Etäluettavat mittarit huijaa

Nyt silmät tarkkana!

Ja tänne kokemuksia kiitos?

Nämä tekstit on poimittu täältä:
http://keskustelu.suomi24.fi/node/9929737

Netistä on saanut lukea useista tapauksissa, joissa sähkönkulutus on noussut, kun talouteen on tullut etäluettava mittari.
Kun kulutuksen noususta on valitettu sähköyhtiölle, se on pienentynyt. Eli sähköyhtiö on etänä hieman säätänyt mittaria.

Ymmärsinkö oikein? Sähköyhtiölläkö mahdollisuus etäsäätää mittaria, ellei kulutusta ole muuten tarpeeksi? Tuntuu aprillipilalta, mutta nykyaikaa tarkemmin ajatellen tämä on aika pätevä syy etäluentaan siirtymiseksi. Ilmankos sähköyhtiöt ovat niin hanakasti olleet siirtymistä toteuttamassa.

32

13832

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Ratkaisuja ja äkkiä

      http://lampopumput.info/foorumi/index.php?topic=8490.0
      Mittarilla on sellainen ominaisuus, että yömittari pyörii itsestään koko ajan ja päivän aikana lisää n. 2kWh joka tunti, vaikka sen pitäisi olla pysähtynyt. Eli joka päivä yömittariin tulee vähintäin 30kWh ylimääräistä. :o Päivämittari toimii näköjään normaalisti, eli se pysähtyy klo 22:00 ja jatkaa sitten aamulla 7:00.
      Soitin sähköyhtiöön asiasta ja lupasivat lähettää asentajan tarkistamaan mittarin. Viikko on kulunut eikä ole mitään kuulunut, katsotaan mitä tästä tulee. Huolestuttaa lähinnä se, miten he selvittävät todellisen kulutuksen ja millä perusteella minua laskutetaan.

      Meille vaihdetiin uusi mittari ja sen jälkeen kk sähkönkulutus nousi 1000 kWh. Ei ole mitenkään mahdollista meidän sähkönkäytöllä, kun normaalisti kulutus talvella n. 1200kWh. Sammuttelin sulakkeita yksitellen pois päältä ja kaikki oli pois päältä ja sähkömittari vain vilkkui. Soitin sähköfirmaan ja sitten kulutuslukematkin palasivat kummallisesti normaaliksi.

      Meidän talon sähkönkulutus on ollut kyllä kumman suurta heti sen jälkeen kun tuo etäluettava mittari tuli. Sitten tein valituksen, että ei voi olla kulutus kasvanut yli 1000kWh per kuukausi kun ei ole ollut edes lämmitystäkään päällä!. Valituksen jälkeen kulutuslukemat palasivat normaaliin. No nyt on taas alkanut epäilyttämään nuo kulutuslukemat ja kumman tiheään on tuo etäluettava sähkömittari vilkuttanut punaista valoa, napsuttelin sulakkeet pois päältä ja mittari se vain vilkutteli. Joten tein sitten valituksen sähköyhtiölle ja kas kummaa kun online seurannan mukaan kulutuslukemat juuri seuraavana päivänä valituksesta tippui n. 50kWh per päivä -> 29 kWh/päivä... vaikka keli ollut nyt jopa kylmempää. Ihmetyttää kyllä sähköyhtiön lukemat. Sähköyhtiö ei ole vastannut palautteeseen ollenkaan. Eron on huomannut kulutuksesta. Sähkönkäyttötavoissa ei ole muutoksia tapahtunut. Myös parilla tutulla on sähkönkulutus noussut huomattavasti kun vaihdettu etälukumittari.

      esim.
      Valituksen jälkeen:
      00:00 - 01:00 0,98 Energia -18
      01:00 - 02:00 0,89 Energia -17,6
      Ennen valitusta:
      00:00 - 01:00 4,43 Energia 1
      01:00 - 02:00 3,01 Energia 1,3

      Meillä oli vähän samanlainen juttu. Aluksi tuo uusi hieno etäluettavamittari näytti toimivan hienosti, mutta kuukauden kuluttua tuli viikossa 7000 kWh:n kulutuspiikki. Elettiin elokuuta. Valmistajan edustajatkin kurvasivat pihaan ihmettelemään, että minnekkäs sitä energiaa noin paljon oikein tuupataan. Kun kyselin, että onko tämän kovinkin yleistä niin sanoivat, että kovin on harvinaista: Paitsi, että Nordeassa just oli päinvastainen tilanne. Nooh, kyllähän pankkeja pitää aina jeesata. Meni minulta kuitenkin luottamus tuohon sähkönmittaukseen.

      http://keskustelu.suomi24.fi/node/9929737
      Netistä on saanut lukea useista tapauksissa, joissa sähkönkulutus on noussut, kun talouteen on tullut etäluettava mittari.
      Kun kulutuksen noususta on valitettu sähköyhtiölle, se on pienentynyt. Eli sähköyhtiö on etänä hieman säätänyt mittaria.

      Ymmärsinkö oikein? Sähköyhtiölläkö mahdollisuus etäsäätää mittaria, ellei kulutusta ole muuten tarpeeksi? Tuntuu aprillipilalta, mutta nykyaikaa tarkemmin ajatellen tämä on aika pätevä syy etäluentaan siirtymiseksi. Ilmankos sähköyhtiöt ovat niin hanakasti olleet siirtymistä toteuttamassa.

      http://portti.iltalehti.fi/keskustelu/archive/index.php/t-500809.html
      Etälukumittarit ovat syy hintojen nousuun. Ensinnäkin vanhat hidastelleet mittarit on vaihdettu uusiin digitaalisiin ja näin ollen voi nostaa sähkön kulutusta laskulla. Todellisesta kulutuksesta kun on maksettu liian vähän sillä vanhalla mittarilla ja uusien mittareiden aiheuttama lasku tietysti maksatetaan asiakkailla ja tämä kaikki aivan turhaan.

      http://www.vmpk.fi/forum/index.php?topic=48679.0
      Mulla on Vantenfallin "etälukumittari",siis todellista kulutusta ei tiedä asiakas Ellei ole ns.hyväuskoinen. ;D
      Olen pitänyt (vaimoni) kirjaa kulutuksesta ,siis laskujen perusteella. Ja olen huomannut että kulutus on kasvanut kasvamistaan KwH,vaikka sen olisi pitänyt pienentyä lasten poismuuton ja ilmalämpöpumpun ansiosta ??
      No, asian voi tietysti "tarkistaa" kerrottiiin Vattenfallilla mittaamalla kulutus paikanpäällä. Ja jos laitteistossa ei ole vikaa, niin mittauksesta veloitetaan 200€.

      • HAlloo!

        Riko se mittari niin kyllä pojat saapuvat paikalle tarkistamaan miksi tiedot sun vibraattorin käytöstä ei tulekaan enää heille?


      • Huonosti menee
        HAlloo! kirjoitti:

        Riko se mittari niin kyllä pojat saapuvat paikalle tarkistamaan miksi tiedot sun vibraattorin käytöstä ei tulekaan enää heille?

        Mukavasti myös rikkovat sähkölaitteita ja ovat vakava terveysriski säteilyn ansiosta.
        http://www.ts.fi/uutiset/kotimaa/419636/Uudet etaluettavat mittarit uhka sahkolaitteille


    • Lainattua

      http://keskustelu.suomi24.fi/node/10213793#comment-52490583

      Tämä yksityisyyden suoja puhuttaa muutenkin. Nyt kun on etälukumittarit, sähkölaitoksella tiedetään, milloin käyt aunassa tai mihin aikaan keität aamupuurosi. Sellainen juttu. Tuollaisten tietojen pohjalta, voi suoraan päätellä, milloin joku esimerkiksi on lomamatkalla tai poissa kesämökiltä, koska se näkyy suoraan sähkönkulutuksesta, ihan nimellä ja osoitetietojen kanssa. Hyvä paikka kräkätä sähköyhtiön servut ammattimaiseen murtorikollisuuteen erikoistuneilta rikollisjärjestöiltä.

    • Täh????

      Tarkoittaako se sitä, että mun läppäri ei enää vie 9W? Ja vanhat testimittarit antaa liian pientä lukemaa ja vain Fortumin uudet testimittarit näyttää oikein. Kuullostaa vitsiltä.
      PERRkkkk.....

    • frgeg

      no?

    • Petos menossa

      Kyllä ne kusettaa. Vaihtoehdoksi jää puilla lämmitys, boxi irti ja viette sen veks ääritapauksessa. Mulla veloitti mittari yhtenä päivänä pelkästä valaistuksesta 3-4 kertaisesti kun tarkkaan mittasin.

      petos menossa ja se on tiedetty jo ennen kuin nää mittarit tuli.

      Petos menossa muissakin maissa. Tarkkaan harkittu strategia Luciferilta jota en kumarra.

    • VITTU!

      No kyllä vaikuttaa vähän oudolta Fortumin toiminta. Meillä nousi sähkökulut hieman yli 100 neliön asunnossa n. 30.000 kWh:iin. Yösähköä Fortumin mukaan kulutettiin n. 10-15 % enemmän kuin päiväsähköä. HUPS! Kusiko siellä kikkakepposet omille kintuille?! Meillä ei ole mitään varaavaa tms johon käytetään yösähköä ja yöllä nukutaan, ei saunota eikä paisteta kinkkua. Sähkölaskut oli yleensä pyöreästi 200 euroa ja siirtomaksut 100-120 euroa, eli joskus yli 300 euroa kuussa sähköön. Tehtiin tietysti reklamaatio ja pitkän taistelun jälkeen saatiin mukavasti hyvitystä ja sähkölaskut tippui hieman yli 100 euroon. Mutta... ei saatu pitkään juhlia tätä voittoa kun Fortumilta soitettiin ja pahoiteltiin kun tarkastaja oli lukenut väärän mittarin. Taas nostettiin sähkökulutusarviot kattoon ja laskujen summat myös. Aika uskomatonta peliä. Jos joskus tulee tilanne, että fortumin palveluja ei tarvitse käyttää niin eipä siinä kahta kertaa mieti mitä tekee. Kyllähän se yli 50 milj. euron tulos vähän haiskahtaa! Mutta... me lammaskansa ei mahdeta mitään, kun me ei juurikaan mitään tehdä, muuta kuin kirotaan chäteissä.

    • ninjago

      etämittari!!!ennen päiväsähköä kulu toukokuussa 2010 päivä 216kwh yö 572 .vuosi 2011 toukokuu päivä 278kwh jä yö 791.sit tuli etämittari ja luvut kääntyi päin vastoin
      päiväkulutus nousi 705kwh ja yö 392. kirjaa oon pitänyt sähkönkulutuksesta 3 vuotta
      kun muutin.Fortum sanoo että vanha mittari ilmoitti väärin?En usko että vanha mittari niin väärin mittaa

    • Open your eyes

      Arpajaiskone se on. Minä ainakaa en maksa mitä huijarit haluaa. Ihan sairasta.
      On se kamalaa jos on perhe ja kaikki, niin mitäs teet? Hanki analoginen (ei digitaalista) mittari rinnalle ja vertaa sitä etälukumittariin. Palkkaa ulkopuolinen sähkömies lukemaan molempien mittarin lukemat aika-ajoin, ainakin alussa heti. Vie homma oikeuteen, jos et voita niin jätä maksamatta ja muuta jalasmökkiin, jos on varaa. Toivottavasti et ota sitä sirua sitten kun sen aika on, kun ei enää käteiset käy maksuvälineenä.

      • Boxi irti

        "me lammaskansa ei mahdeta mitään, kun me ei juurikaan mitään tehdä, muuta kuin kirotaan chäteissä"

        Vai ei mahdeta. Mikä estää myymästä taloa tai asentaa puuhella/takka, aurinkopaneelit? Tai ostaa jalasmökki? Tai viedä oikeuteen satanistit?


      • jolkua1
        Boxi irti kirjoitti:

        "me lammaskansa ei mahdeta mitään, kun me ei juurikaan mitään tehdä, muuta kuin kirotaan chäteissä"

        Vai ei mahdeta. Mikä estää myymästä taloa tai asentaa puuhella/takka, aurinkopaneelit? Tai ostaa jalasmökki? Tai viedä oikeuteen satanistit?

        vaihtamalla sahko yhtiota saa petoksen kannattavuutta ainakin puolitettua.


    • roope etelävosa

      Sinänä joka ehdotit riko mittari.Tässä vastaava otat pääkytkimen irti tein kun lähdin helsinkiin lokakuun puolessa välissä niin kas kummaa tuli arviovio lasku kun eivät saanneet mittaus tuloksia samalla ilmeni sellainen asia että jos et ole kotona niin joudut maksamaan kuitenki sähköveron ja siirtomaksun vaikka kulutusta ei ole ollenkaan lasku on tullut joka kuukausi olen edelleen samalla reissulla 13.03.13 tämä laskutus koskee myös mökkiläisiä vaikka et olisi mökillä koko talvena eiks tää ole rahastusta !!!!!!! huom! jouduin pyytämään naapurin käymään laittamaan sähkön päällle että sähkön toimittaja saa lukemansa joka on 0

      • 18+4

        Eikö sähkövero ja siirtomaksu makseta kulutetusta sähköstä?? Jos kulutus on nolla, niin mistä summasta nuo sitten lasketaan? Ymmärrän kyllä, että perusmaksut pitää kuitenkin maksaa.


      • landebaukku

        olet sammuttanut etäluettavan mittarin väärin. Oikeaoppinen tapa tehdä 'päävirrat pois' on ohjelmallisesti etälukumittarista, jolloin sähköt tupaan kyllä seisahtuu mutta etälukumittari pysyy käynnissä ja lähettää ne 'nollalukemat' sähköyhtiölle


    • EI FORTUM

      KERRON LYHYESTI OMAN VERSION OLIN TURKU ENERGIAN ASIAKKAANA,JOLLOIN LASKUT OLI AINA 30-45KK KESÄT TALVET JA KUN EREHDYIN OTTAMAAN FORTUMIN 6KK SOPIMUKSEN,NIIN LASKUT OLIVAT HETI 150-200E.Yritin fortumiin ottaa yhteyttä laitoin kymmeniä meilejä ja soitin saman verran.Luvattiin selvittää asiaa,mutta koskaan ei tehty mitään.Ilmoitin fortumille,että nostan kanteen ja edelleen ei ole otettu mitään yhteyttä aikaa mennyt 6kk,mutta muutin turku energiaan takaisin ja kas kummaa taas laskut .n.40e.Kyseessä on talo jossa ei ole yhtään patteria vain 700w lämmin vesi varaaja,koko talo lämpeää puilla.EN KOSKAAN OLE TAVANNUT NIIN HUIJARI YHTIÖTÄ KUIN FORTUM ON.

      Laitan fortumia varten.
      asiakasnumero 32123154 mittari 8004088762403806411 kyllä fortum näitä lukee.mutta naureskevat eivätkä tee mitään.
      EN SUOSITTELE FORTUMIA KENELLEKÄÄN,ERITTÄIN VASTUUTONTA TOIMINTAA KAIKIN PUOLIN

    • Arpamittari

      Laittakaa vanha kiekkomittari etälukumittarin tilalle tai sen rinnalle, jolloin voi verrata lukemia keskenään. Pahin painajainen käyttäjälle on jos on sähköpatterit, lattialämmitykset, kiertoilma, niin mittari voi raksuttaa ihan rauhassa omiaan.

    • EI FORTUM

      Aikaa taas mennyt ja fortum ei ole ottanut yhteyttä vaan yrittää hiljaisuudella unohtaa koko asian.Fortumin idea on myydä 6kk sopimus ja huijata älyttömillä laskuilla 6 kuukauden aikana rahat pois ja sitten kun asiakas yrittää ottaa yhteyttä niin kuin minä yhteenkään meiliin ei ole vastattu.PYYSIN FORTUMILTA KAIKKI TOSITTEET,MIHIN LASKU JA KULUTUS PERUSTUU KUN SANOIN TARVITSEVANI NÄITÄ OIKEUDEN KÄYNTIÄ VARTEN,SIIHEN LOPPUI KAIKKI YHTEYDEN OTTO.
      Onko tosiaan näin selkärangattomia fortumin väki.Asia ei jää tähän minulla on aikaa varattuna riittävästi....
      TIEDÄN ETTEI FORTUM VIELÄKÄÄN OTA YHTEYTTÄ,MUTTA OLISI AJATUKSISSA PERUSTAA FORTUM INFO SIVU NETTIIN,MIHIN VOISI JULKISESTI TUODA ASIOITA ESIIN,JOSKUS ON PAKKO OTTAA VASTUU TEOISTAAN.TOIVOTTAVASTI JOKU FORTUMILTA LUKEE TÄMÄN.......................AIEMMASTA VIESTISTÄNI,MISSÄ MITTARINKIN NUMERO ON ILMOITETTU SELVIÄÄ MINUN TIEDOT..Laittakaa kaikki julkisesti mitä kaikkea fortum on kusettanut....

    • Raamattua tutkimaan

      Pitää saada monta valitusta kasaan ja sitten kanne kuluttaja-asiamiehelle.
      Minusta tuntuu, että tuommoiset sivustot ajetaan alas ylemmiltä tahoilta / valitukset, jotta saavat huijata jatkossakin. Itselleni kun tuli aikoinaan etälukumittari, niin seurasin sitä päivittäin ja se veloitti tuplasti silloin tällöin ja arpoili lukemia. Eli ihan sama mitä sähkölaitteita siellä kodissa käytti, lukema oli mitä oli. Ei se paljoa multa kerinnyt huijaamaan mitä nyt muutamia kymppejä. Valitukset ei auttanut mitään. Sitten muutin, missä on vielä vanha kiekkomittari.
      Eli jos ois vanha kiekkomittari rinnalla ja vielä din kiskoon laitettu toinen analoginen mittari, ja jos etälukumittarin lukemat vaan kasvaa niihin verrattuna, niin silti vika on muissa mittareissa kuulemma hehe, näin vinkkasivat Fortumista.

    • KSOY asiakas

      Meillä nousi sähkölaskut ihan älyttömästi kun meille tuli etäluettava sähkömittari. Soitin sähköyhtiöön (Kymenlaakson Sähkö) ja kulutus putosi soiton jälkeen puoleen, vaikka emme irrottaneet yhtään laitetta seinästä. Kiva kun ehdittiin maksaa 3000 euroa talvella sähkölaskuja ja ihmeteltiin että mikä meillä syö virtaa. Nuo etäluettavat mittarit ovat täyttä kusetusta, kun kulutus laskee heti kun soittaa ja kyselee kun laskut ovat nousseet pilviin. Mitään hyvityksiä on turha kysellä, sanovat, että vanha mittari veti alakanttiin lukemat. Mutta soiton jälkeen lukemat ovat siis samaa luokkaa kuin vanhan mittarin kanssa, eivät vaan halua hyvittää kun ovat pistäneet jollain 1,5 kertoimella sähkönkulutuksen. Ja kuka voi todistaa että sähköyhtiö kusettaa?!?! Nyt on vaikea enää todistaa kun kulutus laski soiton jälkeen siihen mitä se oikeasti on.

    • Huijaaminen on kivaa

      Vanha kiekkomittari rinnalle ja ottaa sitten valokuvan niistä mittareista aika-ajoin.
      Siinä sitten vanha mittari todistaa, että etäluku heittelee omiaan. Vieläkun asentaisi kolmanne mittarin rinnalle niin ois vielä parempi. Web kamera kuvaamaan 24h molempia mittareita, jos haluu nähdä koska se huijaa.

    • jokke-pappa0

      Ei herranjumala. Älytöntä paasaamista asioista mistä ette selvästikään tiedä hölkäsen pöläystä. Ottakaa asioista selvää ja tutustukaa sähkölaskutukseen ja etäluettaviin mittareihin sekä niiden vaikutuksesta laskutukseen hieman perusteellisemmin ennen kuin tulette suomi24:een riehumana. Aikuiset ihmiset...

      Allaolevaan lainaukseen vielä vastaus:
      Etäluettavat mittarit ovat rikkoneet laitteita, kyllä. Ajatelkaapa hetki kuinka monta sähkömittaria koko Suomessa on vaihdettu. Onglmia on ollut muutamia kymmeniä. Prosentuaalisesti siis hyvin pieni osa kokonaisuudesta.

      Säteilyä mittarit eivät aiheuta, sillä mittarit kuljettavat kulutustiedot verkkovirtaa pitkin. Kulutustiedot kulkevat mittareilta verkkovirtaa pitkin lähimmälle keskittimelle, josta taas keskitin kokoaa lähialuaan kulutustiedot yhteen ja välittää tiedot eteen päin ilman verkkovirtaa. Säteilyä on siis ainoastaan keskittimien ympärillä ja säteilyn määrä on samaa luokkaa kun tekstiviestin lähettäminen kerran tunnissa. Käytännössä siis lähes olematonta.

      Älkää ihmiset aina uskoko kaiken maailman juoruja ja uutisotsikoita vaan ottakaa asioista selvää itse, ennen kuin teette itsestänne idiootteja.

      "Huonosti menee
      11.3.2013 11:13
      0
      Sulje
      Mukavasti myös rikkovat sähkölaitteita ja ovat vakava terveysriski säteilyn ansiosta.
      http://www.ts.fi/uutiset/kotimaa/419636/Uudet etaluettavat mittarit uhka sahkolaitteille"

    • Ei vaihtoa

      Meillä vielä vanha kiekkomittari. Ostin toisen myös huuto.netistä.

    • trölli

      Mulla kerrostalo asunnossa etäluettava sähkömittari. Hommasin tollasen kotinäytön, eli sähkömittarin ledin päälle pistettiin anturi, mikä antaa erilliselle pienelle näytölle lukemia kulutuksesta. Ihmettelen suuresti miten se mahtaa toimia ku pelkän mikron päälle laittaminen nostaa sähkönkulutuksen päälläolon ajaksi 15kW. Kyllä mun mikroannokset olis aika palaneita tolla tehomäärällä...

      Muutenkin lukemat pomppii koko ajan ihan järkyttävän paljon. Kaks läppäriä, kaks lamppua ja jääkaappi kiinni ja kulutus heittelee 2-3kW välissä. Jääkaappi nyt heittelee tota arvoa mut toi silti tuntuu aika kovalta kulutukselta näin vähällä kapasiteetilla.
      Joko mittari kusettaa tai sit on anturissa/näytössä vikaa.

    • huijattuperhe!

      Meitä huijasi myös Fortum itse. Ihmettelimme suuria sähkölaskuja ja lähdimme selvittämään niitä.

      Meillä oli yösähkön arviolaskutus n. 1.7 x suurempi kuin päiväsähkön. Yöllä me nukumme eikä talossa ollut mitään varaavia systeemejä tms. No, arviolaskutushan oli silkkaa huijausta. Valitimme asiasta. Tämän jälkeen arviolaskutuksessa yösähkön extrat ei oltu vain poistettu vaan ne lisättiin päiväkulutusarvioon. Valitimme tästäkin ja kysyimme, että miten meidän sähkön kulutus on yhtäkkiä lisääntynyt pienen tehdashallin lukemiin ja on huomattavasti isommat kuin taloyhtiön naapuritaloissa. Tämän jälkeen kulutusarviot eivät suinkaan laskeneet vaan nousi sellaisiin lukemiin, että oksat pois. Lähetimme reklamaation ja tämän jälkeen vasta arviot normalisoituivat samoihin lukemiin muiden taloyhtiön talojen kanssa. Yksi lasku oli inhimillinen, mutta sen jälkeen arviot nostettiin taas vanhoihin huippulukemiin. Kun valitimme tästä niin Fortum vastasi. "Pahoittelemme teille aiheutuneita ongelmia. Mittarinlukijamme oli vahingossa lukenut naapuritalon mittarin". Parasta oli se kun muutamaa päivää aiemmin kuittasin vaimolleni, että ei tämä tähän jää. Kohta tulee joku tekosyy... väärää mittaria on luettu tai jotain. Tämän jälkeen Fortum ei suostunut enää normalisoimaan kulutusarvioita, vaan laskutti meitä yli 150 euroa isommin kuin naapuritaloja. Sähkölaskumme oli 290-320 e per kuukausi! (128 m2 uusi ok-talo, 1 tv, hella, jääkaappi, tietokone, kotiteatteri, valaisimet, sauna (n. 2 x kuussa) sekä lämminvesivaraaja, joka siis ei ole sellainen yösähköllä varaava vaan lämmittää silloin kun on tarve. Eikä tässäkään vielä kaikki. Kehtasivat kaiken tämän päälle lähettää yli 800 euron tasauslaskun. Siitä lähtien Fortum on ollut mulle pelkkä haistavitunhuijaripaskafirma.

    • jariz

      Terve! Olen 26-vuotias mies, ja ostin viime elokuussa omakotitalon turun maalaiseudulta n.220 neliönen maatila. Entisen omistajan mukaan hänen vuosittainen sähkönkulutus ollut max.18 000 kw. Nyt huomasin sähkölaskun olevan älytön n.400-500e /kk , otin 06.01 valokuvan mittarista jolloin lukemat olivat 60 260 kwh ja tänään 10.01 otin uuden kuva jossa lukema 60 753kwh eli noin 500kwh kulutus 4 vuorokauden aikana. Eikö se ole aivan älyttömästi? Tiedoksi viellä että talossani on 85 rakennettu maalämpö, lämpöilma pumppu löytyy eikä ole mitään yli määräsiä asioita päällä. Entisen omistajan mukaan hänellä on ollut aina enemmän kulutusta kuin minulla ollut 2kpl pesukoneita hallissa ollut sillon tällön lämmöt yms. sekä myös ollut lämpimämmällä maalämpö laitos kun minulla. Eli periaatteessa pitäsi olla pienemmät laskut minulla. Voitte vaan arvata 26 ikäisen miehen alun hädän kulutuksesta kun velkaakin pitäs saada maksetuksi ;D. Jos sais jotakin vinkkejä missä vois olla vikaa?? Onko tosiaan noi etäluettavat mittarit huijareita?

      • 123456789q

        asuiko siellä samallainen henkilömäärä kuin nytkin te.

        tiedän useita jotka asuvat vain 2-3 huoneessa vuosia ennen myyntiä, jos teilläkin. Ja pitävät lämmöt aina alle 20 astetta, nytkin kaveri myy, huoneissa 15 astetta, vain yhdessä 22.


    • juu3445

      493/4/24*1000 = 5135W teho eli mistään ihan pienistä laitteista tuota kulutusta ei kannata haeskella. Onko jossain tilassa suora sähkölämmitys tai lämmitystä eristämättömissä rakennuksissa? Myös esim. koneellisen ilmanvaihdon esilämmityksen nostaminen jos on suoralla sähköllä voi lisätä kulutusta.

    • lyyliå

      Etämittarit pitäisi lailla kieltää jos niiden toiminta perustuu yksinomaan sähköyhtiön mielivaltaan. Asiakkaalla pitäisi olla puolueettomalta taholta rinnakkaismittari jolla voi itse seurata omaa sähkönkulutusta. Tottakai ihmisten tietämättömyyttä käytetään hyväksi jos se on mahdollista. Maailma on mennyt siihen, että pitäisi olla tahoja jotka valvoo tavallisen ihmisen etuja koskien sähkölaskut nettilaskut puhelinlaskut jätelaskut ym. kaikessa huijataan tavallista kuluttajaa. Esim nettiyhteyttä voidaan häiritä, jotta voidaan tarjota kalliimpaa yhteyttä jne. Tavallinen ihminen ei paljoa ymmärrä jos ei itse ole alan ammattilainen. Tietotekniikka jos mikä avaa huijareiden paratiisin.

    • TarkkaJaValpas

      Ainakin täällä PK-seudulla kerrostalokaksiossa, Fortumin alueella kokemukseni mukaan etäluettava mittari toimii erinomaisesti, seuraan Valpas-sovelluksella sähkönkulutustani. Reaaliaikaista kulutusta en saa mutta parin päivän viiveellä kyllä näkee kulutuksen tunti tunnilta. Näkyy esim. 10 W led-lampun tai digiboksin päälläolon vaikutus (10 W tarkkuudella) tai saunan lämmitys - 6 kW - esim. tunnin ajan, siis 6 kWh. Yöllä ja päivällä työssäollessa ainakin mulla on pelkästään jääkaappi ja kevyttä tietotekniikkaa päällä ja matala n. 50 ... 60 W peruskulutus noina aikoina. Tuo tarkka kulutusseuranta on saanut minutkin vähentämään saunomiskerrat viikossa kolmesta yhteen ja siten kuukauden sähkönkulutus on pudonnut lähes puoleen ;-)
      Myös valaistuksessa vähittäinen siirtymä led-lamppuihin näkyy sähkölaskussa.

      • erxcvbnm

        Mutta jos se sovelluskin huijaa, eli eikös se saa tiedon Fortumilta.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      133
      5320
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      32
      3307
    3. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      16
      1867
    4. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1830
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      19
      1685
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      71
      1531
    7. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      11
      1425
    8. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      11
      1316
    9. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      16
      1307
    10. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      19
      1287
    Aihe