PARKKIKIEKKO

pirkonperse

Kertokaa nyt tyhmälle autoilijalle, miksi parkkikiekko pitää laittaa automarkettien parkkipaikoilla? Toki vastustan autotrokarien tarvetta säilyttää myyntivarastoaan siellä maksuttomasti, mutta alle tunnin pysäköinnin valvontaan en keksi syytä.
Perimmäinen kysymys kuuluukin, MIKÄ RIKOS ON JOS EI LAITA PARKKIKEKKOA NÄKYVIIN, SIIS MINKÄ LAIN PERUSTEELLA JA SITTEN SE VARSINAINEN SYY JA SELITYS! Olenko siis rikollinen jos en laita sitä lappua lasiin, häh, eikö mikään kunnollisuus riitä verrattuna siihe että unohtaa laittaa kiekon? HAISTAKAA vittu!

21

584

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • khnpjpjo

      No jos kerran alue on parkkikiekkoaluetta, niin joko laitat tai itket ja laitat (tai saat sakon). Tosin jos kyseessä on yksityinen pysäköinninvalvonta, niin sehän on vähän niinkuin vaiheessa....

      • Anonyymi

        Perimmäinen vastaus aloittajan kysymykseen on, "koska liikennemerkeillä on niin osoitettu". Jos et halua käyttää parkkikiekkoa marketin pysäköintialueella, se on ihan ok. Jos saat pysäköintivirhemaksun sen vuoksi, voit vain valittaa. Ja maksaa.

        Periaatteessa marketin parkkipaikalla ei pitäisi pystyä olemaan yksityisen "pysäköinninvalvonnan" toimialuetta. Marketin parkkis on tieliikennelain tarkoittamaa tietä, jossa ParkkiPatella ym. ei ole toimivaltaa ja johon heille ei sitä voi sopimuksella antaa. TLL 2 § 1, numeroitu kohta 1.


    • Mikäs siinä?

      Jos kauppias haluaa, että hänen alueellaan käytetään parkkikiekkoa, niin mikäs siinä, käytetään pois. Eihän näissä koskaan ole aikapulaa tullut.

      Jos taas kauppias on antanut valvonnan Patelle, niin en käytä kiekkoa, enkä varsinkaan pysäköi sinne. Menen muualle, ihan periaatteesta.

    • Ihan sama asia

      kuin että voit itse vaatia etteivät vieraasi tupakoi kotonasi, ottavat kengät pois eteisessä eivätkä kuseksi lattialle. Voit kertoa senkin että lattialle kusemisesta peritään viidenkympin maksu. Ellei paikan isännän säännöt miellytä, sopii pysyä pois.

    • ajantasalla?

      Jos tuota pitää kysyä, olisi syytä PIAN palauttaa ajokortti poliisille ja mennä autokouluun.

    • 87k

      Entä miten Skotlannissa pärjätään, siellä kun ei ole lainkaan pysäköintikiekkoja, mutta aikarajoja on.

      Tosin siellä on pysäköintivirhemaksu sitten 80 puntaa, eli vajaa 100€

      Toki siellä saa vammaispysköintiluvalla pysäköidä ilman aikarajaa myös maksullisille ja aikarajoitetuille paikoille, mutta jos on pysäköinti kokonaan kielletty, saa auton pysäköidä vain kolmeksi tunniksi, edellyttäen ettei sa häiritse liikennettä.

      Eli kyllä sitä pysäköintiä pystyy ihan hyvinkin valvomaan ilman kiekkoa, tämä vaatii vaan oikeasti VALVONTAA, eikä mitään "sakotusautomaattia"

    • En todella halua

      maksaa yhtään lisää veroa turhasta työstä kuten pysäköinninvalvonta. Kiekot, kamerat ja yksityispaavoille lisää rankaisuvaltaa!

      • Minä todella haluan

        Ja sulle remmiä perseelle. Ihan vain muutenvain.


      • Paavoille oikeus

        viedä parkkipinnarit putkaan. Jopa alkaa säännöt muistua mieleen!


      • adgksdkskg

        Voin kyllä luvata ettei senttiäkään verorahoista tarvitse pysäköinninvalvontaan laittaan. Herääppäs nyt: Parkkipirkko saa esim 15e/tunti jona aikana kirjoittaa vaikkapa 6 sakkoa (eli 1sakko/10min) ja jos yks parkkisakko on vaikka 50e, näistä tulee 300e/tunti. Eli parkkipirkon palkan jälkeen jäis 285e, eli 7 tunnin työpäivänä kaupungin kassaan kilahtais 1995e josta on jo vähennetty palkka.
        Eiköhän sillä melkein 2000eurolla saa maksettua kaikki aiheutuvat kulut (vakuutukset, paperi, laitteet, asiakaspalveluun joku kuunteleen valituksia)
        Kyllä se kaupunki vaan tekee sillä pysäköinninvalvonnalla voittoa, ei siihen sun verorahojas tarvita


      • Ei julkinen Pirkko
        adgksdkskg kirjoitti:

        Voin kyllä luvata ettei senttiäkään verorahoista tarvitse pysäköinninvalvontaan laittaan. Herääppäs nyt: Parkkipirkko saa esim 15e/tunti jona aikana kirjoittaa vaikkapa 6 sakkoa (eli 1sakko/10min) ja jos yks parkkisakko on vaikka 50e, näistä tulee 300e/tunti. Eli parkkipirkon palkan jälkeen jäis 285e, eli 7 tunnin työpäivänä kaupungin kassaan kilahtais 1995e josta on jo vähennetty palkka.
        Eiköhän sillä melkein 2000eurolla saa maksettua kaikki aiheutuvat kulut (vakuutukset, paperi, laitteet, asiakaspalveluun joku kuunteleen valituksia)
        Kyllä se kaupunki vaan tekee sillä pysäköinninvalvonnalla voittoa, ei siihen sun verorahojas tarvita

        hievauta p rsettään 16-08 ja viikonloppuisin.


    • turbourpo

      Paikallisella isolla marketilla oli täysin vapaa pysäköinti, myös katettu halli. Vieressä on joku opinahjo ja muuta toimintaa, mutta ei parkkipaikkoja. Marketin parkkipaikat täyttyivät jopa pitkäaikaispysäköinneistä, oli venetraileria (jopa sisätiloissa) ja seisontaan laitettuja ent. autoja. Paikkaa käytettiin myös liityntäpysäköintiin; kiva tulla hesasta, kun auto on siistissä sisätilassa parkissa. Tästä oli seurauksena kiekot ja yksityinen valvonta.

      • Parempi ratkaisu

        Toinen marketti ratkaisi vastaavan tilanteen yhteistyöllä julkisen pysäköinninvalvonnan kanssa. Tämän seurauksena ennestään jo kohtuullisen selkeät liikennemerkit muuttuivat vielä selkeämmiksi. Muutamassa ylimääräisessä kyltissä muistutetaan vielä, että kunnallinen pysäköinninvalvonta valvoo.

        Pitkäaikaispysäköinnistä ei ole ongelmaa, eikä asiakkailtakaan ole tullut kielteistä palautetta puhtaasta parkkikiekkojen kyttäyksestä. Asiat siis kunnossa ja paljon paremmin kuin yksityisen valvonnan valtaamissa paikoissa.


    • bye bye

      Missä tää marketti on? Jos tuolla valvontamaksulla (varsinkin jos joku toinen sen sinne vie) saa pitkäaikaisen säilytyksen niin huomattavasti edullisempi vaihtoehto kuin joku muu talli.

      Tai sitten laittaa semmonen kellokiekko joka kelaa aikaa itsestään niin ei sitäkään ongelmaa. Joo, sen käyttö on laitonta mutta yksityinenhän ei lakia valvokaan.

      Ja ei, en käy itse marketissa koska ovat yksityisen valinneet.

    • Aina voi valita

      Kerran olen S-marketin pihalta sakkolapun saanut, kun olitiin perheen kanssa kaupassa ja syömässä. Tuon jälkeen en ole enää kauppaa käyttänytkään ja tästä on aikaa jo vuosia vuosia... enkä mä siitä edes kaupalle jaksa nillittää, ihan sama. Mutta jos kaupassakäynti maksaa sakkolapun verran, käyn kaupassa muualla. That's it so simple...

    • Reiluhkoa

      Minä sain kerran pysäköinti virhemaksun K-marketin pihalla syystä etten muistanut laittaa kiekkoa.Valitin kauppiaalle,joka lupasi maksaa sakkoni.
      Asenne kohallaan.

    • Kiukku

      Kiitos AVP ja Myllykukko. Syötyäni ostamani aterian kyseisessä paikassa oli jäkiruokana tuulilasissa 40€ sakkolappu. Se oli sitten viimeinen ateriani ja asiointi tässä paikassa. Löytyihän se kiekkokehoitus kun hämärässä etsimällä etsin sen pienen tekstin tien vierestä.

      • ohi kulkeva

        Et sitten huomannut, että siellä hehtaarin tyhjällä parkkipaikalla oli Paavo kytiksellä. Otan osaa.


      • 16+12

        Et kai sinä tuota valelaskua aio maksaa?


    • Anonyymi

      vuodelta 2011 ...........

    • Anonyymi

      Parkkipate tekee tahallisesti vaikeaksi löytää heidän kylttinsä.
      Viimeisin lisäys oli palokan k-raudan pihassa jossa kyltti on niinpäin että se näkyy pihasta poistuttaessa...

      Tavoite on kusettaa ihmisiä niin paljon kuin mahdollista.
      Itse en pidä parkkifirmoja yrityksinä vaan ennemminkin ammattirikollisina.

      Selkärangattomia nilviäisiä ja pelkureita.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      119
      2651
    2. Timo Soini tyrmää Tynkkysen selitykset Venäjän putinistileiristä

      "Soini toimi ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana vuonna 2016, jolloin silloinen perussuomalaisten varapuheenjoht
      Maailman menoa
      255
      1148
    3. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      86
      1104
    4. Taas kuoli kuortaneella

      Mitä tapahtui kuhinoilla kun auton alle jäi ja kuoli 66.
      Kuortane
      8
      1064
    5. Nainen voi rakastaa

      Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
      Ikävä
      79
      1011
    6. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      63
      933
    7. Kalateltta fiasko

      Onko Tamperelaisyrittäjälle iskenyt ahneus vai mistä johtuu että tänä vuonna ruuat on surkeita aikaisempiin vuosiin verr
      Kuhmo
      12
      930
    8. Rakastan sinua

      Olen tiennyt sen pitkään mutta nyt ymmärsin että se ei menekään ohi
      Ikävä
      30
      896
    9. IS Viikonloppu 20.-21.7.2024

      Tällä kertaa Toni Pitkälä esittelee piirrostaitojansa nuorten pimujen, musiikkibändien ja Raamatun Edenin kertomusten ku
      Sanaristikot
      41
      832
    10. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      37
      799
    Aihe