukana. Sitten ne löytyy kirjasta Callahan, Roger; Tapping the healer within, jonka saa tilattua hänen kotisivuiltaan. siinä eri ongelmille on "eri reseptit". tuo kuvaamani sisältää kaikki pisteet yhdessä sarjassa.
      Kaikki ongelmat sisältää yleensä vain osan noista kuvaamistani pisteistä. ei haittaa vaikka ne käy läpi kaikki. Karatepiste on kämmensyrjässä, ranteen ja pikkusormen välisen kämmensyrjan keskipisteessä, paikassa jolla löisit karatelyönnin. Pisteet löytyy muistaakseni myös Callahanin kotisivuilla (www.tftrx.com) olevasta kohdasta "click here for the free copy of chapter from Stop the nightmares of trauma- artikkelista. (jotain tuollaista siinä taisi lukea). Se on PDF-tiedosto jonka voit ladata itsellesi.
      Jatka harjoittelua, ei useinkaan ongelma ratkea kerralla, sellaista ihmehoitoa en ole luvannut tästä, joskus näkee tosin yhden kerran ihmeitä, joita ei kyllä muilla menetelmillä ole tullut juuri vastaan kahdenkymmenen terapeuttivuoteni aikana. Tuo menetelmä on siis tehokkain, mihin
      olen törmännyt ihan oikeasti, ja vielä niin helppo käyttää, että laitoin sen siksi nettiin.

    • eft (tuloksista)

      Tänään aamulla tein uudestaan eft-harjoituksen, jossa ajattelin ahdistavaa tilannetta, sitä että jännitän ja tavallaan "olen jäykkänä" siinä tilanteessa.

      Sitten lähdin ystäväni luo. Olen aina ennen jännittänyt hänen vanhempiaan, mutta tänään huomasin pienen muutoksen: jännittämisen fyysiset oireet olivat osaksi poissa, esim. päässä/niskoissa ei tuntunut enää jäykkyytä ja poskeni eivät punoittaneet. Mutta valitettavasti yhä minulla oli se sisäinen ahdistus jäljellä, jota ilmenee aina jännitystilanteissa. Teenkö jotain väärin, kun en pääse siitä eroon?

      Eli siis mitä ahdistuneempi olen ja mitä enemmän jotain kurjaa asiaa ajattelen, niin sitä tehokkaammat tulokset tästä menetelmästä saan?
      Mutta en oikein usko, että saan järjestettyä itselleni niin järkyttävää tilannetta. Sellaiset tilanteet tulevat yleensä erittäin yllättäen ja silloin, kun ne sattuvat päälle, niin en usko, että juuri siinä tilanteessa olisin kykenevä EFT:n. Niissä tilanteissa tekee vaan mieli itkeä ja nukkua. Onneksi sellaisia tilanteita tulee erittäin harvoin.

      Pitäisikö EFT:n aikana tuntua jotain elimistössä, kun taputtelee niitä "pisteitä"? Usein minua rupeaa ahdistamaan enemmän, mutta sitten, kun pääsen hyräily- ja itsetunnon vahvistamis vaiheeseen, niin silloin ahdistus menee nopeasti ohi. Teenkö siis alussa jotain väärin?

      Mutta en ole vielä "älynnyt" kiittä sinua näistä neuvoistasi. Sinun ansiosta elämässäni on jälleen toivoa, juuri tämän EFT:n ansiosta. Tänään aamulla heräsin nimittäin pelästyneenä/jännityynenä, nimittäin ajattelin, että kun nousen sängystä, niin alan taas jännittämään jotain olematonta. Mutta, niin ei käynytkään! Vaikka kuinka ajattelin jotain ahdistavaa tilannetta, niin en tavallaan saanut itseäni niin pahasti jännittämään kuin ennen.
      Muistan, kuinka ennen jännitykseni lähti mahasta (sitä tavallaan alkoi vähän kouristamaan/pistelemään ja sitten jännitys levisi muualle kehoon), mutta nyt mahassani tuntuu tavallaan tyhjältä, en enää saa aikaiseksi jännitystäni samalla tavalla kuin ennen.
      EFT -menetelmään luotan tällä hetkellä eniten, vaikka se vaikuttaakin mahdottomalta...

      Vaikka EFT onkin jonkin verran ehkä auttanut, niin minua yhä tavallaan pelottaa se, että jos joudun johonkin esiintymistilanteeseen (joita olen ennen jännittänyt hirveästi) ja sitten jännitykseni palaakin ja huomaan, ettei EFT ole auttanut. Tämän takia pelkään tällaisten tilanteiden kohtaamista, sillä en haluaisi aiheuttaa itselleni suurta pettymystä. Mutta tämän päivän positiivinen tilanne antoi minulle lisää itsevarmuutta. Olen myös huomannut, että positiiviset kokemukset (esim sellaiset, joita en olisi uskonut jännitykseni takia pystyä tekemään) lisäävät itsevarmuutta ja tämä aiheuttaa sen, että jännittäminen vähenee.

      Mutta se siitä... Suuret kiitokset sinulle. Toivottavasti pääsen vielä vaivastani eroon :)

      • eft

        Joo, totta kait se ahdistus lisääntyy hoidon alussa kun tietoisesti keskityt ahdistukseen. Minä olen huomannut saman, eli se hyräilyvaihe usein laukaisee kehon jännitystä aika kivasti.
        Kun teet harjoitusta jotain tilannetta varten, saatko kiinni ahdistuksen tarkemmasta kohteesta. Usein teho on kiinni juuri tästä (esim. pelkään että siinä tilanteessa menetän kasvoni, tai minua arvostellaan, mokaan tms.) Jos saat kiinni pelon ytimestä, eli pahimmasta mielikuvasta niin teho lisääntyy. Voit esim. jos olet kylässä niin mene vaikka vessaan ja tee harjoitus siellä SIIHEN AHDISTUKSEEN. Aloita itsesi hyväksynnällä "hyväksyn itseni täysin vaikka olenkin nyt näin ahdistunut/vaikka minusta tuntuukin NYT ____) ja käy sitten tuo hoito läpi. Ääniä jos et voi tehdä siinä tilanteessa niin tee ne mielessäsi, teho on sama.
        Jännityksessä nuo fyysiset oireet ovat usein se ydin. niihin huomio kiinnittyy helposti. Jos ne ovat vähäisemmät sinulla on mahdollisuus muuttaa käsitystä tilanteen hallittavuudesta ja se johtaa POSITIIVISEEN kierteeseen. Mene vaan rohkeasti tilanteisiin, joita jännität niin vähitellen huomaat oireiden lievittyvän kun uskallat olla siinä tilanteessa myös jännittyneenäkin jos siltä tuntuu.
        Kyllä tuon pitäisi auttaa myös lievemmissä oireissa, ero vaan tuntuu selvemmältä kun lähtötaso on korkea.
        Tuo kuvaamasi edistys on hyvä, oletko jollain hoitokeinolla saanut samaa parissa päivässä? Terapiassa tuollaiseen edistymiseen menee usein kuukausia. Nuo akupisteet tuntuvat lähes kaikki aristavilta, niissä kun on paljon hermopäätteitä ihon pinnan lähellä. siksi ne aristavat. Siihen hoidon teho perustuu. Hoidolla annetaan näiden "päätteiden" kautta uutta infoa aivoille, joka sotkee pelkokokemustasi ja laukaisee sitä. Akupunktiossa nämä pisteet liittyvät kaikki eri meridiaaneihin, eli sisäiseen energiajärjestelmän yksiköihin. Hoidossa ikään kuin aktivoidaan näitä energiavirtauksia, joihin on tullut kielteisen kokemuksen kautta häiriö. Ken tähän uskooo, mutta näin siellä ajatellaan. Yksi piste on vielä ns. lymfapiste, eli rintakehällä kun löydät aristavan paikan noin kymmenen senttiä alaviistoon solisluupisteestä niin siinä on aristava alue. Voit tehdä myös sitä pistettä hieromalla sen itsevahvistuksen/hyväksynnän karatepisteen tapuhtuksen sijasta.
        Teet ilmeisesti oikein kun saat muutosta, alussa pitääkin tuntea sitä ahdistusta kun virittää hoidon "aseman" kohdalle (=ahdistavaan tilanteeeseen)Voit tarkistaa nuo akupisteet tuon aristuksen mukaan.Voit hakea niitä sormella tai sitten esim. kädestä jollain tylpällä ohuella esineellä, esim lyijykynän toisella päällä.
        Usein muutos tuntuu juuri muutoksena omassa fyysisessä tilanteessa kun jännitys laukeaa, pelon ytimessä tuntuu usein puristava tunne ja vatsa reagoi jännittymällä. Kun tämä laukeaa tulee rento olo, joku sanoo nukkuvansa hoidon päälle kun menee kotiin ja sitten on tosi virkeä olo.
        Jatka vaan harjoituksia, olet päässyt ongelmasi kanssa hyvään alkuun. sovellettu rentoutus voisi olla avuksi vielä lisää. Olen siitä kirjoittanut jossain vastauksessani tällä palstalla.
        Vaihdoin nimimerkkiäni kuten huomaat.


      • .....
        eft kirjoitti:

        Joo, totta kait se ahdistus lisääntyy hoidon alussa kun tietoisesti keskityt ahdistukseen. Minä olen huomannut saman, eli se hyräilyvaihe usein laukaisee kehon jännitystä aika kivasti.
        Kun teet harjoitusta jotain tilannetta varten, saatko kiinni ahdistuksen tarkemmasta kohteesta. Usein teho on kiinni juuri tästä (esim. pelkään että siinä tilanteessa menetän kasvoni, tai minua arvostellaan, mokaan tms.) Jos saat kiinni pelon ytimestä, eli pahimmasta mielikuvasta niin teho lisääntyy. Voit esim. jos olet kylässä niin mene vaikka vessaan ja tee harjoitus siellä SIIHEN AHDISTUKSEEN. Aloita itsesi hyväksynnällä "hyväksyn itseni täysin vaikka olenkin nyt näin ahdistunut/vaikka minusta tuntuukin NYT ____) ja käy sitten tuo hoito läpi. Ääniä jos et voi tehdä siinä tilanteessa niin tee ne mielessäsi, teho on sama.
        Jännityksessä nuo fyysiset oireet ovat usein se ydin. niihin huomio kiinnittyy helposti. Jos ne ovat vähäisemmät sinulla on mahdollisuus muuttaa käsitystä tilanteen hallittavuudesta ja se johtaa POSITIIVISEEN kierteeseen. Mene vaan rohkeasti tilanteisiin, joita jännität niin vähitellen huomaat oireiden lievittyvän kun uskallat olla siinä tilanteessa myös jännittyneenäkin jos siltä tuntuu.
        Kyllä tuon pitäisi auttaa myös lievemmissä oireissa, ero vaan tuntuu selvemmältä kun lähtötaso on korkea.
        Tuo kuvaamasi edistys on hyvä, oletko jollain hoitokeinolla saanut samaa parissa päivässä? Terapiassa tuollaiseen edistymiseen menee usein kuukausia. Nuo akupisteet tuntuvat lähes kaikki aristavilta, niissä kun on paljon hermopäätteitä ihon pinnan lähellä. siksi ne aristavat. Siihen hoidon teho perustuu. Hoidolla annetaan näiden "päätteiden" kautta uutta infoa aivoille, joka sotkee pelkokokemustasi ja laukaisee sitä. Akupunktiossa nämä pisteet liittyvät kaikki eri meridiaaneihin, eli sisäiseen energiajärjestelmän yksiköihin. Hoidossa ikään kuin aktivoidaan näitä energiavirtauksia, joihin on tullut kielteisen kokemuksen kautta häiriö. Ken tähän uskooo, mutta näin siellä ajatellaan. Yksi piste on vielä ns. lymfapiste, eli rintakehällä kun löydät aristavan paikan noin kymmenen senttiä alaviistoon solisluupisteestä niin siinä on aristava alue. Voit tehdä myös sitä pistettä hieromalla sen itsevahvistuksen/hyväksynnän karatepisteen tapuhtuksen sijasta.
        Teet ilmeisesti oikein kun saat muutosta, alussa pitääkin tuntea sitä ahdistusta kun virittää hoidon "aseman" kohdalle (=ahdistavaan tilanteeeseen)Voit tarkistaa nuo akupisteet tuon aristuksen mukaan.Voit hakea niitä sormella tai sitten esim. kädestä jollain tylpällä ohuella esineellä, esim lyijykynän toisella päällä.
        Usein muutos tuntuu juuri muutoksena omassa fyysisessä tilanteessa kun jännitys laukeaa, pelon ytimessä tuntuu usein puristava tunne ja vatsa reagoi jännittymällä. Kun tämä laukeaa tulee rento olo, joku sanoo nukkuvansa hoidon päälle kun menee kotiin ja sitten on tosi virkeä olo.
        Jatka vaan harjoituksia, olet päässyt ongelmasi kanssa hyvään alkuun. sovellettu rentoutus voisi olla avuksi vielä lisää. Olen siitä kirjoittanut jossain vastauksessani tällä palstalla.
        Vaihdoin nimimerkkiäni kuten huomaat.

        Hei!

        Ei se mitään, vaikka vaihdoit nimimerkkiäsi. Ymmärrän asian hyvin.

        Olen nyt viime päivinä huomannut selvän eron tunnetiloissani: olen yhä vähemmän ja vähemmän jostain asiasta huolissani ja esim. tänään olen koko päivän ollut positiivisella tuulella, vaikka yhä saatan välillä ahdistusta tunteakin.
        Esimerkiksi tänään tapasin useita ystäviäni samanaikaisesti. Ennen olin aina vähän jännittynyt ja jäykkänä, mutta tänään nämä vaivat olivat lähes kokonaan poissa, tosin sisäinen ahdistus ei ollut vielä kokonaan poistunut, mutta en antanut sen asian itseäni lannistaa, sillä tiesin sisimmisäni, että tässä ollaan koko ajan kohti parempaa menossa.

        Ja eräs toinen positiivinen kokemus tässä myös:
        tänään herätessäni minua ahdisti taas, sillä mietin koko ajan, että mitenköhän tämän EFT:n kanssa tulee käymään ja entä jos joku aamu herään huomaten taas, että jännitän kaikkea. Tein aamulla herätessäni EFT-harjoituksen, ja ahdistus katosi täysin! Ihmeellistä... Toivottavasti huomenna aamulla herätessäni en tuntisi ahdistusta ollenkaan.

        Yksi pieni miinuspuoli on tässä kuitenkin. Olen huomannut, että jos pelkästään EFT-harjoituksessa ajattelen sellaista ahdistavaa tilannetta, että olen yleensäkin ottaen hyvin jännittynyt fyysisesti ja henkisesti, niin teho on pieni. Mutta sitten kun ajattelen jännityksen eri osa-alueita, esim. sitä, etten punastu jne, niin teho on huomattavasti suurempi. Eli siis mitä pienempää seikkaa ajattelen ja sitten kunnolla ahdistun, niin sitä suurempi teho on. Mistä tämä johtuu?

        Minulle jäi epäselväksi, että miten EFT-hoito kannattaa aloittaa? Ajattelemalla ahdistavaa tilannetta vai tavallaan sillä "hyväksyn itseni"-prosessilla?

        Kerroit tekstisi alussa näin: totta kait se ahdistus lisääntyy hoidon alussa kun tietoisesti keskityt ahdistukseen. - Mitä tavallaan tarkoitat tuolla? Siis tarkoitatko sitä, että mitä pidemmälle hoito etenee, niin sitä vähemmän ahdistusta esiintyy?

        Pientä ahdistuksen tynkää tilanteeseen luo myös se, että en voi uskoa sitä, että päivä päivältä oloni on paranemaan päin ja että jännitysoireeni ovat vähitellen lieventyneet. Tämän takia usein yritän tietoisesti jännittää vatsallani, mutta se ei enää vaan onnistu. Jännityksen tilalla on enää pelkkä ahdistus, mutta onneksi se ei ole niin olennainen vaiva kuin jännitys. Totunko tähän tilanteeseen ajan myötä? Ovatko sinun potilaasikin tottuneet?

        Kun kysyit, että olenko saanut ennen tällaisia tuloksia mistään hoidosta, niin vastaus on EN. En ole oikeastaan käynyt minkäänlaisissa hoidoissa, mutta kaiken maailman rentoutuskasetteja yms. olen kokeillut ja niistä ei ole ollut apua juuri lainkaan. Tässä hoidossa huomasin hämmästyksekseni tulokset jo heti ensimmäisellä kerralla. Nyt olen tavallaan "koukussa" EFT:n; aina, kun ilmenee jokin tilanne tai vaiva, jossa tunnen ahdistusta yms, niin pyrin hoitamaan sen alta mahdollisimman nopeasti, ja yleensä melko hyvin tuloksin. Ei kai tästä ole haittaa, että saatan "harrastaa" EFT:tä useita kertoja päivässä?

        Huomenna illalla joudun pieneen koetukseen, sillä lupauduin katsomaan ystävieni kanssa karmistuttavan kauhuelokuvan. Aina niiden jälkeen olen menettänyt yöksi tai pariksi uneni, sillä minulla sattuu olemaan vilkas mielikuvitus. Nyt olen EFT:tä yrittänyt tähän vaivaan, ja tulokset siis näkyvät huomenna.

        Minua muuten askarruttaa, että mistä tällainen hoito (EFT) on peräisin? Kuka sen on keksinyt ja miksi se on niin tuntematon Suomessa? Voisiko EFT:tä verrata hypnoosiin? Tai siis tuloksia?
        Mitä eroa on muuten TFT:llä ja EFT:llä? Kumpi on tehokkaampi?

        Kirjoitit tekstissäsi, että joku rentoutusmenetelmä yhdistettynä EFT:n olisi hyvä. Mitä tarkoitit tuolla rentoutusmenetelmällä?
        Ja olisiko minun silti syytä piipahtaa terveyskeskuslääkärin vastaanotolla, vaikka EFT:stä onkin ollut apua?


      • eft
        ..... kirjoitti:

        Hei!

        Ei se mitään, vaikka vaihdoit nimimerkkiäsi. Ymmärrän asian hyvin.

        Olen nyt viime päivinä huomannut selvän eron tunnetiloissani: olen yhä vähemmän ja vähemmän jostain asiasta huolissani ja esim. tänään olen koko päivän ollut positiivisella tuulella, vaikka yhä saatan välillä ahdistusta tunteakin.
        Esimerkiksi tänään tapasin useita ystäviäni samanaikaisesti. Ennen olin aina vähän jännittynyt ja jäykkänä, mutta tänään nämä vaivat olivat lähes kokonaan poissa, tosin sisäinen ahdistus ei ollut vielä kokonaan poistunut, mutta en antanut sen asian itseäni lannistaa, sillä tiesin sisimmisäni, että tässä ollaan koko ajan kohti parempaa menossa.

        Ja eräs toinen positiivinen kokemus tässä myös:
        tänään herätessäni minua ahdisti taas, sillä mietin koko ajan, että mitenköhän tämän EFT:n kanssa tulee käymään ja entä jos joku aamu herään huomaten taas, että jännitän kaikkea. Tein aamulla herätessäni EFT-harjoituksen, ja ahdistus katosi täysin! Ihmeellistä... Toivottavasti huomenna aamulla herätessäni en tuntisi ahdistusta ollenkaan.

        Yksi pieni miinuspuoli on tässä kuitenkin. Olen huomannut, että jos pelkästään EFT-harjoituksessa ajattelen sellaista ahdistavaa tilannetta, että olen yleensäkin ottaen hyvin jännittynyt fyysisesti ja henkisesti, niin teho on pieni. Mutta sitten kun ajattelen jännityksen eri osa-alueita, esim. sitä, etten punastu jne, niin teho on huomattavasti suurempi. Eli siis mitä pienempää seikkaa ajattelen ja sitten kunnolla ahdistun, niin sitä suurempi teho on. Mistä tämä johtuu?

        Minulle jäi epäselväksi, että miten EFT-hoito kannattaa aloittaa? Ajattelemalla ahdistavaa tilannetta vai tavallaan sillä "hyväksyn itseni"-prosessilla?

        Kerroit tekstisi alussa näin: totta kait se ahdistus lisääntyy hoidon alussa kun tietoisesti keskityt ahdistukseen. - Mitä tavallaan tarkoitat tuolla? Siis tarkoitatko sitä, että mitä pidemmälle hoito etenee, niin sitä vähemmän ahdistusta esiintyy?

        Pientä ahdistuksen tynkää tilanteeseen luo myös se, että en voi uskoa sitä, että päivä päivältä oloni on paranemaan päin ja että jännitysoireeni ovat vähitellen lieventyneet. Tämän takia usein yritän tietoisesti jännittää vatsallani, mutta se ei enää vaan onnistu. Jännityksen tilalla on enää pelkkä ahdistus, mutta onneksi se ei ole niin olennainen vaiva kuin jännitys. Totunko tähän tilanteeseen ajan myötä? Ovatko sinun potilaasikin tottuneet?

        Kun kysyit, että olenko saanut ennen tällaisia tuloksia mistään hoidosta, niin vastaus on EN. En ole oikeastaan käynyt minkäänlaisissa hoidoissa, mutta kaiken maailman rentoutuskasetteja yms. olen kokeillut ja niistä ei ole ollut apua juuri lainkaan. Tässä hoidossa huomasin hämmästyksekseni tulokset jo heti ensimmäisellä kerralla. Nyt olen tavallaan "koukussa" EFT:n; aina, kun ilmenee jokin tilanne tai vaiva, jossa tunnen ahdistusta yms, niin pyrin hoitamaan sen alta mahdollisimman nopeasti, ja yleensä melko hyvin tuloksin. Ei kai tästä ole haittaa, että saatan "harrastaa" EFT:tä useita kertoja päivässä?

        Huomenna illalla joudun pieneen koetukseen, sillä lupauduin katsomaan ystävieni kanssa karmistuttavan kauhuelokuvan. Aina niiden jälkeen olen menettänyt yöksi tai pariksi uneni, sillä minulla sattuu olemaan vilkas mielikuvitus. Nyt olen EFT:tä yrittänyt tähän vaivaan, ja tulokset siis näkyvät huomenna.

        Minua muuten askarruttaa, että mistä tällainen hoito (EFT) on peräisin? Kuka sen on keksinyt ja miksi se on niin tuntematon Suomessa? Voisiko EFT:tä verrata hypnoosiin? Tai siis tuloksia?
        Mitä eroa on muuten TFT:llä ja EFT:llä? Kumpi on tehokkaampi?

        Kirjoitit tekstissäsi, että joku rentoutusmenetelmä yhdistettynä EFT:n olisi hyvä. Mitä tarkoitit tuolla rentoutusmenetelmällä?
        Ja olisiko minun silti syytä piipahtaa terveyskeskuslääkärin vastaanotolla, vaikka EFT:stä onkin ollut apua?

        Tarkoitin tuolla ahdistuksen nousulla alussa ihan sitä kunkin harjoituksen alkuvaihetta. Voit tehdä tuon itsesi hyväksymisen joko ennen koko harjoitusta tai sitten voit tehdä yhden kierroksen ilman sitä ja aloittaa toisen kierroksen hyväksyntäjutulla. Mitä spesifimmin pureudut ahdistuksen osa-alueisiin, sitä parempi tulos. Uskon sen muuttuvan ajan oloon, eli teemt jotka vielä ahdistaa hoituvat vähitellen kun jatkat harjoituksia. Menetelmä on lähtöisin
        amerikkalaisen psykologin Roger Callahanin löydöksistä, hän on tehnyt tutkimusta ja kehittänyt teoriaa parikymmentä vuotta (tft). Tuo EFT on hänen oppilaansa Gary Graigin luomus, jossa on yhdistetty eri "resepteja", tft:ssä niitä on monia erilaisia.


      • eft
        ..... kirjoitti:

        Hei!

        Ei se mitään, vaikka vaihdoit nimimerkkiäsi. Ymmärrän asian hyvin.

        Olen nyt viime päivinä huomannut selvän eron tunnetiloissani: olen yhä vähemmän ja vähemmän jostain asiasta huolissani ja esim. tänään olen koko päivän ollut positiivisella tuulella, vaikka yhä saatan välillä ahdistusta tunteakin.
        Esimerkiksi tänään tapasin useita ystäviäni samanaikaisesti. Ennen olin aina vähän jännittynyt ja jäykkänä, mutta tänään nämä vaivat olivat lähes kokonaan poissa, tosin sisäinen ahdistus ei ollut vielä kokonaan poistunut, mutta en antanut sen asian itseäni lannistaa, sillä tiesin sisimmisäni, että tässä ollaan koko ajan kohti parempaa menossa.

        Ja eräs toinen positiivinen kokemus tässä myös:
        tänään herätessäni minua ahdisti taas, sillä mietin koko ajan, että mitenköhän tämän EFT:n kanssa tulee käymään ja entä jos joku aamu herään huomaten taas, että jännitän kaikkea. Tein aamulla herätessäni EFT-harjoituksen, ja ahdistus katosi täysin! Ihmeellistä... Toivottavasti huomenna aamulla herätessäni en tuntisi ahdistusta ollenkaan.

        Yksi pieni miinuspuoli on tässä kuitenkin. Olen huomannut, että jos pelkästään EFT-harjoituksessa ajattelen sellaista ahdistavaa tilannetta, että olen yleensäkin ottaen hyvin jännittynyt fyysisesti ja henkisesti, niin teho on pieni. Mutta sitten kun ajattelen jännityksen eri osa-alueita, esim. sitä, etten punastu jne, niin teho on huomattavasti suurempi. Eli siis mitä pienempää seikkaa ajattelen ja sitten kunnolla ahdistun, niin sitä suurempi teho on. Mistä tämä johtuu?

        Minulle jäi epäselväksi, että miten EFT-hoito kannattaa aloittaa? Ajattelemalla ahdistavaa tilannetta vai tavallaan sillä "hyväksyn itseni"-prosessilla?

        Kerroit tekstisi alussa näin: totta kait se ahdistus lisääntyy hoidon alussa kun tietoisesti keskityt ahdistukseen. - Mitä tavallaan tarkoitat tuolla? Siis tarkoitatko sitä, että mitä pidemmälle hoito etenee, niin sitä vähemmän ahdistusta esiintyy?

        Pientä ahdistuksen tynkää tilanteeseen luo myös se, että en voi uskoa sitä, että päivä päivältä oloni on paranemaan päin ja että jännitysoireeni ovat vähitellen lieventyneet. Tämän takia usein yritän tietoisesti jännittää vatsallani, mutta se ei enää vaan onnistu. Jännityksen tilalla on enää pelkkä ahdistus, mutta onneksi se ei ole niin olennainen vaiva kuin jännitys. Totunko tähän tilanteeseen ajan myötä? Ovatko sinun potilaasikin tottuneet?

        Kun kysyit, että olenko saanut ennen tällaisia tuloksia mistään hoidosta, niin vastaus on EN. En ole oikeastaan käynyt minkäänlaisissa hoidoissa, mutta kaiken maailman rentoutuskasetteja yms. olen kokeillut ja niistä ei ole ollut apua juuri lainkaan. Tässä hoidossa huomasin hämmästyksekseni tulokset jo heti ensimmäisellä kerralla. Nyt olen tavallaan "koukussa" EFT:n; aina, kun ilmenee jokin tilanne tai vaiva, jossa tunnen ahdistusta yms, niin pyrin hoitamaan sen alta mahdollisimman nopeasti, ja yleensä melko hyvin tuloksin. Ei kai tästä ole haittaa, että saatan "harrastaa" EFT:tä useita kertoja päivässä?

        Huomenna illalla joudun pieneen koetukseen, sillä lupauduin katsomaan ystävieni kanssa karmistuttavan kauhuelokuvan. Aina niiden jälkeen olen menettänyt yöksi tai pariksi uneni, sillä minulla sattuu olemaan vilkas mielikuvitus. Nyt olen EFT:tä yrittänyt tähän vaivaan, ja tulokset siis näkyvät huomenna.

        Minua muuten askarruttaa, että mistä tällainen hoito (EFT) on peräisin? Kuka sen on keksinyt ja miksi se on niin tuntematon Suomessa? Voisiko EFT:tä verrata hypnoosiin? Tai siis tuloksia?
        Mitä eroa on muuten TFT:llä ja EFT:llä? Kumpi on tehokkaampi?

        Kirjoitit tekstissäsi, että joku rentoutusmenetelmä yhdistettynä EFT:n olisi hyvä. Mitä tarkoitit tuolla rentoutusmenetelmällä?
        Ja olisiko minun silti syytä piipahtaa terveyskeskuslääkärin vastaanotolla, vaikka EFT:stä onkin ollut apua?

        vastasin vähän kiireessä, joten jatkan. jos olet huolissasi siitä, että ahdistus palaisikin joku
        päivä, niin voit tehdä siitä fiiliksestä eft:n, sehän on pelko jota voit tuolla hoitaa, eikö niin. Ei haittaa mitään vaikka teet useinkin päivässä, niin monet asiakkaanikin ovat tehneet. Kun edistyt, huomaat selvästi että ahdistuksen aiheesi ovat vähitellen pienempiä ja luotat että saat ne hoidettua kun sinulla on menetelmä siihen.
        tuo mitä sanot miinuspuoleksi on oikeastaan plussa kun ajattelet sitä pitemmällä tähtäimellä.
        Miten on käynyt niille osa-alueille, joita olet hoitanut. Yleensä ne eivät enää uudestaan vaivaa merkittävästi. näin vähitellen saat kaikki merkittävät ahdistusosiot käsiteltyä. tässä se idea oikeastaan on ja spesifisyyden tehon merkitys.
        Hoito on siis pitkän kehitysprosessin tulos. Tuo Callahan on alunperin kognitiivinen terapeutti ja myös hypnoosia käyttänyt. Minusta tässä ei niinkään ole yhtymäkohtia hypnoosiin, paremminkin hoitomenetelmä muistuttaa EMDRää jota käytetään traumaterapiatekniikkana ja johon itsekin olen saanut koulutuksen. Tuossa EMDR:ssä (eye movement desensitization and reprocessing) tehdään taputusten sijaan edestakaisia silmänliikkeitä terapeutin heiluttaessa kättä asiakkaan edessä ja asiakkaan seuratessa silmänliikkeillä kättä. Kuten huomaat EFT:ssä on tämäkin osio olemassa.
        Perustuu idealle, että esim. nukkuessa silmät tekee pieniä nopeita liikkeitä unennäkövaiheessa ja ajatellaan, että unta nähdessään ihminen sulattaa edellisen päivän tapahtumia ja aivot siirtää niitä pitkäaikaiseen muistiin. Jollain tavoin tässä muokkaamisessa on mukana silmänliikkeet. Tätä havaintoa on käytetty hyväksi näissä hoitomuodoissa, eli jos silmänliikkeet jotenkin edistävät informaation muokkaamista ja trauma tai ahdistus sisältää jumiutunutta informaatiota niin voidaanko sitä edistää tuottamalla silmänliikkeitä ja liittämällä siihen ahdistavan informaation tietoinen ajattelu. Tämä näyttää toimivan käytännössä, tosin ei tiedetä tarkkaan mikä tässä tekee sen jutun eli muutosta tulee. Tuo hypoteesi voi olla vääräkin mutta tärkeintä että se usein näyttää toimivan. Ahdistus on tuossa ajatuksessa häiriö normaalissa informaation käsittelyssä ja esim. EFT:ssä ajatellaan että tätä informaatiota (energiavirtausta) täytyy käsitellä kehon pisteiden kautta tuottamalla uutta ja riittävän poikkeavaa infoa verrattuna alkuperäiseen, että se muuttaa koko jutun. tämä perusideahan on kaikessa psykoterapeuttisessa työssä keskeinen, tosin ilmaistu eri muodoissa ,ja siis yhteinen .
        Hyvää jatkoa harjoitteillesi.


      • EFT-käyttäjä
        ..... kirjoitti:

        Hei!

        Ei se mitään, vaikka vaihdoit nimimerkkiäsi. Ymmärrän asian hyvin.

        Olen nyt viime päivinä huomannut selvän eron tunnetiloissani: olen yhä vähemmän ja vähemmän jostain asiasta huolissani ja esim. tänään olen koko päivän ollut positiivisella tuulella, vaikka yhä saatan välillä ahdistusta tunteakin.
        Esimerkiksi tänään tapasin useita ystäviäni samanaikaisesti. Ennen olin aina vähän jännittynyt ja jäykkänä, mutta tänään nämä vaivat olivat lähes kokonaan poissa, tosin sisäinen ahdistus ei ollut vielä kokonaan poistunut, mutta en antanut sen asian itseäni lannistaa, sillä tiesin sisimmisäni, että tässä ollaan koko ajan kohti parempaa menossa.

        Ja eräs toinen positiivinen kokemus tässä myös:
        tänään herätessäni minua ahdisti taas, sillä mietin koko ajan, että mitenköhän tämän EFT:n kanssa tulee käymään ja entä jos joku aamu herään huomaten taas, että jännitän kaikkea. Tein aamulla herätessäni EFT-harjoituksen, ja ahdistus katosi täysin! Ihmeellistä... Toivottavasti huomenna aamulla herätessäni en tuntisi ahdistusta ollenkaan.

        Yksi pieni miinuspuoli on tässä kuitenkin. Olen huomannut, että jos pelkästään EFT-harjoituksessa ajattelen sellaista ahdistavaa tilannetta, että olen yleensäkin ottaen hyvin jännittynyt fyysisesti ja henkisesti, niin teho on pieni. Mutta sitten kun ajattelen jännityksen eri osa-alueita, esim. sitä, etten punastu jne, niin teho on huomattavasti suurempi. Eli siis mitä pienempää seikkaa ajattelen ja sitten kunnolla ahdistun, niin sitä suurempi teho on. Mistä tämä johtuu?

        Minulle jäi epäselväksi, että miten EFT-hoito kannattaa aloittaa? Ajattelemalla ahdistavaa tilannetta vai tavallaan sillä "hyväksyn itseni"-prosessilla?

        Kerroit tekstisi alussa näin: totta kait se ahdistus lisääntyy hoidon alussa kun tietoisesti keskityt ahdistukseen. - Mitä tavallaan tarkoitat tuolla? Siis tarkoitatko sitä, että mitä pidemmälle hoito etenee, niin sitä vähemmän ahdistusta esiintyy?

        Pientä ahdistuksen tynkää tilanteeseen luo myös se, että en voi uskoa sitä, että päivä päivältä oloni on paranemaan päin ja että jännitysoireeni ovat vähitellen lieventyneet. Tämän takia usein yritän tietoisesti jännittää vatsallani, mutta se ei enää vaan onnistu. Jännityksen tilalla on enää pelkkä ahdistus, mutta onneksi se ei ole niin olennainen vaiva kuin jännitys. Totunko tähän tilanteeseen ajan myötä? Ovatko sinun potilaasikin tottuneet?

        Kun kysyit, että olenko saanut ennen tällaisia tuloksia mistään hoidosta, niin vastaus on EN. En ole oikeastaan käynyt minkäänlaisissa hoidoissa, mutta kaiken maailman rentoutuskasetteja yms. olen kokeillut ja niistä ei ole ollut apua juuri lainkaan. Tässä hoidossa huomasin hämmästyksekseni tulokset jo heti ensimmäisellä kerralla. Nyt olen tavallaan "koukussa" EFT:n; aina, kun ilmenee jokin tilanne tai vaiva, jossa tunnen ahdistusta yms, niin pyrin hoitamaan sen alta mahdollisimman nopeasti, ja yleensä melko hyvin tuloksin. Ei kai tästä ole haittaa, että saatan "harrastaa" EFT:tä useita kertoja päivässä?

        Huomenna illalla joudun pieneen koetukseen, sillä lupauduin katsomaan ystävieni kanssa karmistuttavan kauhuelokuvan. Aina niiden jälkeen olen menettänyt yöksi tai pariksi uneni, sillä minulla sattuu olemaan vilkas mielikuvitus. Nyt olen EFT:tä yrittänyt tähän vaivaan, ja tulokset siis näkyvät huomenna.

        Minua muuten askarruttaa, että mistä tällainen hoito (EFT) on peräisin? Kuka sen on keksinyt ja miksi se on niin tuntematon Suomessa? Voisiko EFT:tä verrata hypnoosiin? Tai siis tuloksia?
        Mitä eroa on muuten TFT:llä ja EFT:llä? Kumpi on tehokkaampi?

        Kirjoitit tekstissäsi, että joku rentoutusmenetelmä yhdistettynä EFT:n olisi hyvä. Mitä tarkoitit tuolla rentoutusmenetelmällä?
        Ja olisiko minun silti syytä piipahtaa terveyskeskuslääkärin vastaanotolla, vaikka EFT:stä onkin ollut apua?

        Hei

        Vastauksia joihinkin kysymyksiin.

        EFT (Emotional Freedom Techniqus) tulee Amerikasta ja on energiapsykologian terapia. Itsehoitomenetelmä, itsensä kehittämisen menetelmä. Ja sovelletaan käyttäjän mukaan. Eli sopii itsehoitomenetelmänä tai ammattaitaidon mukaan pro-käyttöön. Tämä on kuitenkin aika vahva metodi ja voi nostaa tosiaan ahdistavia muistoja, kun niitä "kaivelee". Silloin on hyvä, että on EFT-ohjaajan apu lähellä. TFT on myös energiapsykologiaa. Itse asiassa psykoterapeutti Callahan kehitti TFT:n ja 90-luvulla Gary Craig kehitti sen pohjalta EFT:n.

        Niissä on samoja piirteitä, vaikutteita kiinalaisesta lääketieteestä. Meridiaanien tasapainoittaminen taputtelulla, jotta energiajärjestelmä toimisi ilman tukoksia (negatiiviset ajatukset, tunteet, pelot, kivut jne.) Samalla keskitytään ongelmaan tai tavoitteeseen. Itsesuggestion osuutta ei voi sulkea pois, sen positiivinen vaikutus on mukana kaikessa paranemisessa. Hypnoosia tämä ei ole.
        Tieteellisiä julkaistuja tutkimuksia on kutakuinkin vain yksi, monia tutkimuksia meneillään Amerikassa.

        Eri terapiamuotojen tehoa on vaikea sanoa. Jokin toimii toisella paremmin kuin toisella. Kun mikään pilleri tai metodi ei ole ihmeidentekijä. Joskus lievitystä tai ongelman poistoa saa EFT:lläkin naputella aikansa. Tuloksia voi tulla nopeasti ja toisinaan etenee hitaasti. Keholla on aikansa ja sitä tulee kunnioittaa ja toisaalta olla periksiantamaton. Tulee aika huikeita elämyksiä, kun ymmärtää jonkun kivun esimerkiksi liittyvän voimakkaaseen tunteeseen. Ja kun se tunne (syyllisyys tms.) on hoidettu, niin kipukin vähenee ja poistuu.

        Koko energiapsykologia on vielä tuore koko Euroopassa, tullut vasta 1990-luvulla, Suomessa vasta noin vuoden. Ja akupunktiohan sai meillä vasta muutama vuosi hyväksynnän, niin katsotaan, miten kauan menee energiapsykologian metodeilla.

        Kun naputtelee ja ajattelee isoja ahdistuskimppuja, niin onkin hyvä lähteä purkamaan pala kerrallaan. Niitä "aspekteja" eli näkökohtia. Oksa kerrallaan puu karsitaan. Joskus yksi oksa vie mennessään useita.

        Hyväksyn itseni-affirmaatio aloituspisteessä on siksi, että se poistaa psykologista käänteisyyttä ja siksi, että se on tärkeä osuus muutenkin. On aika kova juttu sanoa, että hyväksyy itsensä, oli mitä tahansa.
        Ja aina kannattaa kasvattaa positiivista pohjaa ensin. Ennenkuin käy todella isoihin asioihin käsiksi.

        Ja ehkä voit naputella tuota jännitystä, että menettääkö EFT tehonsa tai ettet voi uskoa, että tämä hoito toimii? Vaikka tehdä kierrosta, että on hyvä olla ilman jännityksiä, nautit elämästä tms. Näitä positiivisia viestejä itselle.

        EFT:tä voi tehdä ja jotakin "päällä olevaa" ongelmaa hoidettaessa tuleekin tehdä useita kertoja päivässä. Tai vaikkapa jotakin tavoitetta naputtaessa. Mutta on hyvä miettiä miten montaa asiaa ja kuinka isoja käsittelee, ettei keho ja mieli väsy. Ettei tästäkin tule suorittamisen tuntua tai pakkoa.


    • auditor

      Moro sulle !
      Olen auditoinut 20 vuotta noita oireita ja ongelmia!
      Ne ovat hyvinkin helpolla käsiteltävissa, muutama istunto dianetiikka auditointia!terv auditor

      • jaa

        Kerropa lisää menetelmistäsi. Jos olet tarvinnut 20 vuotta niin eihän ne sitten ole vissiin juuri auttaneet.


    • ohjeet

      Mistä noi EFT ohjeet löytyy ko en löydä. Haluttais kokeilla!

      • Innostunut2

      • löytyvät

    • eftxt

      Nosto. Onko lisää kokemuksia ihmisillä tästä eft.sta ? Uskaltaisikohan sitä kokeilla ihan yksinään ? Kommenttia jos sais.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      63
      2003
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      54
      1725
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      58
      1629
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      5
      1557
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1525
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      6
      1455
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      8
      1326
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      12
      1291
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      4
      1183
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      4
      1158
    Aihe