Iitti vaihtaa maakuntaa: häiriöt Kouvolan rajalle

Ratanne Mankalaan

Iitti laittelee tarpeetonta moottorirataa Kouvolalaisten korvia rääkkäämään alueensa laidalla Keltin suuntaan. Sitten ei tahdo kuitenkaan olla edes samassa maakunnassa Kouvolan kanssa. Kyl on mahtieläjii nää iittiläiset olevinaa, en paremmin sano.

17

330

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Inhoan turhaa pärinä

      Eikös se hiekkakuoppien alue Tillolan - Kuusaan rajamailla olisi pitänyt maisemoida entisellee eikä raiskata lisää moottorihommilla.

    • Jotain rajaa

      Iitiss on korpee mokomalle luonnon turnelukselle, polttoaineen tuhlaukselle ja hermojen raastamismelulle korpiseuduillaa. tarpeeksi. Ei tartte tulla Kelttiin meluamaan.

    • Ratkaisun makua

      Näin on pysykää kaikki kaukana automarketeista tai muista moottorin käyntiä vaativista asioista. Kävellen ja pyörällä vaan. Muu on luonnon murhaamista. Julkiset kulkuneuvot eivät ole ratkaisu.

    • Iittikö karkaa

      Rintamakarkuri se Iitti on ja mitä suuremmissa määrin. Kupannu Kouvolan seutua vuosikaudet ja tämän ratahankkeen perustelutkin Kouvolan läheisyys ja palvelut.

      Nyt Iitti itse lähtee omasta maakunnasta (yrittää) karkuun ja pakoon veropakolaiseksi vieraaseen maakuntaan jonne ei edes kuulu. Yrittää maksaa kulut Lahden seudun asukkaiden verovaroilla ei ourakkautta. Ei kyllä ole moraalia saati kotiseuturakkautta.

      Valtion ei ainakaan Iitin kautta siis ole perusteltua avustaa iittiläistä moottoriratahanketta. Rata kannattaa siis siirtää Kymijoen kaupungin alueelle.

      Vaihtoehtona Iitillä olla niinkuin muutkin kymenlaaksolaiset omassa maakunnassa. Mikäli tuollainen irtiotto tapahtuisi Lahteen päin, pitää maakunnan periä takaisin ne monet maakunnan rahoista Iittiin myönnetyt avustukset sama koskee valtiovallan avustuksia joissa perusteena on ollut toimet tai toimenpiteet Kymenlaaksossa.

      • suurhollola

        Eikös se rata kouvolalaisia yhtään palvelis tai auttais. Enemmän kai kuin tuo sairaala iittiläisiä. Iitissähän on jopa kuppaamista varten ihan kupparinoja jossa voi kouvolalaiset salakalastaa tai lintutornilla bongailla. Miten sitä pikkuinen kunta vois muka kokonaista seutua kupata, en ymmärrä. Kiinalaisia ja somaleita ei ainakaan ole seudulta edes yritetty haalia.


    • Jaakko Å.

      Äkkiä Iitti irti kouvostokahleista. P-Kymenlaakso taantuu tulevina vuosikymmeninä. Iitti tiltuineen ja musiikkijuhlineen ylpeänä kohti länttä taaksepäin vilkuilematta. Hyvästi Kymenlaakso - Kymmene Oy Dalen

      • Jaalalainen

        Tervetuloa Kouvolaan, kyllä aika tassii tällaiset turhat uhoamiset.


      • veroäyrit tiskiin
        Jaalalainen kirjoitti:

        Tervetuloa Kouvolaan, kyllä aika tassii tällaiset turhat uhoamiset.

        Turhaa uhoa, mitä se on. Ihan rauhallisesti päätetty lähteä ajamaan maakunnan vaihtoa sillä kouvolassa huomattu jo mitä se tehty liitos sai aikaan. Eikai se väärin ole jos yritetään yhteistuumin elinoloja parantaa. Vai pitäskös uhota vähän, sillä persaukisten kanssa kannata seurustella.


    • Nami nami nami nami

      Kyllä on moottorirata tarpeen iitissä. Kesäisin kuulee ihan liikaa moottoripyörien pörinää kyllästymiseden asti. Menkää radalle ajamaan niin ei tarvitse liikenteessä pitää möykkää.

      ps. Kilvet on otettu ylös meteliveikoilta. Liikkuvalle laita listan kun kyläpolliiisimme ei saa mitään aikaan.

      • Kouvolan iitti

        Kohta päästään ajamaan lujaa Iitin moottoriradalle ja onhan Iitillä varaa tällaisiakin kerskainvestointeja tehdä mutta vanhusten ja köyhäinhoitoon ei rahaa riitä. Eiköhän Päijät-Hämeen liitto ja Päijät-Hämeen kunnat maksa sitten tämän ihan Kouvolan kupeeseen tulevan ratahankkeen kun Iitti itseään niin halukkaasti kampeaa Päijät-Hämeeseen pois omasta maakunnastaan.

        Kovasti vain tunnutaan Lahden suunnassa naureskelevan tälle Kymenlaakson kunnalle joka sinne yrittää nyt itseään liittää. Ei tunnu P-H:n alueen kunnilla olevan erityisempää innostusta ottaa Iittiä ja ryhtyä sen pilvilinna suunnitelmien ja menojen maksajiksi. Eiköhän valtiovaltakin pidä Iitin Kymenlaaksossa johon se alueena kuuluu. Iitti voi myös ryhtyä pakoilun sijasta toteuttamaan vastuuntuntoisempaa ja yhteityöhaluisempaa politiikkaa Kouvolan seudun muiden kuntien kanssa kun kerran alueen kaikki hyödyt on tähänkin asti kelvanneet ja niitä on jopa iltalypsetty.

        Komea ja hyvin sopiva on tuo uusi tämän vuoden alueemme matkailuesitekin joka leviää ympäri maata jopa kansainvälisesti. Esitteen nimikin on selkeästi Kouvola - Iitti. Siinäpä se!


    • Näinhän siinä jkävi

      Ei ole Iitillä vaihtoehtoja. Mars Kouvolan sairaanhoidon maksumieheksi, Päijät-Hämeessä oli toimivat organisaatiot sairaanhoidossa ja maksut sitä kautta pieniä jatkossa. Kouvola vasta kehittelee malliaan ja sinne todellakin kipeästi tarvitaa Iitin kaltaisia kuntia kaatamaan veroäyrinsä kankkulan kaivoon. Kehitysaluekunta Kouvolaan käy Iitin tie ja Katainen nauraa.

    • Nastol asta

      Virkkuselta lähtee vasta ehdotus kuntarakenteesta kuntalausunnoille. Tapana on ollut erityisesti kuulla niitä joita asia koskee - tässä tapauksessa iittiläisiä. Toinen ministeri nimenomaa kehui sitä, että tärkeintä on oma mielipide - ja siunaa Vaasan sairaanhoitopiirin ja Turun yliopistollisen sairaalan yhteistyön (Tampereen sijaan).

    • Leikinloppuiitissä

      Kataisen viesti tänään Iittiläisille. Pakkoliitoksilta ei voida välttyä.
      Ettekä välty, buahahahahahahaha

      • pakkosairaala

        byähähähähä. Ei tietenkään pakkoliitoksilta vältytä. Iitin pakkoliittäminen Kouvolaan kannattaa nyt katsoa vielä pari kertaa. Kuntien omia ehdotuksia tietenkin kuullaan ensin. Kouvolan lausunto maakuntavaihdosta on jo, ja se ei kyllä mitenkään tyrmää tätä asiaa. Kouvostoliiton rahat ei taida enää riittää kunta liitoksiin tai mihinkään muutoksiin paitsi ehkä koko kaupungin myymiseksi vanjoille.


    • Saas nählä

      Voisihan sitä yhden Iitin jättää historialliseksi muistomerkiksi itsenäisenä yrittämään. Sitten pitäköön myös "mölyt mahassaan" eli moottorirata Iiitin sydänmaille eikä kouvolalaisten korvia rääkkäämään ja haittaliikennettä lisäämään Keltin alueella.

      Pitää Iitin myös pärjätä ihan ite, jos ei kelpaa liittyminen Kouvolaan.

      Vähän tässä on kyllä katkeraa aatostakin, sillä niin surkeaa on monen Kouvolaan väenväkisin liitetyn entisen itsenäisen kunnan ja kaupungin asema Nyky-Kouvolassa. Siksi kai haluaisi saman kurjuuden kaikille Suomen kunnille.

      Kalliiksi tulee ja tuskin säästöjä syntyy. Veronmaksajia ei pian juuri ole, kun kenkätehdasta vain suositaan kngan annon muodossa.

      Kuten moni on todennut, Iitille ovat kyllä kelvanneet yhteityön antamat hedelmät Kymenlaaksosta, mutta nyt ollaan hinkumassa imeksimään Päijät-Hämeen nameja.

      • Meltin keteli

        Yhteistyön antamat hedelmät? WTF? Siis mitä ihmettä ne on? Nameja?

        Siis tulevaisuudessa mahdollisesti toteutuva moottorirata antaa bisnestuloja majoituksen, liikenteen, palveluiden käytön jne jne muodossa juurikin nimenomaan Kouvolalle. Paperitehtaiden jyrinä, itärekkojen räminä ja junien asemapihalla kolina peittää yhden kuopassa olevan moottoriradan metelin mennentullen kunhan pikkusenkaan rahhoo vilahtaa. Tai ainakaan Tykkimäen radan meteli ei haittaa ketään edes China-centerin hyvien maakauppojen osalta . Keltin kaupunginosa muuttuu asumiskelvottomaksi haittaliikenteen melusaasteen vuoksi sillä nykyinen asfaltiasemahan ei ääntä päästä valtatieliikenteestä puhumattakaan. Voi voi sentään.
        Lahdessa oli F1 -veneiden MM-osakilpailu muutama vuosi sitten ja tais siellä jokunen kouvolalainenkin katsomassa olla valtaisaa meteliä. Kalatkin tykkäs tutkijoiden mukaan ihan sujuvasti.

        Mielelläänhän iittiläiset pärjäis ihan ite, muttakun se nyt vaan ei ole mahdollista. Kysymys onkin porukan valitsemisesta jos/kun semmoinen on nyt sitten mahdollista. Eikai se väärin ole haluta kasvavaan ja toimivampaan osaksi jos vähänkään voi valita. Näinhän Iitissä on tehty.


    • yhyyy

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Merikarvian nuoriso

      taitaa olla persukasvatuksen tuotosta kun jopa kirkkoherralla palaa käämit näihin paskahousuihin :D
      Yleistä Satakunnasta
      19
      3264
    2. Pimahdan kohta ihan kunnolla

      Entä, jos otan sitten yhteyttä sinuun? 🫨🫥🥴
      Ikävä
      69
      3099
    3. Naiselle, rakkaalle!

      Pitäiskö nyt vähän jutella, on se sitten mitä tahansa. Mä oon sun puolella, hiljaisuutes aion rikkoa. Tulen vaikka karmi
      Tunteet
      40
      2535
    4. Antaisitko mies minulle jonkun vinkin

      Että tietäisin, että minun kannattaa uskoa vielä meihin. Nyt just heikko hetki ja usko meinaa loppua. Pelkään, että tila
      Ikävä
      79
      2411
    5. Toivottavasti vielä kohdataan mies

      Ja aloitetaan juttelu. Nyt olisin valmis.
      Ikävä
      148
      1949
    6. Morning has broken

      Simmut aukaistaan. Ja noustaan päivään valkeaan. Hyvää huomenta. 😊☀️🍳☕❤️
      Ikävä
      149
      1520
    7. Nainen, minkä kappaleen laittaisit nyt miehelle

      kuunneltavaksi tietäen, että hän ikävöi sinua ja kipuilee päästäkseen yhteyteen kanssasi. Jotain, joka kertoo...
      Ikävä
      133
      1508
    8. Tästä tiedämme että raamattu ON muutettu

      https://rivalnations.org/censored-bible/ Raamattusi on sensuroitu Raamattu, joka sinulla on kotonasi tai taskussasi, on
      Hindulaisuus
      550
      1465
    9. Aitolais-kirkkoherran rippileirille tyly loppu

      Merikarvian rippileiriä vetänyt kirkkoherra Tom Broberg ajautui törmäyskurssille rippileiriläisten kanssa ja ylempi taho
      Luterilaisuus
      63
      1420
    10. Jos et kaipaakaan minua täällä

      Niin miksi sinua ehkä häiritsee se, että minä kaipaan sinua? Miehelle.
      Ikävä
      18
      1254
    Aihe